Şubatta hamile kalanlar buraya..

bende istedim kitabı bekliyorum..anne işte kitabını alsam mı nasıl faydalı bilgiler var mı? doktorum programında dinliyorum s.paktuna keskin i..bazı tavsiyeleri var.işe giderken yapılması gerekenlerle ilgili..kitapta daha mı ayrıntılı anlatıyor??

bestecim ara ara veriyorum ek gıdaları.bugun annem keci sutunden yogrt yapmıs yemıs bırazda milupa pirincli kasık maması yaptık ondan da yedi
benımkının burnu hala tıkalı.fizyolojik serumdan veriyorum ama...dun gece 12 de uyandı.4 e kadar uyumadı.

emmesi mi azaldı.benım okula gidecegimi mi anladı dun gece sabah okula gittim 4 saatlık uykuyla.diş ile ilgili galiba.cook sirin oldu kuzucuk yaaa.1 hafta evde kalınca daha bi baglandık galibaaa.askım benımmmmm.allah ıyıkı vermiş yavrularımızı bizeee

bestecim mesaj buradan gitmiyor evet o yüzden sana email adresinden cevap attım bir bak istersen...

Kızlar çok canım sıkkın...
İpeğin genital bölgesindeki tüylenmeden bahsetmiştim, işte onun için dünya kan-hormon testi verdik, bugün çıktı sonuçlar ama doktora gelecek salı göstercez ultrasonla beraber. Ama hormon sonuçları pek hoş durmuyo, bilmiyorum belki referans değerleri yetişkinlere göredir, ondan dolayı bizimkinin farklı çıkması normaldir (yani bu tamamiyle benim temennim...) Ldl kolesterol ve karaciğer enzimleri de yüksek gözüküyo... Daha çok küçük yavrum ya... Offf offf.. Ne zormuş anne olmak... Gelecek salıya kadar nasıl sabredicem ben... :2:

çoook sağolun kızlarrr
çok şükür oğlum bi daha ateşlenmedi sesi fln da yerine geldi ertesi gün iğnelere devam ediyoruz işte 2 günümüz kaldı yavrum alıştı sanırım artık fazla ağlamıyo her ağladığında bende ağlıyodum ama bugün daha bi soğuk kanlıydım çok ağlamadığı için sanırım ...
nehir msn arada bi bakıyorum ama kimse olmuyo sende yoksun c.tesi sabah hastanelerde uğraştı akşam da eşimin teyzeleri geldi kaldılar pazar da onlarla ugraştım bugün de temizlik yaptım pek valktim olmadı pc ye bakmaya zatn oktay la uğraşıyorum her an elim alnında ilaçlarına devam ediyoruz bakalım ...
beste abla oğluşun mızmızlığının geçmesine sevindimm ..
nell umarım bişi çıkmaz ya üzülmee rabbim şifa versin bebişlerimize onlar hasta oldu mu herşey tersine gidiyo

Son düzenleme:
dun keçi sutunden yogurt yaptık yedi kzum birazzz.
simdide stadyumdan geldim cocukların 23 nısan provaları vardı.
kız cocuklarına bakıp benım kızım nasıl olacak caba diye dusundummm.cok tatlılar saglıcakla buyuturuz insallah yavrularımızııı.
herkes ıyıdır umarım.

Keçi sütünün, kalsiyum açısından anne sütünden 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, ´´100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligram. Bu şu demek: Keçi sütü, diş ve kemik gelişimi için iyi bir kalsiyum kaynağı´´ diye konuştu.

Coşkun, keçi sütünün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından da anne sütüne yakın olduğunu bildirdi.

Hiçbir gıda maddesinin tek başına insanı besleyecek güçte olmadığını vurgulayan Coşkun, ´´Ancak yeni doğan bebek, anne sütü alamadığı ve çocukluk gelişimi dönemlerinde ihtiyaç duyacağı bazı besin elementlerini rahatça keçi sütünden alabilir´´ dedi.

Son düzenleme:
günaydın kızlar; cumadan beri izinliydim.. emrenin ishali arttı ateşi 40 ' ı vurdu 4 gün boyunca. gecelerde acilde gündüz hastanelerdeydik.. ne fitiller ne calpoller işe yaramadı...kuzum yemeden içmeden kesildi. 5 tane antibiyotik iğne 3 ayrı sntibiyotik şurup banamısın demedi ishaline....1 haftada 1 kg zayıfladık. artık tabak, kaşık, biberon gördüm kıyametleri koparıyor emre...şurupları enjektöre çekip uyurken ağzına sıkıyorum.. hastaneye girince başlıyor ağlamaya nefesi kesiliyor ağlamaktan off off..

bugün işe geldim ama aklım evde... hiçbişi yemiyor içmiyor... sadece beni emiyor oda uyurken bir iki fırt...napıcağımı şaşırdım...inşalah biran önce düzelir oğluşum..

canan sizede geçmiş olsun canım...nell yavrun inş. sağlığına kavuşur canım.

kim sormuştu hatırlayamadım ama benim minnoşumun alt ön iki dişi baya görünüyor artık hatta cam bardağa değince ses çıkıyor. emerkende ısırıyor sıpatoşum beni...

coook gecmiş olsun canım.bırkac gundur yoktun anlamıstım zaten bişey ooldu.
bizde de oldu ates ama calpol verip gecirdik ama huysuzluk devam ediyor diş donemı daha zormus gaz gelip geciyordu bunda emmıyor uyumuyor ates mızmızlık hersey oluyor allah hepimizin yardımcısı olsun

Son düzenleme:

saol fahriyecim... valla bu dişler bizi öldürecek gibi görünüyo.... bitti yavrum ya eski gülen yüzlü oğluşum gitti ağlak, mızmız, yemez içmez, huysuz bi çocuk geldi yerine... tek korkumbeslenmekten korkması.. ya sonrasında da böle olursa yanarız valla...

fahriyecim keçi sütünü nerden aldın canım?

kızlar hippi baya araştırdım bence korkulacak bişi yok en azından ben oğlum beslenmeye başlarsa vereceğim...birde burayı boşlamayın kızlar ya... yoksa ben süt sağarken ne okuyacam:2:

canım burda yerel bı market var.ama sut kaysüt diye bi markanın.balıkesirde fabrikası yolda gecerken bız goruyorduk zatenn.internet sitesine bak istersen nerden alırsın belkı orda bilgi vardır canım.
bende eve geldim araya 1 memeyı emdi azıcık ıstahsızlık var sanırımmm.uyurken emzireyim bakıyımm

Sağolun kızlar dilekleriniz için...
Valla günler geçmek bilmiyor, sanki durdu zaman. Şu salı bi gelse hayırlısıyla... Kolum kanadım kırık gibi hissediyorum kendimi. Umarım korktuğum gibi değildir...
Nazelacım oğluşuna da geçmiş olsun bu arada. Diş yüzünden mi bu kadar ateş? Hani ateş ve ishal yapar dedi bize de doktor ama sanırım senin oğluş biraz ağır geçiriyor bu dönemi.

selam kızlar...
nellcim umarım bi sorun çıkmaz kuzunda. Allah yardımcın olsun. benim oğluşda da 15 günlükkn yumurtalıklarının renginin koyu olmasından dolayı hormanlarında yükseklikten şüphlendiler. bi dolu kan verdik. gerçektende yüksek çıktı. takibini istediler. 3 haftalıkken ve 3 aylıkken yeniden değerine baktırdık ve normale dönmüştü.ama ken değerleri hep referans değerlerden farklıydı. ve doktor herşey normal dedi. demekki referans değerler bebekler için geçerli değil.

elifcimEmreye de çok geçmiş olsun canım. umarım atlatır kuzucuk. bizimkinin de mızmızlığını dişlerden sanıyoruz ama. henüz ortada bişey yok. çıksada kurtulsa yavrucak.

fahriyecim keçi sütünden mayaladığın yoğurt nasıl oluyor tadı diğer yoğurda benziyor mu? birde pastörize sütten mayalayın diyorlar yoğurdu. gerçi bazıları devam sütünden mayalıyormuş. kafam karıştı açıkçası.

bende bugün oğluşuma sebze püresi yaptım. 3 mama kaşı kadar yedirdimsanırım ama öğürdü. elma püresinde de aynısını yapmıştı.pazartesi kontrolden sonra başlayalım dedi doktor ama ben başladım işte. eşimde 5 gün daha bekleseydin diyor. yoksa yarın vermesem mi? pek sevdiği de söylenemez.
ama geçenlerde 2 tatlı kaşığı kadar yoğurt verdim. çok sevdi. bakalım artık.

bizden bu kadar...sağlıkla kalın.

canım dualarımız senınle.senı kacırmısım arada.insallah hiç bi sorun cıkmaz.

bestecim aynı dıger yogurt gıbı tadı.sanırım digeri kadar katı degildii.
meyve suyundan alıstırıp purelere geciliyor sanırım bana doktor oyle soyledii 4 gun pureye gec dedı.

nell ve nazela bebişlerinize çok geçmiş olsun inşallah biran önce atlatırlarbiraz önce marketten geldim çok zor oluyor bebişle gitmek neyse şimdi uyuyor bende kay marlakı keçi sütü aldım mayaladım bakalım nasıl olacak hergün 1kase çorba içiyor elma ve armut rendeliyorum akşamda pirinçli muhallebi veriyorum maşallah benden fazla yiyiyor bu aralar ayaklarına takmış durumda çorapları hep ıslak kızlar bizimde göz problemimiz devam ediyorgözü hep kızarık ve sulanıyor göz damlası masaj hiçbiri işe yaramıyor inşallah operasyona gerek kalmadan geçer neyse aklıma geldikçe yazarım hepinizi ve bebişlerinizi ççok öpüyorum sağlıkla kalın....

canım ogun olarak ne zaman veriyosun.saatı yanı nasıl olustucaz saatleri muhallebiyi aksam verin diyolar daha mı ıyı olur oyle verince..:2:

fahriyecim saat 1 de çorba veriyorum aralarda meyve rendeliyorum (elma armut)saat 8 de muhallebi veriyorum milupanın kitapçığında 8 de süt veya mama 11 de meyve 1 de çorba 5 de süt 8 de muhallebi 11 de süt yazıyor bende yoğurt yapmıştım tutmamış sen ölçüylemi yaptın?

nell ve nazela çok geçmiş olsun..elifcim, rahatsızlığın sebebi sadece diş mi? okudukça üzüldüm vallahi.inşallah biran önce normale döner.kıyamamam emre bebeğe..
bizim bebeklerin şansızlığı bi türlü bahar gelmedi.şöyle gönül rahatlığı ile dışarı çıkamadık gitti yani..
beste bence acele etme..ömür boyu yiyecek zaten demi:) şaka bir yana bende p.tesi dr.a gidecem ondan sonra vermeye başlayacaz zor dayanıyorum.çünkü ağzını açıyor herşeye.annem ve kayınvalidem habire parmakla ağzına bişeyler koyuyorlar..yoğurt, elma, armut, çilek hatta annemi minik bir parça kek verirken yakaladım!!
beste anne işte kitabını sormuştummmm nasıl faydalı bilgiler var mı diye??
hepinize selamlar ve sağlıklı günlerr

nell,nazela,canan hepinize çok çok geçmiş olsun bebişlerimize bişey olamsı iyileşsinler inşallah hemencik,bende bu hafta sonu memlekete gidiyorum malatyaya 1 ay yokum buralarda beni merak etmeyin:)internet buldukça yazarım size.dua edin beren su uçakta dursun,napıcam çok merak ediyorum inşallah huysuzlanmaz

çok geçmiş olsunn elif abla yazık emreciğee
bizm çok şükür iğnelerimiz bitti yarın kontrole gidicez kan değerine bakıcaklar yine kan alıcaklar yavrumdan inşallah gerek görmez dr.da almazlar yaa
ek gıdayı 6.ay da başlarız demişti ama ben yine de sorucam bide sağ bacağı içine basıyomuş gibi onu sordum ortopediye yönlendirim sizi dedi tedaviniz bitince, ona da bi gidicez bakalım inşallah bişi çıkmaz :S
oğluş uyudu bende yatıcam şimdi hepinize iyi geceler iyi uykularrr

saolun teyzeleri ishalimiz devam ediyor hala yavrucum eridi bitti valla... hiç derdimiz bitmiyor..son birkaç gündür emre sol kolunu hızlı bir şekilde arka arkaya yukarı kaldırıp indiriyor... şimdide buna taktım sinirsel bişimi diye... annemle eşim kriz geçiriyolar benim yüzümden...hatta eşim bi daha dünyaya gelirse asla bi sağlıkçı ile evlenmeyecekmiş ne tesadüf bende asla sağlık personeli dışında biriyle evlenmeyecem:2:

özgecim uçak kalkarken özellikle berensunun ağzına emzik ver canım veya mümkünse emzir yoksa kulaklarından rahatsız olabilir (ani basınçtan dolayı) aklında olsun...

elifcim annene söyle canım unlu gıdalar vermesin urasa çünkü bu aylarda undaki gluteni sindiremez bebek alerji olabilir ve tabi çileğide....onun dışındaki gıdalara sözüm yok..

biz ek besinlere hatta formül mamaya bile ara verdik oğluş sadece beni emiyor oda günde en fazla 2 kere...tez zamanda düzelsekde başlasak yeniden ya...

fahriyeciğim kaysütü biliyorum ama uht sütle yoğurt tutmazki nasıl yaptın merak ettim doğrusu...

beste benim oğlumda tatlı şeyleri sevmiyor muz, hsvuç gibi ama peynir ,yumurta,yoğurt bayılıyor şimdiden sıpaları ağız tadı varya

bizde hafta sonu boluya gidicez kuzenim evleniyor offf bu hasta halimizle nasıl eğlenicezki ?? bekleyemedi yazı kuzenim ya...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…