Şubatta hamile kalanlar buraya..

hipp bebe bisküvisi veriyorum, ama o da tatlı..gerçen bir arkadaşım oğluna evde bebe bisküvisi yaptığını söyledi.organik tam bugday unundan..nette tarifi varmış bakacam bende..
balık için erken değil mi..bağırsaklarını bozmaz mı??
ne zormuş bu ek gıda işi..

selam kızlar...
umarım iyisinizdir...
elif nerelerdedisin? umarım emrenin bi sorunu yoktur.
bu arada nuray da yok!
topik sessizleşmeye mi başladı ne?
ben de dün bebe bisküvisi ve bebe ekmeği aldım. bugün de peynir ve ıhlamurla ekmeği ıslatıp vereyim dedim. ama yemedi oğlum. peyniri sadece yiyordu. ekmeği yemiyor. bende bi hafta sonra tekrar denerim.
sebze çorbası yapıcam şimdi de. kabaklı . bakalım bunu yiyecek mi?
pitoscum vallahi çok zormuş ek gıda olayı. ama sabır gerekiyor sanırsam. sadece yoğurt yedirirken sorun olmuyor. elma püresinde de çorbada da sorun var.
ablam yiğenimde kutu kutu bebe bisküvisi bitirmişti. şimdi biz aman tatlı olmasın diye vermek istemiyoruz..ne kadar tezatlık var ya. doktorlar arasında da öyle. hepsi farklı konuşuyor.
sağlıkla kalın..

Merhaba kızlar,
Bizde ek gıdaya yeni yeni geçiyoruz. Yoğurt olarak (doktorumuzun ve bir gıda mühendisi tanıdığımızın tavsiyesiyle) şu anda sütaş baby mix sadeyi veriyoruz. Bir küpü bitiriyor kuzum 2 gündür maşallah. Elma püresi ve suyundan sonra bugün hippin organik erik püresinden verdim, sevdi gibi. Dünde 3 tane gün kurusunu biraz sıcak suya koydum yumuşayınca cam rendede ezdim kabuklarını attım, sonrada haşladığım suyuyla karıştırıp beraber verdim, hem sevdi hemde bugün 4 kez kaka yaptı, bağırsaklarını iyi çalıştırdı yani. Bu arada bu da arkadaşımın doktorunun tarifi, bebişler kaka yapmakta zorlanırsa aklınızda bulunsun en azından kayısılar tam olarak çıkana kadar. Cuma günü de çorba yapcam kuzuma, sütlü kabak çorbasıyla başlamayı düşünüyorum (içine biraz devam sütü koyacağım), belki çok az havuçta katarım, şu an tam olarak karar veremedim
Bu arada bebek ekmeğini hiç duymadım ben, nerden alıyorsunuz kızlar??
Bizim hormon sonuçları normal geldi neyseki ama hala enzimlerimiz yüksek, b12 vitaminimiz de biraz düşük çıktı. Gelecek ay tekrar bakılacakmış sonuçlara, ona göre bi yol çizecekmişler bakalım... Offf off bi düzelemedi çocuğumun değerleri ya...

selam kızlarrrr
oktay artık ek gıda ne verirsem vereyim yemiyooo çok üzülüyorum ya elmayı bile çok sviyodu onu bile yemiyo ağzını kapatıyo sıkı sıkı anlamadım dün kabaklı havuçlu çorba yaptım 2 kaşık zorla yedi fazla da zorlamak istemedim bugünde pırasa havuç pirinç haşladım baya blenderdan geçirdim 1 kaşık yedi zorlaaa biraz ara mı vermek lazımm
yogurt olayını dabıraktım artık yapamıyorum tutmuyo bi türlüüü
bugün saçlarımıboyattım kızıla kendimi yenilenmiş hissettim :)
nazela nerde yawww ?

selam kızlar ...
bende kızımı uyuttum.oturdum performans proje yazılı cevap anahtarı..eksık var mı dıye onlara bakıyorum.cumaya teftıs varda.bakalım en kotu sınıfa dersım var o gunde.hayırlısı artık.
benım kızım simdilik yıyor masallah diyeyim de amannn
sabah anne sutu-biskuvı-yumurta sarısı-kayısı puresi karısımı veriyorum
oglen ve ikinde de corba veya yogurt doktor mutlaka ver dedi..tabı arada tek meyve puresi de yıyoruz.4 gundur kaka yapamıyorduk.bugun 4 kez yaptık.rahatladık.gece ve aralarda da emıyor kuzucukkkk.kayısı kaynatma olayını bende deneyeyım..ıyı geceler

günaydın kızlar
dogum günümü ve anneler günümü kutlamışsınız hepinize çok teşekkür ederim. Malesef dogum günümde merdivrnlerden düştüm bileğim döndü bacağım dizime kadar alçıda raporluyum evde yatıyorum.
Emreyi göz drna götürdüm gözündeki kaymaburun kökünün basık olmasındanmış burnu büyüyünce geçer dedi dr. Dünde ün. Gittik ishslinden dolayı bi dolukan aldılar kuzumdan damarbulmadılar tombişlikten haliyle çok ağladı.
Kızlar cep telden okudum yazdıklarınızı hatırladığım kadarıyla cevap vereyim.gece maması daha tok tuttuğu için bebek daha az uyanıyo ama bu emre için geçerli değil.şekersiz gece maması verilebilir bence.
Canancım hatrlarsan bi süre önce emrede bişi yemiyodu şimdi düzeldi şükür zorlama oktayı bence. Bize peynir ve yoğurt yasak emrenin süt alerjisi olabilir diye.ama ben keçi sütünü kefirle mayalıyodum probiyotikler için sizde öle yapabilirsiniz.sütaş babymixde verdim bigün ama yemedi emre. Devam sütünüde kestik özel bi mama yiyecez bi süre. Ek besin olarak sebze püresi,kahvaltı(ıhlamur,peynir,pekmez,hipp bisküi),pirinçlimama,elma,muz,armut yiyoruz şimdilik.
Bizden bukadar telden yazmak zor oluyosonra görüşürüz öptüm sizleri ve minnoşları.

elifim çooook geçmiş olsun vallahi şok oldum. senin için dua edicem akşam canım vallahi sende nazar var, ki ben bunu diyorum öyle pek takılmayan bir insanım nazar olayına.. evine hoca vs çağır bir güzel okusun elif. aynı şekilde senide okusun emreyide.. lütfen bu dediğimi yap ihmal etme.

kızlar bizde ek gıdaya geçtik. sabah 9 da emziriyorum, 12 gibi emzirip elma püresi yediriyorum. 15 de patates havuç pirinç haşlıyorum yarısını yedirip üzerine emziriyorum. 18 de kalan yarısını yedirip emziriyorum, bu arada su da içiriyorum. akşam 20,5 da muhalebisini yediriyorum (son 3 gündür), 10,5 da son olarak biraz emzirip yatırıyorum. zevkle yiyor, bayıla bayıla su içiyor. ama 3 gün oldu kaka maka yok. altın mıcacakmış gibi bekliyoruz. bugun kayısı haşladım süzgeçten geçirdim biraz yedirip suyunu içirdim. yarında zaten dr a gidecez bakalım ne diyecek.
şimdilik benden bu kadar ben şu elifi bir arayayım

selam kızlar...
elifcim çok geçmiş olsun canım..eşimin bi lafı var sen kendine dikkate etmezsen biz perişanlarız diye. ondan dolayı önce biz çok dikkatlı olmalıyız. gerçi sende anne var emre çok perişanlamaz. ama dikkatli olmak gerek. gerçi olacağı varmış. tekrardan geçmiş olsun.

canancım, yoğurt işini erteleme canım.benim kuzu sadece yoğurt yiyor. ve hala deli gibi beni emiyor. elma püresine alıştıramadım. bugün kabak patates ıspanak ve pirinçten çorba yaptım bir kaşık anca yedi. bizde borani diye bi yemek vardır. ıspanak,bulgur haşlanır. yoğurtla beraber soğuk çorba gibi yapılır. bende eve ondan yaptım. ıspanak,bulgur haşlamasından ayırdım bakalım kuzuya kalkınca yiyecek mi?
benim oğlan bebek ekmeğini yemedi. yarınki kahvaltısında bebe bisk.vericem.
sevinçcim ne iyi vallahi saatli veriyorsun herşeyi. ben oluşturamadım öyle düzen. kayısıyı ben de deniycem. evde kalmamış akşam eşime aldırayım.
bizden bu kadar..

slm güzel anneler yazdıklarınızı okudum öncelikle elifcim çoook geçmiş olsun dün dr kontrolümüz vardı benim kuzu bu ay 600 gr almış drmuz iyi dedi ek gıda olayı cidden zormuş önceden al kucağına emzir ucu ucuna yetişiyordu herşeye şimdi inanın hiç vakit kalmıyor veya bu aralar ben çok halsizim kolumu kımıldatacak gücüm yok yorganı kafama kadar çekip yatmak istiyorum tabi sadece bu hayal depresyona girdim galiba ek gıdaya gelince 9 gibi kahvaltı 12 de sebze çorbası 3 gibi yoğurt aralarda süt akşam üstü pirinçli muhallebi veriyorum gece 9 dan sonra ekgıda vermiyorum bizde durumlar böyle sağlıkla kalın çok öpüyorum

nazelacım cook gecmıs olsun.umarım bır an once saglıgına kavusursun.

sevınccım bızımkı de 4 gun yapmadı 5 gun tam 4 kere yaptı bugunde yaptık ek gıdaya alısma sanırımmm zorluyor onlarııı.

kızlar nasılsınız bugun teftıs olduk guzel gectı babanemızde suresını doldurdu pazara annem geliyor

havalar duzeldı galıba sımdı kızımı banyo yaptırdık babacıkla yarın gezmeye cıkarız umuduyla

babamız okula gıttı bız 2 kısı kaldık evdee.sızler nasılsınız nasıl gıdıyor ek gıdaaaa seruvenlerınızzz

have a good weekend!!!

Son düzenleme:
olmuyo beste abla ya
elif abla çok geçmiş olsunn
oğlum patatesi sevmiyodu patates böreği yaptım dün misafirlerime oktaya da yedirdim bi yedi kiii pırasa çorbası yapmıştım ona bize de pırasa yemeği kendi çorbasını yemedi bizim yemeği yedii kendi yemekleri tatsız tuzsuz oluyo ya ondan heralde ama meyveyi iyi yiyo armutla elma yedirdim şimdilik bide bebe bisküvisi alıcamm bakalımm .. bizdenn haberler böylee ..

ohhh ne güzel hocamm bizde babamızı bekliyrz gelsin yıkanıcazz ...
hhava iyiydi bugün ama biz çıkamadk evdeki işlerden vakit bulup çıkaramadım yarın çıkarız artıkk ..
size deee

ohhh ne güzel hocamm bizde babamızı bekliyrz gelsin yıkanıcazz ...
hhava iyiydi bugün ama biz çıkamadk evdeki işlerden vakit bulup çıkaramadım yarın çıkarız artıkk ..
size deee

ınsallah guzel olsun da gezdırlelım bebıscıklerııı

canancım kaynamaya baslayınca 5 dak.kaynat kıs altını.sondur.
parmagını sokabilecegın sıcaklıga gelsın 1 su bardagına 1 tatlı kasıgı maya koy karıstır.hemen sar.havlu ve hırkayla sarıyorum ben tam 3 saat sonra acıyorum cook guzel oluyor!!!

Son düzenleme:
arkadaşlar kaysıyı haşladım yarımda incir koymuştum, püre yapıp yedirdim suyunuda ara ara içirdim, akşamına kakasını yaptı.
yemek yerken düzenli vermeye çalışıyorum elimden geldiğince ama bir gün bir uykusunu fazla kaçırsa bütün günün düzeni bozuluyor.
bugun dr a gittik, sabah kahvaltıya başlamamıştım başla dedi.
devam sütü ne bebe bisküvisi, pekmez, yarım yumurta sarısı, labne ve ceviz karıştır yedir dedi.
arkadaşlar bizim burda hiç bir yerde günlük süt yok, dr da varmış gibi konuşuyor ama yok. valla normal sütten yapacam, bulabilmemin imkanı yok cünkü. şaka gibi.
9 kilo 300 gr. olmuş nisa hanım.
diş miş yok görünürde, babası 10 aylıkken diş cıkarmış, sanıyorum buda 10 aylık olmasa bile 8 i dişsiz görür gibime geliyor.

Bende devam sütüyle mayalamayı düşünüyorum bakalım, aslında baby mixi pek sevdi (maşallah) ama bir de ben deneyeyim bakalım. Bu arada süt demiri tutmuyor mu ya, pekmezi süte koymak çok mantıklı gelmiyo bana, önce ıhlamurla mı denesem acaba? Bu arada maaşallah kuzuna, bizimde henüz dişimiz yok piyasada, mümkünse şu ek gıdalara alışana kadar da olmasın ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…