Şubatta hamile kalanlar buraya..

günaydın şekerler;

sevinçcim daamadın çok yaramaz görmelisin kocaman çocukmuş gibi herşeyi yapmak istiyor boyuna bakmadan sıpa... dönmeye başlamadan önce emrede yatmaktan çok sıkılıyordu şimdilerde bi 5 dk yatıyo oda hiç durmadan tepinerek.

canancığım sen ek besin dönemine gel ben anlatırım sana nasıl yapacağını. şimdiden herşeyi tıkma çocuğun ağzına

nellcim sağlıkçı olmanın zararları eve hertürlü mikrobu götürüyorum emrede almam demiyor hergün hastayız böylece...bugünde sesimiz kısıldı çok mızmızız nolacak bu halimiz ya???

fahriyeciğim tarifler vermişsin saol canım...

nehircim persentilde demek bebeğin ayına uygun olarak yaşıtları ve hemcinsleri arasındaki durumunun iyi olduğıunu belirtir bir ifade.

kızlar cuma akşamı ek besinlere ilk kez merhaba dedik. emzirdikten 1 saat sonra aptamil devam sütü 2 nin içine 1 tatlı kaşığı hipp organik pirinçli mama alıp kattım. ve emreye 3 bebek kaşığı yedirdim. ertesi akşam bunu 5 kaşığa çıkardık. ama emre kaşıkla tüm üstümüzü mama yaptı bende dayanamayıp biberonla verdim artık.bu hafta içinde de sebze çorbası yapıcam cücüğüme inşallah sever...

kızlar yazmayı unuttummilupanın ek besinlerini araştırdım içlerinde şeker var çoğunun ve bir kısmı organik değil (örneğin pirinçli maması) hippin tüm mamalarının organik olduğunu ve içinde şeker olmadığını farkettim tavsiye ederim.

bu arada meyve püreleri için cam rende almalısınız kızlar unutmayın.. ve sebze çorbası yapmak içinde ya buharlı pişiricilerden almalısınız veya buharda pişirme aparatları var tencere içine koyulabilen delikli bir zımbırtı onlardan almalısınız. bugün bizde bu buharda pişirme aparatından alıcaz emreye...

yaptım fahriyecim ama çok zor önceden emzir gitsindi şimdi herşeyine dikkat etmek lazım... birde arkadaşlar tupperwareden mama kutum ve kapaklı küçük tabaklar aldım oğluşuma onlarıda tavsiye ederim size. özellikle kapaklı olanlara tek yiyimlik yoğurt mayalayabiliriz....

şimdilik benden bu kadar görüşmek üzere.

selam kızlar...
umarım herkesin keyfi yerindedir....
biz oğluşumla aşk yaşıyoruz bu aralar...çok tatlı oldu ya...gülmeleri arttı bu aralar...hoşuna giden şeylere kahkaha atıyor..normalde asık suratlı bir bebek benimki.
içimizde ek gıdaya geçmek için sabırsızlanan bi canan var..ben biyandan ek gıdaya geçmek istiyorum ama bi yandan da ilk altı ay sadece anne sütü vermek istiyorum. sanırsam 5,5 aylıkken geçicez biz. bi sonraki doktor kontrolünde oğluşum 5,5 aylık oluyor.

elifcim bişey sorucam, besinleri oturtarak mı veriyorsun? yatış pozisyonunda mı?
Ardaya teyzesi cam rende almış geçen hafta. buhar sepetimiz var ama püre halinde olması için birazsıvı olması gerekmiyor mu? yani suda pişiricez sonra tel süzgeçten geçirip altta kalan kısmı vericez. yanlış mı biliyorum?
bu arada benim oğlan kucakta oturma pozisyonunu alıyor. doktora soracaktım sakıncası var mı diye ama unuttum. oturmayı seviyor sanırsam. hoşuna gidiyor ama ben bi yeri ağrıyacak diye korkuyorum az oturtturuyorum. o da kucağımda. sizlerde durum nasıl?
bu arada doktor artık gaz sancıları olmaz dedi. ama dün kuzum çok huzursuzdu.popodan gaz çıkarmasını da duymadım. ben de gaz damlasından vedim. doktor verme dedi ama. sizler de var mı bu sorun?
ayrıca dün ilk defa tek başıma gezmeye götüdüm oğlumu. arabasında pek durmak istemedi ama yinede iyi bir vakit geçirdik.
bizden bu kadar...

bestecim şimdilik yatırarak veriyorum çünkü benim sıpa oturduğunda iki büklüm olup ayaklarını emmeye çalışıyor . ama biberonla beslerken kucağımda besliyorum. ek besinler için 5,5 aylık uygun bir zaman canım bizde o nedenle başladık biraz biraz..

canım buhar sepetinde pişirip içine kaynamış ılımış su ekleyip vericez böylece sıvı olucak çorbaları sonrasında püre halinde vericez zaten.

oturtmanda bir sakınca yok biz 3,5 aylıktan beri oturur pozisyonda duruyoruz bişeycik olmadı merak etme...gaz problemimiz arada bir oluyor ben gaz yapan şeyler yersem ama müdahale etmiyorum ben alışsın diyorum...

kızlar dün oğluşumu izmitin eski bir druna götürdüm emreyi gayet sağlıklı buldu nörolojik gelişiminin ayına göre önde olduğunu söyledi maşallah kuzuma.. çok yaramaz olduğunu ileride baş edemeyeceğimi söyledi. boyumuz 67 cm kilomuz 8300 olmuş gayet iii dedi..

dün ilk kez pirinçli mamamızdan 50 cc yedik bitince kıyamet koptu daha ver diye ama ben nolur nolmaz diye vermedim bugün 70 cc vermeyi düşünüyorum hafta sonuda sebze çorbası yapıcam cücüğüme bakalım nolcak.

elifcim masallah emreye koca adam olmus
bana milupa numune yollamis pirincli bide devam sutu..bende ne alcami bilemedim..milupa almiyim tamam ama bana yakin markette hipp yok peki bebelac nasi ondada varmiymis seker ?bide ona bakarmisin canim
bu arada cok sinirlerim bozuk kizlar su kayseride kaybolan cocuklara ve uvey anne cinayetine:95: allah nasil biliyosa oyle yapsin ama icimden baska neler geciyo soyleyemiiyorum...
korkuyorum valla sokaga bile cikmaya allahim sen koru yarabbim meleklerimizi bize bagisla hayirli insanlarla karsilastir

slm kızlar bende bugun kızıma 5-6 cay kasıgı havuc-patatesten yaptıgım corbadan verdim.bebegi olanlar hep ver anca alısır dediler emzirdim sonra verdim yedi bakalım.

doktor ilk sebze corbasıyla baslarız demıstı.bende basladım tadımlıkkk.uyuttum bizimki 8-9 gibi uyuyor.

saol nuray teyzesi büyüyoruz işte

canım neredeyse bilinen tüm markaları araştırdım ben devam sütü olarak milupa kullanıyorum zaten sende onu kullanabilirsin. ek gıda olarak hipp tercih ettim ama yakınlarda bulamıyorsan eğer milupanın ek gıdalarınıda alabilirsin. zaten milupa hippten sonra ikinci benim gözümde... bebelac ın içinde çok şeker var kendin bile tadınca anlarsın inanılmaz tatlı...tavsiye etmem canım...sen yine milupa al bence...

dün bizde ilk kez muhallebi kıvamında 90 cc pirinçli mama yedik yarısı yere yarısı göğe gitti ama olsun böle böle alışıcaz inşallah. hafta sonu sebze çorbasına geçicez bakalım kısmetse...

birde dayımızla birlikte avmye gittik ama bittim arabada oturmak istemiyor kardeşim kucağına alıyor kıyamet kopuyor ben aldımmı susuyor en sonunda tüm geziyi kucağımda yaptı ama bende de bel ve kol kalmadı tabi....üstüne birde gece boyunca 45 dk bir ağlayıp emmek isteyince bu sabah feleğim şaşmış halde işe geldim offf.

selam kızlar....

elifcim vediğin bilgiler için saol canım. annem oturmayı seviyor diye habire oturtuyor benimoğluşu. ben de bişey olacak diye ödüm kopuyor. çok uzun oturmuyor ama yine de 6 aydan önce oturtmayın diyorlar ya. ben de ıhlamur veriyorum onu da hem kaşıkla beslenmeye alışsın diye yatış pozisyonunda veriyorum. bu arada maşallah kuzuna. boyuda posuda yerinde. kızım olsa tam damat adayı derdim ha.:)) kızı olanlara duyrulur.

aslında fahriyenin yaptığı gibi bende bi sebze çorbası denesem mi? bi yandan istiyorum ama bi yandan da daha erken diye geçiştiriyorum. gerçi yoğurt denedim daha önce.

nuraycım bana da milupadan numuneler geldi. kaşığı çok hoş. kutusu da var. üye olmayanlar üye olsunlar milupaya.

kızlar ben haber falan izlemiyorum. eşimçok kızıyor izleyince. komşum anlattı kayserideki çocukları.ama devam ettirmedim anlatmaya. zaten sulugözüm.iyice ağlıyorum. geenlerde aklıma "ya bakıcı oğlumu döverse kötülük yaparsa" diye geldi. akşama kadar ağladım. anne olmayan birine baktırmıycam diyordum sırf bu sebepten çok güvendiğim bi arkadaşıma baktımayı düşünüyorum Ardayı. bebeği yok ama.oğluma hem temiz hem de çok sıcak bakacağına eminim. tek sıkıntı hamile kalınca yarı yolda kalırsak. kısmet bakalım.

pitos nerelerde? yok kaç zamandır. nehir olmayınca alıştık artık gezmesine de :))
benden bu kadar...sağlıkla kalın.

selam kızlarr

evet bestecim gezmelerdeyim hava çok güzel izmirde bulutlu ama sıcak...oğlum mızmız yalnız bugünlerde büyüme atağı sanırım geceleride sık kalkıyordu düzeldi allahtan...açlıktan mı acaba diye tedirgin olmuştum ama cumartesi kontolümüze gittik,rüzgar 870gr almış beş haftada,6830 olmuş boyuda 67,5cmek gıdaya başlamaya gerek yok şu an 5.ayda başlayalım memeden vazgeçebilir dedi bir kaç gün problem yaşadık zaten biliyorsunuz ee kilo alımıda iyi,herşey yolunda çok şükür yarında aşımız var mızmızlığı artmaz inşallah...

cumartesi doktora gittiğimiz gün rüzgar bütün gün uyumamıştı dışardayız diye arabada falan uyuyamadı yani tam uyudu doktora girdik falan uyandı düzeni bozuldu oradanda akşam arkadaşımın doğum gününe gittik bir yarım saat uğrayalım dedik ama rüzgarın uyku konusunda hassas olduğunu biliyorum yani neyse kıramadık herkes kucağına falan aldı ben hissediyorum kıyameti koparıcak derken ağlama krizine girdi ve eve nasıl geldiğimizi bilemedik kucağımdan bırakamadım kollarımda sızdı eve geldik yatağına yatırdım bir melek oldu alem bu çocuklar bizleri parmaklarında oynatıyorlar bana uykumu verin benden başka bişi istemeyin diyor oğlumm

bestecim arda daha 4,5aylık ve anne sütü alıyor bence acele etme ek gıda konusunda bekle bişi verme 5.ayda başlarsın doktorunada sor ben arada mama verdiğim halde başlatmadı doktorum en azından 5.aya kadar emsinler o zaman bırakma riski göze alınabilir...

bestecim teşekkür ederim iii dileklerin için canım emrem hakikaten çok yakışıklı inş. resmini ekleyebilirim bir ara sarı civcivim benim kıyamam ona. bestecim bence ara sıra bir iki bebek kaşığı ver ağzına bişiler ama doyurucu olmasın böylece tatlara alışır emmeyide bırakmaz... biz 5,5 aylığız dün ilk kez bir öğün pirinçli mama yedik... bence sizlerde 5,5 civarı başlamalısınız...

ben emreye arada mercimek kadar yediklerimden veriyordum sizin bebeişler kadarken okadar ama daha fazlası yok... halada veriyorum cmt günü yumurta sarısı ve peynir verdim tadımlık alışsın diye... bayılarak yedi valla...

nehircim senin oğlanın boyunu okuyunca krize giriyorum emre kısa diye ama drmuz boyu iii diyor anlamış değilim. annemde bunun üzerine anası kısa babası kısa çocuk deve olacak değil ya diyor... hoş öle çokda kısa değiliz ama anlamış değilim ben 1,68 babası 1,78 ortalamadayız yani... maşşallah senin zuzu uzun boylu olacak belli şimdiden...

kızlar mama sandalyesi bakınıyorum tavsiyeniz varmı? chicco polly veya polly magic olabilir ama peg peregoda güzelmiş offf kararsız kaldım valla....birdesunny baby bony diye bişi buldum tüm özellikleri hatta görüntüsü bile chicco polly ile birebir aynı ve daha ucuz napsamki?

selam kızlar banyo yaptık kızım uyudu.bende yazamadım bugun bi bakıyım dedim.
sayfamız ilerlemiş.hava guzel diye bugun okuldan 4.5 da geldim ve kızımı babasıyla beraber gezmeye cıkardık 1 saat dolastık.hiç sesini cıkarmadı guldu durdu gelince de guzel bi uyku cekti temiz hava iyi geldi galibaaa...benımde bugun dersim coktu ayaklarımın tabanları zonkluyor valla.kızı yıkayıp supurge yaptım simdi yatıcam artık..herkese iyi geceler.

selam kızlar..
oğluşu uyuttum..babasına da surat astığımdan bi beş dakka nete bakayım dedim...bu adam beni öldürecek. önceden kendi düşünsün yapsın derdim. ben söyleyince yapardı. şimdi ne kendi düşünüp yapıyor ne de ben söyleyince.. iyice sinirlerime dokunmaya başladı vallahi...
nehircim haklısın canım ek gıda konusunda.. ama çevredekilerin baskısı epey arttı. neden başlamıyosun alışamayacak falan diye...ben daha erken olduğunu düşünüyorum ki doktorumuz da aynen öyle düşünüyor. 5.5 aylıkken vericek beslenme takvimini.yani beklemeye geçicez.bu arada maşallah kuzuna..Allah nazarlardan saklasın. kilo alımı çok iyi.

elifcim dediğin mama sandalyelerine baktım canım.. dediğin gibi chıcco ile sunny baby aynı gibiler. çok ağır olmasın bence yer değiştirmen gerekirse taşıması kolay olur.ikiside güzel.bana da bir arkadaşım söylemişti. eğer vermezse bende bakıcam bi kaç yere..sağlam olsun da markası çok önemli değil.

fahriyecim ne iyi yapmışsınız bebişi gezdirmekle...ben hava güzel olursa çıkayım diyorum ama ankaranın ayazı biter mi hiç.hava iyi oluyor ama ayaz var diye çıkmıyoruz. ama az kaldı düzelecek:))

benden bu kadar..
iyi uykular..

slm şekerler;

dün gece yine 45 dk bir nöbetteydim benim oğlan büyüdükçe düzeleceğine beter oluyor ne yapacağımı şaşırdım iiice... artık ayakta sallamakta çözüm olmuyor battaniyeyle sallıyoruz uyuması için

bestecim boşver canım hepsi aynı erkeklerin... dün bende söylendim eşime biz sabaha kadar oturuyoruz o uyuyor akşamda yorgunum diyor ya. aşırı dinlenmekten yoruluyor adam offff..

canım mama sandalyelerinin hepsi ortalama 10 kg civarında o nedenle yapılacak bişi yok. ancak katlandığında az yer kaplaması ve silinebilir kumaşı olması önemli bencede. bizde arkadaş falan yok alıcaz mecburen

güzelim izmittede ayaz var ama ben emreye başlık takıp çıkarıyorum hiç olmazsa bi 10 dk. alışsın diyorum yoksa yazın bile dışarı çıkınca hasta olucaklar. bence sende biraz biraz öğlen saatlerinde çıkar zuzuyu.

pitos, tsiraa nerelerdesiniz ya??? evde olupta bize niye vakit ayırmıyorsunuz? zuzular iiidir inşallah?

kızlar realde ayın 13 ne kadar bebek ürünleri indirime girmiş mamalar, bezler falan çok ucuz bi bakın derim. dün bize katalog bırakmışlarda ordan biliyorum..

elifcim bende yediklerimizden tattırıyorum yalanıp duruyor sonra :=))
bizimde boylar sizinle aynı ben 1,68 eşim 1,78 ama bizim oğlan sırık ailemdeki bütün kuzenler en az 1,85 sanırım onlara çekti...
mama sandalyesine çok paralar vermeyin kızlar güvenli olsun yeter bazı bebekler onda oturmayı bile tercih etmiyor kuzenimin bebeği gibi bana o verdi mama sandalyesini doğru düzgün hiç kullanmamışlar almama gerek kalmadı bir arkadaşımda bunu aldı Graco Contempo Mama Sandalyesi GittiGidiyor.com'da #37712182

bestecim bütün bebişlerimize maşallahh...
sen kimseye kulak asma herkes mazallahh çocuk doktoru kesildi benimde başıma,ne kadar meraklısınız bişiler yedirmeye diye kızıyorum çevremdekilere ben çok araştırıp okuduğum için çokk konuşamıyorlar annemlerde kızınca bana hemen internet annesi bunlar diyorlarbende elimin altındaki teknolojiyi kullanıyorum araştırıyorum doktoruma danışıyorum sizin söylediklerinizide değerlendiriyorum diyorum...

valla nehirim bende kararsız kaldım mama sandalyesinde çünkü emre ne arabasında oturmayı seviyo nede oto koltuğunda mama sandalyeside öle olursa diye korkuyorum çünkü arabaya bi dolu para bayıldım evde yatıyo

canım bizimde kuzenler falan çok uzun babam 2.00 - kardeşim 1.90 bir kuzenim 2.12lik ailedeki en kısalardanım ben yanlış beslenme alışkanlıkları yüzünden işte... ama eşimin ailesi kısa en uzunu abisi oda 1,85 sanırım benim cücüğüm onlara çekti... görüntü itibari ile tıpkı babası zaten heralde boyuda ona çekti... napalım sağlık ollsun...

ay ne şanslısınız arkadaş konusunda ya... bizim arkadaşlar bildiklerini bile paylaşmaya kıyamıyorlar bırakın eşyalarını... hoş benim eşim cinstir biraz verselerde almazda neyse...el mecbur alıcaz biz çünkü dr yatırarak yedirme ek gıdaları dedi...

dün civcivime 100 cc pirinçli mama yaptım öncesinde emzirdim tamamını yaladı yuttu valla sonra 2 saat geçmeden yine emdi... tombiğim benim maşallah cücüğüme..

maşallah nazela emrenin iştahı yerinda bende ek gıdaları yatırarak veriyordum öğrendiğim iyi oldu bundan sonra yapmam dün kızımı göz dr götürdüm gene masaj ve göz damlası verdi geçmezse 1,5 yaşında küçük bir operasyon yaparız dedi artık ağlasada bağırsada yapıyorum bizde durumlar böyle sağlıkla kalın.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…