Şubatta hamile kalanlar buraya..

aynı seyler bızde de vardı dun gece 3 ten berı uyanıgım benımkı sabahın korunde mama dedı 5 te makarna yedı valla.mama yaptım ıcmedı.kabus gıbıydı ama bız dıs cıkarıyoruz alt kopek dısımız kabarmıssss.kolay gelsınnnnn

bi ara oktay da öyle yapıyodu elif abla gece uyanıyodu su veriyodum yok süt veriyorum biberonla yok çığlık çığlığa alıyodu kucağım da evi gezdirince susuyo sütü tekrar veriyorum yine çığlıklar eşim de şımarıyo bırak ağlasın suscak diyodu ama tabi ben durabilirim pepe yi açınca biberonu alıyodu ağzına onu içtikten sonra pepeyi kapatıp sallıyodum ayağım da baya uzunca bi süre öyle uyuyodu sebebini hiç bilmiyorum ama şimdi geçti biberonuna su koyuyorum yatmakdan kalkınca hemen veriyorum içiyo sonra sarılıp uyuyo bu günde 6,30 da kalktı oynuyo gözümle burnumla elini sokuyo gögüsüme taa göbek deliği buluyo ya o el koyna girince uzuyo mu ne yapıyo kolu :)
gündüz uykusu da önemli elif abla geçen gün hiç uyutmadık akşam 10 da uyudu miss gibi o kadar rahattı ki uykusu geldi tabi ama ben dağıttım hemen uykusunu 10 a kadar zor dayandı sonra hemencik uyudu sabha kadar...

selam kızlar...
elifcim ankaraya gelirsen ben de görüşmek isterim canım. onun dışındaki buluşmalara katılabileceğimi sanmıyorum.

kızlar bebeişlerin gece uyanması çok zor gerçekten... 2 yaş döneminde azıları çıkıyormuş ondan dolayı huzursuz olabilirler... bizim oğlanda hasta şimdi onun için geceleri öksürük krizleri yaşıyoruz... bide inatki bişey içiremiyorum... dün kandırıp soğan suyu ve bal karışımı verdim peşi sıra bayağı ağladı...çok acı geldi sanırsam.

antibiyotik kullanıyoruz. ama balgamlı öksürük ve burun akıntısı var. umarım geçecek.

kızlar ben uykuyu 1 sefere düşürdüğümden beri akşam 10 gibi uyutuyorum. çok nadir saati biraz geçiyor. kreştede yaklaşık 2 saat uyuyor. sabhları da 7,30-8,00 de kalkıyor...işime de geliyor. daha fazla uyuyunca geç kalıyoruz çünkü.

Tesekkur ederim canim, ama Irak'in kuzeyde yasadim ben savastan eser yoktu tam tersi cok guvenliydi kapilarini bile kilitlemezlerdi ve carsaftan eser yoktu tam zitti ortululeri sevmezlerdi. Bu kisa bilgiden sonra evet Dubai daha gelismis bir sehir ama inan bana yanliz olduktan kimseyi tanimadiktan ve hele dil bilmedikten sonra heryer gurbet...
Bizimde esim ile sikintilarimiz var bu aralar ozellikle artmis durumda oda her firsatta en basindan benimle evlenmekten vazgecmedigi icin pismanligini dile getiriyor ve cok gec gibi imalarda bulunuyor sanirim gec oldugunu dusunduren sey sadece cocuk ve onun psikolojisinin bozulmasi yoksa ayriliriz.
Hayat huzur olmayinca cokzor biliyorum ama hele gurbette olunca ailen olmayinca dahada zor.
Neyse kafanizi sisirdim, gorusuru kizlar, cok opuyorum.

nasılsınız kızlarrrr..ay ben bugun 8 saat ders anlattım bogazım yanıyor valla..kızım uyumus yemek yok ...yorgunum..acımmm

iyiyiz fahriyecim...zor vallahi senin işler... ders anlatmak !!!!...

bizim de haftasonumuz ardanın yaramazlıklarıyla geçti..hiç söz dinlemiyor vallahi.. dışarda atıyor kendini yerlere... napıcamı bilemiyorum... sinirlendiriyor beni.. kızıyorum sonrada kızdığıma üzülüyorum...çocukla kavga ediyorum resmen ya...ısırıyor, geliyor vuruyor, tekmeliyor... nasıl vazgeçiricem bu huylarından.. var mı fikri olan...

benimki su içmek için değil suyla oynamak için kalkıyor ya mutfağa gidiyoruz musluğu açıp suyla oynuyoruz biraz rahatlıyo sonra buzdolabını açıp süt istiyo tabi ağlayarak ve süt ısınana kadarda ağlıyo sonra onuda içip uyutabilrisek uyutuyoruz yoksa resim çiziyoruz pepe izliyoruz offf offf

elifcim ben heryolu denedim yormak, gündüz uyutmamak vb. ama yemedi emre her defasında kalkıyoda kalkıyo ayda bir iki kalkmadan uyuyo ama ogünlerde frklı bişi yapmıyoruz anlamadım gitti..

bestecim emrede çok agresif cmt dolaşmaya gittik direksiyondan indiremedik valla saatlerce ağladı ve çok karşı olmama rağmen benim kucağımda yolculuk etti bu yüzden tartıştık eşimle ooff offf pazar günüdeaynı tekrar ne zormuş anne olmak yaaa

bu aralar ben emreye ne zaman kızsam annemde bana bizde sizi böyle büyüttük sanki siz yapmıyomuydunuz vb. habire laf söylüyo ona sinirlenip dahada emreye yükleniyorum sonumuz hayırlı olsun valla.... keşke emreye iii bi bakıcı bulsaydımda kimseye muhtaçç olmasaydım ya (((

selam kızlar...
benim oğluş hastalıktan kurtulmadan yeniden hastalandı ya... burun akıntısı ve öksürük devam ediyor. 8 gün antibiyotik kullandık. şimdi de peditus vermeye başladım. umarım geçer...offf..hasta olunca da iyice mızmızlaşıyor...dün kafayı yiyecek gibi oldum...yolda gelmek bilmiyor...5 dakikalık yolu yarım saatte ve yerlerde sürünerek katediyoruz...merdiven inip çıkıcak kendi başına yapacak el tutturmuyor.. söz geçmiyor napıcamı şaşırdım...işe gidiyorum üstüm başım leke içinde kalıyor...pantolon dışında bişey giyemiyorum...millet şıkıdım şıkıdım giyiyor....perişanları oynuyorum resmen ya...

asi çocuklar diye bi kitap sipariş verdim belki içinde bana hitap eden bişeyler bulurum...

**kızlar uras ta hasta idi.geçen perş.gece aniden ateş ve kusma ile uyandı.şok olduk.gündüz hiçbirşeyi yoktu.o geceyi geçirdik.ertesi gün ateşi 40 a vurunca dr.una götürdük.fitil koydu hemde 2 tane..
3 gün gece gündüz ateşi düşmesi.calpol ve pedifeni dönüşümlü verdik.boğaz ve kulakta iltahap başlangısı imiş.hasta birinden geçmiş.çocuk ev ve park dışında bi yere gitmiyor..neyse.serozil diye antibiyotik verdi..o antibiyotikte aleji yapmaz mı.kızmızı benek benek döktü vücudu.onu geçirmek içinde zaditen antialerjik şurup aldık.benim anlayamadığım.bebekliğinden beri hep aynı dr.a gidiyoruz.her seferinde ayrı antibiyotik veriyor. antibiyotiğe devam ediyoruz.daha iyi şimdi..
hepatit a aşısı yaptırmamız gerekiyormuş.siz yaptırdınız mı?
**elifcim.benim okuduğum her yerde 2 yaş çocuğu ile zıtlaşmayın yazıyor.ilgisini daha ilginç bir şeye çekmekten başka çare yok.sinir harbi yaşamayın yıpratmayın .bizde de oluyor.ama sizinki daha sık ve uzun süreli anladığım kadarıyla.musluğa tırmanıp inmek istemiyor örneğin.söylüyorum inmiyor.bu aralar kriz konumuz bu.her seferinde bişey buluyorum indirmek için.ya pepee açacam diyorum.ya balkona çıkacaz diyorum.ya resim yapacaz diyorum.biraz mızmızlıktan sonra illaki iniyor.
**kızlaaar 7 ekimde adet olmam lazım.ama gebe olmaktan korkuyorum.napacam ben.ilk belirtiler nasıldı.garip bi dolgunluk hissi var kasıklarımda hafif ağrı.pek bu kadar önceden ağrım falan olmaz benim.regl olduktan sonra sancım olur.kafaya taktım kendimi mi dinliyorum ne.

pitoscum çok geçmiş olsun canım...inşallah tez zamanda düzelir urascık...
haklısın canım zıtlaşmamak en doğrusu...ama ha bire dikkat çekecek bişey bulamıyorum. ve artık bu taktik işlememeye başlıyor. inanmıyor şimdi de.ama sabır sınırlarımı biraz daha zorlamam gerektiğini düşünüyorum.inşallah geçici bir dönemdir...

elifcim hamile kaldığımda kirpiklerim çok kaşınmıştı...ablam da öyle oluyor diyince anlamıştım hamile olduğumu...yoksa kasık ağrısı falan hatırlamıyorum...urasa kardeş mi geliyor....peki ihtimal var mı?

bu arada hepatit a aşısını 15. ve 21. aylarda yaptırdım canım.. sağlık ocağının yönlendirmesiyle...

geçmiş olsun bestecim ve elifcim... çocuklar hasta olacağına biz olalım ya. daha doğrusu babalr olsun hahahhah.

ya kızlar anladım inatlaşmıyacam ama dayanılır tahammül edilir gibi değil emre.. braksam saatlerce ağlıyo, ve hiçbirşey onun ilgisini çekmiyor yani unutturamıyorum ya. o an unutsa 1 saat sonra yeniden başlıyo valla pedagoga götürmeyi bile düşündüm artık o kadar anlayın halimi. delirme noktasındayım kör şeytan bi patlat suratına sebepli ağlasın diyo ((( ama tutuyorum kendimi.. (tabi ya tutamazasm diyede çok korkuyrum off offf)
bu arada hep aramızda yatıyo emre başka yerde uyumuyo uyusada uyanıp krize giriyo. dün gece uyandı süttt diye ağlamaya başladı hemen getirdim onu içti yeniden istedi bukez biberona su doldurdum onuda içti yine istedi yine su verdim sonrada zorla uyuttum. çocuk değil nazi kampı işkencecisi valla DD

elifcim urasa kardeş gelmesi güzel olur hayatım bence aramızada eşiyle arası en iii olan sen varsın ne de olsa...(eğer istiyorsan rabbim gönlüne göre versin)

bende dün slimup la power plate başladım kızlar baktım spor falan yapacak vaktim yok haftada 1 saat sıkılaşmaya gidicem işe yarar inşallah....

ben hepatit a yı yaptırmadım henüz. bizim drumuz yapalım demişti ama burdakilerin drları 2 yaşından sonra demiş bende bıraktım önümüzdeki hafta götürebilirim veya bayramdan sonra bakalım.

saol elifcim ama bizde didişmeler içindeyiz eşimde.ama fazla sürdürmüyoruz tek farkımız o bence.2.bebekle noluruz bilmem tabii.))
bestecim ihtimal var mı demişsin ya.aslında eşi,m korundu ama tam yumrtlama günümmüş.huylandım bende.6 sında regl olmam lazımpek şaşmaz benimki.bakalım.aslında 2.çocuğu yapın diyen çok.benim yaşımdanm dolayı.38 im ya.. arada 3 yaş olur diyorlar doğana kadar.ama ben kendimi çok yorgun hissediyorum.olunca motive olurmuyum bilemem tabi.böyle bir ruh halindeyim yani.bir karar vermem lazım alsında önümüzdeki aylar içinde de.
fikirlerinizi yazın bana.zaten varsa da haber veririrm:))
selamlaar

okuldakı butun arkadaslar bana 3-4 yas olunca yap dıyolar ama bende bı kres yasına gelsın ıstıyorum esıme kalsa ıstıyor hemen...

hepatıt a yı bızım doktorda 24 ay ve 30 ayları doldurunca 2 doz demıstııı.ama bazı arkadaslarım hatta cogu yaptırmamıs.elıf o kadar gereklı mı??sanırım grıp asısı gıbı bısey tek vıruse karsı koruyormus.hatta bı arkadas su cıcegı yaptırdı yazın oglu cok agır bı daha gecırdı su cıcegını..okuldan geldım coook sınırlıyımmmm.artık hıcccc ogretmenlık yapasım yokkk.kurum degısıklıgı olsa gecıcem vallaaaa.....

pitoscum eğer 2 çocuk istiyorsan hem çevrendekiler söylediği gibi hem de yaşın olarak düşünebilirsin. aradaki yaş da dedikleri gibi 3 yaş olur. hazır çocuk büyütmeyi unutmadan. benim eşim istemediğinden dolayı ve ben çok yıprandığımdan dolayı b kızımın olmasını çok istesemde 2. çocuğu isteyemiyorum. hakkınızda hayırlısı canım...

kızlar boyutstoredan asi çocuklar kitabı aldım. bi de çıkartma kitabı. bakalım ardanın dik başlılığını biraz azaltacak çözümler bulabilecek miyim...

elifcim didişmeler nedirki onlar bzim günlük rutinimiz olmazsa olmazımız... valla ben unutamıyorum yılların birikimi olsa gerek... bence eşinde istiyorsa yap gitsin canım yorgunluk hepimizde var tabi kolay değil hem çalışıp hem anne, eş, ev hanımı olmak. ama sonrasında pişman olursan keşke doğursaydım diye onuda bir düşün. hakkında hayırlısı canım.

bende besteyle aynı kaderi paylaşıyorum bi kızım olsun çok istiyorum ama hem eşimle sorunlarımız, hem onun çocuk istemeyişi, hemde annemin aman ha sakın bi tane yeter dolduruşları önüme set oluyo. bakalım zaman gösterecek sonrasını. ama bence 3-4 yaş ideal.

fahriyecm hepimiz işimizden şikayetçiyiz canım ama iiki bi işimiz mesleğimiz var evde oturup koca eline baksaydık kendi adıma söylüyorum heralde aldığım nefesin bile hesabını sorardı eşim... o nedenle iii yanlarını görmeye çalış canım ve eşin isterken doğur bi tane daha DDDD

bestecim bi çözüm bulursan paylaşda bende nasipleneym hayatım asi sıpalar için.

slm kızlarrr

ooo ikinci bebek konumuz yine gündem de bakıyorum daa :)
valla bana da sormaya başladılar 2.ciyi düşünmüyo musun faln diye tedbir bizden takdir Allah'tan diyebiliriyorum büyük konuşmak istemiyorum çünkü uzun süreli düşünmediğim için spral taktırdım cesaret edip 2.ci bebişi eşim de bende istemiyoruz ben hamilelik problemleri çekmekten doğumu ve doğum sonralarını oktayın durumunu düşündüğümden vazgeçiyorum bide geçim sıkıntısı var tabi 2.ci çocuk olursa çalışamam...Eşim de aynı düşüncelerden istemediğini söylüyo o 5 yıl sonra faln diyo ben 10 yıl sonra veya hiç diyorum...
evliliğimizde sıkıntı olunca şöyle bi etrafıma baktım da neleri varmış ya bu kadınlar neler yaşıyo ne fedakarlıklar yapıyolar şok oldum biz en ufacık bişey de ayrılığı düşünüyoruz utandım kendimden ve beterin beteri var diyip ayrılık kelimesini çooook uzaklara attık eşimle :) birbirmizi özgür bırakınca sorunlar da biraz olsun hafifledi...
oktay beyimize gelince sürekli kudurmak istiyo sürekliii ve ısırmak ağzı açık çıplak yerimizi görmesin kol bacak hemen yakalıyo ve bırakması imkansız anca sende onu ısırırsan kurtuluyosunn yoksa koparmaya çalışıyo vurma olayı bizde de var bişeyi isteyip yapmadığım zman bana vuruyo koca eliyle yapıştırıyo bende gözlerimi kocaman açıp metin oktayy diye sesimi yükseltiyorum hemen bacaklarıma sarılıp dudağını büzüp anne anne diyo o el bi daha kalkmıcak diyorum daha sıkı sarılıyo :) ve tabi ki istekleri bitmiyo elimden tutup götürüyo ne istiyosa bazen anlamıyorum ne istediğini deliriyorumm oktay da yanımızda yatıyo ve eli göğsüm de sabaha kadar geçen babasına çevirdiim yönünü onun göğsüne sokmuş elini viyaklıyo meme bulamıyo diye hahahaha ne güldüm yaa :)
bu havalar çoook sakıncalı ya korucam diye oktayı deli oluyorum... uyku tulumu almayı planlıyorum 3 yaş alsam iyi olucak sanırım...
bu arada oktay sadece ve sadece anne diyoo deli olucam 2 yaşına girsin dr.a götürcem hem hırıltısı tam olarak geçmedi onu da göstericem...

selam kızlar...
pitoscum naptın canım?regl oldun mu? merak ettim doğrusu.

canancım senin yaş küçük olunca canım daha düşünmek için çok vaktin var. bizlerin yaş ilerledikçe sıkıntılar oluşacak diye düşünenler biran önce düşünsün diyoruz... ama bende zor tek çocukla kalırım sanırım. evliliğimin gidişatıda belli olmayınca...hakkımızda hayırlısı demek en doğrusu.

bizim oğlan 2 kelimelik cümleler kuruyor. anne gel, anne al meme ver.babaanne gel nenne(sakız) al. kendi kendine şarkılar mırıldanmaya başladı. oğlum çok güzel söylüyorsun dedikçe bi hoşuna gidiyor..

okuduğum kitaptan çıkardığım birinci ders: eşimle aramızdaki soğukluktan çok etkileniyor olması. kavga etmesek bile onun bana benim ona soğuk davranmam çocuğu etkiliyor. eşime dedimki: yalanda olsa bana karşı biraz sıcak davraan diye. ama yapmıyor...kiitapta okuduklarımı uygulamam için eşimin de yardım etmesi gerek. ama o pek yanaşmıyor. tek başımada olmuyor.

neyse...durumlar böyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…