Şubatta hamile kalanlar buraya..

iyi ki doğdun elif ablaa doğum günün kutlu olsun nice mutlu yıllara ailenle ve oğluşunlaaa :)
ooo emrenin dişleri de hayırlı olsunn okta'ın da ağzının içi alev gibi dişlerinden dolayıı sanırım
bugün oğluşuma patates haşladım püre gibi yedirdim ama pek beğenmedi 4-5 kaşık yedi akşam üzeri de elma püresi yedirdim bayıldı elmaya ama ben yine de çok vermedim şimdilik iyi gidiyo ek gıdamız yarın da patatesle havucu birlikte vericem biraz da irmik koyucam bakalımm ...
aşı için aradım sağlık ocağını 1 hafta sonra vurduralım olur mu dedi olur dediler bide dr.u arayıp sorucam ..

Elifcim nice yıllaraaaa...
Oğluşunla, sevdiklerinle beraber inşallah...
Kızlar bu gece hıdırellez ya, gece 12den sonra gül ağacının dibine iniyoruz, hadi bakalım, inşallah bu sene de olur dileklerimiz

bennde kocısıme yaptırdım.okula gitti gece dersıne.okullarında var guller allah yavrucaklarımıza saglık versın hep mutlu olsunlar..
ptesi doktora gıdınce herkes cok guleryuzlu bebek deyıp sevdı doktor hastaları ve sekteterı falannn.en son cıkarkende bızım kız bır basladı aglamaya ortalıgı ınlettı en sonda allah yardımcınız olsun dedilerrr.yolda uyumamıstı 1 saat 2 saate muayene ıcın bekledıkkk...tabı kacınılmaz son kucagımda yatarak uyudu.
hastanede 1.5 yasında bı cocuk vardı ctesi ozenmıstım ptesıde benım kızım uyuyakaldııı....

bakalım kocalarımız suprız yapacaklar mı pazara ilk anneler gunumuz iicınnn

selam kızlar...
umarım herkesler ve kuzuları iyidir..
evet fahriyecim ilk anneler günümüz...geçen sene karnımızdalardı..gerçi geçen senede hediye almıştı eşim bana. bu sene de pilates minderi aldı. topum vardı. ebru şallının pilates cd ile haftada 3 gün pilatese başladım. ama iyi geliyor tavsiye edrim.

bizimde 6. ay aşımız 16 mayısta. benimoğluş çorbayı yemiyor. bugün yoğurt ve elma püresi vermeyi düşünüyorum. ama hala az yiyor. yoğurt yiyişi çok tatlı ya. hertarafı yoğurt oluyor.

nehircim diyet olayları ne oldu. başladınız mı? ben de işe başlayana kadar 1-2 kilo daha verebilsem süper olacak.eski fazlalıklarımdan kurtulmuş olacağım.

sağlıkla kalın kızlar..

selam kızlar

diyet güzel gidiyor kasmıyorum ama dikkat ediyorum sadece...annemle buluştuk bugün gezdik hava çok güzel kendime anneler günü hediyesi aldım oğluma seçtirdim saldırdığı tişörtü aldım o almış oldu adı

bu arada hastalandım kızlar kendimi hafiflemiş gevşemiş hissediyorum ama 15 ay sonra garip geldi yani..
bestecim rüzgarda mama sandalyesinde oturmasını sevmiyor ben anakucağında binbir oyunla veriyorum havuç suyunu...
bizden haberler böylee...

benim de anneler günü hediyem alışveriş oldu bayaa güzel bi alışveriş yaptım kendime :)

oktay patatesi hiiç sevmedi ya bugün havuçla birlikte verdim patatesi kusucak gibi oluyo vermicem artık patates yarın yoğurt yapıcam bakalım nassı olucak ilk kez yoğurt yapıcam :)

baktım kımsecıkler ugramamıs buralaraaaa..
yarın 6.ay asılarımız var gıtmeden veriyım ben surubu barı.netten baktımda ates olmus geneldee.benım kız zaten asıdan sonra 1 hafta mızmızlanıyordu.bu +1 daha var bakalım nasıl olacak.herkese ıyı haftalar
.

anneler gününüz kutlu olsun dünyanın en güzel anneleriiiii :)

ya kızlar yogurdu bi türlü tutturamadım mamayla yaptım olmadı pastörize sütle yaptım olmadı anneme sordum ben göz kararıyla yapıyodum dedi kaldım öyle ya yardım edin lütfennn

canancım, neden sadece patates püresi veriyorsun, patates ve havucu haşlayıp püre haline getirip bir çay kaşığı kadar zeytinyağı, çok çok az tuz atarsan daha yenilebilir olur bence..yağ konulunca içeriklerindeki daha faydalı oluyor..
*ben geçende pirinci haşladım suda, yoğurdu ılıtıp kattım, bir havuç haşladım içine koydum yine zeytinyağı ilave ettim.oldumu sana havuçlu yoğurt çorbası..oğluşum çok sevdi bu arada ..
yaptığınız değişik çorbaları yazarsanız sevinirim..

selam kızlar...
ilk anneler günümüzdü. umarım güzel geçmiştir.
canancım benim yoğurtta bi tutuyor bi tutmuyor. onun için küçük kapaklı bir kase aldım. bir bardak pastörize sütü kaynatıp içinew koyuyorum. ılıyınca bir tatlı kaşığına yakın maya katıp üç tane mutfak havlusuna sarıp peteğin üzerine koyuyorum. bir kaseyi 2 gün veriyorum sonra yeniden yapıyorum.

bizim oğluş da elma püresini pek sevmedi. hafta sonu peynir ve yumurta yedirdim. güzelce yedi. ama elma püresinde öğürüyor. yoğurt yiyor çok şükür ve seve seve yiyor.

pitoscum alıştın mı işe canım. zor olmuştur onca aydan sonra. ben ne yapacağım kimbilir. benim de 1 ayım kaldı nerdeyse.

fahriyecim umarım aşılar kuzucuk da sorun yaratmaz canım. bizim aşılar da haftaya. annelik ne garip ya. onun için strese giriyoruz.

kaşık mamasını ben de bi deneyeyim diyordum akşamları. ama pitosun verdiği bilgiden sonra bi daha düşüneyim. ayrıca dün oğluş yarım kase yoğurt yedi ve sonra beni emmedi ve üzüldüm. karnını tok tuttu sanırsam. ama ben toplamda 500 ml anne sütü verdiğimi sanmıyorum. bana daha az emiyormuş gibi geliyor.

bizden bu kadar...

benim anneler günüm çok güzel geçti öğlen piknikteydik akşamda oglum hediyesini verdi babası koynuna koymuş :)

sadece patates verdim beğenmedi sonra havuçla verdim normalde havucu çok seviyo onda da öğürdü patatesden dolayı diye düşündüm bugün bende yumurta sarısı verdim çok az yarında pırasa çorbası yapmayı düşünüorum bakalım artıkın ...
yogurdu şimdi tekrar denicem inşallah tutar ben 3 tane havluya sarıyodum masanın üstüne koyuyıdum şimdi tekrar yapıcam sabaha kadar peteğin üstünde dursun bakalım inşallah tutarr ...

asılarımızı olduk kuzum cook agladı ama simdi iyi oglen ve aksam calpol verdim.ıyıyız allaha sukur..

canancım ben yogurdu 3 saat tutuyorum.annemden oyle ogrendım nette de 4-5 saat yazıyordu sabaha kadar tutarsan eksı olur canımmm.

dersım 4 bucukta bttı bugun eve geldım yemekte yoktu yemek yaptım.bebısı uyuttum sımdı bende dınlenıcem.bu cuma da mufettısler gelcekmıs umarım ıyı gecerde.canım sıkılmaz.

kızlar balkabagını doktorumuz mutlaka koy corbaya dedi.bugun bende arastırdım faydalıymıs hakikaten.hem daha cok sevdı kızım corbayı kabak koydugumdan beri deneyın derim...

paylasalım bılgılerımızı hepimizin bırbırınden ogrenecegı cok sey var.

nazela yok yıne insallah bı aksılık yokturrr.

canancım, pırasa gaz yapmasın bebişe..bütün kış yemedik hatırlarsan gaz yapıyor diye..

slm güzel anneler bizde aşımızı olduk çok şükür sorunsuz atlattık sağlık ocağındaki ebe sabah kahvaltısı olarak şunları önerdi bebe bisküvisini ıhlamurla ıslat içine1 çay kaşığı pekmez labne pey.ceviz koyabilirsin dedi bende bugün ilk defa yaptım çok sevdi biraz daha olsa yerdi ama tadı baya tatlıydı ben eti cici bebe almıştım başka önereceğiniz marka varmı tavuk ve balık etini rondodan geçirip çorbasına katabilirsin dedi yarında dr kontrolümüz var bakalım dr ne diyecek onlarıda yazarım burda hava çok soğuk çok bunaldık evde bende anneler gününde adet oldum uzun bir süreden sonra garip geldi normal zamankinden çok fazla oldu ped yetiştiremiyorum dün 1 saatliğine markete gittil geldiğimde durum içler acısıydı bizde durumlar böyle hepinizi çook öpüyorum

selam kızlar...
umarım herkescikler iyidir..
bizde idare ediyoruz.. hala benim oğluş mızmız..bir türlü sorununu anlayamıyorum.şimdi de gözünü çok kaşımaya başladı. sürekli bir huzursuzluk halinde.
ben de bugün yumurta sarısı ve az bi parça ıhlamurla ıslatılmış ekmek verdim. aslında bebek ekmeği alacaktım unuttum dün. bugün çıkıp alayım. ben bebe bisküvisinden çok bebek ekmeğini tercih ediyorum. aslında bifırsat bulup cevizli ekmek yapsam daha faydalı olacak ama cevizleri hazırlamak sinirimi bozuyor.
pekmez de vericem. ama doktor pekmez sandığınız kadar kan yapmaz dedi. bi de karaciğeri yorabilirmiş. ama nette de herkes öneriyor. kafam karıştı açıkçası.
dün kendimize buğdaylı yayla çorbası yapmıştım. tuz atmadan oğluşa ayırdım. tel süzgeçten geçirdim verdim. tahıllı olsun diye. malum sebze çorbasını yemiyor oğluş. ondan bi kaç kaşık yedi. ama yarın kabak katıp sebze çorbasını yeniden deniycem eğer yerse. haftayada kıyma katmaya başlıycam. yemezse tarhana çorbasına alıştırdıktan sonra kıyma başlıycam. malum en çok demir kırmızı ette var. ayrıca ben kahvaltısını bulamaç olarak vermiycem. elimle yediriyorum yumurta sarısını, peyniri.şimdilik böyle alışsın bi kaçzaman sonra kaşıkla devam ederim. ardından da su veriyorum.
sizler su vermeye başladınız mı? ayrıca bebişleri oturtarak mı yediriyorsunuz yoksa hafif yatış pozisyonunda mı?
sanırım bi regl olmayan ben varım(( bende olacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.
bizden bu kadar..
oğluş uyandı şimdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…