Şubatta hamile kalanlar buraya..

nazelacım valla diger yogurt gibi degil ama tutmustu 1 su bardagı sute 1 tatlı kasıgı koymus annem sarıp 3 saat bekletti.olmustu.bi dene bakalım.

hava actı ama cook ruzgar var yaaa ne zaman cıkcak bu bebısler dısarıya.duzelsın artıkkkk

slm kızlarrr

bugün hava çok güzeldi ama rüzgar vardı baya bende oğlumu koydum arabasına güzelcene muhafaza ettim içine hiçç rüzgar girmedi annem ve ablam geldi hep beraber yürüyerek hastaneye gittik dr.amcamız muayene etti antibiyotik verdi bu sefer şurup largopen 5 günde onu kullanıcaz biraz hırıştısı var dedi kurutalım iyice dedi ayaklarınında filmini çektirdik onda da bi sıkıntı çıkmadı çoook şükürr hastaneden sonra bayaa gezdik iyi oldu bende bunalmıştımm bizden haberler böylee ..

çokk geçmiş olsun önemli bişi değildir inşallah...

sizede çok geçmiş olsun elifcim en kısa sürede iyileşsin emre güzel haberlerle gelin...

o hareketi rüzgarda yapıyor elif özellikle uykusu geldiğinde hatta yukarı aşağı kaldırıp üzerine vuruyor yani bezine doğru acaba bezini mi çok sıktım diye düşündüm ilk zaman ama değil cumartesi kontrolümüz var sorucam...

gelmiş geçmiş olsun canım iyileşmesine sevindim yaz gelsin artık kendimize gelelim :=))

günayfdın kızlar;

fahriyecim düğn eşim marketin önünden geçerken camında okumuş keçi swütü var diye alıp gelmiş eve bir kutu bizde denedik ben emre için aldığım tupperware kaplara yaptım süper oldu hatta ben sarmayı ve sıcağa koymayı unutmuşum emre yüzünden ama ona rağmen çok güzel tutmuş...

nehircim dikkat ettim özellikle sol koluyla sık yapıyor bez vey kulağıyla ilgili değil ama sebebini bulamadım nörolojik bişi olabilir diye düşünüyorum.

bu sabah kalktık emrenin gözü kızarmış sanırım gece üşüyor çünkü çok terliyor ve habire kalkıyor off bigünümüz sağlam geçmiyor şu havalar bi düzelse artık ya....

canancım valla biz burnumuzu çıkaramıyoruz cesaret edip bravo sana.. ama buna rağmen hastalıktanda kurtulamıyoruz....

kızlar oğluma bişiler oldu istediğini yapmazsak başlıyor avazı çıktığı kadar ağlamaya görseniz etini koparttık sanırsınız resmen şımarıklıktan ağlıyor... yemek yemek istemiyorsa ağzını bir kilitliyor açabilene aşkolsun ne yapacağımızı şaşırıyoruz resmen...büyüdükçe zorlaşıyor emreye bakmak...

belki de o terlemeler hasta ediyo çocukları ya oktay da gece terliydi geçen gece uyanmasın diye değişmedim havlu koydum arkasına belki de ondan hastalandı ince giydirsem gece üstünü açıyo ince giydirsem üşür diyorumm oy oyyy ...

buharlı pişiricileri ne yaptınız aventin vardı ona baktım netten iyi gibi arzumunkunden daha iyi geldi bana kullanan var mıı ?

çok haklısın canım benim oğlan her daim terli, emerken, uyurken, tepişirken vb. üstelik ben havluda koyamıyorum çünkü en küçük bir kıpırtı bile emreyi uyandırmaya yetebiliyor.

ben buharlı pişirici şuan almayı düşünmüyorum 7 tlye aldığım buhar sepeti işimi görüyor şimdilik 2 gündür havuç pişiriyorum 10 dk oluyor. gayette güzel valla...ama birgün alırsam tefalin buharlı pişiricileri var 2-3 katlı ondan alırım hiç olmazsa bizde kullanırız...

boludayız burası çok soğuk, emre hemen aksırıp, hapşırmaya başladı inşallah ishalin üstüne bide grip olmayız... pzt 6. ay aşılarımız var korkuyorum OPA da canlı virüs aşısı olduğu için daha çok vuruyo çocukları rahat 15 gün hasta ediyor yandık valla.

selam kızlar...
umarım bebişler iyidir...
burda da bugün hava güneşliydi. çıktık dışarıya vallahi. ama arda hemen hapşurmaya başladı.gerçi biz bi kaç gündür düzenli olarak çıkıyoruz dışarıya.en az 15 dakika kalıyoruz. ve oğluşum çok seviyor dışarıda durmayı.eve girince ağlamaya başlıyor..

kızlar sanırım bakıcı buldum. bi akrabamız. pazartesi gelicek konuşacağız. umarım hayırlısı olur.

benim düdüklü tenceremin buhar sepeti var.kendimize sebze haşladığımda orda yapıyordum. ama bebişlere püre şeklinde verecekse ve biraz sulu olması gerekiyorsa zaten vitamini suda kalacaktır. yani onlarınkini buharda pişirmeye bence gerek yok. suyunu atmayacağız ya.geçenlerde havuç patates haşladım. çok azsuyu kaldı hepsini çatalla ezdim.sonra tel süzgeçten geçirdim. hafif sulu şekilde tadımlık oğluma verdim. zaten 2-3 ay sonra bizim yemeklerimizden yemeye başlayacaklar zaten.ayrı onlara yemek yapmıycaz sanırım. yani arkadaşlarımın doktorları da aynısı söylüyorlarmış.

pitoscum, misafirlerleuğraşıyorsun sanırım yoksun. umarım uras iyidir.

herkese sağlıklı günler olsun.

buhar sepetini nerden bulabiliriz nassı bişi hiç görmedim de :) o zaman o kadar para vermeye gerek yok ya 200-300 den başlıyo ..
beste ablanın dediği gibi 2-3 ay sonra bizim yemeklerimizden yiyebiliyosa 7 tl vermek daha mantıklı ablamda düdüklü de pişiriyomuş herşeyi oda buharlı dedi biz 2 hafta sonra geçicek ek gıdaya o yüzden araştırıyorum bakalım ...
biz bugün evdeyiz dün çıktık ablamların evine gittik taşınacakları ev aldılar TOKİ'den rabiim bize de nasip etsin :S

[/FONT]
gunaydın herkeseee.bilgiler hosuma gitti sizlede paylasmak istediimmm

Demir eksikliği çocukların hem bedensel, hem de zihinsel gelişimini olumsuz etkiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan, bebeklerin sağlıklı büyüyebilmeleri için izlenmesi gereken yolları ve demir eksikliği yaşamamaları için yapılması gerekenleri anlattı.

Ülkemizde 5 yaş altındaki her 2 çocuktan 1’inde demir eksikliği var. Demir eksikliğinin en sık görüldüğü yaş grubu ise, 6 ay ile 36 ay arası… Genel nüfusumuzun yüzde 17’si raşitik, yine nüfusumuzun yüzde 50’ye yakını obez; buna rağmen vitamin ve mineral eksikliklerimiz ileri safhalarda…

Demek oluyor ki biz sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmenin ne demek olduğunu bilmiyoruz ve çocuklarımıza da uygulayıp öğretemiyoruz. Üstelik bu durum ekonomik yetersizliklerden ziyade, bilgi eksikliği ya da yanlış-çarpık bilgilere sahip olmak nedeniyle gerçekleşiyor.

Malum, hayatın ilk 3 yılı çok önemli! Her anlamda temeller atılıyor. Hele ilk 1 yıl! Bütün organların yapı taşları oluşuyor. İç organların yapılanması ilk 6 ay civarında gerçekleşiyor. Beyin gelişiminin ise yüzde 90’ı ilk 3 yılda tamamlanıyor. Ve zihinsel gelişimle ilgili olarak beslenme açısından 3 yıldan sonra ekstra bir şey yapmak mümkün olmuyor. Sonuçta da, özellikle büyümenin çok hızlı olduğu 0-3 yaş bebeklik ve çocukluk döneminde bebek beslenmesinin çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından hayati öneme sahip.

Demir meselesi çok önemli! Neden derseniz, demir kandaki oksijeni beyine taşıyan element… Vücutta yeterli demir olmadığında oksijen az taşınıyor, dolayısıyla beyinde zeka geriliklerine neden olabiliyor.

Her bebek genetik olarak belli bir performans ile dünyaya geliyor. Ama genetik performansının en üst düzeyine ulaşabilmesi için de bebeklik ve sonra da çocukluk çağında yeterli ve dengeli beslenmesi gerekiyor. Anne sütü genetik performansın gerçekleşmesi için gereken skoru 10’a kadar çıkartıyor örneğin! Bebeğin organları sağlıklı yapılanıyor, bağışıklık sistemi güçleniyor, ciddi hastalıklara yakalanma ve obezite riski önemli ölçüde düşüyor.

ANNE SÜTÜ ALTIN ANAHTAR!
Her zaman söylediğimiz gibi anne sütü altın bir anahtar! Hazmı kolay, enfeksiyonlara karşı bebeği koruyor, bebeğin ihtiyacına göre içeriği değişiyor, mucize bir canlı sıvı… Çocuk doğduğu andan itibaren 6. ayın sonuna kadar sadece anne sütü ile beslemek gerekiyor. Bir de her gün 400 ünite D vitamini takviyesi yapmak! 1 yaşına kadar her gün 400 ünite demir takviyesi yeterli. Ancak bebeğiniz prematüre ise, 2. aydan sonra bu takviyeye 200 ünite olarak başlanıyor. Tabii, bu takviyeleri bebeğinizin özel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çocuk doktorunuz size zaten söyleyecektir. Sağlık ocaklarında bile bebeğinizin “sağlıklı bebek kontrolleri”ni ve aşılarını yaptırabilirsiniz.

Süt çocuklarında en önemli demir eksikliği nedenleri, takip edilmeyen erken doğumlar, inek sütü verilmesi, daha sonra da ek gıdaların hazırlanmasında demirden zengin gıdalar yerine pirinç unu, bisküvi, ekmek kullanılması. Demir, uygun olmayan gıdalarla verilirse onların içindeki demiri bağlıyor ve vücuda alınan demir işe yaramaz hale geliyor. Erken inek sütü alımı da içerisinde yeterli demir olmayışından dolayı demir eksikliğine yol açabiliyor.

İLK 6 AY…
Anneler ilk 6 ay bebeklerini sadece anne sütü ile beslemek konusunda çok istekliler aslında. Yüzde 90 oranında anne kararlılıkla bu sürece başlanıyor. Fakat ilk 6 ay boyunca sadece (su bile vermeksizin) anne sütü kullanımı ülkemizde yüzde 10 ila 30’larda… Kültürümüzden gelen alışkanlıklar ya da yalan yanlış bilgilerle ilk 6 ayda bile anne sütünün yanında ille bir şeyler veriliyor bebeğe… Meyve suyu, çorba, pirinç unu ile hazırlanan mamalar vb… Aklınıza ne gelirse…

Ama Türkiye geneline baktığımızda ilk 6 ay genellikle bebekler sadece anne sütü ile besleniyorlar. Bebek beslenmesi deyince annelerin en çok zorlandıkları, en çok kafaların karıştığı dönem bebeğin ikinci 6 ayı. Uzmanlar bile bu konuda görüş birliğine sahip değiller…

İKİNCİ 6 AY…
Prof. Dr. Hilal Mocan’a göre, ikinci 6 ayda ek gıdaları bebeğe yavaş yavaş tattırmak ve anne sütüne de devam etmek gerekiyor. Eğer anne sütü yoksa ya da yeterli değil ise inek sütü yerine ayına uygun olarak seçilecek olan formül mamaların tercih edilmesi gerektiğini söylüyor Dr. Mocan. Çünkü, 1 yaşından önce verilen inek sütü, bebeğin demir ihtiyacını karşılamıyor. Ve bebek demir eksikliği anemisi riski ile karşı karşıya kalıyor. Sonuçta da bebeğin hem bedensel hem de zihinsel performansında düşüş olabiliyor. Ayrıca demir, iyot, çinko gibi mineraller de eksik kalabiliyor.

Ek gıdalara 6. aydan sonra geçilmesinin nedeni ise bebeğin gelişiminin ek gıdaları tolere etmeye ancak hazır olması. Yani doğa insanı böyle yaratmış; o yüzden 6. aydan önce şunu da bir tatsın demenin, işi aceleye getirmenin bir anlamı yok! Bir kere bebeğin yutma ve çiğneme fonksiyonları hazır değil, ek gıda tüketmek için… Ciddi kazalar, alerjik reaksiyonlar da olabilir üstelik…

6. aydan sonra annenin sütü bebeğe yetiyor mu? Boyuna ve kilosuna bakarak bunu tespit etmek şart. Maalesef ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın anne ve bebek sağlığı ile ilgili ücretsiz yaptığı onca çalışmaya rağmen sağlıklı bebeklerin doktora götürülme oranı sadece yüzde 25…

Sağlıklı bebek takibinde ise en önemli ölçü bebeğin boyu! Kilosu biraz düşük olabilir, ama düzenli olarak boyu uzuyorsa sorun yok! Bebeğin boyu düzenli uzamadığında ise, ortada gizli bir organ ya da sistem hastalığı olup olmadığına bakmak gerekiyor.

Demirden zengin beslenebilmesi için bebeğin 6. aydan sonra ek gıdalarında et, yumurta, baklagiller ve yeşil yapraklı sebzeler tüketmesi de çok önemli.

2 yaşına kadar demir eksikliği görülen çocukların zihinsel ve motor gelişimleri düşük seviyelerde gerçekleşiyor ve sonrasında demir takviyesi yapılsa bile bunun telafisinin mümkün oluyor. Erken çocukluk döneminde yaşanan demir eksikliği anemisi de 11-14 yaşlarındaki okul performansında anlamlı derecede azalmasıyla ilişkili olabiliyor.

OMEGA 3 DE ÇOK ÖNEMLİ!
Bebeğin zihinsel performansının gelişiminde Omega 3 de çok önemli. Anne sütünde var, inek sütünde ise hemen hemen hiç yok! Çünkü inekler de artık doğal ortamlarda beslenmiyorlar. Eğer anne sütü yoksa Omega 3 ihtiyacı da 6-12 aylar arasında formül gıdalarla karşılanabilir tabii. Öte yandan inek sütünün kalsiyum ve fosfor değerleri çok yüksek; fakat bu da çocuğa ekstra yük getirebilir diyor Prof. Dr. Mocan.

6. aydan sonra bebeğe ek gıda verirken de en çok dikkat edilmesi gereken nokta, doğal ve taze ürünlerin tercih edilmesi ve besin değerlerini kaybetmeyecek şekilde hazırlanmaları. Bu nedenle de organik ya da iyi tarım etiketli ürünler ideal. Özellikle GDO riskine karşı mısır, pirinç ve soya tüketiminde dikkatli olmak gerek! 1 yaşına kadar bebeğin şeker ve tuz kullanmaya da ihtiyacı yok!

Bu arada yapılan araştırmalar, sadece 17 dakika elleri ve yüzü güneşte (10.30-16-30 saatleri dışında) kalmak bir insanın günlük D vitamini ihtiyacını karşılıyor.

alıntıdır.

Son düzenleme:
BEBEĞİN AY AY ZİHİNSEL GELİŞİMİ
7. AY: DETAYLARLA İLGİLENME ZAMANI

Bebeğiniz bu ayda daha da hızlı gelişmeye başlar. Özellikle dil becerisi önemli ilerleme kaydeder.

Yeni şeyler keşfetmek için hareket etmeye başlar. Oyuncaklarıyla daha az oynar. Konuşmaya çalışır, gülücükler yapar. Etrafında neler olduğunu merak eder. Sizden uzaklaşıp etrafı incelemek ister. Geri dönüp aynı yerde olup olmadığını kontrol eder. Bulunduğunuz ev geniş ise ona arada bir görünmeniz gerekir, çünkü sizi görmediği zamanlarda korkabilir. Yanında olduğunuzu ona hissettirin.

Bu dönemde, ilgisi başka şeylere yönelir ve dikkatini daha iyi toplamaya başlar, çevresindeki detaylarla ilgilenir. Bu yüzden ses çıkarmayı biraz azaltabilir. Bu sizi endişelendirmesin.

Artık mutluluğunu daha belirgin şekilde belli eder. Çığlıklar atabilir, daha belirgin gülücükler yapar. Duyduğu sesleri daha iyi taklit edebilir. Ne söylediğinizi daha iyi anlamaya başlar.

Bebeğiniz annesinin sadece kendisine ait olduğunu anlar. Annesi onun için hala dünyanın merkezidir. Artık sizi daha iyi tanımaya çalışır. Sizinle daha çok temas kurar (saçınızı yada üzerinizdeki kıyafeti ısırabilir). Bu dönemde size “Anne” demeye başlayabilir. Anne ya da baba denildiğinde sizin kastedildiğinizi anlar.

Görmediği bir oyuncağın aslında var olduğunu bilir. Duygularını daha iyi ifade edebilir. Örneğin; oynadığı bir oyuncağın üzerini örtseniz, açıp örtünün altına bakmaya çalışır ve buna kızabilir.

BEBEĞİNİZİN DİŞ GELİŞİMİNİ TAKİP EDİN!

Bebeğinizin gelişimi ile ilgili her şeyi büyük bir titizlikle takip ediyorsunuz. İlk gülüşü, ilk adımı ve tabi ki dişlerini de... Diş çıkarma süreci oldukça sıkıntılı geçerken, bebeğinizin diş bakımına dair ve yakınmalarını azaltacak türden önlemlere ihtiyacınız olacak. “İlk dişi ne zaman çıkacak?”, “Önce hangi dişleri çıkıyor?”, “Süt dişleri ne zaman tamamlanıyor?” gibi soruların cevaplarını bu yazıda bulabilirsiniz.

Süt dişleri üzerine genel bir kanı vardır. Bu dişler zaten döküleceği için temizliğinin önemsiz olduğu düşünülür. Bu yanlış bilgi nedeniyle bebeklerde diş çürüklerine bağlı pek çok rahatsızlık meydana gelebilir. Bebeğinizin ilk dişlerine iyi bakmanız, onun gelecek yaşamındaki ağız sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. Daha ilk dişleri çıkmaya başladığı andan itibaren gazlı bez ve pamuk yardımı ile temizlemeye başlamanız hem onun sağlığı hem de diş temizleme alışkanlığı için önemli bir adımdır. Anne sütünün de şekerli olması sebebiyle gece bebeğinizi emzirdikten sonra dişlerini temizlemelisiniz.

İlk dişlerin, besinlerin çiğnenmesi ve sindirme üzerindeki etkisinin yanında, bebeğinizin büyümesinde, konuşma yeteneğinin gelişiminde de önemli rol oynar. Süt dişlerinin altında gelişmekte olan sürekli dişlerin doğru yerlerinde konumlanabilmesi için, süt dişlerinin onlar gelene kadar bu yerleri sağlıklı bir şekilde koruması gerekir.

İLK DİŞLERİ 6. AYINDA ÇIKIYOR
Genellikle bebekler 6 aylıkken ilk süt dişleri çıkar ve 2,5 yaşında, alt ve üst çenede 10’ar tane, yani toplamda 20 tane dişle tamamlanır. Çocuğunuz 6 yaşına kadar bu dişlerle yaşar. 6 yaşından itibaren ise kalıcı dişleri çıkmaya başlar.

DİŞ ÇIKARMA SIRALAMASI
Bebekler 6. aylarını doldurduklarında iki alt orta kesici dişten biri (santral kesici) çıkar ve bir süre sonra onun yanındaki alt orta kesici dişe merhaba denir. Bunlardan sonra, üstteki dört orta kesici dişlerle öbür iki alt yan kesici (laternal kesici) dişler boy gösterir. 1 yaşına doğru ya da 1 yaşını biraz geçtikten sonra, dört küçük azı dişi çıkar. 18. ve 20. aylar arasında köpek dişleri, 2 yaşına doğru da ikinci küçük azı dişleri çıkar. Böylece toplamda yirmi dişi olur. İlk sekiz diş için, bu düzen değişebilir. Örneğin, çoğu çocuklarda, ilk çıkan dişler iki üst orta kesici diş olur. İki dişin çıkması arasında geçen zaman süresi de büyük ölçüde değişebilir. Böylece, ilk dişi geç çıkmış olan çocukların öbür dişleri daha hızlı bir biçimde çıkabilir.

Araştırmalara göre, 6 yaş dişleri olarak tanımlanan ilk sürekli dişler, en yüksek çürük sıklığına sahipler. Bu yüzden bakımı ve sağlığı için daha büyük özen gösterilmesi gerekir. İlk dişinin çıktığı 6-9 aylık dönemde veya çocuğunuzun ilk doğum gününden önce mutlaka diş hekimi muayenesini yaptırın. Bu muayene sırasında bebeğinizin diş bakımı konusunda da bilgi edinebilirsiniz.;

SÜT DİŞİ ÇÜRÜRSE...
Çocuğumuzun süt dişlerine gerekli bakımı yapmalı ve aynı kendi diş sağlığımızda özden gösterdiğimiz gibi yemeklerden sonra mutlaka temizlemeliyiz. Ve çocukların diş temizliği 7 yaşına kadar ebeveynlerden birinin yardımında gerçekleşmeli… Ancak emzirme ve biberonla uyuma sonrasında sıklıkla oluşan biberon çürükleri çoğu zaman kaçınılmaz olabiliyor. Gece yatmadan önce ya da uyku sırasında bebek anne sütü ya da biberon emerse süt ağızda birikerek biberon çürüklerine yol açabilir. Ağlayan bebekleri susturmak amacıyla bal, pekmez, reçel gibi tatlandırıcılara batırılarak verilen emzikler ve biberonlar da bebeğin diş sağlığı için olumsuz etkilerdir. Süt dişlerinin zorunlu çekimi halinde, çekim boşluklarının kesinlikle bir yer tutucu yardımı ile sürekli diş çıkana kadar korunması gerekir. Bebeklerin dişlerinde bazen çıkar çıkmaz kahverengi lekeler oluşabilir ya da kırılıp dökülebilirler. Bebek beslenmesinde en önemli besin olan anne sütü ya da inek sütü doğal olarak şeker içerir. Özellikle gece beslenmesi sonrası bebeğin dişlerinin temizliğine özen göstermek gerekir. Bebeklerde meydana gelen çürüklerin tedavisi güç olduğundan, koruyucu önlemler almanız gerekir.

BUNLARA DİKKAT!
• Biberondaki süte şeker, bal pekmez gibi tatlandırıcılar ilave etmeyin ya da emziğini şekerli bir gıdaya bulayıp vermeyin!
• Bebeğinizi beslendikten sonra mutlaka su içirin!
• İlk dişleri çıkmaya başladığından itibaren sabah akşam beslenmeleri sonrası temiz, ıslak bir tülbent ile dişlerini silerek temizleyin! Bebeğinizi biraz büyüttükten sonra da diş macunu olmaksızın dişlerini fırçalayabilirsiniz.
• Bebeğin biberon ağzındayken uyumasını önleyin!

Son düzenleme:
acaba Nisa ne zaman diş cıkaracak çok merak etmekle beraber erkende çıkarmasını istemiyorum. 2 gün sonra 6 aylık olacak :)
gözüme hala minik geliyor kızım, bu büyük dediğim kıyafetler meğerse tam olur olmuş, hatta azcık büyüse bir daha giyemeyecek :)

kızlar bebişler hep hastalanmış, bu dişler yüzündenmi oluyor anlamadım
hepinize çok çok geçmiş olsun en kısa zamanda atlatıp kıkır kıkır gülsünler inşallah.
nisanında sırtında alerjik gibi görünen kızarıklıklar oluyor, çogu sabahlar sırtı terli kalkıyor ondan olabilir diye düşünüyorum.
biraz geriye gdip okumaya çalıştım ama nsa rahat durmuyor şuan.
elifim hemen seni aradım ama müsait değildin sanırım açan olmadı. emreyi benim adıma kocamannn öp lütfen seni üzmesin söyle.
nell bu tüylenme nasıl bişey? benim kızımda da uzaktan bakınca farkedilmeyen ama dikkat edince farkedilen incecik ama hafif koyuca tüyler var, hatta bacaklarında bile.
bu hafta kesin götüreceğim dra, her gittiğimde sormam gerekenlerin yarısını unutuyorum artık telefonuma not aldım bir kısmını.

kızlaar kafam kazan gibi nedeni yarın ek gıdaya geçiş yapıyor olmamız.dr.a gittik bugün..devam sütü içerikli ve kaşık maması içerikli bir başlangıç yaptırıyor.kafam karıştı..ben sanki vermeyecem zannediyordum.300 gr.almış oğluşum..verilen menü şu..fikirlerize ihtiyacım var..
sabah:
aptamil 2 içine hipp beb bisküvisi+ labne peyniri+tereyağı veya zeytinyağı+pekmez..1 hafta sonrada 1/4 yumurta sarısı..
öğlen:
sebze yemeği veya çorba( şehriye, tarhana, yayla vb.) içlerinde kıyma veya tavuk eti göğüs olacakmış..
ikindi :
meyve püresi bebe bisküvisi, pekmez devam sütü ile birlikte.
akşam:
öğle öğünü gibi
gece devam sütü+kaşık maması(tahıllı veya pirinçli)
önce emzirecekmişim her defasında..benimki meziriken uyuyor nasıl verecem sonrasında bilmiyorum..

Merhaba kızlar...
Bugün iş yerine gittim, yıllık iznimi imzalattım sonrasında da 1 yıllık ücretsiz izin dilekçemi verdim. Hayırlısı artık...
Yarın büyük gün bakalım doktor ne diyecek, offf çok stresliyim çok...
Elifcim aşı sıkıntı yapar demişsin, benim yakın bi arkadaşımın bebeği İpekten 1,5 ay büyük ona sordum yakın zamanda yaptırdığı için, hiçbir sıkıntı yaşamamış, sadece gitmeden calpol vermiş, ateşi bile yükselmemiş, darısı bizim ufaklıkların başına inşallah.
Sevinçcim valla benim civcivim bayağı bi sarı, fazla tüylü değil, hatta vücudundaki ufak tefek tüyler ışık altında çok dikkatli bakılırsa belli oluyo, ama diğer bahsettiklerim daha belli farkediliyo yani ve daha önce yoktu, sonradan oldu, ondan bu kadar evhamlıyım zaten.

günaydın kızlar;
sırayla gidelim fahriyecim bilgiler şahane saol canım yanlız bir ayrımntı dikkatimi çekti. benim şuan yaptığım tezim d vitamini üzerine.. bebekler 11 - 16 arası sadece bezle 10 dk kalırsa yeterli vitamini alıyolar canım. eller ve yüz açıksa en az 1 saat gerekiyor malesef.

elifcim ya bu nasıl bir menü... sen urasa daha önce hiçbişi vermemiştinki böyle bir anda hepsini başlayacaksın ben neredeyse 1 aydır bişiler veriyorum daha bugün ilk kez havuç, patates, pirinç çorbası içecek emre. bir anda bukadar şey verirsen hangisine alerjisi var nerden bileceksin?emrede 2 haftadır kilo almamış ama bize bile böyle bir meü vermedi drumuz. bence başka bir drla daha görüş...zaman içerisine zaten menü böyle şekillenecek ama birden değil... üstelik bebekler emince anne sütüyle karınlarını doyuruyolar başka bişi yemezlerki. en azından benim minnoş öyle hatta karnı toksa diğer memeyi bile emmek istemiyor artık.

nell seni merak ediyorum inş bişiciği yoktur minnoşun...bizi haberdar et lütfen...bende calpol veriyorum canım ama OPA canlı virüs aşısı o nedenle bebekleri 15 gün boyunca huzursuz edebiliyor malesef.

sevinçcim saol canım benim. öptüm nisayı şişko yanaklarından..

kızlar dün lisans dönemindeki bölüm başkannım aradı onunla görüştük oğlum olduğunu duyunca mutlaka hergün 3 çileğin suyunu ve ezmesini vermemi söyledi. bağışıklık sistemini güçlendirmesi için. (biz okurken 6 aylık bebek menmüsüne çilek yazsak çıldırırdı elma dururken çilek verilirmi derdi ama kendisinin son yaptığı araştırma sonucunda bu bilgi çıkmış ortaya)sizlede paylaşayım dedim.

nehir, beste nerdesiniz kızlar???

canancım ben buhar sepetini burdaki yerel bir marketten aldım canım bütün sebzeleri ondan pişiriyorum altta az kalan suyuda süzgeçten geçirdiğim sebzelerin içine döküyorum şahane oluyor valla....

elifcim emrenin bugünkü menüsü şöyle

sabah 90 cc anne sütü içine 1 kaşık aptamil 2 devam sütü (yerse)

ara öğün çok az muz veya elma ezmesi

öğle anne sütü (yerse)+ 5 bebe kaşığı sebze çorbası

ara keçi sütüye mayalanmış yoğurt 50 cc

ikindi beni emecek isterse

akşam 90 cc suya 3 kaşık aptamil 2 devam sütü 3 kaşık hipp pirinçli mama + 5-6 bebe kaşığı havuç haşlama yiyecek (çoğu zaman yarısını bile bitiremiyor).

gece boyu emişicez... ben kahvaltılara, yumurta ve pekmeze, etlere ve özellikle tathana çorbasına önümüzdeki ay yavaştan geçicem... yazık bu minnoşlara bir anda herşey verilirmi ya???

selam kızlar giremedim ne zamandır...

Bizde cumartesi doktora gittik artık sebze sularından tattır dedi(havuç+papates)...meyve püresi vermiyorum kaşık mamaları ve muhallebide vermemi istemiyor şimdilik tadımlık sebze çorbası içicek...

Bestecim sizin menü banada çok kapsamlı geldi önce havuç patates ile başla bence sonra içine pirinç zeytinyağı ve kıyma eklersin...mesela doktorumuz tarhana verirsen onun tadı güzel öteki çorbaları beğenmez dedi..ben kendimde araştırıyorum mantığıma yatanı yapıyorum mesela kitabım var ondan yardım alıyorum...
bu da kitabımın iinternet sitesi bebek beslenme kısmını inceleyin en azından fikir verir http://www.modernbebekbakimi.com/sayfa_goster.asp?dil=tr&sayfa=115

elif benim bildiğim çilek bir yaşından önce verilmiyor o da mı değişmiş herşey değişiyor bizim kafalar karışıyor eskiden meyve yoğurtla başlanırdı ek gıdalara şimdi çorba diyor doktorlaar dediğim gibi ben bana mantıklı geleni yapıyorum...

Son düzenleme:
nehircim bende öle biliyordum yani bir yaş öncesi verilmemeli alerji riski nedeniyle ama buda değişmiş herhangi bir alerjisi yoksa verilebiliyormuş artık. off kafam şişti bu ek besin olayından valla

kızlar oğlum tamamen iyileşti çok şükürr antibiyotiği de bıraktık artık doğduğundan beri hırıltısı vardı zamanla geçicek damağı gelişmediğinden dedi korkmana gerek yok dedi bi kaç dr.a götürdüm ama buna da sorayımm dedim içim rahatladı en azından, kafasının arkasında da kırmızı leke var dogum lekesi :)
nell haber ver ya merak ediyorummm :S
bi kaç markete sordum ama bulamadım elif abla biraz daha araştırıyım bakimm
ohh sizinde hayırlı olsun nehir ek gıdanız ..
bende şu buhar sepetini alsaydım başlıcaktım dr.hala 6 ay bitsin sonra diyo 2 haftamız var gerçi ama mama verdiğim için ek gıdaya geçmek istiyorum artık ben nette bi sürü tarif var onları yapıcam bakalım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…