Şubatta hamile kalanlar buraya..

selam kızlar...
umarım herkesin keyfi yerindedir... bugün ilk defa avm ye gittik... 4 aydır bende bir gezme yüzü gördüm. oğluşum da uslu durdu sayılır. emzirme odasına girdiğimde bastı yaygarayı. orada emziremedi. bizde arabaya gittik arabada emzirdim. sonra geri girdik avmye.
sonrada gelip banyosunu yaptırdım. daha oğluşumun kafasındaki konaklar bitmedi. her banyodan önce yağlıyorum kuzumun saçlarını. saçını çok taramak istemiyorum. annem öyle söyledi. gözleri ağrırmış.

pitoscum, ben de seni tarif edeyim canım. merak etmiyor değilim. sanki yaşın bizden biraz daha büyük gibi. 35 falan olabilirsin. kumral ve kıvırcık saçlı, orta boylusun. iyi bi tahminci değilimdir.

ben deterjan olarak Dalan roxy kullanıyorum. çok da memnunum. hacışakirden daha iyi. eşim bulamayıp almıştı hacışakir. onu da sadece elde yıkamak için kullanıyorum.

benim kuzunun da kafasının arkası kulaklarının arkası kaşınıyor. hatta içinede elini atıp tırnakları kanatıyor kulağının içini.

canancım arkadaşına çok geçmiş olsun. çok dikkat etmek lazım. hele yürümeye başladıktan sonra. kayınvalidemler bir dakika ayrılamıyoruz yanından diyorlar.

pitoscum bitti mi raporların. kaç gün rapor aldın toplamda? ben şu anda raporluyum. bir doktor 20 gün verebiliyormuş. başka bi doktor daha ayarlayabilirsem bi 20 gün daha alıcam. kim bakıcak bebişine bu arada?
neyse ben çıkıyorum.. herkese iyi uykular...

iyi akşamlar fahriyecim.. benim ki de uyudu. eşimden arasıra kaçırıyorum akşamları bilgisayarı. vallahi ben de işe gitmesem de erkenden başlıyor günümüz..aynı 6.30 da.

sağolun arkadaşlar dua edin ya neyse ki iç organlarına kadar inmemiş yüzeyselmiş rabbim acil şifalar versin ..
bende oğluşu yıkadım bugün yarın aşımız var ya 3 gün banyo yok bende yorulmuştum bugün anneme gittim hava iyi diye geldim yıkadık ogluşumu yattım emzirmek için kalktım uykum kaçtı karnım da nassı acıkmış hem bişiler yiyim hem yazıyım dedim ...
beste abla niye o kadar erken kalkıyosun ki oğluş geri uyumuyo mu benim ki kalkıyo emiyo geri yatıyo ben kaldırana devam etsem belki akşama kadar öyle devam edecek emzir yatır öğlene kadar ben işlerimi yapıyorum sonra ki emmesinde yatırmıyorum yerine öyle kalkıyo .. benim uykumda belli olmuyo eşim 9 da gidiyo bazen onla kalkıyorum bazen biraz daha yatıyorum oktayımı kucagıma alıp yatak keyfi yapıyorum :) biraz tembelim galiba size göre :)

oğlum yaaa gözleri açık uyuyoo sizinkiler de öyle mii çok tatlı oluyo ama yaaa :)

günaydın şekerler;

elifcim valla merak ediyorum seni hatta hapinizi ama benim öööle güçlü hislerim veya öngörülerim yoktur dosdoğruyumdur o nedenle tahminde bulunmuyorum.

bende dalan roxy kullanıyorum süper bir sabun tozu... daha önce hacı şakiride yumoşuda denedim en iiisi dalan...ev emrem gibi kokuyo hemen...

kızlar süt sağarken okuduğum için sizleri aklımda kalanlara yorum yazıcam isimler karışırsa kusura bakmayın. emreninde kilo alımı azaldı bu ay sadece 600 g almış ama dr iii dedi 4. aydan sonra ayda 300-500 g alınması gerekiyomuş. hatta boy ve baş çevresi uzamalarıda azalırmış artık...

diş çıkarma sorunu bizde de var ağzına parmağımızı vermezsek deli oluyor oğluşum sürekli mızmız sürekli ağlak offf...birde öksürük başladı iki gündür öksürmeye sinir oluyor her öksürük nöbeti sonrasında bağırıyor kuzucum...

bestecim bizim evdeki halleri biliyosunuz zaten yazmaya bile gerek yok bu günlerde birazcık iii eşim ailesi gelecekmiş yarın bittik bu hafta napıcaz bakalım asıl önemlisi emre nolucak ???

canancım sadece verem aşısından sonra 3 gün yıkamaman gekeriyo canım diğer aşılarda böyle bir kural yok oktayı gönül rahatlığıyla yıkayabilirsin merak etme...emrede gözleri açık uyuyo ha bide ağzı tabi...

nehircim birilerinin alvini hatırlamasına çok sevindim kimse hatırlamıyor ya aklımdan şüphe etmeye başlamıştım artık:44:. kitabın yarısını okudum cmt günü haftaya başlayacam artık inş. işe yarar yoksa vay halimize...

kızlar yaşlarınız kaç? ben 30 yaşındayım (mayıs başına kadar en azından.)

selam şekerler...
umarım herkeste keyifler iyidir...
biz öğleden sonra aşıya gidicez. umarım sorunsuz geçer..
canancım nerde tekrar uyusun. en az 1-2 saat uyanık sonra yarım saat uyumalar başlıyor...şimdi de uyumuştu ama içerden sesler geliyor. gel anne ben uyandım diye...canım yavrum ya...
elifcim ben de 30 yaşındayım canım...nasip bu yaşta anne olmak varmış...
herkese sağlıklı günler...

bende 2 arama geldim eve.yine gidicem 2:15 de.annemı de bi hava alsın diye pazar yapmaya gonderdim hava cook guzel ya...insan mutlu oluyorrr

bende 28 yasındayım.bugun kılo kontrolune gittik.doktor bi kontrol edlim dedi.1 hafta da 140 gr almıs doktor az desede bence iyiii gibi.kızlar sizin doktorlarınız ne diyor yaa.gecen ay 700 gr almıs benı de takıntı yaptırdı.ebe de hayır kesinlikle bisey verme(mama)diyor ek gıdaya gecince zaten 3-4 ogun azalacak anne sutu diyor.

biz bebek arabamızı almamıstık bugun almaya gidicez yarında koycam kızımı gezdircem azıııcıkk minnos kızımı.dufff sesleri gelemeye basladı içerden...
hafta sonuda akhisar a gidicez.babamla kardesim evi batırmıstır hem gezicez hem de annem evi temizleyecek.hiççç gitmedik agustosta gitmıstık en son..
e-friend'lerim bende bu kadar..hepinize iyi gunler.asılarınızı kolay atlatırsınız umarım....

slm kızlarrr
sabah aşımızı olduk geldikk çok ağladı yavrumm çookk öbürlerinden daha fazla agladı bu kezz içim gittii
7200 gr 68 cm de boyumuz 1 ayda 5 cm uzamış paşamm :) 700 gr almış artık 500 gr alıcak dedi kilosu da boyu da iyi dedi dr.ek gıdaya başlama dedi hatta mama da verme konuşmasını engelliyor dedi deli mi ne yaa hiç emmeyen çocuk ne yapacak o zamann doymuyo ki çocuk benim sütümle ya gögüslerim tekrardan yara oldu zatn ..

kan damlası verdi 7 damla verdi bi defada mı acaba ya onu soramadım oktay aglayınca aklım başımdan gitti neyse arar sorarım vegaferon diye bişi

ben bilmiyorum elif abla o çizgi filmi
abla diyorum çünkü sanırım en küçügünüz benim 23 yaşındayımm çok genççç anne oldum dimii lise aşkı olunca bizim erken oldu sanırımm :):)
oğlumun ve benim resmimi eklemek istiyoum ama beceremedimm

merhaba..
**önce besteye cvp vereyim malum rapor mühim konu..doğum iznim bittikten sonra 20 gün normal rapor aldım ben.sonra 40 gün heyet raporu aldım.şu anda heyet raporunun içindeyim.25 martta o da bitiyor.bütün raporları doğumumu yaptıran dr.um verdi.bi daha 40 gün daha heyet raporu almam lazım.onun için dr.arayışındayım.en azından 6.ayın sonuna kadar bakmış olurum o zaman.ek gıdaya geçer emmesi zaten azalır.annem bakacak urasa.Allah sağlık verirse.bu arada heyet raporu aldığım için maaş alamıyorum(( 2 ay sonra kesintili alacakmışım.karmakarışık işler valla.niye kesip niye sonra verecekler anlamış değilim.
**evet beste sizden büyüğüm yazılan yaşlara göre.36 yaşındayım.benimkibiraz geç oldu demi.herşey nasip ve herşeyin bir zamanı var.35 de evlendim zaten..ondan önce olması zordu haliylen:))) ama **canan bana abla deme canım bunalım olmayayım burda...
**bir tek ben deterjan kullanıyorum herhalde.omo baby.ama pek içime sinmediği için size sorayım dedim.ilk olarak hacı şakir sabun almıştım.lekeleri (kaka gibi) çıkarmadığını görünce omo baby aldım.dalan roxy iyiyse onu alayım bu defa..
**nehircim benim kitap meselesi pek karıştı:)) eşime söyledim o kitap yokmuş.3 tane farklı kitap almış..uyku problemlerine dair çözümler, mahallenin en mutlu yumurcağı ve her ane babanın yaşayacağı problemler...............bunların hiçbirinde o yöntem yok.e 3 kitap alınca açıkcası o kitap fazla geldi.ama netten buldum okudum.bu arada aslında uras emzik almaya başladı.ve ayaktan bırakınca uyumaya devam ediyor(çok şükür)..onun için uygulamadım.
**emzik almaya başladı dedim ya ondan mı bilmem memeyi zor tutmaya başladı.sadece çok acıkınca ağlayarak alıyor.napacağımı şaşırdım

günaydın şekerler;

elifcim cananın abla dediği benim merak etmeölede bunalıma girme sakın ne güzelki hemen anneliği tatmışsın canım...yıllarca bekleyenlerde var...bu arada canım emrede artık eskisi gibi almıyor memeyi ama benim sütüm oldukça azaldı 3 saatte 30 cc ancak çıkıyor her iki göğsümden ben ona bağlıyorum sende bir sağ ve bak istersen...birde artık beslenme aralıkları uzuyor sıpaların 4-5 saat gibi ondan da olabilir.

dalanda kaka lekelerini çıkarmıyor tek başına canım ben onun için mümkünse hemen akıtıyorum kirini, mümkün değilse eğer 1 damla domestosu ılık suyla seyreltim lekenin üzerine döküyorum ve bol suyla durulayıp yıkıyorum.

canancım maşallah size gencecik çok isterdim bende genç anne olmayı ama nasip böyleymiş...Lise aşkımı??? allahım benim lisede aşık olduklarım hatta üniversitede aşık olduklarım nerdeler ya??? bir kez daha tebrik ettim sizi

ya kızlar emrenin boy uzaması çok az ayda 2 cm civarında acaba az uyuduğu içinmidir bilemedim?? canancım bende yine mama vermeye başladım mecburen süt azaldığı için... hatta benim arkadaşımın bebeği 15 gün küvözde kaldığı için hiç emmedi annesini eee o hiç konuşamaz o zaman. öyle saçma şey olurmu ya... artık mamalar süper tekniklerle yapılıyor anne sütüne çok yakınlar eskisi gibi pirinç unu değilki bunlar... hatta eskiler bile konuşmuş, büyümüş bizim süper mamaları yiyenlermi büyümeyecek. üstelik aylık 700 g alımı gayet iii merak etme... emrede bu ay 600 g almış sadece dr çok bile dedi...birde damlayı tek seferde vereceksin tatlım.

slm kızlar boy ıcın zaten 1-3 cm uzar dıyor .. iyi bence 2 cm uzaması.nazela sorun yapma.bende evdeyim bugun 2 saat dersim vardı oldu 10 saat sabh deneme sınavı koymuslar.simdi de seminer var alaahtan hava guzelde.gezmek gıbı olacak bana daa...
herkese iyi gunler kızlarrrr

bu gidişle hepinize abla demem gerekcekk :) abla pitos sana demem :)
hacı şakir de çıkarmıyodu ben 30 derece de yıkamıştım ilk yıkadığımda çıkarmamıştı 40 derece yıkadım çıktı dereceyi yükselterek deneyebilirsin pitos bende genelde hemen yıkayorum kakalı olanları kokuyo bide zatn kokmasın diye yıkıyorum
teşekkür ederim elif abla :) dün 6 yılımız doldu birlikteliğimizin maşallahh :)
benim bebeğimde 15 gün küvezde kaldı ama ben çooook uğraştım emsin diye saatlerce kucağımda tuttum mama vermedim baya ugraştım tabi kucağı da alıştı paşam sonra memeye iyicene alıştıktan sonra mama vermeye başladım doymuyo çünkü sadece benim sütümle.. zatn 500 gr alması gerekiyomuş en az .. emrenin boyu kaç ki her bebek aynı olmuyo işte ya oktayın boyu uzun biraz oyüzden zayıf gösteriyo geçen komşu geldi ayy buna bakamıyomusun ne kadar zayıf dedi ay bi sinirimi bozdu var ya delirdim yani ne cahil insanlar varr
hı hı hemşiremizi aradım elif abla tek seferde dedi dişleri çıkınca değdirmeden ver çürür ve karartır dedi ama nassı becericem onu çocuk agzını açmıyo ki zorla verdim zatn

ya bide dogum kontrol hağına ne zaman başlanır biliyomusunuz ben netten araştırdım da tam bulamadım bişi bilgisi olan var mı ?
kondom mahvetti beni kaşıntı tahriş yanma azab çekiyorum resmen ...

ya bide dogum kontrol hağına ne zaman başlanır biliyomusunuz ben netten araştırdım da tam bulamadım bişi bilgisi olan var mı ?
kondom mahvetti beni kaşıntı tahriş yanma azab çekiyorum resmen ...

canancım emzirdiğin sürece dkh kullanamazsın canım ya prezervatifle veya spiral ile korunacaksın tercih senin. veya bizim gibi yapıp kardeş olacaksınbugün itibari ile 1 yıl 1 aydır birlikte olmamışız

güzelim bebiş kaşıkları var plastik onlardan al damlayı o şekilde kaşığa damlatarak ver böylece dişlerine değmemiş olur.. emrede 7 kg civarında her gören tombiş diyo, oktay niye zayıf olsunki... her kafadan bi ses çıkıyo işte off off, gelde sinir olma..

bizimde dün kayınvalidemler geldi hemen bu çocuk çok kilolu çok yediriyosun sonra yürüyemez diyo. sanki yemek yediriyorum hayret ya..

emrenin boyu 66 cm civarında canım aslında boy uzaması normal çünkü 47 cm doğmuştu ancak toparladı yaşıtlarını yakaladı sayılır ama önceleri daha hızlı uzadığı için bu ay biraz daha az uzamış o nedenle tedirgin oldum...

merhaba kızlar..
bebek arabası alıcam hafıf katlanabilir kullanıslı olsun istiyorum.havalar guzel yaa gezdirelim artık bebişi.tavsiyenız var mı???[[/

valla fahriye tavsiye veremem ama ben chicco kullanıyorum ağır, katlanamaz, kocaman bişi eşim bile söyleniyor arabayı indirirken... yani chicco alma...

bu arada kızlar özge (ıkya) nerelerde? haberi olan varmı?

merhaba,
son yazdığımda memeyi almak istemiyor demiştim ya.o doruğa çıktı.ağlamalar eşliğinde emzirmeye başladım..dr.unu aradım.2 saat emzik dahil hiçbirşey vermeyin dedi.oyalayın dedi.çok zor oyaladık annemle.tabiki açlıktan bol bol ağladı ve uyumadı.2 saat sonunda 2 memeyi de emdi ve şu anda uyuyor.bende dr.unu tekrar aradım.bu defa 3 saat vermeyeceksin dedi!! düzen oturtmakmış amaç.dayanıyorum ağlamasına.off uyanacak ve emziremeyecem.inşallah bi işe yarar yaptığımız..

merhaba kızlar..
bebek arabası alıcam hafıf katlanabilir kullanıslı olsun istiyorum.havalar guzel yaa gezdirelim artık bebişi.tavsiyenız var mı???[[/

sakın büyük tekerlekli bir model alma.bizde de chicco var.çift tekerlekli.öyle ağır ki.zor kaldırıp indiriyoruz.sürüşü çok güzel hiç zorlanmıyorsun gerçi.biz o zaman ilk 6 ay oturma yeri yatıyor diye almıştık.sen şimdi tam yatmayan hafif bişey al derim.ama evin alt katta veya asansörlü ise başka tabii.

bugün dr.a gittim kondomdan dolayı mantar olmuş çok fena kaşıntıdan duramıyrm sordum ona dogum kontrol hapını 6.aya kadar izin vermiyoruz 6.aydan sonra içersen bebeğe geçmiyo ama sütünü azaltır dedi ek mamaya başlıcaz zatn dedim şuan bile sütümle doymuyo mama veriyrm dedim 6.aydan sonra kullan o zmn dedi
o kaşıktan var d vitaminini öyle veriyorum onu da öyle verim.. maşallah kilosu da boyu da iyimiş ablacım hemende tetkiki koyarlar doktorlar yaa allahım yaaa...
erken mi doğmuştu emre hangi ayda doğduu

bize araba hediye geldi eşimin teyzesinin oglu almış maclaren baston tipi çok güzl hem hafif hem çok kolay açlıp kapanıyo sürmesi de çok güzel ama çook pahalı bildiğim kadarıyla ..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…