Şubatta hamile kalanlar buraya..

canancım, benim lansinoh manuel pompanın altında kendi biberonu var.ona sağıyorum.sabah emzirip çıkıyorum.öğlen 1 gibi sağıyorum işyerinde sadece.biberonu çıkarıp işyerindeki buzdolabına koyuyorum. bu arada termal çanta aldım.onun içine buzluk koyup getiriyorum.buzluğuda işyerindeki buzluğa koyuyorum..ve mesai bitiminde buzluğu ve biberonu termal çantaya koyup eve gidiyorum. (yolum 1 saat)götürdüğüm sütü ertesi gün annem mamalarına katıyor.sütüm azaldı galiba 1 defa sağmam yeterli oluyor.sağmazsam 15-16 gibi rahatsız olmaya başlıyorum.
süt saklama poşetleri evde sütü dondurmak için bu arada.eve taşımak için uygun olmayabilir..
herkese kolay gelsin..selamlaaar

güne pek iyi başlamadım..dün süt iznimi kullandım.dün katılmam gereken bir komisyon varmış.bilgim yok.şube müdürüm bilerek izin kullandığımı ima etti(işin kötü tarafı mesai arkadaşımdı yıllardır şube müdürü oldu..
çalışma hayatım boyunca yapmadım böyle birşey..bebek olunca bişeyleri bahane ediyormuşsun gibi geliyor herhalde.çok üzüldüm..hiç çalışasım yok..eve oğluşuma gitmek istiyorum şu anda............................................................................................

selam kızlar geçmişi okumadım bir bakayım dedim size rüzgar uyanacak şimdi kahvaltı yaptırıcam...

Kocamın doğumgünüydü dün ona sürpriz doğumgünü yaptık o yüzden temizlik hazırlık alışveriş derken giremedim yine...

Rüzgarın cumartesi günü dişi patladı o gece hiç uyumak istemedi gece 12 de kalktı oturuyor masum masum bizde zorlamadık yatırınca ağlıyor çünkü 4 e kadar oturdu bir ben bir babası oyaladık meğersem sıkıntısı varmış neyse eşim nehir dolaşalım arabayla belki uyur dedi uykusu var çünkü ama uyuyamıyor kalktık sabaha karşı izmir semalarında arabayla gezdik :=)) hemen uyudu bebeğim daha evin sokağından çıkmamıştık...sabah kalktık yine bir huzursuz bir gülüyor bir yüzünü ekşitiyor falan babası şakayla oyun oynatırken elinle baktı alt dişi patlamış çok sevindirik olduk cuma günüde doktora gitmiştik şiş gibi sanki ama belli olmaz bu işler demişti hakketen o gece patladı darısı sizlerin başına kolaycacık çıkarın inş.sizdee...

Bu arada rüzgar 8120gr 71cm olmuş boyu sırık oğlumun :=)))

Uyandı oğlum öpüyorum herkesiii....

hımm anladım pitos sağoll bakalım p.tesi başlıcam işe çok zor olucak gibi
hem oğlunun özlemi hem de işyerindeki sıkıntılar çok zor dimii
nehir inşallah bizde kolay atlatırız ya herkes çıkardı sanırım dişş oktay da bi belirti yok sadece salyası akıyo öyle şişlik fln da yok tembel heralde benim oğluş :)
maşallah yakışıklıyaaa :) ben anlamadım bu işi ya benim oğlum da 70 cm ve 9000 kg ama rüzgar dan çok zayıf duruyo ?

rüzgarın kemikleri iri canan 6.ay ortalamasına göre kilosu sınır ama zayıf durmuyor doktorda öyle söyledi birde yüzü toparlak benim gibi o yüzdendir ...

slm kızlar;

geçmişi okudum ama kafam 1500 valla kusura bakmayın hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...dün 4 ayrı polk götürdük oğlumu yine bi dolu tahlil, tetkik...ilk tahlilleri sorunluydu daha detay tahlilleri iii geldi hatta öncekilerde bile düzelme var malesef henüz bi tanı konulamadı yarın başka bir prof götürecez inş o bi teşhis koyabilir artık. emre krizlerde yine diğer dişleride geliyo kuzumun üstelik dün canı çok yandı tüm gece ağladı minnoşum...

canancım bense sabah işe gelir gelmez (09:00) sağıyorum sütümü çünkü emre en son gece 5 gibi emiyor beni uyanınca emmiyor. sağdığım sütü buzluğa koyuyorum işyerinde.. birde öğleden sonra 13:30-14:00 gibi sağıyorum.. eve giderkende buz kalıbıyla ve termal çanta içinde taşıyorum yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta benim evim. ben avent elektrikli pompa kullanıyorum.. aventin saklama kablarına koyuyorum sağdığım sütleri... evdede buzdolabının dondurucusuna koyuyorum, her gece ertesi günün sütünü çıkarıp buzdolabına indiriyorum o süt sabaha kadar çözülüyor sonra sıcak su dolu bi kabın içine koyup ısıtıyo annem... sana tavsiyem işe başlamadan önce 1-2 günlük sütü sağıp dolaba at canım çünkü işe başladığın ilk günlerde süt azalabiliyo hal böle oluncada oktaycık sütsüz kalmasın... ben öle yapmıştım o nedenle benim sağdığım sütleri emre 3-4 gün rötarlı içiyor...

elifcim hiç üzülme canım bu sıkıntılar her işyerinde var bende emreden sonra mecburen daha sık izin almaya başladım üstüne bide rapor kullanınca göze geldim tabi günlerce sinir harbi yaşadık malesef.. mesela yarın emreyi annemle eşim dra götürecek ben yanında olamayacam kuzumun offff..

beste ve nehir kuzuların ilk dişleri hayırlı olsun inş bizimkiler gibi hepsi birden gelmez ya

bestecim güle güle kullan kaplarını... biraz pahalı ama kullanışlı bi set bu yani ben çook memnunum valla...bu arada emrede arabasında oturmayı hiç sevmiyor hatta bi anda kaykılıveriyor bigün arabadan düşecek allah korusun.

elifcim ne kadar süt sağıyosun sen canım benim günlük 150-220 arası değişiyor. (geçenlerde bigün 300 cc sağdım şok oldum ama tek günlükmüş malesef)

bizim ek gıda olayıda bi ileri iki geri mehteran adımı gibi..bi türlü oturmadı malesef.. yarın çocuğumun bişeryi olmadığını öğrensemde herşeyi yedirebilsem kuzuma artık allahım... bu arada dün bi dr bana anne sütünü kes dedi adamı boğazlayacaktım neredeyse...ben emre gündüz emmiyo diye krizdeyim o bana hepten kes deneyelim diyo ya...

bu arada emre son iki haftada 10 g bile almamış hala 9 kg ve boyu 2 cm kısalmış en son 71 ölçmüşlerdi dün 69 ölçtüler söledim mümkün değil diyo hemşire ama kendi drmuzda 71 ölçmüştü daha önce...heralde çocuğu çok yıkadım ben

ayy çok güldüm elif ablaaa :):) çocuğu çook yıkamışş allahım yaa :):) sen beni güldürdün allahta snei güldürsün emii :)
gündüzleri oktay da beni çok fazla emmiyo geceleri emiyo işyerinde buz dolabına koyarım da yarım saatlik yol da bişi olur mu kii
akşam uyuduğu zaman sağarım koyarım dolaba...
valla ben onu işyerimle konuştum bana toleranslı davrancaksınız izin istediğim de zorluk çıkarmayn dedim benm çalışmaya niyetm yoktu siz soktunuz aklıma dedm tamam dediler ama bakalım artıkınn ...

selan kızlar !!!

bızde daha eve yenı gırdık.dısarda yedık bugun yemegımızı durdu kuzucum.1 saat gezındık ustune simdi de kocısle balkon sefası yapıyoruz hava pekk guzel.

babanemızde kızımı uyutuyor...bızde dun saglık ocagına gıttık.demır damlasını almaya kılosuna bakalım dedım 20 gunde 300 gr almıs artık azalmıs..kılo alımımız.7900 gr boyumuzda 68 cm geldı kuzucuk.ben cook hareketlı almaz dıyordum ama azda olsa almısız....saglıklı olsunlarda.kızlar daha mını mını tabı erkeklere gore..

canancım calısma ve bebek zor oluyor allah yardımcın olsunnn...
elifcım sonuclarınız ıyı cıkar umarım.

herkese ıyı aksamlar gorusuruz forumdaslarımm..

Son düzenleme:

elifcım ya oyle sey olmaz...bızde gecen ay 3 farklı doktora gıttık hepsınde kılosu farklı cıkmıstı.

günaydın kızlar;
bu sabah annemle eşim oğlumu bi profa götürdüler.. şimdi drla görüştüm son bi tahlil istemiş oda iii gelirse ve emrenin gelişimi iii olursa endişe etmemize gerek kalmaycak dedi...inş öle olurda rahat bi nefes alırım artık...

canancım sütlerini termal çanta içinde buz aküleriyle eve taşırsan bişi olmaz canım. ben 1,5 saatlik yola götürüyorum çözünmüyolar bile...inş senin işyerin sözünde durur zira benimki süt izinlerime dikti gözü şimdide...

valla fahriyecim her gittiğimiz dr farklı boy kilo veriyoda, bu ölçümü aynı hemşire yaptı ün hastanesinde ondan dedim yıkanmaktan çekti heralde diye. hahahahahaha
emrede inanılmaz hareketli ne ağzı duruyo ne kolu bacağı. uykuda bile sesler çıkartıyo kolunu bacağını kaldırıp indiriyo alem çocuk yaaa.. dünde eve gittim annem öğretmiş müzik çalınca kendince dans ediyo göbeğini içine çekip çıkartıyo aklınca göbek atıyop sıpam benim yaaaa... allahım iiiki onu bana vermişsin yarabbimmmsen oğlumu baa bağışla cümlenin evlatlarıyla birlikte (amin.)

kızlar bu arada bugün regaip kandili... kandiliniz mübarek olsun canlarım

işyerindeki sıkıntımı paylaşan herkese tşk..
bizde dr.a gittik.8.5 kg, 71 cm olmuş oğluşum. artık kahvaltıda zeytin ve domates verebilirmişiz.ve karışım halinde değil ayrı ayrı vermeliymişiz.önce devam sütüyle bisküvi, sonra ayrı ayrı kahvaltısı olacakmış..
sonraaa karaciğer vermeliymişiz..evde yapılan kek yermiş artıkkk...
çıkmak zorundayımmm
byee

selam kızlar...
pitoscum maşallah urasa. boyu ve kilosu çok iyi. iş sıkıntısı zor canım ya. ben işe başlayınca ben de aynı sıkıntıları yaşıycam. vah yazık bize.

elifcim, inşallah emreciğin sonuçları iyi çıkar canım.

fahriyecim kıskandım vallahi. balkon sefası falan...biz eşimle doğumdan sonra öyle soğuğuz ki benimle oturup iki çift laf etmek hoşuna gitmiyor atık sanırsam. ya da bana öyle geliyor. çocuk uyuduktan sonra hemen bil. başına geçiyor. ben de sırf konuşalım diye yanında duruyorum ama bil. başını kaldırıp benimle konuşmuyor bile...oysa daha bağlanır diye düşünmüştüm.

canancım iş konusunda Allah yardımcın olsun canım. vallahi beni de stres alıyor şimdiden. başlayıp tekrar rapor alırsam problem çıkarırlar diye bakıcımız 1 hafta önce başlayacak.oktayın babaannesi bakıcak galiba. en azından alışkın olduğu kişi. bizimki de alışacak bakalım.

bizim oğlan acayip memeye düştü. gece artık her saat kalkıyor. sanırsam doymuyor.
dün nerdeyse bir büyük kase çorba içti ardından bi güzel beni emmdi. şaşırdım kaldım. bu arada çorbadan yoğurttan artık ne kadar veriyorsunuz.o istemeyene kadar mı. yoksa bir ölçü var mı doydu demek için.
bende dün yoğurduna salatalık rendeledim az bişi. bugün de öyle yapıcam cacık gibi.
bizde durumlar böyle.

herkesin kandili mübarek olsunn rabbim hayırlara çıkarsınn ..
oo maşallah urascığaa :)
ay inşallah ya emrenin sonucu iyi çıkar da rahatlar yavrucukk .. oktay da bi müzik çalsın elleri kolları hemen harekete geçiyo dün uyurken bile konuşuyodu dün gün boyu sürekli dedededede başımızı ağrıttı artık :) maşallah oğluma .. dün salıncağa bindidrdim ilk kez parkta kendini hoppalada zannetti kafasını ayaklarını oynatıyo kuzum yaa :) ben nassı bırakıp işe gidicem bilmiyorum yaaa
beste abla oğluma görümcem bakıcak kaynanam bakamazmş hastaymışşş o yüzden ilk etapta görümcem bakıcak olmadı birini bulucaz . ek gıdaya gelince ben ağzını kitleyene kadar veriyorum bazen çook güzel yiyo bazen de pek istemeyerek zorla oyunla fln yiyo dün babası yedirdi gülücem diye ağzındakileri çıkarıyo sıpa babasına çok cilve yapıyo ya kız olsa ne olurdu acaba ..
bizim eşimle aramızdaki bağ hiiç değişmedi doğumdan önce nasılsa şimdi de öyle hatta eşim daha anlayışlı oldu beste abla bu biraz da senin elinde o yapmıyosa sen yap bilgisayar da takılırken git uğraş onla özledim seni fln de mesala özlemesen de :) bi zaman sonra ne oldu bugün bana takılmıyosun fln demeye başlar veya anlatmayı dene ben bütün gün çocukla uğraşıyorum sen suratıma bakmıyosun fln gibilerinden onun kendi kendisine bişi yapmasını beklersenn oooo biraz zorr bu erkekleri illa dürtücez yoksa beceremezler bişiii ...

GUNAYDIN KIZLAR.

GECMIS KANDILINIZ MUBAREK OLSUN.
ERKENDEN KALKTIM BUGUN HAVA DA COK GUZEL BALKONDA KUŞ SESLERI...SESSIZ SAKIN INSANIN RUHU DINLENIYOR...SİZE DE BI GUNAYDIN DIYEYIMMM...

Son düzenleme:
günaydın kızlar;

urasa maşallah diyeyim önce

bestecim valla bizde aynıyız eşimle. sohbet, muhabbet falan yok hatta ne desem bi taş atıyoiice sinirlerim bozuluyo en iisi bende uzak duruyorum offfff...zaten emre ile ilgili her konuda önce tartışıp sonra fikir birliğine varıyoruz halimiz harap yani...

bizde bugün ,tibari ile yoğurda başlıyacaz bakalım nolucak... ben kendi kararımca veriyorum herşeyi bazen yiyo bazende mümkün deil ağzını açmıyo zorlamıyorum...ama dün gece hiç uyumadı 10 dk bi ağlayarak kalkıyo bundda tamamen kesilen sütümünde etkisi var sanırım... aç kuzucum... kızlar 49 kg düşmüşüm nasıl sütüm olsunki...hergün bu saatte 100 cc süt sağarken bugün 40 cc zor sağdım inş hepten gitmez sütüm

sabah sabah eşimde canımı sıktı iice çiroz gibi olmuşum hiç kendime bakmıyomuşum vb... be adam bi gün olsun dedinmiki git kadın 1 saat dinlen, sende yat uyu veya git dolaş biraz hava al diye . yok.... evin bütün işi, çalışma hayatı, emrenin tüm sorumluluğu, stres, üzüntü ... eeee.. elif ne yapsın...hayatta kaldığıma şükrediyorum ben ya.

teyzeleri oğlum artık emekliyor istediği bişi olursa gidip alabiliyor bu durum hem sevi,ndirici hemde yorucu oldu benim için...zira artık 1 sn bile yanlız bırakamıyorum...cananın dediği gibi ağzıda hiç boş durmuyo sürekli dır dır aynı babannesi gibi

Slm kızlar...
Biraz geç olacak ama geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler, nedense kaç gündür okuyorum ama cevap yazamıyorum.
Canancım valla hayırlı olsun şimdiden işin, maalesef hayat şartları bunu gerektiriyo. Biz de evi satılığa çıkarttık bakalım, çok zorlanırsak belki ben de ücretsiz izni erken kesmek durumunda kalabilirim. Ama ne olursa olsun 1 yaşına getirmek istiyorum ya, zaten hala biberon falan almıyo, sinirlenince beni emmeden rahatlamıyo, yabancıları çok yadırgıyo...
Bugün sabah saat 8de komşu tadilata başladı, hiltiyle yer fayanslarını kırdılar düşünün kabusu!!! Çıktım kavga ettim valla bu saatte yapılacak iş mi diye ama neye yarar kuzum çoktan uyandı o sese, bende kaptığım gibi kızımı anneme gittim, tüm gün ordaydım. Benim kıza da annem bakacak diye konuşuyoruz hep, ama biraz da sıkıntılı bi kadındır, keyfine düşkündür, nasıl olacak bilmiyorum, ya bakıp benim burnumdan getirecek ya da ilk 1 ayda pes edecek gibi geliyo bana Bakıcı fobim de var benim, hele hele bebeğin başına iğne batırıp uyutanları duyduktan sonra (Allah onları kahretsin!!!) nasıl bırakırım diye düşünüp duruyorum, ayrıca çok da yüksek ücretler talep ediyolar, devlet bize ne veriyo ki... off ne bileyim ya daha şimdiden düşündürüyo bu konu beni işte... Ayrıca bugün ara sıra da babaannesi bakar dedi, ama babaannesi yeni bir koca buldu, aklını kaybetti!!! Eşim hiç mi torununu özlemiyorsun deyince de "ben 2. baharımı yaşıyorum" dermiş!! Ölür müsün, öldürür müsün yaaa :84:
Bu arada Elifcim Emrenin neyi var bu kadar çok test yapılıyo? (ben en son uzun süren ishalini biliyorum) İnşallah sapasağlam çıkar kuzucuk ya

selam kızlar..

elifcim,hayırlı olsun canım emrenin emeklemesi.

canancım eşim konusunda söylediklerinin hepsini yaptım canım. ama yok.. sanırım artık benimle yaşamak ve uğraşmak onu mutlu etmiyor. gerçi hiç birşeyden heyecanı olmayan birisini ne mutluedebilir ki.ayrıca doğumdan sonra bende oluşan cinsel problemden dolayı da iyice soğumuş olabilir. ne bileyim çok da düşünmek gerekli mi bilmem.

nellcim, bakıcı konusunda bin tane senaryo kuran birisi olarak " herşey olacağına varır, su akar yolunu bulur" diyorum. ama kayınvaliden epey keyfine düşkünmüş. gerçi annelere de bişey demiyorum. çocukları büyüt sonra torunları büyüt.

evlendikten sonra eşimin annesi bebek bebek diye söylenince. "bakacaksan doğurayım ama şimdi bakıcıya verecek paramız yok demiştim. o da " ben bakamam" dedi. görümcem çocuk olmadan bile benim çocuğuma annem bakacak demişti. görümcemin çocuğu oldu. şimdi kızından çok kendi annelik yapıyor.gerçi eşinden ayrılıp annesigille oturunca başka kim bakacaktı. bana da bakıcı işini naptın buldun mu birisini diye bile sormadı. kabahatini biliyorda. gerçi ben de ta izmirden kaldırıp getirtecek değildim ama "kızım canın saolsun iş başa düşünce bakarım" demedi. buraya bile geldiklerinde 2 saat gideyim şu kız da dinlensin diye gelmedi yanıma. anca oğlu gelince akşamları bi kaç saat uğradılar. bakıcı bulamayınca hergün ağladım ve hem kendi aileme hem eşimin ailesine bi dolu laf saydım. kalabalık bi aile olmamıza rağmen hem bebek bakımı konusunda hem de bakıcılık konusunda çok yalnız kaldım. ablam 5 dakikalık mesafede olmasına rağmen 7 ayda 3 kez geldi sadece. annem zaten yaşlı. kadın geldiğinde bana daha çok yük oluyor diye pek gelmiyor. bir yengem arasıra geliyordu o da işe girdi.. neyse ya.çok uzattım. bu konuda çok yalnız kalınca mutsuz oldum ve ister istemez çocukla çok bütünleştim. şimdi nasıl bırakıcam derdine düştüm.oooooofffffffffffffff...

bugün parka gittik.termosa çayımızı aldık. simitimizi aldık. hem bi güzel hava alalım dedik. hemde bi çay içelim. iyi de oldu. ama eşimle yine sabah sabah darılınca sadece oğlum temiz hava alsın diye çıktım. kızlar kısa kollulara geçtiniz mi? evler daha soğuk ama dışarısı acayip sıcaktı. bende sanırsam kalın giydirmişim oğluş bugün çok terledi.

bizden böyle.. çok yazdım. ve şu an ağlamak istiyorum....
sağlıkla kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…