Şubatta hamile kalanlar buraya..

canancım geçmiş olsun öncelikle; kuvvetle muhtemel oktayın alerjisi az pişmiş yumurta kaynaklı olabilir tatlım. birde sanırım miktar olarak çok vermişsiniz...bunun yanında temas alerjiside olabilir.. en doğru şeyi yapmışsın banyo yaptırmak... eğer kırmızılıklar küçük, toplu iğne başı şeklindeyse, bastırdığında içinde sıvı birikmemişse fazla korkmaya gerek yok canım. pastırmadan da olabilir ama yediklerin sindirilmeden süt yapılmadığı için 2 saat önce yediğin birşeyin oktaya dokunma ihtimali yok canım...

ooo maşallah bizden sonra bebişler sıraya girdi dişler geliyor yavaş yavaş...bestecim diş buğdayı adeti var ama biz yapamayacağız malesef hem yaşadığımız şehirde hiç akrabamız yok hemde hastalıklardan başımızı kaldıramıyoruz...

dün gece yine acildeydik.. emre tüm gün boyunca ağlamış akşamda ben eve gittikten sonra bir başladı gece 23' e kadar katılırcasına ve hiç susmadan ağlayınca özel bi polk. götürdük.. nöbetçi dr kan ve idrar tahlili istedi . idrarında protein ve kan görüldü kuzucuğumun.. dr taş veya kum düşürüyor olabilir veya böbrek hastasıda olabilir dedi... dünya başıma yıkıldı o an... allahım minik kuzuma şifa ver bir an önce...o andan beri hem emre hemde ben ağlıyorum... anne olmak ne zormuş ya.....Bu akşam usg ile bakılacak böbreklerine emrenin inş bir şeyi çıkmaz...

işte böle kızlar bizde haberler kötü yine.. dualarınızı bekliyoruz...

çok şükür sabah hiç bişi kalmamışş çok korktum yaa
ben veriyordum yumurta ama bi iki kaşık veriyodum tam haşlanmış yumurta boğazına takılıyodu o yüzden rafadan yapim dedim onu da kaynanam çok yedirince yaptı demek ki alerji yedirmiyim bi süre dimi yumurta
yok öyle minik minik diil komple kaplamıştı boynunu belini neyse ki geçti çok şükürr cuma günü de aşımız var bakalım
evet ya herkes çıkardı dişlerini biz daha çıkaramadık ama aşırı derece de salyası akıyo dişi çıkınca biticek mi acaba akması ...
dün oğlum durup dururken ba baaa dedi eşimi görmeliydiniz havalara uçtuuu :) bazen de ağlarken anne diye ağlıyo gibi geliyoo o zaman da ben seviniyorumm :)

coook gecmıs olsun.allah yardımcınız olsun.
bizde de var bobrek sorunu.babadan mıras kalmısss.
bizde balkon sefası yapıyoryz.okula gıdıcem sımdı.
canancım sanada gecmıs olsunn.
gorusmek uzeree

elifcim bugün msn'e sen geldin ben gittim falan birtürlü denk gelemedik çokkk geçmiş olsun canım dularım seninle güzel haberlerini bekliyoruz dilerim önemli bişi yoktur...

nehir ve fahriye sağolun geçti çok şükürr...
bugün iki kez ateşi çıktı çok fazla diil hafifff ateş ölçer de de 36 görünüyodu ama elleri ve alnı sıcaktı hemen üstünü çıkardım 10-15 dk sonra düştü dişinden sanırım üşütme olsa başka belirtisi olurdu çıksa da dişi rahatlasa yavrum yaa
heralde emre dişlerininin tamamını çıkarıcak bizim oktay anca bi tanesini çıkarıcak tembel benim oğlumm :)

Slm kızlar...
Öncelikle Elifcim çok geçmiş olsun, inşallah doktorun dediği gibi değildir, Allah bütün kuzuları korusun ya, ben de öyle ayın 9unu bekliyorum, bakalım bizim kan değerleri ne alemde. Canacım sen de bildiğinden geri şaşma ya, kayınvalideler, anneler pek bi hevesli her şeyi çok çok vermeye kuzulara ama sonra böyle şeyler olabiliyo maalesef.
Bu arada ek gıda olayında biz en çok kahvaltıda zorlanıyoruz valla ne yaparsam yapayım sevmiyo kahvaltıyı benim kız, her şeyi denedim, karışımı da sevmiyo, tek tek olunca da! devam sütünü de sevmiyo, ıhlamuru da... Off Off! Ben de artık yumurtayı ancak yoğurdunun içinde yedirebiliyorum ama bilmiyorum vitaminleri o şekilde gider mi, yoksa öğürüyo tek başına verirsem. Ya kızlar bir de yumurta ve peynir dönüşümlü olarak verilmeli diye okudum ama nedeni ne bilen var mı?

günaydın kızlar; çok şükür emrem sadece idrar yolları enf. geçiriyomuş usgyi görünce anladım... inş yakında bişeyi kalmayacak... ama inanılmaz mızmız ve ağlak... çişini yapmak istemiyo sanırım ağrısı çok var.iştahsızlık had safhada dün tüm günü yarım kavanoz meyve püresi ile geçirmiş hal böle oluncada ben alerkisini falan unutup dün tarhana pişirdim oğluma iki kaşık anca yedi.. bi tarftan grip bi taraftan çıkmak için direnen dişleri şimdide idrar yolu enf... kuzucum mahvoldu ya...

canancım bizim 5,6,7 nin ucu göründü şimdide 8 ve 9. dişlerin yerleri kabarmış sanırım benim oğlan 20 sini bitirip rahatlayacak...bu arada geçmiş olsıun canım...yumurta çok kuvvetli bir besin mutlaka katı pişmiş ver ve zamanla miktarı artır lütfen...emreninde dün gece sürekli ateşi çıkıp durdu calpol saolsun 2 cc verdim kaç defa soyunuk yatırdım zaten...bide banyo tabiki...

fahriyecim derinede geçmiş olsun canım böbrek işi çok zor.. ben bi süre diyaliz mrk çalışmıştım o günden sonra çok korkarım böbrek hastalıklarından emreyi duyunca çıldırıyodum neredeyse...rabbim tüm hastalara şifa versin inş.

nell canım inş tüm kuzular sağlıklarına kavuşur kısa zamanda. canı m yumurtada peynirde yüksek miktarda protein içerdiğinden bebeğin henüz gelişmekte olan böbreklerine fazla yük bindirmemek için dönüşümlü verilmeli... birde emrede herbişiden bıktığı için ben iki gündür ülker hero babynin kavanozda kahvaltıları var meyveli, pekmezli, tahıllı... onu anne sütüyle karıştırıp içinede 2 bisküvi ezip yedirmeye çalışıyorum... sende dene istersen. birde kızlar kahvaltılık tahıllar varmış alıp deneyeniniz oldumu? çeşit olması açısından uygun olabilir belki kuzular için...

bizde haberler böle şimdilik öptük sizleri... dualarınız için teşekkürler...

elifcim mrb. daha önce konuşmuştuk aventin anne sütü saklama kaplarından ahtırlarsan.. kids lima... internet sitesinde benim 49 tlye aldığım 10 lu saklama kapları 22 tlye inmiş... düşünürsen bir bak canım... kızlar sizinde ihtiyacınız varsa bir bakın derim...ben çok memnunum kaplardan emrenin fazla haşladığım sebzeleri, anne sütü vb. herşeyini saklayabiliyorsun hatta bir yere giderken yanına alabiliyorsun...

selam kızlar...
oktaya ve emreye geçmiş olsun...umarım gelmiş geçmiş olur.
nellcim, umarım bebişin sonuçları iyi çıkar canım.

biz de en iyi kahvaltıyı yapıyoruz. ama doyurucu oluyor mu bilemiyorum. 1 saat sonra uyutmak için emziriyorum güzel de emiyor. ama hazır kahvaltılıklardan vermedim daha. ben biraz eski kafalardanım. ablamlar falan da hep böyle beslemişler. bizimkilerde öyle hazırlara rağbet yok.şimdilik peynir ve yumurta dönüşümlü diğerleri aynı. yumurtayı hala 1/4 oranında yiyor.bugün azıcık üstüne çıktım. ama kaldı. markette gidip bakıyorum sürekli ama elim almaya gitmiyor. baby mix yoğurt alayım dedim. ondan bile vazgeçtim. ne bileyim bi tuhaf oluyorum hazır besleyince kendimi bi tuhaf hissediyorum.bakıcı olunca tabi eve biraz onlardan alıcam. yada dışarıda olunca. ama şimdilik kendim yapıyorum.
bugün öğle yemeğinde de havuç, bezelye ve kıymalı yemek yapıcam umarım yer.
bizimki yoğurdun içine bişey katınca yoğurduda yemiyor.dün şeftali kattım yoğurda yemedi.

bizimkinin diğer dişi de kabardı ama henüz huysuzlanmadı. daha patlayacak gibi değil sanırsam.
sağlıkla kalın kızlar..

sorma nell yaa ben iyice pişirip 1\8 veriyodum kaynanamgeldi işte kahvaltı yaparken dedi rafadan yap daha iyi yer fln iyi dedim sonuçta 3 çocuk büyütmüş kadın bilir dedim yaptım verdim dedim çok yedirme 2 kaşık en fazla ver dedim oktay da sevmiş yiyo diye sen hepsini ver artık güvenmicem onlara ...
rabbim size de yardım etsin nell
geçmiş olsun emreciğe hemen atlatır inşallahh eneksiyonunu ...
sağol beste abla

bugün emirgana gittik pikniğee oğlum çok mutluyduu güneş gördü yandı yüzü :) hava süperdii bende çok eğlendim sitres attımm tavsiye ederim herkesee

selam kızlar..
ohh ne ala canancım.. eğlen bakalım..
şaka maka da kızlar bütün bir kışı eve kapanıp geçirdiğimizden biraz açık hava nasıl iyi geliyor bize..
biz de geçen haftasonu gidicektik ama dişçıkarma furyasından pek aman vermeyince oğluş gidemedik. bu hafta sonuda sanırsam diğeri için sıraya geçicez...

kızlar ardaya playskoll ilk arabamdan aldık. henüz erken oldu ama. değiştirmem gereken bir ürün vardı onu verince alıcaz nasılsa diye aldık şimdiden.

elifcim kidslima sayfasına baktımda fiyata kapaklar falanda dahildir di mi ben de sipariş vericem. süt saklamaya ve mama saklamaya iyi olur. hemde deforme olana kadar kullanılabiliyormuş.öyle tek kullanımlıkladdan falan değil. dün arabayı aldığımız yere sordum 50 lira dediler. bende netten alırım 29 liraya gelir dedim vallahi.

sağlıkla kalın kızlar..

slm kızlar; oğluşumun bu sabah yine idrarından kan gelmiş sabah sabah bütün moralim sıfırlandı yine offf.. üstelik gitti sandığımız ishalimiz geri geldi malesef sanırım kullandığımız antibiyotik iğnelerin etkisi... emre her zamanki gibi mızmız ama kızamıyorum çocuğa aynı anda 3 ayrı hastalıkla boğuşuyo kuzucuğum...

dün gece ilk kez tam anlamıyla emekledik görseniz poposunu yukarı kaldırıp bir sağa bir sola devirmesi çokkk komikti...ardından bizim gülmelerimize kızmış olacakki dönerek ilerlemeye başladı..hala iştahsızız bu sabahki kahvaltısını annem enjektöre çekip ağzına sıkarak yedirmiş offf bi iileşsede iştahı yerine gelse böle beslemek hem çok zor hem de doğru dürüst bişi yiyemiyor sadece sıvı gıda oda uyurken.. uyanıksa asla ağzını açmıyor malesef...

dün bir saat avmye gittik yine arabada durmam diye kudurdu mecburen kucakta gezdik tabi benim bel haşat oldu... bu çocuğun huysuzlukları beni öldürecek yarabbim... istemediği birşeyi asla yaptıramıyosunuz...o mu yetişkin biz mi anlamış değilim ipler hep emre beyin elinde...biz kukla olduk valla....

Allah yardımcın olsun elifcim.. bizim sıpa da aynı. kuklayız karşısında. parmağında oynatıyor bizi.. bazan yemek yedirmeye komşuya götürüyorum. birisi kucağında tutuyor. ben yediriyorum biriside karşısında şebeklik yapıyor...

bu arada saklama kaplarının kapakları dahil değilmiş canım. yedek kaplar kapaksız ve adaptörsüz satılıyormuş. yani bizim için uygun olmuyor. ama sana uyabilir nasılsa evde kapağın var.

bestecim gönül rahatlığıyla al kullan canım ben çok memnunum üstelik 50 tlye almıştım şimdi bi daha sipariş verdim... her şekilde kullanabiliyosun hatta benim süt sağma makinam avent ona uygun aparatla makinaya takılıyo, üzerine emzik takıp biberon olarak kullanılıyo, saklama kabı olarak kullanılıyo vs.. tabiki kapaklarıda var canım hatta makina ve biberon kullanımı için 2 tane ek aparatıda var...ben şimdi içine süt sağıyorum mesela

bestecim şimdi tekrar siteye girip baktım ama resimde kapaklar ve adaptör görünüyo kapaksız diye bi ibare varda benmi görmedim acaba canım..

slm kızlarrrr
sabah aşımızı olduk geldik 4 tane birden çok ağır olucak gibi yaa
9000kg 70 cm bu ay 1 kilo almış oğluşum tartıya sığmadıı :) maşallah bebeğime standardın üstünde dedi küçük müçük diyodun ama bak kocaman oldu dedi hemşire :) zayıflamışsın dedi baya bi motive oldumm geçen komşular geldi bize yok bu çocuk zayıflamış bilmem ne bi moralimi bozdular kii hemşireye dedim olur mu dedi ne takıyosun onları sen bilinçli annesin fln dedi ama insan ister istemez takıyo ya öyle ki bütün gardolabı döküp tekrar düzenledim sinirimi çıkarmak için ( genelde sinirlerim bozukken yaparım bunu :) ) öyle yani sağlık ocağından motive olarak geldim :)
elif abla biberon da mı tutmuyo emre ya niye enjektörle veriyosunuz :S yavrum kıyamam yaa Rabbim şifa versinn ... benim oğluş emekleme gibi bi çabaya hiç girmiyo ya yüz üstü yatırıyoruz elleri ayaklarını havaya kaldırıyo göbeğinin üstünde duruyo uçak pozisyonunda :) benim oğluş tembel yaaa :)
evt beste abla kış annesi olduğumuzdan bu havaları değerlendiriyorum valla oktay da arabasında bi süre sonra sıkılıyo kucağıma alıyorum sonra tekrar koyuyorum zaten çok sıkılgan bi çocuk bi oyuncağıyla bile 5-10 dk bile oynamıyo hemen sıkılıp atıyo yaramaz bu çocuklar yaa ....

canancım maşallah kuzuna...içlerinde en zayıf benim oğluş kaldı ya..( ama çok şükür sağlıklı ya o da yeter bana.
bizim oğlan ateşsiz atlattı aşılarını çok şükür darısı oktaya canım.

elifcim evet sitede bişey yazmıyor ama ürün ismine göre arattırdığımda kapaksız ve adaptörsüz çıkıyor. ayrıca piyasa fiyatı 26 lira yazıyor ordan ben içkillendim. dün oyuncak aldığım yere sordum 50 lira dedi çünkü. e- bebek sayfasında da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…