Şubatta hamile kalanlar buraya..

günaydın kızlar;

bestecim bende daha regl olmadım olasımda yok valla ama korkuyorumda ya gebeysem diye off offf...

nuraycım bu aralar emrede hasta özellikle iki gündür elimde spreyi veya otri bebeyi gördümü deliriyo çocuk...balgamını atamıyo bi türlü öksürüp duruyo... bide hiçbişi yemiyo tabi...ağzını kilitliyo ve başlıyo bağırmaya.

bizde dün ilk kez kahvaltıya ceviz ekledik ama bugün yemedi kahvaltısını annemle boğuşuyolardı ben çıkarken..zaten severek yediği bi muz var bide bisküvi ama onuda eline vericekmişiz o ısırarak yiyecekmiş 4 dişli canavarım benim...

elifcim canım çok üzüldüm haline ama çalışan anneler olarak yapacak bişi yok. multivitamin ne veriyosun canım? bizede sanasol verdi ama dvit 3 de devam et dedi bende d vit zehirlenmesi olmasın diye multi olanı vermedim emreye...

bizde kaşlık mamasını uyumadan önce veriyoruz tabi fırsay bulursak bazen erken uyuyor o zaman veremiyorum tabii.. bana drmuz gece hiç mama verme hep emzir dedi. zaten emrede onu istiyo...tek sorun yatarak veya kaykık otururken emmiyo illa oturacaz veya ayakta durucaz... hal böle oluncada ben ölüyorum tabe..

süt konusuna gelince benimde azaldı kızlar özellikle akşama doğru sıfır süt neredeyse.. ben genelde işyerinde 3-4 saatte bir sağıyorum fırsat olursa. ama evde emre emmesede sağmıyorum bıktım süt sağma işinden.ama 3-4 saatte bir 80-100 cc arası süt çıkıyor zaten.

emre isterse çok güzel oturuyo ama ilgisi bir yere takılırsa hooopp yere üstelik oktay gibi gülmüyorda başlıyor ağlamaya.... bu arada fahriyecim bundna sonra çok dikkat et canım çünkü emreyi 5 dk yanlız bıraksam hiç olmayacak bi yerde buluyorum ben...üstelik benim sıpa artık uykudaykende dönüyo ve yüzüstü yatıp poposunu havaya dikiyo görseniz çok şeker oluyo ya...
bizde durumlar bunlar kızlar öptük sizleri...

selam kızlar...

umarım 1 günlük tatil iyi geçmiştir..bizimde babamız evdeydi. saolsun oğluş yine mızlanmalardaydı ve eşimle beraber anca idare ettik. ama sanırsam dişi yolda. sanki yara olmuş gibi arası açılmış ve çay kaşığına ses geliyor. umarım yakında çıkar da kurtuluruz. iştahı da azaldı.

oğluşum bugün ilk defa yarım elma püresi yedi. daha önce bi kaç kaşık verebiliyordum. oda mama kaşığı zaten ufak. az bişey yiyip öğürüyordu. ama bugün komşuda beraber yedirdim biraz mızlanarak biraz oynayarak yedi.

regl konusunda bi hevesli benim sanırsam. ben de aslında hormonlarım düzene girer diye umutlanıyorum. çünkü biz hala ilişkiye giremiyoruz.

kızlar bu arada suyu ne kadar veriryorsunuz? alıştırma bardağı aldım ama bizimki ne biberon nede bardak istemiyor. ben de arasıra fincanla veriyorum.
ayrıca yürüteç aldınız mı? alsak mı almasak mı?
biz de durumlar böyle..
sağlıkla kalın.

selam kızlar bakamadım ne zamandır buraya...

Bugün doktor kontrolümüz vardı ama eşimin işi çıktı gidemedik evdeyiz hala onu bekliyoruz...
Bende rüzgara yoğurt meyve püresi sebze püresi tattırıyorum alışsın diye ama pek hevesli değil...
Pazartesiden itibaren bir kepçe yedir dedi doktor bakalım oynaya zıplaya yediricez...
Yoğurdu kendim mayalıyorum ve harika oluyor bir tek onu keyifle yiyor rüzgar...
Bende hastalandım 15ay sonra zaten bu aylarda genelde olunuyor sevinçcim üzülme...
Çok hareketli artık rüzgar hep oturmak istiyor oyun halısında falan kesinlikle yatmıyor ve babasını beni tanıyor hep kucağımıza gelmek istiyor...
Demire başlamadım henüz devit-3 devam ediyorum...
Bende alıştırma bardağı aldım beste ama beceremiyor içmesini pekte hevesli değil zaten su içmeye kaşıkla veriyorum halaa...
Ben yürüteç yerine İlk arabam almak istiyorum hem yürümesine yardımcı hep sonrasında bisiklet olarak kullanıyor çok güzel...
Pazartesi bizde kahvaltıya başlıcaz bakalım bizden haberler böyle...
Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum...

Son düzenleme:
kolay gelsın nehırcımmmm.
bizimki yumurta sevmıyor bende sevmezdım zaten bakalım nasıl yıyecek.
bizde sabah alısverıse gıttık kızıma sapka aldım.kıyafetler aldım bızımkı sıkıntıya hıc gelemıyor sapkayı taktım aglamaya basladı napıcaz guneslı gunlerde takamamız lazımmmm.

sımdıde evdeyız.gece emme duzenımız gerı geldı dun gece 2 kere kalktı sadece.kılo alımları nasıl olacak bakalım su donme olayından berı hıc durmuyor benım kızzz.coook cadı oldu bu aralar hele 1 haftadır buyumus gıbı gelıyor herseye tepkı verıyor kızıyor...kapıdan gıderken ellerımı uzatıp hadı gel dıyorum kollarını veriyor bana dogru cımcımemmm benım.

herkese ıyı tatıller gezmelerrrr

maydanoz yolma savasından cıktık kızmlan balkon sefası yaptıkkk.kımsecıkler yokk gezıyorsunuz galıbaaanette gezerken buldum

NASIL DAHA ZEKİ BİR BEBEK YETİŞTİREBİLİRİZ?

İnsan hayatının ilk yılları beyin gelişimi için çok önemlidir. Bu dönemde bebeğinizi desteklemek, zeki bir bebek yetiştirmek anne baba olarak sizin elinizdedir. Bunun için ihtiyacınız olan biraz sabır, bebeğinize ayıracağınız biraz zamandır. Bebeğin gelişimi için en gerekli şey insanlarla iletişime girmektir. Gelişimini desteklemek için yapabileceklerinize örnekler şunlardır:

Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın.

Bebekle konuşun, ona bir şeyler anlatın.

Bebeğinizi emzirin. anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır.

Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun. 1-2 günlük yenidoğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler.

Aynada kendisini görmesini sağlayın.

Onu gıdıklayın, gülmesini sağlayın.

Birlikte yürüyüşlere çıkın. Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatın. Onu markete, alışverişe, parka götürün.

Ona şarkılar söyleyin. Bu, sizin uydurduğunuz bir şarkı da olabilir.

Ona müzik dinletin. Bazı çalışmalarda, müzik ritmlerini öğrenmenin ileride matematik öğrenmeyi kolaylaştırıldığı gösterilmiş.

Bir şey yapmadan önce, ona ne yapacağınızı söyleyin ( Şimdi ışığı kapatıyorum…gibi ) Böylece, neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlayacaktır.

Ona kitap okuyun, resimleri gösterin, her şeyin adını söyleyin.

Değişik dokulu kumaşları, giysileri ellemesini sağlayın, onları cildine değdirin.

Yiyecekleri ellemesine, kendini beslemeye çalışmasına izin verin.

Hareketlenip emeklemeye başladığında, yerde yastıklar, oyuncaklarla engelli bir parkur oluşturun.

Ona masal anlatın.

Televizyonu kapatın.

Banyo sırasında, plastik kaplara su doldurup boşaltmasına, suyla oynamasına izin verin.

kızlar sabah kahvaltısı benim çok sulu oluyor sizinki nasıl? yane ne kadar devam sütü ekliyorsunuz yada nasıl yapıyorsunuz.
Nisa suyu çok seviyor, su biberonunu görünce öyle bir seviniyorki bacaklarına vurmaya başlıyor, elinden alıncada kızıyor.
çorbasını püre kıvamında yediriyorum, genelde hep aynı şekilde yapıyorum, patates pirinç havuç, buna bazı zamanlar kabak, bazı zaman fasulye, bazı zaman bezelye ekliyorum. yaptığım kadarını bitiriyor, sonra acaba doymadımı diye bir korkuya kapılıyorum, siz ne kadar yapıyorsunuz, ne kadar yemeliler?
Nisanın yemeyle ilgili bir problemi yok kilosundanda anlaşıldığı gibi, ama hala dönmedik, dr a söyledim bu kendi tercihi dedi. Ama çok rahat oturuyor desteksiz, ayağına eğilip ısırıp kalkıyor. sanırsam yorulmuyor. bende nehir gibi İlk arabamdan almak niyetindeyim bakalım.
devasalaşan gögüslerim yüzünden hiç bişey giyemiyorum, her dışarı çıkacağım zaman sinir harbi yaşıyorum dolapla, dolap beni ben dolabı dağıtıyorum. gömleklerim kavuşmuyor düğmeler şeklinde, 2. cocuktan sonra bir küçültme operasyonuna girerim sanırım.
evet artık çogumuz adet görmüşüz, bunun bize yarar sağlayacak tarafı nedir anlamadım.

Hepinizin bebeklerini gıdıklaya gıdıklaya öpüyorum.

sevinç, çorba olarak değişik tarhana ve yoğurt çorbası yapıyorum ben.sebze de yapıyorum..tavuk gögüs etlerini küçük parçalara bölüp dondurdum.çıkarıp haşlayıp çorbalara katıyorum.tabii kıyma da.tarhanayı 1 su bardağı su ile yaptım.2/3 ünü yiyor..umarım sana fikir vermiştir..
bu arad dolapla kavga ben de de var.her sabah bunalım oluyorum.hala gelmiyor bne pantolon ve gömlek.alışveriş yapacam umudum kalmadı zayıflamaya artıık.3 kilo fazlam var aslında ama önceki kıyafetleri düdük gibi almışım ondan(

elifcim aklıma gelmedi şimdi multıvitaminin adı..evde bakıp yazayım.fazla yazamıyorum şu anda.gelen giden çok.

günaydın kızlar;

bizde hafta sonu mızmızları oynadık, bunda emrenin gribinin yanısıra kendini gösteren 5 ve 6. dişininde etkisi var sanırım...cmt misafirimiz vardı, dünde biraz dışarı çıktık ama emre durmadı tabiii... oğlulum ilk kez dondurma yedi ve daha vermiyoruz diye ağladı...bıraksak bi külah yiyecek heralde sıpa..hafta sonu iki gün boyunca sadece yarım kavanoz hazır meyve püresi yedik başkada bişi ağzına sokmadı ne zaman kaşık tabak görse kıyametleri kopardı off offf.. şu dişler biraz ara versede kuzum bi rahatlasa artık ya...

emrede alıştırma bardağını bi türlü kullanamadı yani onu emmesi gerektiğini çözemedi sanırım ama ucunu diş kaşıyıcı olarak kullanıyorben su yeine ıhlamur veriyorum emreye hem boğazına ii geliyor hemde su ihtiyacını karşılıyor...

sevinçcim üzülme benim göğüslerim okadar büyümedikleri halde benimde gömleklerim olmuyor hatta sarkan göğüslerim yüzünden tşirtlerimde rezalet duruyor. kışın iidi kazakla kapatılıyodu off off..

kahvaltıya bebe bisküvisi koyuyorum ben o biraz püre haline getiriyo canım... bide canı ne kadar isterse okadar yiyor genelde tüm sebzeleri yarım olarak haşlıyorum onu iki üç öğün yiyor emre...dünde enginar pişirdim içine baharatlarını ve yağını koymadan emreye ayırdım 1 kepçe bakalım sevecekmi sıpa... hoş bu aralar iştah sıfır yine ama...

bende ilk arabam alayım diyorum ama 9. aydan sonra kullanılıyomuş dün baktım, o zamana dek ne kullanıcaz şimdi. emreyi kucakta taşımak, yürümek istediğinde yürütmek baya zorlaştı çünkü..

betecim bende regl olmadım ve aynı sorun bizde de var ... regl olunca düzelirmi bilemiyorum çünkü bizde gebelik öncesinde de sorunluydu ilişkiler...

kızlar sıpalara nasıl oyuncaklar aldınız veya alıyosunuz? oyuncakların gelişimleri üzerine etkileri çok büyük biliyosunuz... bide onları paylaşalım olmazmı?

şimdilik bizden bu kadar öptük sizleri...

gunaydın kızlar.

sevınccım bende dun
tarhana yaptım kuzum yedı 1,5 cay bardagı yedi yedıgı kadar verıyorum doyunca agzını kıtlıyor zaten.

tavuk sulu sehrıye yaptım.ondan da yemıstı birde domateslı sehrıye yapmıstı annem onuda sevdi sana alternatıf olsun.herkesın degısık tarıfler varsa bızde denyelım hepımız aynı zamanda dogduk zaten.

kıymayı sevmedı benım kız yemedı corbada...

kızlar yumurta yemıyor benım kız nasıl yedirebilirim fıkır verın banaaaa!!!!uzuluyorum yemesi lazım yaaa.

emrede kıymadan pek hoşlanmadı sanırım canım birde yumurtayı yemiyosa çorbalarına terbiye olarak koyabilirsin...veya ileride menemen veya yağda pişirerek yedirebilirsin. hoş yağda vitaminleri kayboluyo ama zamanla alışabilir belki... birde karışım olarak değilde tek başına yumurta ver...belki öle sever...

slm kızlar yazdıklarınızı okudum herkes ek gıda ile boğuşuyor benim kuzuda grip oldu hiç keyfimiz yok cuma günü ateşlendi bugün biraz daha iyiyiz ama hiçbirşey yemiyor kuzumun karnı çöktü resmen bu arada şuruplarıda içmiyor elifin dediği gibi kaşık görünce ağlıyor inşallah geçicidir bizde durumlar böyle sağlıkla kalın.....

merhaba kızlarrr
eskişehir maceramız sona erdiiiiii :)
gidişimiz çok güzel ama dönüşümüz biraz zor oldu diş etleri şiş sanırım o da diş çıkaracakk
çok mızmızzzz hiç durmuyoo biran önce çıkarsa dişlerini de rahatlasa yavrucum yaa biz de mahvoluyoruz kollarım kas yaptı artık var ya eşim de öyle 3 gün boyunca hayattan bezdi adamcağızz :)
ben yürüteci nerdeyse 1 aydır kullanıyorum ilk başlar da halı da yürüyemiyordu parke de uçuyodu ama şimdi halı malı vızz geliyo ne kadar örtü varsa çekiyo tv nin uydusuna ulaşmaya çalışıyo ulaşamayınca sinirlenip bağrıyo mutfakta çok iyi oluyo yürüteç yanımda duruyo ben şarkı söylüyorum konuşuyorum yemek yapıyorum aynı zaman da çok rahat oluyo ...
oktay da çorbaları yemiyo ya ona yaptığım birazcık tuz atıyorum yağ koyuyorum yok yane ağzını kitliyo ne yapıcam bilmiyorum meyveyi yiyo ama sebzeleri yemiyo...
bebe büskivisini çook seviyo yumurtayı da yiyo ama sebze yemiyo beyimiz

günaydın şekerler;

angel canım ben şurupları enjektöre çekiyorum iğnesini çıkarıp emre uyurken ağzına sıkıyorum yoksa asla içmiyor...iştah bizde de sıfır üstelik bende evde değilim akşama kadar aç duruyor sadece meyve püresi yiyor eee tüm gün meyveyle durulmazki yaaaa..

canancımhoşgeldin canım. dişlerden bizde çekiyoruz şimdide 5,6 ve 7 geliyor offf offf..benim oğlan sanırım 20 dişide çıkarıp öyle rahatlayacak... emre artık kucakta da susmuyor insanı çileden çıkartıyo valla... dün gece anneme dedim "biz bi canavar yarattık sanırım" diye...görsen hiçbişi onu mutlu etmiyo grip + diş olduğundan sanırım...

benim canavarı hafta sonu avmde bi yürütece koyduk ne yapacağını bilemedi yürümek aklına gelmedi heralde. habire önündeki oyuncajklara vurdu. bide ayakları yere tam olarak erişmedi. hakbuki 71 cm boyu ama babası kılıklı bacak boyu kısa ondan galiba

bizde de çorba ve sebzeler sorun oluyor en sevdiğimiz şey meyve ve bisküvi...bacağım için evde kaldığım dönemde biberon kullanmayıp hep beni emdiği için artık biberonda almıyor sağdığım sütleride içmiyor dolayısıyla... annemde meyvesine katıyo sütü ama oda en fazla akşama kadar 80-100 cc oluyor daha fazla değil dolayısıyla günlük 500 cc sütü içmiyor valla ne yapacağımı şaşırmış durumdayım...ne zormuş annelik....

günaydıın herkese,
ilk dişimiz çıktı.bardağı vurunca çın çın sesi çıkyor.annelik bu galiba o ses nasıl mutlu etti beni.sanırım ileride yapışık bi anne olacam.ama erkek çocuğu de mi bi süre sonra bırakmak gerek..
*elifcim vitaminimiz multitab..
*biz evin içinde urası taşımak için baston bebek arabasını kullanıyoruz.mutfağa falan yanımız da geliyor.yürüteç için şunu okumuştum.düşe kalka ilerlemeyi önlediği için güven duygusu azalıyormuş.sebebi de sendelediğinde veya düştüğünde anne babasının gelip onu kaldırması ona güven ve huzur veriyormuş.çok mu okuyoruz ne:))
*genelde yerde olmak istiyor uras emeklama çalışmaları galiba.gerçi yerde de durmuyor yana veya öne düşünce ağlıyor..sabırla kaldırıyorum artık.
*probiyotik yoğurt aldık maya için.bide sek günlük süt alıp öyle deneyecez yoğurdu.sütaş babymix aldım denemek için güzel yedi onu.ama katkılı işte fazla veremiyorsun..
gün içinde tekrar girmeye çalışırım..hepinize kolay gelsinn

selam kızlar
bızde evdeyız yemek yapıyoruz annemle taze yapraklar aldım dun pazardan cok guzeller sardık.pısıyor gelın yıyelım...sevısıp bogusuyoruz kuzucukla..ek gıda olayında herkes dertlı.zor meseleymıs anne sutunu veriyorduk ıyı oluyordu.bırazdan da arabayla gezınmeye gıdıcez bakalım.kızım bıraz gunes alsın..benden bu kadar annıslerr

selam kızlar..
bakıyorum da herkes bebişlerin mızmızlıklarından şikayetçi...
bizim hafta sonu da acayip bir mızlanmayla geçti.ve ilk dişimiz patladı. kaşığa ses geliyor ve elimi bıçak gibi kesmeye başladı.diş patlayınca az da olsa duruldu.ama hala bakıcıya bırakınca acaba huysuz mu çok ağladı mı diye aklım evde kalacak.

bizim oğlanda bebe bisküvisini sevenlerden. gerçi kim sevmezki.3-4 bebe bis.yarım ceviz, 1 çay kaşığı pekmez ıhlamurla ıslatıyorum hepsini bitiriyor. sonra yumurta yada peynir dönüşümlü. ama ben önce yumurta ya da peyniri veriyorum. onların yarısını yiyince bisküvi veriyorum. sonra aralarda da tekrar veriyorum. ama balkonda yiyoruz. karşıda inşaat var. işçilere bakarak yiyor. doyuyormu bilmiyorum. amasonrasında beni de emiyor.

kızlar benimoğlanda sebzeyi pek yemiyor. ama dün ıspanak ve pirinç pişirdim. içine birazz zeytinyağı sonra da süzgeçten geçirdim. püre halinde bir güzel yedi. deneyin derim. ama kakası acayip yeşildi.

bugünde ilk defa kıyma katıcam çorbasına. bakalım yiyecek mi?

elifcim senin oğlan 20 dişin hepsini bir arada çıkarmaya karar verdi sanırım.ama ne zormuş diş çıkarması. dişbuğdayı yaptınız mı? sizde var mıdır böyle bir adet?

ben yürüteç almak pek istemiyorum ama onu oyalamak için de hiç fena olmaz sanırım. ilk arabam dan ben de alıcam.

elifcim, benim oğlan hala herşeyi ağzına götürdüğünden henüz oyuncakların farkında değil. bi tane ficher price cd çalarımız var. hayvanların şarkıları var. bi tane aynalı şekilli değişik bi oyuncağımız var. onun dışındakiler dişlik ve çıngırak hala. bi kaç tane de arabamız var...topumuz var.

benim oğlan artık yüz üstü yatmıyor ondan dolayı nasıl emekleyecek bilemiyorum. yüzüstü yatırınca anında dönüyor.

biz de durumlar böyle..
sağlıkla kalın.

fahriyeciğim annem aradı yaprak sardım kocan gelirken alsın dedi anlıycan hazıra kondum ama size afiyet olsun benim kuzu bugün öksürükten hiç uyumadı çok arttı gene dr yolu gözüküyo bize çok zormuştu annelik elbet hepsi geçecek bizde uyup gezicez(inşallah)oje sürmeyi bile özledim biraz önce üstüme baktım hala pijamalarım duruyo eşim gelmeden değiştireyim bari offff offff çook öptüm

kızlar yaa bugün sabah oğluma kayısı kıvamında yumurta yedirdi babanesi bi taneye yakın yedirmiş akşama kadar hiç bişi yoktu akşam da ben pastırma yedim bi yerden gelmişti sonra saat 11 gibi oğlumun boğazının aşağısında kızarlık fark ettim ama ondan önce yoktu çünkü baya kudurduk boynun öptüm fln olsa mutlaka fark ederdim üstünü soydum hemen boynun arkasında da vardı komple kızarmış boynu belin de de vardı şok oldum var ya ödüm patladı acaba yumurtadan mı dedim ama sabah yediği yumurta akşam 11 de etki gösterir mi pastırmayı akşam 9 gibi yemiştim yarım saat sonra fln da emzirdim acaba pastırmadan mı ya sonra yıkadık pişik kreminden sürdüm biraz hafifledi kızarıklık şimdi de uyuyo bakarsam uyanır diye korkuyorum sizce nedendir yaa

geçmiş olsun canancım, gece yazmışsın..sabah nasıl oldu bebiş yazarsın.benim bildiğim yumurta tam pişmiş olmalı.daha önce yumurta yediriyordun sanırım değil mi? elif daha detaylı yazar herhalde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…