Şubatta hamile kalanlar buraya..

sarımsaklı yogurt için erken degil mi canım yaaa.ben doktorumuza sorucam bu hafta sonu bakalım.ama ebeler kilo alımı iyi ilk 6 ay sadece anne sutu demıslerdi gecen ay.

ya öyle kaseyle vermedim cnm bi iki lokma biz yiyoduk masaya atılıyodu aldım kucagıma küçücük ekmeği batırdım yogurda verdim ağzına çok hoşuna gitti 2-3 defa verdim çorbaları da öyle kaşıkla bi iki kaşık veriyorum taddırıyorum şimdiden ama boğazlı olucak gibi :):)

ne guzel yıyorsa...

Merhaba kızlar,
Bugün 4. ay kontrolümüz vardı, kızım biraz az kilo almış bu ay, günlük 15-20 gr. alması gerekirken 11,85 gr almış. Toplamda 6400 gr olmuş, boyu da 64 cm. Bir de idrar tahlili verdik biraz zor oldu ama kültür için gerekli miktarı tutturduk zor da olsa. Cuma günü alacağım sonucunu. Ama canımı sıkan başka bi konu var. Kuzumun alt damağında köpek dişinin yerinde 15 günlükten beri bi beyazlık vardı, şimdi iyice belirginleşmiş, kemik gibi çıkmış, cuma günü bir de pediontiste götürcem, bakalım ne diyecek... Bugün 4. ay aşılarımızı da olduk, eve gelince 1 çay kaşığı calpol verdim. Şimdilik bi sıkıntı yok maşallah..
Nazelacım geçmiş olsun bu arada, inşallah düşündüğün gibi çıkmaz. Tüm bebişleri Allah korusun...

canan süpersin canım ya bide mantı verdinmi oktaya tamamdır bu iş ardından sarmalar dolmalar falan şaka bi tarafa bende zaman zaman emrenin ağzına bişiler tıkıyorum peynir, yoğurt, gibi genelde çocukların yemeyi sevmedikleri şeyleri veriyorum ağzınaki sonrasında sorun yaşamayalım diye...

bende tonimer baby kullanıyorum çok tıkandığında diğer günlerde seum fizyolojik sıkıyorum ama tek damla mümük çıkmıyo ya bu çocuğun hiç mümüğü yok yada sinüsleri doluyo off off.. yine buldum bişi işte...

beste çok şanslısın maşallah arda kuzusuna benim şımarık memeye alıştı iiice geçe saat başı kalkıp avazı çıktığı kadar ağlıyo emicem diye süt olsun olmasın orda uyumak istiyo sıpa sanırım tüm gün ayrı kalmamızın acısını çıkarıyo... tabi bende bütün gece uykusuz kaldıktan sonra sabah işe geliyorum işte tamda bu halde çalışlıyorum.

nell üzülme canım zaman zaman bebişlerin kilo alımı yavaşlayabilir merak etme genel sağlık durumu ii ise endişelenecek bişi yoktur bu arada senin minik biraz aceleci diş çıkarma konusunda anlaşılan hayırlı olsun ilk dişiniz canım.

dün bende emrenin rotavirüs aşısını yaptım evde hava soğuk diye hastaneye falan götürmedim okadarını kendim yapabilirim zaten... ama huzursuzluğu iiica arttı akşam ya...

kızlar birde emrenin teri çok tuzlu ve kakası ekşi ekşi kokuyo sanki yağlı gibi parlıyo sizinkilerde de bölemi?

bu arada nehir ve tsiraa gezmelerde galiba ikiside yok ortalıkta yine....:80:

selam annişlerr

merak etmişsiniz beni hafta sonu eşimle bahçedeydik,pazartesi avm'leri gezdim kasım anneleri topiğinde çekilişe katıldım hediye arayışındaydım bizde böyle çekilişler düzenleyebiliriz çok keyifli,salı günü misafirim geldi dünde gezmekteydim kısaca bilgi verdim size

oğluşum yanımda uyuyor bende size bakim dedim hava muhteşemm dışarı çıkmamak için zor tutuyorum kendimi evim asansörlü olsaa herhalde günde üç kere çıkardım,ikinci kattayım önce arabayı indiriyorum sonra rüzgarı hele yukarı çıkması çok yorucu poffff

bestecim benimde oğlum misafirliğie gidince ve yabancı yüzler görünce çığlığı basıyordu ki uslu bir bebek olmasına rağmen ama ben yinede gittim eve kapanmadım ve alışmak zorunda kaldı bence sende kendini kısıtlama alışır yani...

bu arada nasıl hamile kaldığın kilonun altına düştün tebrik ederim seni ben o kadar dikkat ediyorum hiç kola veremiyorum artı yememi kısıtladığım zaman sütüm azalıyor o yüzden zayıflama işini askıya aldım emzirerekte kalori falan yakmıyorum yanii...

ben hiç ikinci sayfadan falan aramıyorum topiği sık kullananlara ekliyorum oradan giriyorum sende öyle yap çok rahat...

elifcim emreye çok geçmiş olsun,teri tuzlu kakası kokuyor demişsin hayatım bırak inceleme o kadar gerçi sende haklısın başından beri bazı problemler yaşadınız ama irdeleme bu kadar teri kakası kokabilir...rüzgarında yanağında 20 gündür kızarıklık var doktor kortizonlu krem verdi sürmüyorum her gördükçe sinirim bozuluyor ama avutuyorum kendimi bepanten sürüyorum...

emzik gerçekten acayip kolaylık uykuya geçerken çok yardımcı dalarkende diliyle atıyor rüzgar ben başından aventin emziğini verdim ve aldım şimdi 3-6 ayını alıcam...

Son düzenleme:
selam kızlar....
nehircim tebrik ediyorum canım seni gezme konusunda. ben de bi problem var sanırsam. ya da hava kötü üşütücem diye korkum var.daha tek başıma oğluşla bi yere gitmedim. eşim gelince anca gidiyoruz.bugün akşam bi şansımı daha deneyeyim abimlere gideyim bakalım.

hafta sonuda avm ye gitmeyi düşünüyorum.

kilo konusunda ben de hiç bir çaba sarfetmedim. ama emzirdikçe enerji harcadım sanırsam. ama göbeğime çare arıyorum. haftaya elektro terapiye gidicem.

canancım süpersin vallahi. bizimde evde kaçırılmayacak ev yapımı pekmez var. bitmeden oğluşum da faydalansın dedim. parmağımın ucuyla verdim bi kaç kez. ama bugün devamını istedi. ağladı. ondan dolayı bi daha vermiycem. tatlıyla başlamış oldum ama bundan sonra sebze çorbası vericem ya da yoğurt.

nellcim maşallah kuzuna. bence kilosu gayet iyi.artık hareketlenmeye başladılar canım..

dikkate edin kızlar kendinize...

ben normalde de çok gezen biriyim belki ondandır bestecim...bu arada bencede bir daha pekmez verme anne sütünü bile beğenmeyebilir sonrasında allah korusun doktorumda çorba ile başlama taraftarı ne zaman başlayacaksınız ek gıdaya bizim doktor 4,5ay diyor çok erken geldi bana karar veremedim ne dersiniz?

ayağımda sallıyorum şu anda.benimki ayaktan bıraktın mı hemen uyanıyor.bütün işimi ayarlayıp 1 saat tutuyorum.çoğu zaman sıkıcı oluyor bu.uyusun diye napiim..
*nehir bebek arabası taşıma sorunu ben de de var.3.kattayız ve asansör yok..birde arabayı kocaman tekerlekli aldık..nasıl pişmanım.istediğim zaman dışarı çıkamıyorum.çalışmaya başlayınca baston arabalardan alacaz.annem kolay indirsin diye:)

nehir çıkmış sanırım.size dün başıma geleni anlatayım..ben artık bebeğinin küvetine düşmüş bi anneyim:) şaka gibi dün annemle urası yıkdıktan sonra giydirirken bizimki herzamanki gibi çığlık çığlığa ağlamaya başladı.yağını almayı unutmuşuz.hızla almaya giderken.......ayağım takıldı ve kendimi küvetin içinde buldum üstelik küvet kirli su doluydu ve devrildi yetmedi kovasında kalan suda döküldü.bu arada kolum ve bacağım acayip acıdı..annem elinde çıplak ve tabii ağlayan bebek kakakaldı:18:.yaa neymiş bebek ağlayınca telaş yapmayacakmışsın..

Nehircim 6 ay bitmeden kesinlikle ek besine başlatmıyor bizim doktor.
Bu arada diş olduğunu zannetmiyorum nazelacım, çünkü köpek dişinin yerinde o beyazlık, neyse yarın anlaşılacak artık.
Bu arada canım acaip sıkıldı kızlar, eşimin karaciğer değerleri çooookkk kötüüü, alt diye bi değer varmış max. 42 olması gerekirken 136 çıktı, doktor bu değer 20-30 senedir alkol kullananlarda veya sarılık hastalarında görülür demiş, sebebi araştırılacak işte, trigliserid değerleri zaten olması gerekenin hep 2-3 katı, ilacla normale dönüyordu şimdi de bu enzimler çıktı. Sabahtan beri ağlıyorum, Allahım kızımla bana bağışlasın onu....

elifcim sana tavsiye ettiğim kitabı almadın mı E.A.S.Y yöntemini bir deneseydin ben rüzgarı hiç sallamıyorum,biraz kucağımda pışpış yapıyorum yatırıyorum kendi uyuyor 45 sürüyor uykusu uyanıyor 2 saat uyanık kalıyor tekrar uyuyor monoton bir şekilde gidiyoruz...

benim arabamda çok ağır bile bile aldım ben poffff...

rüzgarın yanağında kızarıklık oldu baştan birisi öptü kızardı diye düşündük geçmedi kontrole gittiğimizde doktora gösterdim olur bebeklerde geçmezse krem sür dedi geçmedi ama ben sürmedim bepantenle geçirmeye çalışıyorum zamanla geçiyormuş...

çok geçmiş olsun yaa görülmez kaza dedikleri bu olsa gerek dikkat et kendine insan panik yapıyor...

canım çok geçmiş olsun yaa tahlilleri tekrar başka bir yerde yaptırın bence,hap tedavisiyle düzelir yine yaa sende kendini çok üzme sütün etkilenmesin acil şifalar diliyorumm...

nell üzülme canım eşinin vücudunda dışarıdan aldığı yağ miktarındaki yani trigliserit miktarının artışına bağlı olarak karaciğer enzimleri yükselmiş belliki... birazcık diyet yapıp dikkat ederse üzerine birazda spor eklerse normale döner canım bunda bu kadar üzülecek birşey yok meraklanma... istersen diyet konusunda yardımcı olabilirim size... bebişlerinde bazen ön dişleri yerine diğer dişlerde çıkabilir tabi bu çok nadir görülen bir durum ama olabiliyor yinede... üzülme canım sütün kesilirse bebişin ne olacak.

kızlar izmirin keyfini çıkarıyosunuz gezmelerde ooohh izmitte hava buz gibi burnumuzu çıkaramıyoruz camdan biz ne gezmesi...üstüne haftaya kayınvalidemler geliyomuş bittik herikiside sigara içiyolar nolcak oğlumun hali ya... çocuğun ciğerleri zaten sorunlu şimdi bide onlar yüzünden hasta olacak...

elifcim aynı telaşları bende yapıyorum zaman zaman... sakarlıktan kurtulamıyoruz sonrasında işte bu sıpalar bizi mahvetti ya bizimde sıpa ancak ayakta sallarsan uyuyor malesef ayaktan indirince zınk diye açıyor gözünü bacaklar felç oldu sallamaktan onu ya....malesef pış pıştan falanda anlamıyor sıpaofff...

her gece saat başı uyanıp yarım saat emiyordu dün gecede aynısı yaptı emzirmedim bende saatlerce ağladı ama sonunda sızdı uyudu dudak tiryakisi gibi memeyi ağzına almadan uyumuyor ya bende çalışıyorum her gece uykusuz işe gidip gelmekten tükenmiş haldeyim valla zamanla alışırız inşallah emmeden uyumaya... bir iki kez kalkmasına razıyım yeterki saat başı olmasın.

kızlar 3. kat ve ağır bebek arabası sorunu bende de var üstelik emre ben arabayı indirirken hayatta evde beklemez basar yaygarayı apartman inler valla... geçen gün hastaneye götürdüm giderken yol boyu ağladı arabada yatmak istemiyormuş bu nedenle 5 dklık yolu koşarak gidip geldik eve gelince merdivenlerde bayıldım eve zor taşımışlar beni...

bende araya geldim yinee.ay benım kızım hıc susmuyor yaaa sureklı ıhhh ıhhh diye sesler cıkaarıp bızımde onunla konusmamızı istiyor.laptoba bakıp resimler degişince onlada konusuyor.bir konussa hıc susmayacak sanırım.kayın validem gidiyor bugun ...pazarda annem gelecek.benden simdilik bu kadar ıyı hata sonları

nehircim rüzgara çok geçmiş olsun ama keşke kremi kallansaydın canım cilt üzerin sürülen kortizon içerikli merhemlerden minnoş çok etkilenmez üstelik yarasıda çabucak geçer böylece sıkıntı çekmemiş olursunuz tatlım. bepanten genellikle daha basit yaralar içindir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…