Şubatta hamile kalanlar buraya..

nehir kilo hiç diyet fln yapmadım oğluşum kuvezde kaldı ya 15 gün o zaman gitti bütün kilolarım amann o sıkıntıları çekmeseydim de kilolarım kalsaydı yanii ...
nazela geçmiş olsun ya bi türlü hastalıktan kurtulamadınız ya rabbim acil şifalar versinn ...
bizim aşımız 14 martta bakalım ne olucak çok mızmız bi çocuk diil ama bakalım ne olucak aşıya
oğlumu kim görse babasına benziyo diyolar ya biri de bana benzetsin lütfennnn :)

bizimde kontrolmuz oldu.
ebe ferro sanol vardı demir ilacı.ama tadı coook iğrenc bende tattımda.7-8 damla yazmıs.aynıdır herhalde hepimizin.mızmızlık var asılarmızı olduk yaaa

bizimde kontrolmuz oldu.
ebe ferro sanol vardı demir ilacı.ama tadı coook iğrenc bende tattımda.7-8 damla yazmıs.aynıdır herhalde hepimizin.mızmızlık var asılarmızı olduk yaaa

bizim demir damlamız ferrum.dr.u yazmıştı.bugün aşıya gittiğimizde hemşire ferro sanol veriyoruz ücretsiz dedi.ama biz diğerini almıştık artık..8 damla bizimki.onu öğrendim.bebeğin kilosu ile aynı oluyormuş.gerçi benimki 7 kilo neden 8 damla de mi? bak kafam karıştı..

**nehir öğlen uykusuna yatırırken yani yöntemi uygularken odasına mı götürdün? gece uykuya dalmasında problem yok.gündüz ayaktan kurtarmam lazım.yoksa bana fenalık gelecek..gündüz nasıl uygulayacam bilemedim.gündüz uyku rutinimiz yokki!!

kızlar size sorum olacak kıızımın gözleri çok çapak yapıyor ve sürekli gözlerinden yaş geliyor arasıra kızarıyor göz dr götürdüm bazı bebeklerin göz pınarlarında sorun oluyormuş 2 kere damla kullandık ama geçmedi kuzucum sabakları çapaklardan gözlerini açamıyoo 2 gün önce dr kontrolümüz vardı 6150 gr 68 cm boyu olmuş boyu aynı babasına çekmiş zaten gram bana benzemiyor neyse kızlar hepinize iyi geceler sağlıcakla kalın

günaydın kızlar;

nehircim bende yaklaşık 1 aydır ıhlamur vs. ile geçiştiriyodum gribi ama sonunda bir vurdu pir vurdu banamısın demedi yani...uyku konusunda canım malesef emre meme tiryakisi oldu sanırım karnı tokda olsa emmek istiyor dün gece hasta olduğum içic sütüm yoktu hiç ama saat başı kalkıp boş memeleri emdi

elifcim bizimde uyku rutinimiz yok malesef gündüz hep ayakta sallarsan uyuyor gecede uyu8tabilene aşkolsun 11 - 12 gibi ancak oda ağlaya zırlaya beşiğide sürekli sallarsan uyuyor valla kitaplarda yazanlar bizim oğlana uygun değil sanırım. ben kucağıma almadan beşiğinde pışpışlarsam basıyor feryadı sanırsınızki etini koparttım..

demir damlasınıda bize sodan söylediler ama 9 damla emre 7 kg..drmuz 6. ayda başlayacaz dedi offf. hastanedeki dr arkadaşımda 4,5 ayda başlanmalı diyor şaşırdım kaldım.üstelik miktar konusuda muamma anlaşılan.

angel canım bebişlerin genelde gözyaşı kanalları tıkalı veya dar olabiliyor çapakta bundan kaynaklanıyor en iyi tedavi göz ile burun kenarınagünde 5 kez yukarıdan aşagıya parmağınla 5 defa hafif masaj yapmak böylece kanal açılır ve göz yaşı rahat akar. çapak akamayan ve kuruyan göz yaşıdır aslında.

canancım benim oğlumuda kim görse aynı babası diyor çok gıcık bi durum yabugüne kadar bi allahın kuluda bana benzetmedi.

Slm kızlar,
Nazela, Bestene ve Nehircim.. teşekkürler dilekleriniz için. Gastroenteroloji uzmanı bi doktora başladı bugün eşim, 8 tüp kan vermiş haftaya çıkacakmış, bekleyecez bakalım sonuçları.
Kuzuşa gelince... Geçen cuma ilk kez diş hekimiyle karşılaştı kızım:)) Alt damağının röntgeni çekildi, Allahtan kemiksi veya diş formunda bir yapı değilmiş, yoksa fakültede hocalarımızla alırız falan diyordu doktor :18: Kist gibi bir şey dedi, elinle devamlı ov orayı, zamanla dağılacak dedi (çok şükür). Ama röntgen çektirirken tip süperdi benimkinin ya, büyük adam gibi bekledi Diğer diş hekimleri videoya çektiler, bayıldılar... Tabi ertesi gece beni mahvetti, hep öyle oluyo zaten, nazar değiyo kesin kuzuma. Röntgende çıkacak olan dişleri gözüküyordu bu arada sıpanın.
Doktorumuz bize 6 aydan önce demir damlasına da başlatmıyo.
Bir de geçen gün haberlerde kayınvalidem görmüş, bebekler için bitkisel bi gaz kremi varmış, karnına masaj yapıyormuşsun ve çok iyi geliyormuş, w ile başlıyordu mavi tüpte dedi, biraz araştırdım sanırım wind salbe kremin adı, duyanınız var mı? yeni gelmiş Türkiyeye... 5 aydır falan.. Onuda mı denesem acaba? Hala sıkıntımız çok çünkü.

nellcim ben emrenin gazı için acı elma yağı kullanıyorum ayak altına ve karnına sürüyorum azıcık parmağımla ve masaj yapıyorum iii geliyor bi dene istersen aktarda satılıyo...birde nurse harweys gaz şurubu buda bize ii geldi tek kötü yanı koca şişe sadece 1 ay kullanılıyo yarısı olmadan atıyosun mecburen.

elifcim benim doktorumda ek gıdaya 6.ayda başlamanın geç olacağını çocukların beslenmelerinin sağlıklı olması için daha erken değişik tatlarla tanışmaları gerektiğini savunuyor birde benim oğlum hem iri hemde iştahlı bir bebek o yüzden böyle uygun gördü sanırım...

daha öncede cananla konuşmuştuk bu konuyu onada anlattım işine yaradı tekrar anlatayım...sana tavsiye ettiğim kitaptada bahsediyor zaten sende başka bir kitapta okumuşsun uykusu geldiğinde yatırmalısın geçikmemeli,ben rüzgarın hareketlerinden anlıyorum mızmızlanıyor emziğini ağzına verip kollarımda biraz tutup piş piş deyip yatağına yatırıyorum gecede böyle gündüzde(hele bir uyku saati geçsin çok kötü ağlıyor)...urası takip et mesela uyandıktan ne kadar sonra uykusu geliyor ona göre düzenini kur mesela örnek vereyim rüzgar 2 saat uyanık kalabiliyor ben sürekli saati takip ediyorum 2 saat oldumu yatırıyorum 45 dakika uyuyor bir dakika bile şaşmıyor hayret ediyorum :))) bazen uyanıyor emiyor tekrar mızmız hareketler yapıyor anlıyorumki uyku yetmemiş tekrar emzik veriyorum bakalım uyucak mı diye devam ediyor bir yarım saat daha uyuyor(öğlenleri özellikle),böyle yani ilk denemeye başladığın zamanlarda yatağa koyunca gözlerini açıyor mızıklanıyor tekrar alıyorsun (E.A.S.Y yöntemi araştır netten) ama yılma defalarca yapanlar var bunu sonraları öğreniyor kendi uyumayı bence denemelisin gece problemsiz dalıyorsa bunu gündüzde başarabilir...

nazelanın dediği gibi bazı bebekler daha zor olabiliyor kitaptada bahsetmiş zaten o annelerin işleri daha zor tabi...

evet nehirin yöntemi kullandım ben çok işe yaradı 2 saatte bi uyutuyorum kucagımda pışpışlıyorum hemen gözler gidiyo zatn uykusu şaştıgı zamanda ayağımda sallıyorum o 2 saati geçmemesi lazım geçti mi kıyametler kopuyo ne yaparsan yap uyumuyo sıpaa ...

benimki uyuyorda ağlayarak uyuyor ve daha uzun sürede...
biraz önce ilk kez rüzgar kendi yatağında pış pış yapmadan emziğinle direk koydum ve uyudu çok mutlu oldum öğrendi mi acaba artık kendi uyumayı yada uykusu çok geldiği için sızdı mı :81:

günaydın şekerler, izmitte karlı ve soğuk ama ben oğluşumu yeni uyanmış halde sıcacık, yumuşacık bırakıp yollara düştüm yine....

valla nehirim maşallah rüzgara emreyi biz saatlerce sallıyoruz ayakta, kucakta tam dalyor kolları falan düşüyor koy yatağa aynı saniyede uyanıyor ve birdaha asla uyumuyor. son 1 haftadır akşam 6,30 dan sonra ne yaparsak yapalım uyumuyor ve saatlerce ağlıyor sıpa ya...dün akşamda aynıydı annem sinirlendi bana bırak kızım senin oğluna yöntem falan kar etmez dedi...gece ise 2 saatte bir uyanıp emicem diye deli gibi ağlıyo 2 fırt çekip memede uyuyor ondan sonra yatağa koyunca hadi başa dönüyoruz artık çok yoruldum ya...ha birde ağzına emzik verince uyutulacağını anlıyo artık asla ağzını açmıyo emzik vermeye çalıştığımızda

canım ya ben yatarak yanımda emziriyorum.yanımda uyuya kalıyor.sende denesene...dikkatli olmak gerekiyor ama uyuyor calısıyorum dıye zorlamıyorum gerekırse uyusun yanımda napıyım...

karlı bır bursa gununden herkese gunaydınnn

günaydın canım öğlen oldu gerçi ben yazana kadar,izmirde acayip soğukkkkk

belirttiğim gibi bazı bebekler daha zor olabiliyor elifcim daha önce bahsetmiştim kuzenimle aynı anda doğum yaptık onun bebeğide bütün gün ayakta sallanıyor ki kitabı aynı anda okuduk yani bebeğin sakin olmasıda önemli faktör bazı bebekler kitaba uymuyor gazlı oluyor,hırçın oluyor,sallamaya kuçağa daha çabuk alışıyor çok sabırla daha uzun sürede tekrar tekrar denemek lazım sende çalışıyorsun bu senin için çok zor tahmin edebiliyorum çalışan anne olmak işi başkalaştırıyor...
bende rüzgarı ilk doğduğu zamanlar salladım o kadar kalabalık bir aileyizki kucaktanda inmedi ama alışmadı allahtan bu kitaptan haberim oldu hatalarımı gördüm ve yazılanları denedim tabi evde olmamda büyük etken oldu..bazı anneler ise sakin bebekleri olmasına rağmen sallıyorlar kolaylarına geliyor baştan bu hatayı bende yaptım daha doğrusu ne yapmam gerektiğini bilmiyordum büyüklerimizden sallamayı gördük ama bebeğiniz sakin bir bebekse bence denemeye değer anneme,kayınvalideme ve eşimede gösterdim onlarda şimdi böyle uyutuyor rahat ettim yani dilerim hep böyle devam eder...

Son düzenleme:
nehir kitabın adı bebek bakım sorunlarına mucize çözümlermiydi?

emre aslında sakin ama istedikleri yapıldığında sakin bir bebek. daha doğrusu tıpkı babası gibi bencil bir bebek sadece o ne isterse o olsun diyen bir bebek görmelisiniz bazen oturarak onu emzirdiğimde emmiyor saatlerce ağlıyor ama memeyi almıyor ayakta gezersek emiyor gibi. veya o gezmek istiyorsa biz oturmuşsak başlıyor sinirlenip ellerini yumruk yapıp sıkınmaya.... çok komik ya....

fahriyeciğim ben yatarak emziremiyorum göğüslerim küçük olduğu için. birde ağzına o şekilde memeyi verirsem saatlerce bırakmıyor haylaz ya...

kızlar beste görünmüyo arda kuzusuna bişi olmamıştır inşallah...

bu arada tsiraa ile görüştüm annesinin yanına taşınmış uyanık, kayraya annesi bakıyodu ya kolaylık olsun diye taşımış evi...şanslı hatun vesselam. buna rağmen hala annesinde kalıyomuşokumaya fırsatı oluyomuş ama yazmak için fırsatı olmuyomuş hıh... bide bizim gibi hem çalışıp hemde çocuk baksa napacak acaba...

nehirim çalışırken bebiş büyütmek çok zor sen başka bişiler yapıyosun evdekiler başka... ben oğlumu kucağımda pışpışlayarak uyku arkadaşı ile uyutmaya çalışıyorum, annem ayakta sallıyor, babası zıplatarak uyutuyor çocuk ne yapsın???

nazelacım bu ferrosanol kabız yapar mı??bugun kınıp sıkınmaya basladı bizimki 2 gundur kullanıyorum.
bugun bıze tatil oldu evdeyiz annemle beraberr ama bebiş durmuyor sabahtan beri asının etkisi galibaaa

sana da iyi calısmalar canım.bugun hastan azdır belki havdan dolayııı hıııı

ohhh ne guzel bizde aynı memlekette olsaymısık keske yaaa.dimi calısanlar için cok iyi olur vallaaaa.bakıcı derdi de olmazzz

merhaba,
dün evde yoktuk yazamadım.izmir fana soğudu.nolllur bahar gelsin artık.gerçi o zaman işe başlayacam çalışmaya başlayanlaı okuyunca(elif ve fahriye) içim daralıyor.neyse güzel şeylerden bahsedelim demi? geçende sizleri düşündüm yani kafamdaki silüetinizi.nehirle tanıştık zaten.(sarışın renkli gözlü arkadaşım)
nazelayı okuduğumda zayıf,koyu kısa küt saçlı, esmer, konuşkan biri, (beyaz önlükle tabee)
besteyi okuduğumda, kahverengi saçları dalgalı, hafif göbişli(korseden:), yüzfadesi biraz sıkıntılı biri,
fahriyeyi okuduğumda bi okul geliyor gözümün önüne ve koşturan bir öğretmen.gölgeli saçlı ama açık değil.çok zayıfta değil(malum doğum yaptık)
canhay, sanki kapalı bir bayan gibi geldi o da esmer yaşı genç yüzünden anlaşılıan cıvıl cıvıl biri
tsiraa yok ortalarda ama okuyormuş madem yazayım esmer saçları arkadan bağlı genelde..
nuray, karşıyaka kızı kesin havalıdır:)
okurken gözümün önüne işte böyle geliyorsunuz ne kadar doğru bilemiyorum.
geçende işyerinden arkadaşım geldi sizinle hala yazıştığımı söyledim şaşırdı..herkese sürdüremiyor galiba.frekansımız tuttu bence..

pitoss dooğru tespittt hem kapalıyım hem esmer ama çok esmer diilim buğday tenliyim gencim 23 yaşındayımm evt cıvıl cıvılım polyanacılık oynarım genelde :) eşim sarışın oğlum da sarışınn :)

ya çok zor çalışmakk ben bugün ptt ye gittim işsizlik ödeneğimi almak için sıra fln vardı 2,5 saat bekledim oğluşuma babanesi baktı varya işimi bitirip nassı eve geldiğimi bilmiyorum o kadar özledim ki oğlumu dayanamıyorum ya çok alıştım sanırım çok zor çalışmak çoookk rabbim sabır versin sizlere bende çalışmayı düşünüyorum ama ev alma durumumuz var eğer olursa mecbur çalışcam bende inşallah alırız da ev çalışırım ne yapim ogluma da ya annem ya kayınvalidem bakar annem dünden hazırda kayınvalidem tereddütlü başlarda bakmam etmem demişti ama şimdi bakarım fln diyo bilmiyorum artık bakalım kısmett inşallah ev işimiz olur kızlar dua edinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…