Şubatta hamile kalanlar buraya..

merhaba beni merak etmiş arkadaşlar..sanırım son 1 hafta girmedim.arada okuyabildim sadece.raporum bitmişti işe gitmem gerekiyordu.geçen cuma.bende aldım urası gittik işyerime..tabii oğluşum pek popüler oldu.herkes çok sevdi.hamileyken benimle günde 8 saat olan arkadaşlar doğal olarak meraklı idiler:)) neyse sonraki günler rapor için uğraştım ve son 30 günlük raporu da aldım.artık 30 gün sonra başlamak zorundayım buna da şükür..
**bizde dün dr.umuza gittik.6.aya girdik bizde.68 cm ve 7750 kg oğluşum.600 gr.almış..dr.kilo alımı normal dedi.ek gıdaya geçmiyoruz.halbuki ben işe gitmeden başlarız diye düşünüyordum.dr.kilosu normal niye geçelim ki dedi.
işte benden haberler böyle..ha bu arada regli oldum aylar sonra..hiç özlememişim:)).olmasam da olurdu yani...
herkese selamlar bebişleri öpüyorumm

kızlarrr
valla okudum neler yazacağımı yazmaya başlayınca unuttum.
benim kzıın boyu 63 yada 64 cm. bende acaba kısamı diye bian şaşırdım valla dr banada normal diyor. yalnız cicişim biraz şişko kilosu pazartesi 8400 dü.
kızlar emzik kullanıyormusunuz bilmiyorum ama benimki emzikle uyuyor. akşam beşiğine yatırıyorum, titreşimi açıyorum acmasamda oluyor, emziği tıkıyorum o uyuma moduna geçiyor zaten. eğer başka bir evdeysek yada misafir varsa uyumakta huysuzluk edebiliyor.
biz en cok avmlere gidiyoruz, artık heralde hepsinin bebekodalarını biliyorum.
elifcim o aldığımız arabanın araba koltuğu gibi olan parcası varya hep onu kullandım, benimki valla etrafa baka baka geziyor içinde çok sesi çıkmıyor, ara ara alıp tekrar içine koyuyoruz, içinde uyuyor uyanıyor, takılıyoruz valla öyle. şimdi onu oturma pozisyonunada getiriyorum kısa bir süre için bayılıyor. benimki uykucu sanırım biraz aynı annesi babası gibi.
kilosu malum olduğundan hala ek mamaya geçmeyi istemedi dr 6. aya kadar devam anne sütüne dedi. buda benim işime geliyor açıkcası.
bu arada buhar makinası vs demişsiniz? ben bunu anlamadım ya, nasıl bişey link yollarmısınız, illa buharda mı pişirmeli sebzeleri?
elifim, biz kücüklüğünden beri chicco nun polly magic kullanıyoruz. çünkü 0-6 ay kullanımıda vardı, önceden alsaydın çok daha iyi olurdu, ben ona bırakıp evde işlerimi çok yaptım. oturma için 3 pozistonu var, rahatlıkla yedirebilirsin. oyuncaklarıda var tepsiside. kesinlikle çok memnun kaldım ben tavsiye ederim.
milupanın sayfasına hemen üye olcam bende.
bebek maması tarifleri içinde çok teşekkürler hemen not ettim bilgisayara

merhaba kızlar.
bestecim tadımlık verebilirsin bende oyle verdim zaten.anne sutunu emiyor ondan sonra veriyorum anne sutunu bırakmıyoruz kı karın doyar mı hiç 5 kasık corbayla.
herkes gelmıs bugun forumaaa herkese kolaylıklar diliyorum kızlarrr
bizde ptesi gitcez kontrole bakalım ne kadar almıss kuzucum.oyle boyle derken 5 ayı bitirdik beee kızlar.ama anne olmak cok guzelmıs onun gulusuyle butun yorgunlugum gidiyor işten gelince .ben cogu zaman yatarak emziriyorum.yanına yatıp memeyi acınca pıt diye donuveriyor kızım top gıbı oluyor cok seviyorum o halını askımm benım yaaa.
okuldakıler getirde sevelim diyorlarrr.bizim okuldakiler kodamanlar genc bir kac kişi varız.40 ve ustu.okulumun web sitesini veriyim bakın ordan resmıme
BURSA-MUSTAFAKEMALPAA (Yunus Emre lkretim Okulu) ingilizce bransına bakcaksınız
pitoscum sen benzetme yapmıstın yaaa benziyormuyum tarifine bak bakalımmm.
3 saattir uyanıktı bizimkı yatırdık 1 dak.surmedi uyumasıı.
benden simdilik bu kadar kızlar...byeee

bendeniz canhayy yeni nickimle karşınızdayımmmm :)
mailim de problem oluştu bende yeni nick aldımm :)
beni özlemişsinizdirr sakarlıklarımlaa :)
bizden haberler şöylee :
bi kaç hava süperdi her gün oktayı arabasına koyup çıktık hava aldırdımm bebeğime ama her eve gelişimde en az 2 saat uyudu yavrucukk açık hava ve güneş yoruyo sanırım arabasını hafif oturtur hale getiriyrm her yeri görüyo şaşkın şaşkın bakıyo etrafına gülücükler saçıyo etrafa annesi gibi çok sevicek dışarıyı :) bu ara çoook hareketlendi bebeğim konuşmalar kahkahalar tükürük saçmalar maşallah oğlumaaa yan dönebiliyo ama henüz yüzüstü veya sırtüstü dönemiyoo çok sevimli oldu oğlummm yaa sürekli oynuyoruz ve hiç sıkılmadan aynı şeylere defalarca gülüyoo şarkılarıma eşlik bile ediyoo :):)
maşallah bebişlerinize arkadaşlarr güzel boylu poslu şişko çocuklar yetiiştiriyoruzz devletimize milletimizee :)
mama sandalyesini bilmiyorum da ben ana kucağını oturak şekline getiriyrm mama yedirirken de öyle yaparım büyük ihtimallee ..
bi tek ben hevesliim sanırım ek gıdaya ne bilim kaşıkla yedirmek hoşuma gidiyo oglum için mamalar hazırlamk biraz daha beklicem 6. aya kadr bişi vermicemm kötü tecrübelerden dolayıı ..
haftaya bizde yeni doktorumuzla tanışıcazz bakalımm...
ayyy çok konuştumm üfff :)

maşallah kızlar kuzucuklarınıza

benim kuzuda uyumaya çalışıyor uyku düzenimiz altüst olmuş durumda neden böyle oldu anlamadım..
4.aydan 5.aya geçerken zorlanma olurmuş bebeklerde o yüzden mi acaba...
Her akşam 7 de yatan çocuk şu an ayakta dünde böyle yaptı kuzenimdeydik etrafa baka baka ağladı eve geldik uyudu yerini yadırgıyorr yatağına alıştı iyi bişi yapmamışım demekki yatağına alıştırmakla...

joys bizde emzikle uyuyoruz dalınca atıyor emziği ama aslında emziksiz uyusa daha süper olur çünkü artık emziği çıkarıyor ağzından oynuyor tekrar geri sokmaya çalışıyor çok komik oluyor tabi ben bu durumda başında beklemek zorunda kalıyorum sürekli emziği ağzına veriyorum tekrar...

günaydın arkidişler;

angel canım emremin keyfi yerindeyse iştahı ii çok şükür değilse kötü ama yinede maşallah cücüğüme...canım kızının gözünde ne vardı kaymamı hatırlayamadım. bende emreyi önümüzdeki ay götürücem göz druna.. kontrol amaçlı...

sevinçcim dün senle konuşurken mama sandalyesi almaya gidiyordum e- bebekten chicco polly aldım çünkü magic olanın içi daha dar benim oğlan sıkıntılı bir çocuk onda hiç durmazdı hoş pollyde de 2 dk oturdu sadece

ya kızlar ne şanslısınız cücükleri kocaman edip işe gidiceksiniz keşke bende sizler gibi olabilseydim offff...onu evde bırakıp işe gitmek çok zor oluyo...

ya benim canımı sıkıyosunuz ha yok yatağa yatırına uyuyo, yok arabasında etrafı izleyeerek geziyo vb. diye bi benim sıpa hiperaktif heralde hiçbir şey (oyuncak, kişi, yer) 5 dk fazla ilgisini çekmiyo hemen başlıyo ağlamaya ne yapacağımı şaşırdım ya küçük haydutum benim...

bu arada ben daha regl olmadım çokda memnunum hayatımdan inşallah olmaz bir süre daha....

sevinçcim buhar sepeti dediğinde bütün züccaciyelerde veya büyük marketlerde satılıyor... sebzeleri buharda pişirdiğinde bütün vitaminleri içinde kalıyor canım yani daha besleyici...ama istersen az suda da pişirebilirsin.

fahriyeciğim çoook güzelsin maşallah canım...

nazela kızımın gözleri çok çapak oluyor ve kızarıyor göz pınarı tıkanıkmış masaj yapmamız gerekyor ama elimi gördüğü anda ağlamaya başlıyor napıcam ben?

fahriyeciğim çoook güzelsin maşallah canım...

sagoll canım ya
okuldan geldim ogrencıler delirttıler benı.8 lere dersim vardı ne test ne ders calısıyorlar.sbs var mudur bıze hesap soruyor ama hepsi ailenın yanlıs yetıstırmesiii baska bişey degil aileden terbiye almayan okulda nasıl alsın.senın yazını gorunce mutlu oldum cook stresliydım.

kızımda 1 memeyle ıdare ediyor geceden beri otekı acıyor artık.hepsı bılmıs bu cocukların kucugu buyugu valla yaaa.
mama sandalyesini bana da gorumcem verecekkk bakalım mırasss

bugün hava istanbul da hava çok soğukk eve tıkıldık kaldıkk
oğluş yatağında kendi kendine konuşuyo kahvaltıya komşuya gittik yeni geldik evi toplucam daha hiç bişi yapasım yok havadan sanırım ...

**fahriyecim seni gördüğüme sevindim.evet benim kafamdaki fotoya yakınsın:)) okulun en hoş öğretmeni sensin bu arada..
**elifcim benim oğlanda iyice kıpraşık oldu.oturtuyorum 5 dk sonra sıkılıyor, yatırıyorum yine aynı ha kucakta evi tur atarsak iyi tabii:))
**nehircim saatler değişince bizimkinin uyku saatleri karıştı.akşam 7 de uykusu geliyor ama hava aydınlık evimizinde yakınında park var çocuk seslerinden uyuyamıyor..bi huzursuzluk geçen 7 de uykusu geldi 9 da uyuttum anca. bide 6.ayda büyüme atağı varmış sık emmek isteyecekmiş ve huzursuz oluyorlarmış.4 den 5 e geçerken i duymadım.yada yaşadık farkında değiliz.
**bugün gömlek ve pantolon giydirdim küçük erkek oldu oğluşummm.hergün şükrediyorum ve dua ediyorum hem kendi oğlum hemde bütün çocukların kötü ruhlu insanlarla karşılaşmaması için........

selam kızlar..
fahriyecim, elife ve pitosa katılıyorum gerçekten çok güzel ve hoş bir bayansın..nazar değmesin canım..
ben de oğluşu banyo yaptırdım yatırdım..dün ve bugün öğlene kadar sıkıntılıydı. bugün öğleden sonra masum kesildi benim oğluşş.dedesi gelmişti ona sonra babasına oyunlar oynadı durdu..bu çocuk beni sevmiyor anlaşılan..
pitoscum maşallah kuzuna..boyuda kilosuda süper. bizim kontrolümüze daha çok var. biz buçuklu aylarda gidicez bundan sonra..bende çok sık emzirmeye başladım son bi kaç gündür. nerdeyse 1,5 saatte bir emziriyorum. önceden 3 saatten önce almazdı memeyi. doymuyor desem. altını ıslatıyor,kakasını da yapıyor.açlıktan ağlaması da yok..çok hareketlendi bu aralar ondan sanırsam..
bizimkini de uzun süre bişeyle oyalamak çok zor. hemen sıkılıyor. pozisyon değiştiriyoruz.
pitoscum ne iyi ya. ben heyet raporu alamadım. 40 gün rapor hakkım varmış bir senede. hepsini kullanırsam gerçekten hasta olduğumda napıcam diye düşünüyorum ayrıca eğer ücretsiz izin alıcaksam son 20 gün rapora sıcak bakmazlar iş yerinde. bakıcı ayarlayamadığımdan ücretsiz izin alıcam sanırsam.ek gıdayı ve diş çıkarma furyasını yanında atlatayım istiyorum. amirim biraz halden anlayan birisi olsaydı yarım gün idare ettirmek için izin isterdim. ama nerde...
biz de durumlar böyle..
sağlıkla kalın...

tesekkur ederim canım

sagol bestecim siz ne guzel cocukları buyuttunuz,yanında oldunuz daha fazla.
sanırım calısan nazela ile ben varım su anda.
baslayacklarda var tabii.

cok yagmur var burda.hava kapalı acsada yıne gezmeye cıksak kuzumlaaa

fahriye süpersinn gözüm de canlandırdığım gibi :)

istanbul da hava iyicene kötüledi yaa sürekli yağmur yağıyo içim kararıyo benimde kötü havalar daa
nehir ya senin bebişin de suratında kızarıklık oluyodu ne oldu geçti mi o ? oktayın ki akşam krem sürüyorum sabah bişi yok ilerleyen saatler de tekrar çıkıyo bi türlü çözemedim alerji mi çok öpmekten mi
benim oğluşta 3 gün kakasını yapamadı dün baya huzursuzlandı sonunda fitil vermek zorunda kaldım yarımdan daha azkoydum ve koyduğum gibi yaptı :)
gündüzleri çok iyi emmiyo ya oynuyo hep gögüsümle mamayı iyi yiyo ama gece boyunca hep emiyo gündüzleri istemiyo pek sizin dediğiniz gibi 2 saat sonra emzirdim ama yine de birazcık emiyo kafayı çeviriyo başka yerlere bizim kontrol haftaya ..

merhaba, daha önce yazmıştınız ama unuttum, elif ve fahriye hangi pompayı kullanıyordunuz? nehir elektrikliden memnun musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…