Şubatta hamile kalanlar buraya..

evet ya beste abla nerdeeee
oğluşum gece 12 de yatıyo öglen 12 de kalkıyo vallaa :) tabe 2 saatte bi kalkıp emmek şartıylaa sonra da 2 saatte bi uyuyoo .. ben kucağımda ya da gögüsümde emerek uyutuyrm kaynanamda annemde ayakta uyutuyolar kucağımızda tutamıyorz diyolasr kolları agrıyomuş hasbamlarınn :)

valla canım zor oluyor ama alıstım ben.uzun süreli ayrı durmuyorum yaaa..
evet kosustuyorum esimin okuluda benım okulumun yakınında yaa benı arabayla da goturuyor.aslında fotolarımızı eklesek bebısleri gordukte.

bende beyaz tenliyım dogumdan once 57 kıloydum simdi 65 kıloyum.veririz bu yaza bakalım.insallahhhh.

masallah kuzuna benımki 8 bucuk gibi yatıp sabah 6-6:30 gibi kalkıyor.gunduzde cok uykumuz yok oyle ama 2 saatten fazla duramıyor.

evet elifcim kitabın ismi aynen öyle...
rüzgarda ilk başlarda ayakta emmek istiyordu bunu ben birkaç kişiden duydum nasıl anlıyorlar ayakta olduğumuzu rüzgar o zaman bir aylık falandı alem bu çocuklar...
haklısın elifcim belirttim zaten çalışırken çocuk büyütmek çok zor tahmin edebiliyorum onlardan ayrı kalmak bir dert herkes ayrı davranıyor o bir dert çocuk için dert sen anne olarak vicdan yapıyorsun taviz veriyorsun o bir dert zorda zor yani...

bende tsiraayı soracaktım unuttu bizi insan bir iki bişi yazar aşkolsun ona...

ay elifcim herkesi canlandırmışsın kafanda ne hoş hangileri tutucak çok merak ettim doğrusuu...

günaydın kızlar;

oğluşum çok hasta yine sanırım bizden grip kaptı kuzucum dün gece hiç uyumadı inledi sabaha kadar yavrum off off (bakamıyorum ben bu çocuğa galiba kötü anneyim). milletin çocuklarının daha burnu akmadı benim oğluşumun bu 3. hasta oluşu ya. sanırım dişlerden de kaynaklı olabilir????

fahriyeciğim demir ilaçları kabızlık yapar canım merak etme. bu arada bir kız anasının olduğu şehre evlenmeli kesinlikle.... ben hata etmişim annem her dakika bunu söylüyo ooofff...

elifcim "nazelayı okuduğumda zayıf,koyu kısa küt saçlı, esmer, konuşkan biri, (beyaz önlükle tabee)" bakalım ne kadarı doğru ? zayıfmıyım evet, saçlarım açık kahve şimdilik uzun nisanda kuzenimin düğünü var, ama bakımsız hatta çoğu zaman taranmamış:26:, sarışın,renkli gözlü, konuşkan, önlüksüz (hava soğuk değilse genelde önlük giymekten hoşlanmıyorum).benim arkadaşlarımda ilginç buluyo sizinle dostluğumuzu, hatta sizleri okumak için artık onlara eskisi kadar vakit ayırmadığımı bile söylüyolar bazen ...

canancığım ev çok önemli bişi bizimde kredimiz olduğu için çalışıyorum malesef ama ileride daha rahat bir hayat sürmemiz için benim 4 sene daha (yeni kredi bitene dek) çalışmam lazım. inşallah sizinde ve tüm isteyenlerinde bir evi olur tez zamanda canım...

nehircim anlamıyorum ya bazen yürümüyorumda ayakta bir ileri bir geri salınnıyorum onu bile anlıyo sıpa canavar bunlar çocuk değilnehir kitabı dün netten sipariş verdim inş. geç kalmamışızdır da işe yararben onu 2 günde hatim eder okurum bakalım emre sıpasında işe yarayacakmı? (gerçi şu an o iiileşsin ben hiç uyumasamda olur diye düşünüyorum ama)

kolay gelsin sana nazelacım.bize bugun yıne tatil oldu kar tatili 2 gundur evdeyim.ama kızım asılardn dolayı hıc durmuyorrr.cok mızmız.battaniye de sallayıp uyutuyoruzzz annemle.
insallah tez zamanda gecer de bırazcık rahatlarızzzz.

nazela senın hastalardan geciyor olmasın bu grıp sureklı hastalarla ugrasıyosunuz yaaa.ben kendimce oyle dusunuyorummm

evet fahriyeciğim malesef gün içinde her türlü mikroorganizmayı, virüsü üstüme yükleyip eve götürüyorum sonrada çocuk yine hasta diye dertlenip altında olmadık hastalıklar arıyorum.

aşılar emreyi çok mızmız yapmıyo daha doğrusu sadece 1 gün çekiyoruz size kolay gelsin valla... ufff ne zormuş annelik meğerse....

nazela inşallahhh rabbim herkese nasip etsin tabi bize dee :)
inşallah hasta diildir ya emrecik rutin mızmızlığıdır inşallah hasta olmasınlar onlar ağlamasın yeter başka hiç bişey istemiyoruz
oktay da kaka yapmadı bugün 2.günü dogdugundan beri günde enaz 1 kere yapardı ilk kez dün hiç yapmadı bugünde hala yapmadı gece doğru düzgün uyumadı sürekli mızmızlandı kucağıma alınca susuyo en sonunda yanımda yatırdım o zaman hiç uyanmadan uyudu yanımda yatırıp alıştırmakta istemiyorum amacı emmek diil mama yaptım kalkmasın diye yok yani yine kalktı

fahriye ohh yaşadınn okullar tatil olunca ama mızmız olması kötü bebişin bakalım bizde p.tesi gitcez aşıya çok mızmız oluyo oğluşta bakalım ne olucakk ...

bizimde pazartesi asimiz var korkuyorum valla daha oncekilerde cok huysuzlanmisti insallah bu sefer cok etkilenmez kuzum
pitoscum valla artik hava falan kalmadi sacimi taramaya bile halim yok aynalara kustum allah kocise sabir versin

Son düzenleme:
ayyy herkes aynı ya bu anneler çok pasaklı ve bakımsız böööğğğğ :):)

ya beste ablayı iyicene merak ettim hee ??

kızlar bebişlerinizde en çok sevdiğiniz şey nee ?

ben en çok uyanıp beni gördüğündeki o masum gülüşü o mutluluğu bayılıyorum o gülüşünee bide şapur şupur parmaklarını emmesine saatlerce izlerim heralde :)

bu aralarda çenemi bi ısırışı var karnını doyuruyorum hala agzını açıyodu yüzüme dayamıştım yüzünü bi döndüm çenemi kaptı :) bi sıkıyo kii dişlerinden dolayı sanırım zaten şey demişler o bebeğin diş çıkarma acısını anneler bilseydi karalar bağlarlardı demişler o kadar kötü oldum kii yavrum benim yaa

günaydın şekerler;

canacım haklısın hemde çok yeterki o sağlıklı olsun ben uyumam, yemem, içmem.... onun canı acımasın yeterki o mutlu olsun...

benim zuzumda en sevdiğim şey; yarı uykulu emzirdiğimde karnı doyup memeyi ağzından dışarı atıyo sonrasında ellerini yumruk yapıp çenesinin altına koyuyo ve geriniyo tabi popoda dışarıda böyle top gibi işte o haline bayılıyorum ... bu halinin adı " sütçü alvin " ben emreye alvin diyorum bazen...bilmem sen hatırlarmısın yaş olarak küçüksün benden bizim çocukluğumuzda 3 köstebek kardeşin çizgi filmi vardı birinin adı alvindi kırmızı şapka ve tişört giyerdi tişörtünün önünde kocaman bir A harfi vardı... emrenin bu gerinmesini ona benzetiyorum işte ben

nuraycım hiç üzülme canım hepimiz aynıyız üstelik siz evdesiniz ben bide o pasaklı halimle işe gidip geliyorum

kızlar birde diş için herhangi bir jel vb. kullanıyormusunuz? dün dra sordum hayır geregk yok dedi ama emre tüm gün parmaklarımızı kemirmek istiyor vermezsek mızır mızır hiç susmuyor ve heryer tükürük evde koltuklar, halı vb.

dentınox diye bir jel var canım ben kullanıyorum.gunaydın sana da....

[SIZE="2"[/SIZE]kızlar bebeklerin kılo alımları nasıl sizin artık az alıyolar galiba dimi???

selam kızlar...
ben geldim..beni merak etmişsiniz saolun...ben iyiyim de internette bi sıkıntımız vardı. sayfayı açmıyordu. eşim de sayfada hata vardır deyip geçiştirdi. meğerse bizim tarayıca bi sorun varmış.. neyse burdayım. Ardacık bana kök söktürüyor. geçen o ağladı ben ağladım o ağladı ben ağladım. sonra ben ağladım o sustu. deneyin işe yarıyor:)) gerçi sonra kendime kızdım. bi sıkıntısı olmasa ağlarmı kuzucuk ama işte ne sıkıntısı olduğunu bilemediğimizden ve çare olamadığımızdan sinirlerim çok geriliyor.
Ankara felaket kar kış. doktora götürsen götüremessin öyle. yani bişey çıkmazsa boşa yollara düşmüş olursun diye de götürmedik.
iki gündür de normale döndü yavrucuk. bizim kinin gaz problemi arttı sanırsam ondan huzursuz.
uykusuna gelince. aynı sizinkiler gibi akşam 8-9 gibi yatıyor 2-3 saatte birkalkıyor. sabahta 7 gibi ayaktayız.
geceleri eşimin bana faydası yok.sabahta yok. öğlen zaten işte. yine yok. yani akşamları sadece 2 saat çocuğun yanında kalıyor. bu 2 saatte de 2 sigara içiyor. 15 er dakikadan yarım saat. sonra elini yüzünü yıkama ve ısıtma zamanı var 10 dakikada onlar. yani akşam da eşimin sadece bana faydası 1-1,5 saat. gelin görün halimi yani..( sonrada bana serzenişte bulunuyor. ben kendime zaman ayıramıyorum diye.. sizce kim kendine zaman ayıramıyor? hafta sonlarıda bir gün kenine ait olacakmış. gitti yine. arkadaşına yardım edecekmiş. evden kaçmaya can atıyor...çocuğunda evin de bütün yükü ben de. bi de şimdi bakıcı sen evdeyken başlasın da sen biraz rahat et diye söylemeye başladı. döknüklerimi ben toplayayım ev işlerine yardım edeyim demiyo da. bişeyi aldığın gibi bırak yerine diyince ne var onu sen kaldırsan 2 dakikanı alır diyor ya sinir oluyorum... neyse eşim konusunda çok doluyum...zaten ilgi alaka yok. sevgi de yok sanırsam. iki güzel söze hasret kaldık.
çağır anneni gelip yardım etsin diyince gelemez diyor bi de. ben burda parçalanayım kimsenin umrunda değil.ancak uzuaktan laf konuşmasını biliyor kayınvalidem. çocuğu özledik de falan.

pazartesi aşımız var. kilosuna da bakıcaz bakalım. sanki bana doymuyor gibi geliyor. umarım az almamıştır.
ben de ek gıdaya 4,5 -5 aylıkken geçmeyi düşünüyorum. doktora danışmadım ama. işe başlama ihtimalime karşı yavaştan alıştırayım diyorum. zaten biz yemek yerken acayip bakıyor. insanın içi gidiyor.
25 martta yeni bi doktora kontrole götürcem. eğer ondan da memnun kalmazsam başka bi doktor daha buldum ona gidicez.
paspallık konusunda sizden eksik kalmıyorum kızlar... kusmuklu kusmuklu dolaşıyorum evde. dışarı çıktığım yok zaten.saçlarım acayip dökülüyor. kel kalıcamsanırsam. depresyondayım...sütüm de azaldı gibi.ondan dolayı ücretsiz izin almadan işe başlayabilirim. benim bu halimde çocuğa ne faydam olacak ki.
nuray, iyi gezmişsin canım. kuşadası ne güzeldir şimdi.
pitoscum sen ne zaman işe başlayacaksın. hemen kendimi tarif edeyim: hafif dalgalı kahve saçlı. yuvarlak yüzlü.gözlüklü biriyim. göbeğim var ama hala 36 bedenim.
benden bu kadar...
sağlıkla kalın.

selam güzel anneler,
güzel diyorum çünkü anne olmak bence başlı başına kadının yüzüne ışıltı getiren bişey..ben farklımıyım sizden derseniz..son 2 haftadır falan kendime gelmeye başladım.geçende oje sürdüm.bu bile nasıl moralimi düzeltti.bunun farkını bebek bakmayan birine anlatsan anlamaz valla:))
bu arada tariflerim hemen hemen tuttu..erdim mi ne lohusa olduktan sonra:) lakin kimse benimle ilgili tahminde bulunmamış pek merak edilmiyorum sanırsam(buda alıngan elif modu)
**benim oğluşun da salyası çok fazla.önlük yetiştiremiyorum.bide demir damlası verdikten sonra akıttı mı yandık.
**oğluşuma uyku arkadaşı aldım.küçük bir polar.20x20 cm.ucunda ayıcık kafası var.ve ayaklarında diş kaşıyıcılar.vermem için biraz zaman gerekli ama.yüzüne gelen bişeyi çekemiyor yavrucak çünkü..(kipadan aldım.diş kaşıyıcılı olan başka yerde pek yok)
**bestecim sizin evdeki durumlar inan farklı hallerde her evde var.yalnız değilsin:)) 2 bebek bakımı konusunda tecrübesiz birinin bir anda bebek bakmaya başlaması kolay değil.bizde de evin yükü bende.ama işe gitmeye başlayınca dengelenecek(öyle umut ediyorummmmm)
**eveet bebiş kıyafetleri için hangi deterjanı kullanıyorsunuz merak ettim daha doğrusu sabun mu deterjan mı?

gunaydın kızlarrr
bugun hava cokkk guzel yaaa...cıvıl cıvıl kuslar otuyor.kızımın ası mızmızlıgıda sonunda gectiii.agzından tukurcukler cıkararak duuff demeye basladı tontışımmm

burdada hava süper 2 gündür dün temizlik yaptım bugünde dışardaydım :)
valla ben sabun tozu olarak hacı şakiri bulabildim burdaki marketlerde onu kullanıyorum bende ..
ya benim oğluş sürekli kafasını kaşıyo anlayamadım bi türlü agrısa ağlar kirli de diil sürekli yıkıyoruz zaten anlamadım bi türlü yarın da aşımız var bakalımm ..
beste abla sanki bizim eşleirmiz çok yardım ediyolar ben artık ondan bişiler beklemeyi kestim valla o kendiliğinden yaparsa seviniyorum şaşıyorum :)
ya bide bi arkadaşımın 9 aylık bebeği vardı emekliyo sen masa örtüsü çek çaydanlık başından aşağı hastanedelermiş şimdi dua edin kızlar yaa (

elifcim emreye çokk geçmiş olsun senin bakıp bakmamanla ilgisi yok canım amann hasta olmasınlar insan dayanamıyor yaa...kitap için geç kalmış değilsin bence denemeye başla senin için daha zor ama çalışan bir anne olduğun için dilerim işe yarar...
alvini bende hatırlıyorum çok tatlıydı yaa benim ses tonu canlandı kafamda ne şekerdi...

canan kaka konusunda endişelenmene gerek yok artık eskisi gibi sık yapmıyorlar 2 günde bir olması normal rüzgarda artık 2 günde bir yapıyor doktorumuz normal dedi hatta geçen gün 3.günde yaptı...
onların her haline bayılır insan rüzgar çok komik bir bebek herşeye gülüyorr ''seni çirkin seni çirkin diyorum'' kahkahalar atıyor ne anlıyorsa ''çirkin'' kelimesinden ''ç'' harfi sesli ya biraz onunla alakalı sanırım

fahriye rüzgar en son doktor kontrolünde 600gr almıştı evet artık kilo alışları yavaşlıyor...

bestecim her erkek anlayışlı olmuyor malesef onların duyguları bizim gibi değil olamazda benimde eşim başlarda ben tutamam ben uyutamam diyordu ben direttim biraz ki evde olmama rağmen ben çok uykusuz kalıyorum ve senin desteğine ihtiyacım var dedim annem ''elleme dinlensin çocuk biz bakarız falan dedi'' ona bile kızdım sen karışma yarın bugün gidiceksin o da alışsın dedim şimdi sağolsun çok ilgileniyor sabahları bir saat erken kalkıp bakıyor rüzgara o bir saat bile bana ilaç gibi geliyor maşallah diyim ama ben hamile ikende eşimi çok işlemiştim senden destek bekliyorum diye ama genelde çevremdeki her erkek eşin gibi onlar sevgilerini göstermesini beceremiyorlar canım sıkma canını ama eşinin keyifli olduğu zamanlarda da bu konu ile ilgili konuş bence sana destek olmalı...
o ağlama krizleri arada bizde de oldu malesef büyüme atakları onlar geliyor geçiyor bende ağlardım başlarda sonra alıştım şimdide dişler başlıcak güçlü olmalıyız bu evreleri her anne baba yaşıyor ben öyle avutuyorum kendimi yoksa benimde aklım çıkıyor yani ağlıyacak diye annelik işte...
doymuyorsa çok ağlar bir değişik oluyor açlık ağlaması ben ayırt edebiliyorum artık zaten aldığı kilodan anlarsınız 500gr altına düşmemeli doktorun sizi daha iyi yönlendirir...

elifcim benimde oğluşumun uyku arkadaşı var önceden almıştım polardan ama onun hiç farkında bile değil oynayıp atıyor bir köşeye...
ben roxy sabun tozu kullanıyorum ve çok memnunum mis gibi koku sarıyor evi hiç değiştirmedim...
bu arada sen kitaptan hiç bahsetmedin aldın mı denedin mi merak ettim...

canancım benim oğlumda elini kafasına doğru götürüyor ama ben dikkat ettim kulak arkasına doğru daha önce bestede bahsetmişti arda yapıyor diye ne ile ilgili anlamadım doktora sorucam dişlerinden olabilir mi diye düşünüyorum...
bu arada arkadaşının bebeğinede çokk geçmiş olsun içim titredi okurken allahım esirgesin yaa acil şifalar diliyorum...

bestecim senı gordum ıyı aksamlar.uyudu benımkı emmeye kalktı benımde uykum kactı giriyım dedim.sabah erkenden kalkcaz ya 6 bucukta kalkıyorum emzirip 7:15 de cıkıyorum.yıne yatıcam.
bende hacı sakır sabun tozu kullanıyorum.
herkese iyi haftalar kızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…