Şubatta hamile kalanlar buraya..

günaydın kızlar...
umarım herkes iyidir...
canancım ben sadece ayak baş parmaklarını kesebildim. diğerleri için hem durmuyor hemde çok uzun değildi.
pitoscum ben de chicconun manuel pompasından aldım.iş görüyor şimdilik. uzun süreliğine bi yere gidecek olsam sağıp bırakıyorum. ama eğer süt az ise zor oluyor. elektrikli pahalı diye almamıştım kullanamazsam yazık olmasın diye. eğer kendi pompamla zorlanırsam arkadaşımda vardı istemeyi düşünüyorum.
bizde haftasonu dışardaydık. daha doğrusu gezmedeydik. anneannesine gittik oğluşumun iyi durdu. artık alıştı. dün de babası bizi yemeğe götürdü..hızlı bi haftasonu geçirdik yani..
sağlıkla kalın kızlar..

sdlm kızlar;

önce sorulara cevap vereyim: elifcim ben medela elektrikli kullanıyorum memnun değilim çünkü güçlü çekmiyor süt var ama çıkaramıyor avent ıq tavsiye ederim bende değiştiricem büyük ihtimalle...

angel uyurken masaj yap canım ve umursama ağlarsa ağlasın bu onun sağlığı için gerekli nihayetinde...benim oğluşunda tıkalı idi masajla açtık biz.

kızlar hafta sonu bittim ben oğluş ne gece ne gündüz uyuyor... gece memeyi ağzında tutarsam uyuyor yanlışlıkla meme ağzından çıkarsa bittik saatlerce avazı çıktığı kadar ağlıyor gözyaşları yağmur gibi akıyor ve susmak bilmiyor ya. delirmek üzereyim.. hiç uykusuz işe geldim bugün...böyle giderse ne yaparım bilmiyorum....

elifcim 6. ayda büyüme atağı olduğunu bilmiyordum inş. öledir biran önce geçer....

kızlar işe başlamadan ek gıdaya başlayın derim size çalışırken zor oluyor çünkü biz hala sebze çorbasıuna geçemedik beyefendi pirinçli mamayı 60 ccden fazla yemiyor çünkü offf...

cuma akşamı oturttum mama sandalyesine tepsisinede mamayı koydum sıcak su dolu kabın içine boğuşuyoruz emreyle yesin diye. beyefendi ayaklarını mama sandalyesinin tepsisine uzatıyor ve ardından bir tekme tepsiye... mama koltuğun bir köşesine, tepsi diğer köşesine, sıcak su dolu kap başka bir tarafa... biz olayın şokunu atlatıp etrafı temizlerken buda sanki bilerek yapmış gibi kırılıyor gülmekten... görmeliydiniz halimizi

benimkide uyuyunca atıyor sessizce alıyorum yanından sabaha kadar gerekmedikce vermiyorum. uykusu olmayıp ağzında emzik varsa çıkarıyo oynuyo onla konuşuyo ve yanlış taraflarını ağzına sokuyo :)) evet çok komik oluyorlar

kızlar bebişlerin ayak tırnaklarını kestiniz mii ?

valla 2-3 kere hangi parmak kolay göründüyse kestim ama geneli çok uzamıyo yada kırılmış oluyo sanırsam.

merhaba, daha önce yazmıştınız ama unuttum, elif ve fahriye hangi pompayı kullanıyordunuz? nehir elektrikliden memnun musun?

pitos ben medela kullanıyorum. elif memnun değilim yazmış ama ben çok memnunum. sen yinede iyi araştır çünkü gercekten ucuz bişey değiller.

kızlar valla facebook baktığım kadar bakmıyorum buraya,unutup unutturuyorum kendimi sonra. varsa face kullanan eklesin benide. sevinç şarlı aytekin :)

pitoscum-canım ben manuel el pompası almıstım sadece 15 gun kullandım.sagdıklarım dolapta kaldı.4 tanesini falan kullandım posete koyduklarımın.elle olan ugrastırıyor ben evde sagmıstım ya.uzun suruyorrr.
elektrıklı al derim
ders programını ayarlatınca gerek kalmadı.sabah 8 den beri dersim vardı 4:30 da bitti cok yoruldum.ama gıreyım dedim buraya merak ettim.herkese kolaylıklar dılıyorum.

3 defadır corba verdim kızıma ilk gun 5
ıkıncı gun 10
bugunde 20 kasık bakalım nasıl gidecek.zor oluyor be yedirmesiii

yedikten sonra yıne emıyor ama anne sutunde sorun yokkk

Son düzenleme:
canan doktor bir krem vermişti kortizonlu diye baştan sürmedim sonra geçmeyince kullanmak zorunda kaldım bir iki kere sürdüm bıraktım bu sefer tekrar yineledi sonra sürsemde geçmedi aile hekimi başka bir krem verdi hergün onu sürdük geçti şimdi çok şükür yani sürekli sürmek gerekiyor kolay kolay geçmiyor...

ayak tırnaklarınıda kesmiyorum ben o kadar inceki elimle koparıyorum...

medela elektrikli pompa var bendede elifin dediği gibi fazla çekmiyor büyükler daha güzel çekiyor ama benim işimi görüyor mesela arkadaşımda avent var süper diyorr bir ara bozulunca medela kullanmıştı hiç memnun kalmamış...

elifcim chicoo'nun mamayı sıcak tutan kabı var alabilirsin bende alıcam...Chicco Sıcak Mama Vakvak Tabak GittiGidiyor.com'da #37772912

ben hiiç kesmedim ayak tırnaklarını o yüzden sordum çok ince zatn ama el tırnaklarını her hafta kesiyrmm
sevinç ekledim senii :)
bende canan kuş topcu ordan resimlerimizi görelim bari burdan ekleyemiyrzz
bugün kociş evde rahat rahat kahve keyfi yaptım ve sıcak sıcakk içtmm
gece de baktı kocişş sabah 5 falndı kalktı oktay emzirdm hiiç uyku denen şey yok gözünde babası aldı sonra bi baktm beşiğinde uyuyuyo oktay ayağımda salladım uyuttum dedi eşim bi sevindim kii ben sizden önce ölürsem üvey anneye gerek yok sen bakarsn ogluşa dedim yastığı kafama yedimm :):)

Merhaba arkadaslar,
benim kizim birkac gundur acik yesil ve sumuksu kivamda kaka yapiyor sizin cocuklardada boyle birsey oldu mu? Normal mi diye merak ediyorum.

elifcim senın ek gıda tecrubelerini de okuyorum gercı de...sende 1 er hafta veriyosun dimi doktor bana azar azar 1 cay bardagı olsun dedi.ben alıstırma amaclı veriyorum simdilik te nasıl oturacak bu ek gıda olayı kafamda karısıyor yaaa...

sebze corbası
meyve suyu püresi
yogurt
muhallebı
ha bide kahvaltı olayı var allah yardımcımız olsun valla.6 aydan sonra anne sutu alsalar bile yetmıyormus ya sutude alıyorlar gerci de 1 ay sonra nasıl olacak bakalım merak ediyorum.zaman gecip gidiyor zaten.
buharlı pişirici ne aldınız bana da oneride bulunun kızlarrr.kızım uyudu bende yatıcam artık.gorusmek uzereeee

hımmm bizim kremi banyodan sonra demişti bende akşamları sürüyrmm bakalımm bizimki de geçer inşallahh
sizin ne faceleriniz ekleyelim birbirimizi
buhsrlı pişiriciler bize de lazım olucak siz kullanın da tecrübelerinizi yazarsınızz ...

fahriyecim ben şimdilik sadece pirinçli muhallebi veriyorum. 90 cc aptamil devam sütüne 3 ölçek hipp pirinçli mama ekliyorum 100 cc su ekleyip yediriyorum ama yarısı yere yarısı göğe gidiyor sonunda stresten bayılan ben vemama olan etraf kalıyor offf... aslında bu hafta çorbya geçecektik ama mamayı daha düzgün alışsın diye erteledim bu hafta sonu çorbaya geçicem. 1 hafta sonra yoğurt ve ondan sonra meyve... kshvaltı önümüzdeki ay başlanacak....

buharlı pişirici almayacam ben buhar sepeti alıcam o daha kullanışlı ve kolay...zaten emreye bişiler almaktan bize fırsat kalmıyor maşallah...

elifcim seni bilmem ama benim öle çok bol sütüm yok 3 saatte bir iki göğüsten 60-90 cc süt geliyor medelannın çektiği bu kadar dra göre okadar az sütüm olsa emre böle gelişemezmiş...elle sıkıyorum süt fışkırıyor makineyi tutuyorum tek damla gelmiyor anlamış değilim. şimdi bi 400 kağıt bayılıp avent alıcam bende ama eşim gerek yok diyor bakalım nolcak... illa medela dersen ben satmayı düşünüyorum hastanede steril ettirip satıcam...bi düşün istersen.

ayak tırnaklarına gelince bir kere kestim göbeğim çatladı bi daha kesmedim ama çok uzamışlar nolcak bilmiyorum valla...

bizden bu kadar şekerler... artık çalışmam lazım hatta tezimi ayarlamam lazım şimdi eşim aradı danışman hocam beni sormuş en azından giriş kısmını göndersin demiş off off... sanki boş vaktim varda ben yapmıyorum ya.

Merhaba arkadaslar,
benim kizim birkac gundur acik yesil ve sumuksu kivamda kaka yapiyor sizin cocuklardada boyle birsey oldu mu? Normal mi diye merak ediyorum.

bizde bir kere oldu doktor yediğin bişiden olmuştur dedi ve bir daha olmadı doktora sormalısın...

selam kızlar...
fahriye ve elif ek gıdalara geçtiniz darısı bizimkilerin başına..zor bir süreç...

elifcim tezin konusunda önce Allah yardım etsin canım. geçen sene tezimi verene kadar göbeğim çatladı.önce okul sonra çocuk dedim. iyi kide öyle demişim hayatta ikisini bir arada yapamazdım.

bizim oğluşda bugün mızmız..ama dişinden sanırım. acayip hararetli dişliğini ağzına alıyor. canım ya canı ne kadar acıyorsa kimbilir..

benim de bakıcı konusunda yüzüm gülmüyor. tanıdıklarımızdan bakar dediğim kimse bakmıyor. dışardan birilerine kaldık...( ailem geniş ama.. bana faydası olan kimse yok. ne şansızım ya...
akşam misafirim gelicek...yemek derdindeyim şimdi..
hepinize sağlıklı günler kızlar...

beste abla kolay gelsin sana bebekle misafir ağırlamak zor oluyo ..
elif abla sana da kolay gelsinn ..
nehir yaa ben snei çok farklı hayal ediyodumm sarışınım dmeiştin ama ne bilimm ben seni hep kumral kısa boylu bi elinde çanta bi elinde rüzgar paso gezen biri olarak düşünmüştüm haa bide çantanın oldugu elde telefon sürekli dr.la konuşan biri :):) ama rüzgar gerçekten çooookkk tatlı bi bebişş tontişşşş yalnız sevincin de senin de bebişler tontişş bi benim oğluş zayıf sanırsamm :)
beste abla,elif abla sizin yok mu face ...

selam kızlar bugun kızıma ciciler aldım.lcw guzel seyler vardı.
en yakın arkadasımın bebısı 1 yasına gıreck diye ona hediye almaya indim kendı kızıma daha cok sey aldım.ama kucuk geliyor aylara gore yazan seyler aksam uzeride degiştirmeye gittim mont aldım bi tane pembişşş.
hep bebek kıyafetı gıyıyordu ya pantalon falan gıyınce degişik geldi gozume.

canan ve joys sizi ekledim bennnn
nehircim senın ismin yazmıyor bilemedim.sende benı kızlardan eklersinnn.herkese ıyı geceler.
bu arada nazelacım senın mamayı buldum burda markatte hıpp aldım hemennn tum urunleri var cok sevındım.:79:

Merhaba kızlar, bugün 5. ay kontrolümüz vardı. 65 cm. olmuş kızım kilosu da 7020 gr. olmuş, maşallah kuzuma bu ay neyse ki alabildik biraz kilo Anne sütüne devam 1 ay daha, ek gıdaya gelecek ay geçeceğiz bu durumda. Demir damlası da gelecek ay dedi doktor. Onun haricinde her şey normal çok şükür...
Ücretsiz izne bu ay ayrılacaktım ama madem bu sene dönmeyeceksin 20 gün kalan rapor hakkını da kullan dedi müdürüm, yıllık izni de ayarlamaya çalışacaz, her şey 1 ay daha maaş alabilmek için, bebişle geçim çok zor ne de olsa. Bugün aile hekimimizle de görüştüm rapor için, o da tamam neyse ki :82: Şimdilik bizden bu kadar....

masallah kuzuna canım.bizde yarın gidicez bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…