Şubatta hamile kalanlar buraya..

bu arada kızlar oğluşum dün ilk defa sırt üstü yatarken yüz üstü döndüü :) babanesi yere yatırmıştı ben hiç yere yatırmıyorum seyrediyodu oktayı yan fln dönüyodu bi baktım yüz üstü şok oldum akşam babası görsün diye o kadar uğraştık dönmedi sıpaa :) büyüdü mü ne oğlum yaa :)

selam kızlar...
giremedim kaç gündür..
benim oğluş bana kök söktürüyor. bir ağlamaya başlıyor susturana aşkolsun.. çok zorlanıyorum vallahi artık. kucakta gezdirmek bile kar etmiyor. dün bakıcısı geldi ve onun yanında bastı yaygarayı. kadına dedimki gözün korkup bakmam dermişsin. o da saolsun olgun birisi. olur bebektir sancısı vardır falan dedi. beraberce susturmaya çalışl-tık. sonunda sustuabildik. ben istiyorum ki bebişimle oyunlar oynayayım. ama benim oğluş ağlamaktan ve tısırdamaktan hiç oyun oynatmıyor. napcam bilmiyorum. doktora da götürdüm. bişey çıkmıyor. perşembe kontrolümüz var bakalım. o zamanda şikayetlerimizi anlatıcam. hep mi böyleler ya. böyle çok ağlayınca zevki olmuyor ki.

bakıcımız 15 haziranda başlıycak. ben de işe başlıycam. kısmet artık. er ya da geç. bişekilde bırakıcaz.

pitoscum, senin doktor coşmuş canım. bi anda bu kadar şeye nasıl başlasın bebiş. anca bu menüye gelmen için 3-4 hafta gelmesi gerekir bence. bizim doktorda böyle söylerse ben kendi bildiğime göre veririm vallahi.ayrıca ben çok fazla devam sütü vermek taraftarı değilim. mümkün mertebe vermemeye çalışcam. ama işe başladıktan sonra ne olur bilemem.

nell umarım iyi haberler alırsın canım.

umarım tez zamanda herkesin bebişinin sıkıntıları biter. gerçi biri bitiyor diğeri başlıyor.(

oyun istediği için ağlamasın beste abla oktay öyle çünkü oynamayınca sanki canı yanıyo gibi ağlıyo ama gıdı gıdı diyorum ağlama gülmeye dönüyo sürekli oyun istiyo paşam yatakta yuvarlıyorum fln anca öyle susuyo şarkı fln söylüyorum en sevdiği de bir gün bir gün bi çocuk eve de gelmiş kimse yok onu söylerken kahkahalar atıyo sıpam :) çizgi filmi de deneyebilirsin beste abla ben geçen yumurcağı açtım ağlıyodu sustu ...
zor olucak senin için arda yı bırakmak bakıcı bulmana sevindim ya hayırlısı olsun ..
benim çalışma olayımı biraz askıya aldık piskolojim çok bozuldu benim eşimle sürekli kavga halindeydim ağlıyodum sürekli oda fark etmiş çalışma piskolojisi mi bu böyle diildin fln diyince biraz daha askıya alalım dedik öyle kaldı şimdi daha huzurluyum oktay uyurken bakıp bakıp ağlıyodum bi de biz 15 gün ayrı kaldık ya onun büyük etkisi var

pitosa yazıcağıma besteye yazmışım düzeltiyorum :=)...

canancım ben sabahtan beri msndeyim kimse gelmedi elektrikler kesildi o arada sen geldin galiba yoksa ben sabahtan açıyorum yazmasamda açık yani sizde açın neden kapalı tutuyorsunuz benim öteki arkadaşlarımlada msn grubum var sabahtan akşama kadar ara ara sohbet ediyoruz kim müsait olursa çok zevkli yani ama buradan kimse girmiyo müsait olmayı beklemeyin açın online görünün yazmasanızda olur neyse çok ısrarcı olmak istemiyorum...

ek gıda gercekten zor bır seruven bizde azar azar tattırıyoruz annem gidecek cumaya onun yanında herseyden vermeye calısıyorum.hipp in kayısı puresını verdim cok guzel yedi dun.yarısını yemıs kutunun..bugunde sabah 10 dan beri evdeyim yazılı yaptım yazılı okuyuacaktım oylr duruyor yazılı kagıtlarııı...okuldan eve getirmeyeyım bundan sonra bebebkle olmayacakmısss...
6 gun sonra bızde altı ayımızı doldurucazz.yarım yasa gırıyoruz yaaa hepimizzz.

nehırcım msn ye gırınce cocuklarda eklı bende yazılyolar bende o yuzden acmak ıstemıyorummm.

3 kez adet oldum bende ama eskı duzen daha oturmadı.ama bu sefer daha yogundu.hava burda duzeldı yarında sıcak olur ruzgar olmazsa gezmeye cıkarıcam bebişi

nellcim senın kuzu ne alemde.insallah kotu bısey cıkmaz kuzucugundan canım...

Son düzenleme:
Nihayet evdeyiz çok şükür...
Allah kimseyi hastanelere düşürmesin çok zor iş valla...
Önce ultrasona girdik bugün, neyseki kuzumun yumurtalıkları temiz çıktı, sonra da sonuçlarla beraber çocuk polikliniğine gittik, hormon sonuçları sıkıntılı değil dediler, fakat dediğim gibi karaciğer enzimlerini biraz yüksek buldular. Ama ne hikmetse cok üzerinde durmadılar, calpol bile yükseltebilirmiş!!! Ama her ihtimale karşı çocuk endokrini bölümüne de göstercez. Pazartesi arayacağım randevu için, özellikle hocalarının olduğu güne randevu alacakmışım ki, ona da danışacaklarmış.
Birde başka bi çocuk doktoru da baktı, tüylenme bile denmez buna dedi, oysa ki orası karanlık, karanlıkta zaten gözükmüyorki!!!
Neyse, ayın 5inde 6. ay kontrolümüz vardı, ama endokrin gördükten sonra gelin dediler, hemoglobin için kan alınacak ya 6. ayda, başka tetkik isterlerse beraber aldırırız falan dediler, ek gıdaya geçmede de 6 ay+20 güne kadar beklenebilirmiş!!! Yuh diyorum başka da bir şey demiyorum, yazık kuzuma ya, ben o kadar bekleyemem, birazdan bir kaç kaşık elma suyu vercem bile, bu ne ya, çocuk vitaminsiz kalcak bu gidişle, alışsın hem biraz...
Neyse şimdilik bizden haberler böyle işte.

nehir bende sürekli açıyorum ama bakıyorum kimse yok kapatıyorum bende :S
hocam çevrimdışı takıl ozaman görmezler seni bizim yazdığımızı görürsün
nell bişi çıkmamasına sevindim biz anneler hep evhamlıyız biraz skain olmalıyız ama olamıyoruz iştee ....

elifcim tşk önerilerin için..bende şaştım ama çocuk dr.umuz sonuçta ne bileyim.biz sadece sebze çorbası yaptık tabiki kıyma vb.koymadık.sebze çorbasını güzel içti.kahvaltımızı pek sevmedi.ara öğünde elma püresi ve bebe bisküvisi yedi.gece uyandığında devam sütü+tahıllı kaşık maması verecem.anne sütü de tabii.ne zor işmiş gerçekten.ha bide dr.keçi sütüyle yoğurt yapmanın diğerlerinden bir farkı yok dedi!!
*bestecim bende devam sütüne mesafeliydim ama dr.vermemizi isteyince verdim.içinde ne var bir bilen yazarsa sevinirim valla.yani zararlı katkı maddesi var mı acaba..

elifcim devam sütü önceden verdiğiniz aptamil conformil, milumil vb. gibi bir mama elbette içinde koruyucu klatkı maddeleri var ancak bebekler için olduğundan güvenilir düzeydeler. oysa marketten aldığınız pirinç unları minnoşlara daha zararlı canım o nedenle güvenle verebilirsin urasa.

drunun yazdığı zaman içinde oluşacak ve devam edilecek menü ama birgünde değil. dün ben sebze çorbası ile gece mamasını aynı günde başladım sabahah kadar ağladı emre gaz yaptı heralde

canancım ek besinlere geçer geçmez o netteki tarifler yapılmıyor ablacım zamanla tariflere geçiliyor önceleri yavaştan başlıyosun tek malzeme ile....

nell geçmiş olsun tatlım. merak etme vitaminsiz kalmaz çünkü 1 kaşık ek besinden alacağı vitamin neki minnoşun korkmana gerek yok. yeni yayınlarda yeterli süt varsa ve bebek kilo alıyorsa ek besinlere 9. aya kadar geçilmeyebilir deniliyor...

ben daha adet görmedim bi taraftan iii ama korkuyorumda polikistik over olucam diye..ilk fırsatta yukarı kadın doğuma çıkmam lazım off offf.

bestecim emrede öle istediği şeyi yapmazsak susturabilene aşkolsun ama buda gelişimlerinin bir parçası yani tercihlerinin olması...

emre artık dönmeleri sorunsuz yapıyor hatta dönerek gezintiye bile çıkabiliyor son dönemlerde yattığı yerden kalkıp oturma çabalarına girişti... birde desteksiz oturabiliyor artık minnoşum ( maşallah kuzuma) ve artık dr, hemşire tanıyor hatta gittiğimiz hastaneyi bile biliyor ve hemen ağlamaya başlıyor napıcaz bilmiyorum son hastalığında bu hale geldi kuzucum ya....

hı hı biliyorum elif abla zatn nettekiler de öyle 6 aylık çorba tarifi diye yazdığında en fazla 2 çeşit konuluyo şu buhar sepetini bi bulabilseydim başlıcam da bulamadım bi türlü netten fln sipariş yok mu acaba bi de ona bakim ...

kızlar yürüteç için ne düşünüyosunuz oktay çok hareketli ablam yollamış yiğenimin yürütecini ama henüz koymaya cesaret edemiyorum dr.lar önermiyo pek ama bilemedim ????

Canım, sünnet olayı benimde çok kafamı kurcalıyor çocuk doktorumuz da ne kadar erken olursa o kadar iyi dediğinde daha da ciddiye alıp sünnet için randevu aldım gittim doktora.
Doktor henüz çok küçük olduğu için kendi kendine duramayacak kadar küçükleri genel anestezi ile sünnet yaptıklarını daha büyük çocukları lokal anestezi ile sünnet yaptıklarını söyleyince kanım dondu çıkıverdim odasından

kızlar bu arada diş çıkaran bebiş var mı?

Yok yavrum yha bi çıksa rahatlayacağız sülalecek ama yok! kocam bi yandan dentinox elinde gezzioo, annem diş kaşıyıcısını dayıyoo, babam salatalık ve yeşil soğanı tutuşturuyo eline Kayınpeder uzaktan emir komuta rakı sürün diyoo her gören elini ağzına sokmaya çalışıyo! oğlumsa her iki eliyle saçlarıma yapışıp her iki yandan olağan kuvvetiyle beni kendine çekip çenemi kemirmeye çalışıyo, izin vermiyordum ilk zamanlar ama inanılmaz mutlu oluyo ( 2 haftadır çenem mossmorr geziyorum :Ç ) yorulunca bırakıyo sıra bende diyorum yapışıyorum çenesine
basıyo kahkaha ile karışık çığlıkları çıldırıcamm

Tatlım, Kids Xclear kesinlikle tavsiye ediyorum burun için...

Son düzenleme:

Nell83, cananoktay, nazela hepinize büyüüük geçmiş olsun
umarım herşey yolundadır şimdi öpün bebikleri yerime

ayh hepinize uzuun uzuun cevaplar yazmak istiyorum ama oğlum beşiğinden dirseklerinin üzerinde doğrulup tatlı tatlı bakıyo annem ne yapıyo acaba der gibi...

hepinizi çok öptüüm şu msn olayını kim organize ediyo banada msg atsın yha olmazmı

tsiraa bana emalini özelden gönder seni kaydedeyim...

elif emre 6.ayı dolu dolu bitirdi hatta bir hafta almış 7.aydan neden kahvaltıya başlamadınız tatlım haatta pürelere falan artık geçebilirsiniz ki sen bayağ oldu ek gıdaya yavaştan başlayalı çokta geç kalınmamalı bence bende rüzgara tadımlık havuç suyu veriyorum ben mama vermektense alıştırarak önce sıvı olarak sonra püre olarak sebze-meyve vermeyi daha mantıklı buluyorum

Son düzenleme:

canım biliyosun emre prematüre doğdu yani dra göre şu an 6. ayına yeni giriyor birde 20 gündür ishaliz ek besinlerin alerji yapıp yapmadığını anlama şansımız olmadığı için kaldı yeni mamalar malesef... daha dün ilk kez ebze püresi - çorbası karışık bişiler yedi yavrukuşum....ben zaten su olarak vermedim hiç direk püre ile başladım valla...alışsın diye yoksa zor oluyor kuzenimden biliyorum kızı 6 yaşında hala çiğneme huyu yok. sıvı istiyo her yemeği...:20

canan cım aynen bundan kuzum hemen al kaçırma bulmuşken...

tsiraa teyzesi saolasın hala geçmedi ama ishalimiz tam düzeliyodu dün aşı olduk yine başladı off off. birde ateşimiz çıkmaya başladı aşılar yüzünden hemen calpol dayadık kuzuma ayaklı eczane oldu oğluşum valla...bu arada ikinci incimizde görünmeye başladı bizim aceleci oğluşum benim...

yürütece karşıyım ben erkek bebişler için nolur nolmaz. bide benim evim dubleks emre kesin uçar merdivenlerden aşağı yürüteçle

tsira sağol cnmm geçti çok şükürr rabbim tekrarını göstermesinn :S
tama elif abla siparişini verdim 2-3 güne kadar gelir inşallahh ...
ben dogum yaptığımdan beri her ay adet oluyorum valla çok iyi oluyo geçen ay 10 gün geciktim 3 tane test yaptım :) bu ay da oldum çok şükür adet olunca öyle bi seviniyorum utanmsam zil takıp oynucam korkuyorum ne yapimm :)
bende kaşık maması yedirdim oktaya 4-5 kaşık gayette güzel yedi maşallah vermeyince ağlıyo sıpa :) bende sebzeleri püre halinde vermeyi düşünüyorumbuharda pişirip iyice ezerim mis gibi tamamdır işte ... tuz ve yağ atmıyoruz daha dimi ilerleyen zamanlar da onlar ...
nehir aldın mı mama sandalyesi ..

hı tamam hocam anladımm
ay yavrumu yürüteçe koydum bi koşuyo ki anlatamam heyeanlanıyo 5 dk koydum mutfakta yanımda çok mutlu oldu bi yaırm saat oyalandık sonra tekrar koydum yemeği ocağa koyana kadar çok iyi oldu ya önceden uymasını bekliyordum şimdi uyanıkken bile yapabiliyorum işlerimi çok sevdi oğlum yürüteci hareketli ya bide iyi oldu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…