Şubatta hamile kalanlar buraya..

selam kızlar...

pitoscum.raporları iyi almışsın canım. heyet raporu alınca da maaştan kesilmiyor sanırsam. aile hekimi de 20 gün rapor verebiliyormuş. iznim bittikten sonra onu alıcam.ama senelik rapor haklarımı kullanmış oluyorum. heyet raporu alsam iyi olurdu.ben heyet raporu ayarlayamadım. özel hastanelerin verdiği geçiyor mu? sen özel hastaneden mi aldın. bana doğum yaptıran doktorum. fakülte hastanesinden ayrılmış malum yasadan dolayı.

fahriyecim bizim arabamız pier carden.çok ağır değil. benim ev 2. katta. katlayıp indiriyorum. 3 kademeli pozisyon ayarı var. şimdi hafif yatar halde kullanıyorum. fiyatı da çok değil. 180 TL ye almıştık.

bizde aşımızı olduk. huysuzduk zaten iyice huysuzluk yaptık ve biraz normale döndük geldik...benim oğluş öyle çok mızırdanıyor ki. susturamıyorum. ne yapsam olmuyor. pazartesi aşıdan oldu dedim. ama bugün de öyle. benimde artık sinirlerim bozuldu iyice. eşim de memlekete gitti. annem kalıyor yanımda. o da susturamıyor...

ankarada havalar normale döndü...iki gündür açık havaya çıkarıyorum kuzumu. ama benim oğlan orda da ağlıyor. bugün arabasına koydum. arabada durmadı kucağımda dolaştırdım.

kızlar sağlık ocağından bize de ferrosanol verdiler. 9 damla. aynı elifin dediği gibi kaşığa damlatıp veriyorum. ayrıca kilosunu 6200 olarak ölçtü. daha önce başka hastanede 6400 ölçmüşlerdi. tartı hatası olabilir dedi ama. hadi 200 gramtartı hatası . bu durumda kuzum hiç kilo almamış olacak.çok moralim bozuldu. ayın 25inde doktor randevumuz var. eğer orda da kilo almamışsa çok üzülürüm.
ama artık meme alması öyle zor oluyor ki. uyuma halinde memeyi verebiliyorum sadece.geçenlerde bende sağdım göğüsümü emzirdikten 3 saat sonra iki göğsümden 70 cc sağdım. dha çıkardı da çok yorucu oldu. bıraktım. sabah bi daha sağdım. yarın akşam bi daha sağacağım bakalım o zaman ne çıkacak.
kızlar ayrıca benim oğluşun gözünde kayma vardı..henüz geçmedi. doktor 6-7 aya kadar geçebilir dedi. sizlerinkinde olan var mı?
elifcim kaymayı engellemek için yaptırabileceğim göz egzersizi var mıdır? ona da canım sıkıldı. aynı cananın komşusu gibi bana da oğlan zayıflamış diyenler oluyor ve ben çok üzülüyorum çocuğa bakamıyorum mu diye.

neyse...
sağlıkla kalın kızlar...

slm kızlar nasılsınız epeydir giremiyorum özlemişim sizi:)))

Beren SU da geçen hafta 4 aylık aşısını oldu,uyku problemimiz var hala,bizede ferro sanol verdiler 9 damla aman dikkat edin lekesi çıkıyor damladığı yere..

bizden böyle şimdilik...

valla fahriye tavsiye veremem ama ben chicco kullanıyorum ağır, katlanamaz, kocaman bişi eşim bile söyleniyor arabayı indirirken... yani chicco alma...

bu arada kızlar özge (ıkya) nerelerde? haberi olan varmı?

canım merak etmişsin annemler filan geldi gezdik tozduk pek giremedim özledim hepinizi,geçmişi okuyorum şimdi:)))

selam kizlar dun asimizi olduk bizde cok huzursuzuz dunden beri simdi yatirdim kiscemi...
biz 63 cm 7800 ciktik..bi ayda 2 cm uzamisiz ama 1 kilodan fazla almisiz anlamadim ben bu isi sutummu costu ne
demir damlasini verdi bizede 9 damla tadi kotu diye baslamadim deviti bile icerken tuhaf oluyo basliyimmi hemen bilemedim..:44:
bestecim bizde yok goz kaymasi ama dilimizin bagi cok onde onu lazerle kesiyolarmis ilerde konusma problemi olabiliyomus r leri soylerken ama cok kucuk diye onuda simdi yaptirmicaz..
bu arada benim kizim cok hapsuruyo sizlerde varmi bunun icin gotursemmi doktora ne dersiniz:26:...
kendinize ve bebislere iyi bakin kizlar..opuyorum hepinizi hoscakalin

slm arkadaşlar bende aranıza yeni katılıyorum.bende dün öğrendim hamile oldugumu.şuan 5 haftalık...inanın benimde 2.5 sene sonra nasip oldu.Allahım isteğen herkese nasip etsin inşallah.ÇOK GÜZEL BİR DUYGU....

canım hayırlı olsun, benim de kız kardeşim 6 haftalık hamile.. Allah sağlıkla kurtarsın sizleri, isteyen herkese de nasip olsun inşallah.. Teyze adayı olmak da çok güzel bi duyguymuş :)

günaydın kızlar; bestecim emreninde gözünde zaman zaman kayma oluyor ama 1 yaşa kadar normal bu durum hatta bazen şaşı bile oluyor merak etme.1 yaş sonrasında olursa gözlükle tedavi edilebilir canım. şu an için yapılacak bişi yok malesef.

emre yine bronşiolit geçiriyor evde ventolin veriyoruz off off.. kayınvalidemler bizde ama gezmeye gelmişler ellerini bi işe sürmüyolar.. bu arada emrede kaabalıktan huzursuz sabaha kadar memede uyuyayım istiyor iki gecedir uyku uyumadım hiç hastalarda yoğun bayılıcam artık...

canacım emre 1 ay erken geldi dünyaya 15 ekimde doğdu canım bu nedenle akciğer gelişimi tam olmadığı için sürekli bronşiolit geçiriyoruz...

bestecim emrede bir ara meme emmeyi reddediyordu meğer sütüm azalmış kendimi bakıma aldım 1 haftadır sütüm artmaya başladı çok şükür.. size süt artırıcı tatlı tarifi vereyim benim bununla arttı sütüm.

1 lt süt ocakta kaynamöaya bırakılır. bu arada yarım kg incir küçük parçalar halinde doğranır. 1 avuç dut kurusu ile doğranan incirler kaynamakta olan süte karıştırılır. bir taşım kaynadıktan sonra hafif ılıtılıp blendırdan geçirilir. içine ceviz veya fındık atılıp karıştırılır. ben bundan hergün birkaç kup yiyorum. birde hergün 1 lt meyve suyu içiyorum sanki süt artmaya başladı tabi göbekte ama önemli olan şuan için emre. sizede tavsiye ederim kızlar bir deneyin en azından işe yarıyor.

özge hoşgeldin valla ne güzel herkes geziyor biz eve tıkıldık malesef. sadece dün akşam emreye alışveriş yaptık 1 saat geri döndüğümde kuzucuğumu ağlamaktan katılmış buldum bir daha bırakıp gitmem bir yere off off..

hangi modeli yazabılır mısın???

fahriyecim, garanti belgesine baktım ama model ismi yok. piere cardin enfants diye yazıyor. başka bi kod falan yok. arkadaşımızın amcasının dükkanından aldık. onlar tavsiye etti. ama arkadaşın amcasının dükkanı olduğunu sonradan öğrendik. yani biz tamamen yabancı olarak aldık ordan.

elifcim, saol verdiğin bilgiler için. hem kilo almadı hemde göz deki kayma beni acayip mutsuz etti. doktora da danışmıştım 6-7 aya kadar geçebilir demişti. ama sağlık ocağındaki hemşire beni çok tedirgin etti.

tatlı tarifini deniycem canım. hergün incir yiyorum muhakkak. 2-3 fincan da rezene içiyoru. su zaten vazgeçilmez.

özgecim hoşgeldin canım. Berensu iyidir umarım. gezdir bakalım bebişi..alışsın ya. ben alıştırmadımda şimdi gittikçe yadırgıyor.

nuraycım maşallah kuzuna canım. kilosu süper vallahi. bu ayda hem hareketlendiler hemde 1 kilodan fazla alımı var. sütün yaramış kuzuna. çekemeyenlerin yanında söyleme aman. nazar değerler.

bende oğlumu artık hergün açıkhavaya çıkarıcam. şimdi uyuyor. kalkınca dolaşıp gelicez. hem de rotavirüs aşısının 2. dozunu sorucam eczaneye. varsa yaptırıcam. yoksa yarına yaptırıcam.

sağlıkla kalın..

kızlar siz yaptırdınız mı rotavirüs aşısının 2. dozunu? ben 2 dozluk olandan yaptırmıştım 2. ayda. rotarix markalı olandı. aşıyı yaptırmakla doğru mu yaptım acaba diye düşünüyorum. yoksa 2. dozu yaptırmasammı?

ben yaptirmadim canim rotavirus...iyimi kotumu yaptim bilmiyorum..:44:

elifcim gecmis olsun emreye...havalar isinsada duzelce cocukcagiz artik tekrarlamasa sureklikaynananlarda bi isin ucundan tutsalarda yukunuz hafiflese annenle...allah sabir versin canim:97:

fahriyecim tavsiye etmem gereken arabaysa ben ciift tarafli kullanilan, tamamen katlanan, 3 kademeli , sadece 6,5 kilo (gercekten hafif), ama tek kotu tarafi olan tekerlerinden dolayi hic rahat kullanamadigim ve 300 tl verdigime cok pisman oldugum baby 2 go marka arabayi kesinlikle tavsiye etmiyorum... satarken okadar ovduler ama bin pisman oldum 200 lira daha verip daha iyi bisey alabilirmisim onun icin iyi arastir canim mutlaka kullanan ve memnun kalan birinin tavsiyesine uy kafana gore alma benden tavsiye

Son düzenleme:
slm kızlarr gece kuşu benn :)
ya uykum kaçıyo ne yapimmm akşam üzeri uyudum oğluşla şimdi de uyuyamıyorum bkim dedim ne yaptınız !
elif abla inşallah iyileşir de bi daha tekrarlamaz ya Rabbim hakkınızdan hayırlısını versin beterinden sakınsın ...
beste abla boşver ya milletin söylediklerine kulak asmamak lazım dr.un demesine göre gelişimi iyi netten de takip ediyorm sende bak ben oraya bakınca rahatlıyorum valla ablacım bütün yük senin üstünde ya ev işi çocuk yemek fln doğal olarak yoruluyosun benim kaynana da annem de hafta da 1-2 defa geliyolar çocukla oynuyolar uyutuyolar fln derken ben alışverişimi de yapıyorum temizliğimi de ama yanlızken babayı dört gözle bekliyrm gelince hemn üstüne atıyrm yoruluyrm çok fazla .. mama vermiyosun dimi sen bence ek formül mama vermeye başla artk yetmeyebilir sütün bebişler büyüyolar artık ben 2 ölçekten fazla vermiyodum şimdi mama bitince ağlamaya başlıyo o yüzden çoğalttım çok şükür hem emiyo hem mama yiyo belki açlıktan huysuzluk yapıyodur ... göz kayması ilk 2 ay fln oldu bizim şaşı fln yapıyodu gözlerini korkuyodum bişi var diye ama sonra geçti sizinkiler de geçer inşallah ..
rotavirüs aşısını bende yaptırmadım dr.gerek yok dedi gerekli olanları zatn devlet karşılıyo dedi ölümcül bi hastalık diil dedi benim arkadaşın oglu da rota virüs olmuştu geçen serumla iyileşmiş hemen ona sordum gerek yok o kadar paraya dedi çok uzamıyo zatn serumu yedi hemen geçti ishali dedi ondan yaptırmadım bende ...
lkya hoşgeldinn beren su nassı :)
bu arada ablam 37 yaşında 2 oğlu var veee hamileee şubat ayı hamilesi o da. kazayla olmuş inşallah hayırlı bi kız evladı olur diye dua ediyoruz şimdilik bizim ailede hiç kız yok hep erkek torunlarr :)

canancım ve nuraycım iii dilekleriniz için teşekkürler ama sanırım emrenin alerjik durumu yoksa bu kadar sık bronşiolit olması işten değil.

beste bence rota aşısını yaptır canım ben oğluma yaptırdımne olur ne olmaz ishal bebveklerde ölüme bile götürebilen tehikeli bi hastalık nede olsa... birde ardaya kaşık maması başla istersen canım eğer hiç kilo almamışsa...tarifide dene mutlaka ben bu sabah aceleden yemedim süt yok yine offff

dün ilk kez bir avmye gittik emre çılgına döndü açtı ağzını habire sağa sola bakındı çok farklı geldi herhalde. ama kendisini sevmeye çalışan insanlardan sıkıldı ve snunda koptu kıyamet bizde apar topar eve döndük..

fahriyecim aslında bir arkadaşının arabasını bir dene kuzu severse araba al canım ben bi dolu para bayıldım arabaya ama emre sıpası 5 dk durmuyor içinde kurtlu benimki

oğluşuma yazlık ciciler aldım çok şirin şeyler kızlar ama ne yalan söyliim o pembe yazlık ebiselerde eteklerde gözüm kaldı bi kız şart bana :84:

nuraycım annem onlar gelince gitti daha doğrusu kaçtı kadın onlara hizmetçilik yapamam diye haklı valla...

canancım allah ablanın gönlüne göre eli ayağı düzgün bi kız versin inşallah...

sana kolay gelsin canım evdeeee.bana arkadasım hafif olsun dedi oyle iyi oluyormus deneyerek alıcam.eve geldim ama hava cook sogumus ya cocuklarda pencereyi acmıs sınıfta karnım sisti gur gur otuyor.
oglusunu da gecmıs olsun canım

nazela senınkı 5 aylık lomus artık mama yerine ek gıdaya gecmeyi dusunmuyor musun??

yağmurlu bir izmir sabahından selam herkese biraz önce oğlumu yıkadım uyudu bende size bakayım dedim...

elifcim tarifini dün gördüm hemen eşime dut kurusu aldırdım ve yaptım yalnız ben kaynayan süte değil hepsini süt ile kaynatarak yaptım yanlış hatırlamışım süt kesilir gibi topak topak oldu seninkide öyle oluyor mu bilmiyorum ama blendırdan geçirip kupa koydum üzerine kırık cevizleri atıp kaşıkla yedim ve acayippp lezzetliydi bakalım faydası olacak mı sütüme,dün gece herkesede yedirdim şifa diye eşime,kayınvalideme,kayınpederime yaşlı insanlarda enerji patlaması yaşattımm

bebek arabasının ağır olmamasına dikkat edin diye söylemiştim bende size ama çok paralar vermeye gerek yok demişti herkes bende sizi dinledim pahalı olanı aldırmadım daha uygununu aldık merdivenlerden indirirken bacaklarım çürüdü vallahi geçen gün banyoda nereye çarpttım yine bacağımı diyorum sonradan buldum sebebini ama evim asansörlü olsaydı çok memnun kalırdım eminim çünkü acayip rahat bir araba neyse yaza baston alırım artık napim...

ben kaşık mamasına karşıyım kızlar neden içinde tam olarak ne olduğunu bilmediğim hazır bir mamayı yedireyimki zaten formül sütten yeteri kadar rahatsız oldum ben kendim hazırladığım çorbaları,püreleri vermeyi daha mantıklı buluyorum...

canım aynı hataya bende düşmüştüm ilk yaptığımda malesef topaklanıyor süt o zaman yazdığım gibi kaynayan süte at mutlaka... birde kimseye yedirme yazık insanlara o kadar şeker yüklemesi zarar verir insanlara. inşallah faydasını görürsün canım. ben bu sabah yemedim süt azaldı yine.

canım haklısın ama rüzgar daha küçük dolayısıyla böbrekleri ve sindirim sistemi çorba ve püreler için uygun değiil bu nedenle en azından 6 aylık olana dek kaşık maması veya formül mama vermek daha doğru olur...

fahriyecim ek besinlere 1 ay sonra başlayacağım canım şimdilik anne sütüyle emrenin kilo alımı gayet iii gidiyor... zaman zaman sütüm azsa günde bir kere 90 cc mama veriyorum oda ayda 1/2 kutu mama bazen çok bile geliyor atıyorum kalanını.

Son düzenleme:
elifcim siz 5.aydasınız o yüzden dedim kaşık mamasına hiç bulaşmadan direk çorba ile başlayabilirsiniz, doktorda bize 5.ayda çorba ile başlarız dedi bakalım...
onlara çok az verdim canım şifa niyetine yediler...
sabah yedim birazdan yine yicem şu anlık öyle aman aman bir süt artışı yok ama bakalım görücez...

nehircim benim sütümü tarhana çorbası acayip arttırıyor.herkeste aynı etkiyi yapar mı bilmem ama..

**nehircim benim sütümü tarhana çorbası acayip arttırıyor.herkeste aynı etkiyi yapar mı bilmem ama..
**bu arada yeni açılan 5M migrosa(balçova) gittik salı günü..emzirme odası yok!! ordan palmiye AVM ye gittik.orada da emzirme odası yok.inanamadım bebişi emziremediğim ve altını değiştiremediğim için erken döndük.bi daha gitmem.netten yazacam dedim bu durumu.inşallah birileri okur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…