Şubatta hamile kalanlar buraya..

günaydın kızlar...
umarım hepiniz iyisinizdir. benim oğluş hapşuruyor. burnu akıyor...soğuk aldırdım galiba.. hastalanınca ben de elif gibi düşünüyorum. ben bu çocuğa bakamıyorum mu diye. oğluma ıhlamur içiriyorum. pek bi sevdi tadını. ben de habire ıhlamur içiyorum...

kızlar emme sorunu aynı pitosun dediği gibi bizde de var. ama ben zaten 2 aylıktan itibaren 2 saatten önce meme vermiyorum. hatta son zamanlarda 3-4 saat oluyor. geceleri de ne zaman uyanırsa meme veriyorum ve tabiki saldırıyor.

fahriyecim, bizim oğluşun gündüz uykusu yarım saat canım. çok nadir olarak 2 saat uyuyor. ve 2-3 saatte bir esnemeye başlayınca uyutmaya çalışıyorum. açsa emziriyorum. toksa ayağımda zorla sallıyorum. uykusu varken bile direniyor uyumamak için. ama zorla uyutuyorum. bazen de memede uyuyor ve bunu uyku sanıp memeden ayrılınca gözler camgibi açılıyor.sonra da uyumuyor.. bizde düzen bu şekilde. ama 2. aydan beri böyleyiz.

kızlar bizim de yarın kontrolumuz ver. bakalım ek gıda için ne önerecek doktorumuz.daha doğrusu bu yeni doktor olacak. işe başlayacağım için 5 aylıkken başlamak istiyorum ama bi yandan da ilk altı ay sadece anne sütü vermek istiyorum. her doktor farklı konuşunca kafamkarışıyor...

bizde durumlar böyle..
sağlıkla kalın.

nazelacım bazen durabilirmıs kılo alımları.senınkının kılosu gayet iyi uzulme benceee.gecen ay cok ıyı almıstı.

bestecim sizde de aynı demekki.bizimkide senın anlattıgın gibi uyuyor.
doktora sorsana bakalım 5 aydan ve sonrasında ne kadar almaları gerekıyormusss.

slm güzel anneler okuduğum kadarıyla emme sorunu yaşıyorsunuz aynı sorun bizdede var memeyi görünce kendini geriye atıyor uyku sersemi biraz olsun emiyor durum böyle olunca sütte azalma oldu marketten sütlü pirinçli muhallebi aldım çok az yaptım denemek için tadını sevdi ek gıdaya geçiş için erkenmi karar veremiyorum kızımın göz problemi hala geçmedi göz pınarlarında tıkanıklık var masaj yapmamız lazım nedense o hareketten hiç hoşlanmıyor zorda olsa yapmaya çalışıyoruz bizde durumlar böyle sağlıkla kalın

[Biz ailelere bebekleri 4-6 aylık olduğunda ve en az 5,5 kilo ağırlığında ise gece uykusu eğitimi vermelerini tavsiye ediyoruz. Bebeğinizin gece boyunca uyumayı öğrenmesi sağlıklı gelişimi için gereklidir. Bebeğinizin gündüz boyunca karşılaştığı öğrenme deneyimlerinden faydalanabilmesi, aktif, mutlu ve dikkatli olabilmesi için gece uykusu çok önemlidir ve mutlaka bebeğe öğretilmelidir. Gece uykusu konusunda zorlanan aileler mutlaka uzmanlarla irtibata geçebilirler.

/B]

Slm kızlar,
Gece gece uyku tutmadı bir türlü, canım da sıkkın... Ben şu uyku problemine taktım kafayı, bu çocuk nasıl kurtulacak şu ayakta sallanma olayından? Müthiş derecede alıştı sallanmaya (tabi bunda aylar boyu süren kolik sancılarımızın payı az değil yani), hatta derin uykuya dalabilmesi için 40 dk. salladığım oluyor, bugün şu E.A.S.Y. methodunu deneyeyim dedim, sonuç tam bir fiyasko!!! Hadi hiç uyku moduna geçmedi biraz yalnız bırakayım yatağında dedim, döndüğümde tepinmekten tüm üstü açılmış, patikleri çıkmış, terden kafası sırılsıklam, gözleri ağlamaktan kızarmış ve sinirden tüm yüzünü yolmuş kızımı görünce dayanamadım... Offff ne yapacağım ben, beni senelerce ayakta sallamışlar, bende mi öyle olacağım yaaa... Siz nasıl uyutuyorsunuz bebişleri? :26:

günaydın kızlar;

sinirlerim laçka olmuş durumdayım bugün. emre kesinlikle emmeyi reddediyor iki eliylwe memeyi tutup itiyor ve basıyor ağlaayı...sadece uykuda emiyor oda dalana dek emzik niyetine... artık göğüslerim eskisi kadar dolmuyor bile...dün akşam elifin taktiğini uygulayayım dedim umursamadı bile 2 saat sonunda verdim memeyi ama yine almadı ağlamaktan katıldı resmen offf off...

fahriye ve nell gece uykusu konusunda bende dertliyim saat başı ayaktayız ve en küçük bir seste uyanıyoruz çoğu zaman beşik sallamaktan kolumuz kopuyor...üstelik benim sıpanın uyku sersemi falan yok uyandımı cin gibi maşallah..üstelik gündüzde en uzun 30 dk uyuyor oda ayakta sallarsan... bize easy falan kar etmedi üstelik çocuk sinir küpü olduı.

neyse bizde dertler şimdilik bu kadar bugün itibari ile ek besinlere geçicez mecburen yoksa açlıktan bayılacak sıpa ama korkum bu ek besinler emişmelerimizin sonu olacak gibi...

fahriyeciğim haklısın kilo alımı geçen ay gayet iiidi ama annelik işte bu ay zayıflamış birde emmiyor ya taktım kafaya off off çok zormuş anne olmak.

arkidişlerrr bugün benim dogum günümmmmmm :)

23 yaşındayım ve bu yaşıma kadar geçirdiğim ennnn güzel dogum günüü çünkü oğluşumla ilk doğum günümmm :)

bizim emme sorunumuz yok çok şükürr aksine bıraktıramıyorum ben memeyi emerken uyuyo ağzında zorla bıraktırmaya çalışıyorum kafasını getiriyo sırf bırakmamak için emzik gibi tutuyo sıpaa mama da yese illa o meme agzında olucak paşamınn uyku sorunumuz da yok çok şükür en az 1 saat uyuyo gündüzleri ses olmazsa 2 saati de buluyo evde oldugum zaman gögüsümde uyuyo bi yerde oldugum zaman ses fln oluyo ya o zaman ayakta sallamak zorunda kalıyorum
geçen annemde mercimek çorbası içirdim ishal oldu hemen, az içirdim ama içtiğinin hepsini alttan çıkardı naneleriyle birlikte :)

canancım doğum günün kutlu olsun canım oğluşunla birlikte nice güzel günler yaşa inşallah

maşallah oktaya inşllah böle sorunsuz devam eder yoksa çoook zor ...

bu arada mercimek 8. aydan önce başlanmıyor canım heleki baharatlı hiç vermemelisin alerji veya ishal olabilirki olmuş zaten...sebze çorbası ver şimdlik tadımlıkda olsa baharatsız, yağsız, tuzsuz, salçasız unutma.

teşekkür ederim ablacımm aminnnnnnnn :)

ayy inşallahh böyle devamm ederr ... inşallah sizinkilerde düzelir biran öncee ...

hadi ya bilmiyodum ona özel yapmadm ya kendimize yapmıştık nassı masaya atlıyo bende kucağıma aldım bi kaç kaşık verdim bizde hayatta salçasızz,baharatsız yemk yapmayız kii o zamann oğluşa vermemk lazım yediklerimizdenn geçen yayla çorbasını yedirdim bişi olmamıştı demk ki salça ve baharattan neyse öğrendiğim iyi oldu teşekkürler ablacıkk

happy birthdayyyyy!!!!

slm kızlar
okuldan geldim hava cok guzelldi.kızımı arabayla gezmeye cıkardım ılk defa.hiç aglamadan yarım saat gezdikkkk.
bestecim senın arabayı aldık.cok rahatmıs ben ilkdefa kullanıyorum ablam agbim falan yok zaten ilk bebek arabası surusumdu.korkuyordum zorlanırım diye.simdi eve geldik bi bakıyım dedim kızlar napıyorlar diye.

aksama yatılı mısafırım gelecek.annem gıttı az once,pazara kayınvalidem geliyor nasıpse.benden boyle arkadaslar.gorusuruz.optm hepiniziiii:79::79::79::79:

kızlar pek uğrayamıyorum ara ara bakıyorum, elifim emre dönüyormuş maşallah. daha benimki dönmüyor paso oturma isteğinde. yüz üstüde yatmayı hiç sevmiyor. 5 dk sonra al beni diye zırlama girişiminde bulunuyor. kanguruda uzun süre taşıyamıyorum kaç kilo oldu bilmiyorum ama beni zorlamaya başladı, beli ağrıyo.
demişsin diş cıkarıyo olabilir, merak ettim doğrusu, haftaya dra gidecem sorayım bakim anlaşılıyor mu.. hepinizin bebeğini görmek öpmek koklamak ısırmak istiyorum :)

canancim dogum gunun kutlu olsun...oglusunla nice mutlu seneler

selam kızlar...
canancım doğum günün kutlu olsun...oktayınla geçireceğin nice mutlu seneler olsun..

kızlar hepimize Allah kolaylık versin. bebek bakmak çok zormuşşşş...
Tıp fakültesinin Sosyal Pediatri bölümünde bebişlerin aylık gelişimleri ve kontrolleri yapılıyormuş. bulunduğunuz yerlerde böyle bölümler varsa araştırın derim. geçen aydan randevu almıştık. bugün gittik. öyle güzel bir yer ki. özel muayene gibiydi..çok hoşuma gitti. özel doktorlara bi dolu para vermeye gerek yok yani..gelecek ay için tekrar randevu da verdiler. oğluşumun poposunda çatlak oluşmuş. krem verdi. 2 gündür kakasını yapamıyordu. ıkınması vardı. zorladı garibim.
gözleri normal dedi. 6. aya kadar geçermiş. 6800 geldi.çıplak halde.66,5 cm de boyuymuş. persentildeymiş.(bu ne demekse!) gayet sağlıklı bir bebekmiş.çok şükür.maşallah oğluşa. demir damlasına neden başladın dedi. ben de sağlık ocağından verdiklerini söyledim. anne sütü aldığından dolayı gerek yok boş yere verip de çocuğun ağzının tadını bozma dedi.6. aydan sonra verirsin dedi. ek gıdalar konusunda da gelecek ay programı anlatırım daha erken dedi. midesi ve bağırsakları daha hazır değildir dedi. ben de 5. ayda başlamayı düşünüyordum ama.
dişleri kökten çıkmaya başlamıştır ondan tükürükleri ve salyası akar dedi.
ben hergün kulağındaki kirleri küçük parmağımla temizliyordum. hergün kirlenmesi tuhafıma gidiyordu ama normalmiş. temizleme tekniğimde uygunmuş.
geen aydan beri sanırsam 500-600 gram almış. daha doğrusu 1,5 ayda almış.
kızlar bizim oğlanda artık yerde yatmak istemiyor. kucakta da çok zorlanıyorum.memede uyutamazsam ben de ayakta sallıyorum. ve çok zor uykuya dalıyor.
canancım ben de senin gibiyim yemek yerken ona da vermek istiyorum ama hala beklemedeyim. ama mercimek çorbası kötü bir tercih olmuş. aslında bize bile zararlı gaz probleminden dolayı..
benden bu kadar.
sağlıkla kalın.

Doğum günün kutlu olsun Canancım, oğluşunla beraber nice senelere inşallah...
Nazelacım geçmiş olsun canım, neden bu kadar sık hastalanıyo bebişin ya, senin hastalardan mı kaynaklanıyo acaba? Bu arada benden başka ayakta sallayanların olmasına sevindim, yalnız değiliz demek ki, ben de tek huysuz benim küçük cadı zannediyordum bu uyku konusunda

selam kızlar

aklımda kalanları yazayım...ben zaten 2 saatte bir veriyorum memeyi nezle olduğu içindi sanırım geçti çok şükür meme sorunumuz...
geceleri çok sık uyanmaya başladı rüzgar artık sütümün yetmediğini düşünüyorum bugün kontrolümüz var bakalım ne dicek doktorumuz...

canan doğum günün kutlu olsun...mercimek çorbası vermişsin onların çorbaları onlara özel yapılacak tatlım bizimkilerden yiyebilirler mi hiç dikkat et lütfen...
doktorumuz bana bugün çorba tarifleri vericek bebekler için paylaşırım sizinle...

emreye çok geçmiş olsun elifcim rüzgar nezle oldu seni çok iyi anladım insan suçluluk hissediyor ama bakıp bakmamakla ilgisi yok inan,bağışıklık sistemleri güçlenicek böyle böyle napalım allah beterinden saklasın...

Herkese ii hafta sonları...

1
Muhallebi: 4-6. aydan itibaren başlanır. Genellikle akşam öğünlerinde yatmadan önce verilir.

Mama ile Muhallebi Hazırlanışı: İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir.

Malzemeler:
• 1 su bardağı su (200 ml)
• 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu
• 6 ölçek Devam Biberon Maması*

Hazırlanışı:
1 su bardağı su ile 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ve ocaktan indirdikten sonra içerisine 6 ölçek Devam Biberon Maması* ilave edilip, iyice karıştırılır.

Malzemeler:
• 1 su bardağı su
• 1 orta boy havuç
• 1 küçük patates
• 1 tatlı kaşığı pirinç

Hazırlanışı:
Tüm malzemeler tencerede ağzı kapalı olarak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave edilir. Bebek buna alıştıktan sonra azar azar diğer mevsim sebzelerinden de ilave etmeye başlayabilirsiniz.

Malzemeler:
• ½ elma veya armut veya şeftali

Hazırlanışı:
Meyve yıkanır, kabukları soyulur, cam rendede rendelenir ve tel süzgeçten geçirilerek suyu elde edilir. Günlük 50 ml. civarında verilebilir. Bebek bunu rahatlıkla almaya başladıktan sonra püre şeklinde de verilebilir. Meyve suyu veya pürelerine şeker ilave edilmemelidir.

Hazırlanışı:
İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir. 100 ml. hazırlanmış Aptamil 2 içine ılık iken (43-44 C) 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre ile sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.

Bebeğiniz 12. ayını dolduruktan sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz:

Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C) kadar soğutulur. 200ml. süt içersine 1 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4-5 saat beklenir.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.

Malzemeler:
• 150 ml. hazırlanmış Devam Biberon Maması
• 2-3 yemek kaşığı Milupa 8 Tahıllı ve Ballı Kahvaltılık Ek Besin
• 1/8 haşlanmış yumurta sarısı*
• ½ kibrit kutusu (yaklaşık 10 g.) beyaz peynir**
• 1 tatlı kaşığı pekmez

Hazırlanışı:
Devam mamasını(Aptamil 2, Milumil 2, Conformil 2 veya 8. aydan itibaren Aptamil 3 veya Milumil 3) kutu üzerinde yazan tarife göre hazırlayınız. Ilık iken içerisine tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edip, bir çatalla iyice karıştırınız.Bebeğiniz için lezzetli ve besleyici kahvaltı karışımı hazır..

*Yumurta önce 1/8 miktarında başlanıp daha sonra yavaş yavaş artırılmalıdır, gün aşırı verilmelidir. 8 aylık bir bebek tam bir yumurta sarısını yiyebilir, 12. aydan önce yumurtanın beyazı verilmemelidir.

**Beyaz peynirin tuzu akşamdan suda bekletilerek alınmalıdır. 7-8 ayında beyaz peynirin miktarını 1 kibrit kutusu (20 g.) büyüklüğüne çıkartabilirsiniz.

***10 ayından sonra tereyağ ve 1 yaşından sonra bal ilave edebilirsiniz.

(* Devam Biberon Maması : Aptamil 2, Milumil 2, Conformil 2, Aptamil 3 veya Milumil 3 mamalarımızdan herhangi biri)
ALINTI

DOKTORUMDA AYNILARINI YAZDIRDI KIZLAR İLERDE İŞİMİZE YARIYACAK

slm bebişlerrr :)

beste abla ve nehir abla teşekkür ederimmm

bugün yogun bi gündü sabah sınava girdim oğluşuma kaynana baktı ( çooook özledim oglumuu )
eve geldiğimde kaynımlar gelmişti görümcemler flnn baya kalabalıktı ev biraz yorulsam da güzeldii ...
oğluşma gelince dün iki kaşık pirinç unu verdim hazırlar var ya ondan bi deneyim dedim 4 aylıktan itibaren olanı aldım verdim iki kaşık sonrasında baya kustu ondan dolayı mı bilmiyorum biaz da üşütmüştü sanırım burnu akıyo ve öksürüyodu ondan mı ondan mı bilemedim korktum bende bi daha yapmadım kaşık mamasından ama baya korktum bi daha hiç bişi vermicem 6 aylık olana kadar
bide sağ ayağı sanki içe doğru yaa normal mi bilmiyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…