Şubatta hamile kalanlar buraya..

günaydın kızlar;

inşallah tüm minnoşlar iidir...biz hala ishaliz ne zaman geçicek bilmiyorum valla off off. bu drda değiştireceğim anlaşılan... emremin tadı tuzu yok iice beslenmeyi reddediyor önceleri tüm besinlere ağız açıp isteyen çocuk gitti yerine ağzını kilitleyip ağlayan bi çocuk geldi ya...her öğünde evde bir sinir harbi yaşanıyor ve en sonunda emre kazanıyor sürekli aç geziyo yavrum ya...sütümde iice azaldı stresten.. önceleri 3 saatte 100 cc sağdığım süt şimdi 30-40 cc geliyor...eğer hep böyle giderse kuş kadar kalıcaz . oysaki o bişiler yemek isterken ne kadar mutlu oluyodum ben bi hastalık mahvetti yavrumu... inşallah iyileşince yemek yemeye başlar yeniden..

bikaç gün ek besin vermeyi düşünmüyorum unutsun yaşananları diye... belki sonrasında yemeye başlar yeniden minnoşum.. kızlşar aklınıza gelen başka çözüm yolları varmı? yardımlarınızı bekliyorum...

selam kızlar..
umarım herkescikler iyidir.
eşimin yoğun çalışmasından dolayı akşamları bil. bana düşmüyor.
dün Ardayı kontrole götürdük. 7200 olmuş kuzum. geçen aydan beri 400 gramalmış. ek gıdayı sonraki ay dedi. ben de çalışmaya başlıycam alıştırmak istiyorum diyence. anlattı doktorumuz. bende bugün sebze çorbası ile başlıyorum. gerçi daha önceleri de azar azar denemiştim ama kabız olunca bırakmıştım. 3-4 gün bunu alıştırcam sonra yoğurta geçicem. sonra da meyve püresi. sanırım 2 haftayı bulur bunlar. makatta çatlak var demişlerdi. çok şükür geçmiş.

sebze çorbasına yağ katma dedi. ben de katmıycam ama hergün 1 kaşık zeytinyağı vericem. ayrıca 4-5 kaşık su vermeye başlıycam.kaynatılmış ılıtılmış.
demir damlasına yeniden başlıycaz. doktor 7 damla dedi. bende 7 damla olarak vericem.

kızlar gözümüzdeki kaymayı dünkü doktor da fark etti ve göz doktoruna yönlendirdi. bizde bugün gittik. ilk kontrol eden doktor biraz var dedi. sonra şaşılık bölümüne gönderdi. orda da bi güzel kontrolden geçti kuzum ve doktor bişey yok dedi. 1,5 yaşında tekrar çağırdı. sevindim bişey çıkmadığına ama bize neden böyle görünüyor anlamadım.
kızlar ben de regl olmadım. bi olsam kurtulucam ya. hamile olduğumu zannetmiyorum. eşimle kardeş gibiyiz nasıl hamile olucaksam. 1 ay daha bekliycem sonra tekrar doktora gidicem. ben regl olmayı seven biriyim ya. 15 aydır olmuyorum ne sinir bozucu.

bizden haberler böyle.
sağlıkla kalın.

elifcim benim kuzununda iştahı yok. geceden beri öyle az emdiki.5 dakika emiyor. daha istemiyor. dün biberona sağdım sütümü vereyim alışsın diye. ama ne mümkün. bastı yaygarayı.
ama bence sen ek besin işine ara verme.zor bi süreçmiş yaşayıp görücez.

bu arada demir damlasını elma suyuna katıp vereyim diyorum sizce nasıl olur.sağlık ocağından öyle dediler ama.

nazelacım sana 2 oldu yazıyorum bılgısyarda sorun var gelmiyor bakalım bu gidecek mı??
denayımsız oldugumuz ıcın bılemiyorum valla...allah kolaylık versin canımmm

bestecım sana da hayırlı olsun ek gıda sureciiiinnn.ya ek gıda olayı veriyosun emiyorda zaten guzel aslında zorrr da...ben 6 gundur gece kasık maması veriyorum gunduzde 1 gun corba 1 gun yogurt verdim az da olsa yıyor kuzucum seviyorrr.
hıpp ın kayısı puresi cok hosuna gttııı

pirincli kasık mamasında,

hipp beyaz renklı tatlı degil

milupa sarımsı renkli ama tatlı hangisi dogal sizceee???danısayım dedim size ama milupayı daha cook sevdi

Son düzenleme:
beste ve fahriye canlrım saolun offf oğluşum bi düzelsede yeniden severek mamalarını yese keşke...

bestecim sana kolay gelsin canım ek besin işi çokk zor ama yerse çok güzel inşallah arda kuzusu yerde sorun yaşamazsın canım..demir damlasını mümkünse taze sıkılmış meyve suları ile verirseniz demirin emilimini ve biyoyararlılığını artırmış olursunuz kızlar bilginize...

fahriyecim ben hipp kullanıyorum çünkü organik üretim üstelik bildiğimiz pirinçten yapılıyor bembeyaz rengi farketmişsindir ve tatsız... milupada sanki irmikte varmış gibi geldi bana ve çok tatlı ben şekere alışmasın diye (bizde genetik olarak diabet yatkınlığı var, benimde gebelik şekerim çıkmıştı hatırlarsan) milupa vermiyorum tercih senin canım...

bestecim emreninde gözü kayıyor gibi geliyor bana ama dra göre bişeyi yok ne bileyim göz drana fırsat olmadı daah gidicez inşallah ishalden fırsat bulursak. ama emrenin burnu yok gibi sadece fındık kadar ucu var yani iki göz arası mesafe normalden daha fazla bu nedenle kayıyo gibi geliyo bana... yani okulda edindiğim bilgilere dayanarak söylüyorum belki ardanında öyledir canım...

reglye gelince bende olmadım olasımda yok valla hayat böyle çoookkk güzel.....

slm güzel anneler kızımı sallarken yazdıklarınızı okuyorum elifcim çook geçmiş olsun inşallah emre biran önce iyileşir fahriyecim milupanın kaşık mamasını bende vermiştim bayıla bayıla yedi arkadaşım arı mama yediriyormuş bebekler için olanından bende aldım kendin pişiriyorsun bana çok şekerli geldi birdahada vermedim en son hero baby organik aldım buda pütür pütür oluyor süzgüden geçiriyorum galiba en iyisi milupa veya hipp yoğurt yapımına devam yaptığım yoğurdu 2 gün veriyorum kızlar kuzucuğumun çapaklanması bir türlü geçmiyor çok üzülüyorum 5 tane göz damlası kullandık hiçbir işe yaramadı çocukta bıktı sil masaj damla parmağımı görünce ağlıyor yarın akşam kızıma 6 aylık kınası yapıcam maksat biraraya toplanmak neyse hepinizi ve bebişlerinizi çoook öpüyorum sağlıkla kalın

geçmiş olsun elifcim, fikrimizi sormuşsun yemiyorsa zorlamayın demişti bizim dr.ona dayanarak zorlama derim..ancak sütüm de azaldı diyorsun ne yiyecek? toparlanması zor olmaz mı? verdiklerinin içinde en fazla yemeyi sevdiği yok mu onu versen sadece bir süre için.örneğin uras sebze çorbalarını pek sevdi ama şu tahıllı kaşık maması+devam sütünü pek yemiyor. keşke daha çok bilgi sahibi olsam da fikir verseydim.

bende milupa kaşık maması veriyorum, devam sütü ile birlikte dedi dr.ama ikisi sanki çok tatlı gibi.bir de oranını bir türlü çözemedim.kaç ölçek devam sütü, kaç ölçek kaşık maması bilemiyorum..
bir de hipp bebe bisküvisi aldim.kavrulmamış, beyaz ve organik diye.fiyatı diğerlerinden biraz fazla.alabildiğimiz kadar organik almaya çalışacaz artık.
organik demişken nehir narlıdere de organik tabelalı manav açılmış.carefour a yakın.bugün gördüm.bizim minişlere alabiliriz demi?

bu arada işe başladım kızlar.perşembe-cuma gittim.içim yüreğim evde oğluşumla kalarak.hayal gibiydi.kiminle ne konuştum yaptım bilmiyorum.ne zormuş, baya bir isyan etmiş benim gibi kadının çalışmasından ekonomik özgürlüğünden yana olan biri bile kadınların çalışmasına isyan etti düşünün artık.çocuğu olan arkadaşların söylediğine göre geçici bir durummuş bu.işe evin arası 1 saat olduğundan eve gelip emzirme imkanım yok.onun için işyerinde süt sağdım ve buzlukla eve taşıdım.yani kendimce çözüm buldum..nazela sen nasıl getiriyorsun eve sütü.11 gibi göğsüm ağrımaya başladı resmen sağma ihtiyacı duydum.lansinoh manuel almıştım ilk 2 gün için memnun kaldım.benim işim biliyorsunuz dışarıda arazide de oluyor.o zaman nasıl sağacam nasıl getirecem (buzluğun soğukluğu dayanır mı bilmiyorum)
beste uzatabildiğin kadar uzat iznini 2 günde perişan oldum valla yollarda.bi elimde sütüm koşturuyorum resmen.ben yokken evde durum fena değilmiş.sanırım oğluşum anlayacak ayda değil.yalnız uyumakta zorlanmış yavrucum -memede uyuyordu çünkü- benim giyilmiş tişörtümle uyumuş(

selam kızlarr
elif abla inşallah iştahı açılır biran önce ama yemiyosa zorlama bence daha kötü durum olabilir sabretmek lazım nassı biz hastalandığımızda ağzımıza bi lokma dahi atmak istemeyiz emre de öyledir geçici bi süreçtir bence mutlaka eski haline dönecektir eminimm ...
çalışmak çalışmak çalışmakkkk allahım bu kelime o kadar kafamı karıştırıyo ki ...
pitosu okuyunca daha bi kötü oldum eski işyerimden sürekli telefon alıyorum gel diye bu da benim kafamı çoooook karıştırıyo elime bi daha böyle bi fırsat geçmez diye korkuyorum
bari ek gıdaya alıştırayım oktayı öyle çalışıyım diyorum uzatıyorum işte daha mı zor olur bilmiyorum

günaydın kızlar...
umarım keyifler iyidir...
pitoscum Allah kolaylık versin canım. çevremdeki herkesin söylediği de aynı canım ilk zamanlar zor oluyormuş ama alışılıyormuş. 2 ay sonra da ben geçicem bu süreçlerden bakalım. işim eve çok yakın değilamaöğlenleri eve gidip gelmeyi düşünüyorum. en azından emzirmeyi bırakmamak için. biberonu bizimki pek istemiyor. alıştırmaya çalışıcam ama bakalım. ben de çalışmayı seven birisiyim ama dediğin gibi işe başlayınca nasıl olacak. kendimi de çocuğa adayıp dünyadan soyutlanmak istemiyorum. çünkü yanında ne kadar çok kalırsam evhamlarımla çocuğu da boğacakmışım gibi geliyor. biraz ferah davranırsam herşey daha kolay olacak sanırsam.

ek gıda olayı nasıl olacak bilmiyorum vallahi. sebze çorbasından sonra yoğurt başlıycam. ama ben kaşık mamalarından pek vermeyi düşünmüyorum.

bizden böyle.. sağlıkla kalın.

bende bursadayım simdi gorumcemdeyız kzım cok rahat durdu dısarı cıksak duracakmıs demekkı.,1 saat sonra da randevumuz var doktora gidicez .ne diyecek bakalım.
bebek arabsını da yanıma aldım korupark a gıdelım istiyorum kızıma bıseyler alırız diyorum ama bakalım nasıl yapıcaz.hava kapalı olmasına ragmen guzelll.herkese ıyı hafta sonları kızlar ve bebişlerrrr

canancım aldım çok şükür mama sandalyesini bir aydır bakıyorum en iyisinin chicco polly olduğuna karar verdim,ben oturduğu zaman aradaki kaymasını engelleyen parçanın çıkmasını istiyordum bir tek pollyde öyle kampanyadan aldım çok uyguna geldi...
249,90 yanında 25 liralık chicco su alıştırma biberonu artı 40 liralık hediye çeki onunlada ihtiyaçlarını aldım...

bende hastalanmadım çok memnunum ama karın biraz iniyormuş hastalanınca ne kadar doğru bilmiyorum pazartesi topikten bazı arkadaşlarla diyete başlıyoruz bakalım destek olucaz birbirimize artık kilo vermenin zamanı geldi pilateste yapıcam...

bende havuç suyu veriyorum biraz,önümüzdeki günlerdede sebze çorbası ile başlıcam...patates havuç pirinç haşlanıp içine bir çay kaşığı irmik,ilk zamanlarda yağ yok sonrada içine mevsim sebzeleri maydanoz yada nane ve 6.aydan sonra kıyma et..yoğurt ve meyveyede bir hafta arayla sebze çorbasına alıştıktan sonra geçicem anne sütüne devam doktorumuzun tarifi bu fikir olur diye yazdım sizede kaşık mamaları pirinçli muhallebilerde vermemi istemiyor gerek yokta zaten diyor bende vermeyi düşünmüyordum zaten...

rüzgarında gözünde kayma farkettim ben eşim nereden çıkardın demişti bana sonra doktora sorduk farkındayım takip ediyorum demişti 6.aya kadar geçmez ise baktırırız dedi son gittiğimizde azalmış çok dedi ama bilmiyorum bakalım önümüzdeki muayenede tekrar konuşucaz...

elifcim haberim yok o manavdan ben migrosun kipanın organik bölümünden alırım dedim ama onlarınkide organik falan değilmiş karşıyakada ve bornovada organik pazar var bize uzak ama oradan almak lazım...
işe başlamışsın tekrar hayırlı olsun canım allah yardım etsin çalışan annelere çok zor...

gıttık dun doktorumuza kızım 20 gunde 450 gr almıs.ek gıdaya baslıyoruz.
kahvaltı
corba
yogurt
meyve puresi
yerse pirinclı kasık maması.
bugunde butun gun iş yaptım.kızım sabah yumurta yedı.doktor 8 de 1 şle basla dedi kayınvalıde ver daha dedi bende onu dınledım kızım hepsını kusutu sonraaaa.bundan sonra sadece kendımı dınlıycemmm.

meraba kızlarr
canım çook sıkkın ablam hamileydi söylemiştim sanırım bebeğin kalbi durmuş yarın alıcaklar neden olduğunu da bilmiyoruz parça alıp araştırcaklarmış 11+2 de 2 oğlu var rabbim onlara uzun ömürler versin ...
oğluşa gelince çok şükür iyi bu ara ek gıdaya başlıcaktım ama 2 gündür ablamdaydım yarın gidicem o yüzden başlayamadım daha ay sonunda da eskişehire gidicez düğün var oğlum hayatında ilk defa düğüne gidicek ve şehirdışına gidicek :) uyurken genelde horluyo gibi ses çıkarıyo ya normal mi bu acaba ?
hayırlı olsun nehirr karar veremedim demiştin o yüzden merak ettim :)

ablana çokkk üzüldüm canan allahım bir daha yaşatmasın...oktay yeni iyileşti belki burunları tıkalıdır sor istersen doktoruna...

ah fahriyecim neden 8/1 ile başlıyoruz çok besleyici olduğu için sen ne bakıyorsun eski insanlara annemde pasta yediriyordu bugün rüzgara tabağına saldırıyormuş savunmasıda bu sanki çocuk biliyor ne var tabakta sakınn dedim alem bu ananeler babaneler

Son düzenleme:
günaydın kızlar;

emrem iiileşmedi malesef ishali devam ediyor süt alerjisi olabilir diye ben sütlü ürümleri kestim bakalım deneyecez. malesef hala bişi yemiyoruz kaşık, biberon görünce çıldırıyo nasıl ağlıyo görseniz şok olursunuz. elifcim sebze çorbasını her sefeerinde kusuyo malesef. artık hiç bişi sevmez oldu eskiden bayıla bayıla yerdi kuzum...

ishalin bir metabolik hastalık yüzünden olduğunu düşünüyoruz çünkü kaka tahlilleri normal geliyor offf offff...

nehir bizde polly aldık emreye ben çok memnunum canım...ama emre değil artık sinir oluyor sandalyeye...

elifcim ben hastanede sütümü sağıp buzdolabının dondurucusuna koyuyorum eve gidene dek. giderkende soğutuculu çantam var buz aküsüyle birlikte çantaya koyup eve götürüyorum canım ancak havalar ısınıyor tek akü yeterli olmayacak gibi görünüyor malesef. ben elektrikli makine ile sağıyorum sütümü buna rağmen verim kötü malesef valla manuelle iii beceriyosun sen bravo sana.... ama arazide işin zor allah kolaylık versin tatlım havalarda ısınıyor arazide buz aküsü tek başına yeterli olmaz heralde... zamanla işe alışılıyor ama aklın hep evde kalıyor tatlım helede hasta bırakmışsan ruhunda evde kalıyor sadece sen iştesin...

kaşık mamasıda canım her 30 cc su için 1 ölçek deavm sütü 1 ölçke kaşık maması koyuyorsun... ben veriyordum emreye ama artık onuda yemiyor biz hipp kullanıyoruz ve organik bisküvisinide aldım emrenin eline veriyorum ağzında eriterek yiyor minnoşum benim... o tek dişi ile kemirmeye çalışıyor zaten şu aralar yediği tek şey bu...

canancım ablana çok geçmiş olsun canım... rabbim oğullarına bağışlasın ablanı...inşallah bir daha yaşatmasın rabbim...

nehircim bende oğlanı annemin bilgilerine teslim ettim dünm annem patates haşladı eliyle yedirdi bi güzel yedi neredeyse çeyrek patatesi götürdü benimki (aslında karşıyım elle yedirmeye ama artık razı oldum yoksa hiç düzelmeyecek yavrum).

fahriyecim ben 1/8 yumurta verdiğimde emre alerji oldu valla bir dahada korktum veremedim sen kimseyi dinleme canım...

kızlar organik bulamadığımda ben şu organik kavanoz mamalarından vericem emreye öyle karar verdim tabi yerse...

tsiraa aramışsın ama şimdi gördüm canım öğleden sonra dönücem sana...

öptüm kızlar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…