Şubatta hamile kalanlar buraya..

merhaba kızlar sizlerinde geçmiş bayramı mübarek olsun,sorun yaşayan hamile arkadaşlar inşallah sağlıkla bebeklerini kucaklarına alırlar..
bugün nst ye girdim ve bebeğimin kalp atışlarını duydum çok güzeldi:)2haftada bir girecekmişim doğum zamanına kadar,37.haftadan sonra artık doğum olabilirmiş sağlıkla gelsin kızım inşaallah:)))

arkadaşlar siz bebişlerinize isim buldunuz mu,biz hala karar veremedik hiçbir ismi yakıştıramıyoruz,alternatif olarak birkaç isim var sizinde fikirlerinizi almak istiyorum..

su
elizan:ezan sesi
beren:güçlü,kuvvetli,akıllı bir anlamıda kuzu demekmiş
ervanureygamberimizin halası
beliz:işaret,im,iz
hüma:insanlara mutluluk getireceğine inanılan kuş,mutluluk,Fatih Sultan Mehmetin annesinin ismi
buğlem:cenneti müjdeleyen melek

sizce hangisi güzel,ya da sizin değişik isim öneriniz var mı?

günaydın güzel anne adayları...

yazar kasa geçmiş olsun canım ama mutlaka bir dişçiye görün illaki yapacak bişiler vardır boşa ağrı çekme...

nehirciğim hamd olsun iiiyim, bebişimde iii çok şükür, şimdilik çalışır raporumu aldım ama herhangi bir sorun gelişirse izne ayrılıcam derhal....ağrılarım hafiflediler baya ama şimdide yaramaz oğluşum yüzünden uyku uyuyamıyorum bütün gece sağa sola dönüp duruyoruz birlikteopuyorumnanaktan

ıkyacığım valla isimler güzel ama beni en çok etkileyen hüma oldu sanırım çünkü isimlern insanları etkilediğine inanırım ben, öyle oluncada adı gibi mutlu olsun diye hüma tercih edilebilir. buğlemde güzel isim ama söylenmesi ve anlaşılması zor bence....

günaydın kızlar...
umarım herkes iyidir..
yazarkasa geçmiş olsun canım.
Ikyacım, çok değişik isimler seçmişsin. beren etraftaçok var.beliz güzel bir isim bence...
biz de oğluşumuza arıyoruz. henüz bulamadık..
poyraz, erdem ve eren şimdilik aklımızda olan isimler. ama eşim saolsun henüz karar veremedi.
elifcim iyi olmana sevindim...umarım oğluşunda annesini çok üzmez. bende çalışabilir raporunu yarın alıcam. sanki bu aralar ağırlığım gitmiş gibi. kendimi çok hareketli hissediyorum.bebiş de benden mi etkileniyor ne. o da pek bir hareketli.

ben henüz girmedim bu gidişimde girerim herhalde,çok sıkıcı beklemesi nst falan diyorlar...sağlıcakla gelsin canım...
bence su çok güzel duru ve sade bir isim...ben hira ve sahra isminide çok beğenirim canım fikir olsun sana...

illa bunlardan biri dersen bence SU güzel ama alternatif arıyorsan, ben bir kızım olsaydı adını mutlaka ama mutlaka UMAY koyardım...

* Umay , Gittiği yere mutluluk, zenginlik götüren.

* Umay , Üzerinden geçtiği kişilere mutluluk getirdiğine inanılan kuş, Devlet kuşu.

* Umay , çocukları ve hayvan yavrularını koruyan bir tanrıçadır.

* Umay , Türk mitolojisinde doğum ve bereketin sembolü olan en önemli tanrıçanın adıdır. Eski Türklerde anneleri (özellikle loğusa kadınları) ve çocukları koruyan, olumlu nitelikleri bulunan bir ruhtur.
En eski Türkçe kelimelerden birisi olan Umay kelimesi Divân-ı Lügati't-Türk'te plasenta kelimesini karşılayacak şekilde "son, kadın doğurduktan sonra karnından çıkan sonu" olarak geçmektedir. Orhun Yazıtlarında da geçen Umay, Türk ve Moğol mitolojisinde bir bereket tini olup hamilelerin, doğmuş ve henüz doğmamış çocuklar ile hayvan yavrularının koruyucusudur.
Altay Türkleri onu göklerden inen gümüş saçlı, güzel yüzlü bir kadın olarak düşünmüşlerdir.
opuyorumnanaktan

merahabalar,
IKYACIM bulduğun isimlerden en hoşuma giden hüma oldu..beliz de güzel ama hem anlamı pek yok hemde yeliz ismiyle karışacak gibi.buğlem bence zor bi isim..yumuşak g olmasa isimde sanki daha iyi gibi..
sana alternatif defne diyebilirim.bence hoş bir bitki ve mitolojik anlamı var..umay da güzel..
hadi bakalım..karar sizin:))

yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkürler,sizde en çok SU ismini beğenmişsiniz benim gibi SU ismini koymaya karar verdik ama yanına bir isim daha düşünüyoruz,en iyisi sizlerden öneri almaya devam edeyim ben....:))

bestene ve nehir maşallah sizlere bu ne enerji ayol ben sağdan sola bile dönerken iki kere düşünüyorum valla, sanırım haftaların yorgunluğu ve uykusuzluğu şimdi vuruyor... ama dediğiniz gibi oğluşum acaip hareketli öyleki bazen karnımı delip çıkacak kadar çılgınca hareketler ediyor....

nehirciğim nst öle sıkıcı bir işlem değil aksine bebişinin kalp atışlarını dinlerken insan mest oluyor yada bana öle geliyor, yani ben hiç sıkılmıyorum aksine hoşuma gidiyor bu durum....

tsiraa valla kızım olursa ela düşünüyordum ama vazgeçtim umay koyarım kesinlikle.....anlamı çok güzelmiş...

bestene bende oğluma eren ismini çok istemiştim bence güzel bir isim ama poyraz da hoş açıkcası...

ıkya su gibi uzun ömürlü olsun inşallah kızın adıyla yaşasın arkadaşım....

kizlar sonlara yaklasmaya basladik kimse ugramaz oldu topigelmaz:
arada bi girip iyi oldugunuzu soyleyin bari :dilcikar:

günaydın kızlar a.s.
sonunda dün nts ye girdim girmez olaydım ömrümden ömür gitti sempatiksalakcinni
asi oğlum olduğu yerde durmadı sürekli tekmeledi hareket etti doğru düzgün kalp atışlarını alamadılar. tam bir saat sürdü sakinleşip bize kalbini dinletmesi
bir daha nts-nst falan istemiyorum dedim doktora yat yat canım sıkıldı sempatiksalakcinni doktorda gülüyor alttan alttan çok istiyordun n oldu der gibi sempatiksalakcinni
doktordan sonra da alış verişimizi tamamladık nazela dediğin kadar keyifli bir alış verişti ama bir o kadar da tehlikeli kaydirigubbakcemile3
insan her gördüğünü almak istiyor yha :bbo:
iyi ki annemide götürmüşüm annemle bile 3 hastane çıkışı 5 pijama takımı ile döndüysem yalnız gittiğimde ne olurdu bilemiyorum sempatiksalakcinni

günaydın kızlar

bende alışverişe gittim dün birçok şeyini aldım oğlumun ama hala eksikler var...ben kısa kollu çıtçıtlı badide aldım uzun kolluda aldım,ayaklı tulumlar aldım,kalın battaniyesini aldım,cam biberon aldım,burun aspiratörü taraklarını makasını bir çantada set yapmışlar ondan aldım,misafirlik bir takım aldım çeket aldım kapşonlu ayy çok zevkliydi alışveriş,dışarı çıkarırken giydirmek için mont tulum aldım...böyle işte zaman daralıyor bir buçuk ay kaldı benim hayırlısıyla bakalım heyecan başladı...

Daha bir sürü işim var önümüzdeki hafta doktora gidicem doğumu konuşucaz hangi hastane olduğuna karar vericez,yatak odasına karar veremedik daha bir an önce almalıyız,güzel telaşlar bunlar allahım herkese nasip etsin,sizin işler bitti galiba,siz hastane için nasıl bir çanta aldınız hazırladınız mı içine neler koydunuz anlatır mısınız?

tsiraa sana söylemiştim dikkatli alışveriş yap diye demi opuyorumnanaktan insan her gördüğünü almak istiyor çünkü cok ciciler ya... benim herşeyim tamam olmasına rağmen hala daha alacak bişiler buluyorum.... örneğin bugünde netten süt sağma makinemi sipariş verdim oda tamam olsun bilmiyorumkismile

nehirciğim valla oda takımı alacaksan biran önce al canım çünkü bizim takım 29 haziranda geldi ogün bugündür odanın camı hiç kapanmadı ama hala kokusu tam olarak çıkmadı ya.... bence sende biran önce hallet canım..

bu arada hastane için ben 2 gecelik, 2 pijama takımı koydum (hepsinin sabahlıkları var).
bir tane kalın polar sabahlık
3 adet emzirme atleti
5 - 6 adet alt çamaşır
bir tane lizöz (emziriken üzerine giyiyomuşsun, üşümemek içinmiş)
3 çift çorap (geceliklerle uyumlu)
terlik 2 çift (geceliklerle uyumlu)
gece pedi
dezenfektan
göğüs pedi
diş macunu, fırçası,tarak,el kremi, fotoğraf makinesi, kamera, şarj aletleri vb. koydum.

bebiş içinse 3 ayrı takım hastane çıkışı (içinde herşeyi var battaniye, zıbın, tulum, çorap, mendil, çıtçıtlı body vb.)
arabasının port bebesi
biberon, emzik (kullanmayı düşünmüyorum ama ne olur ne olmaz diye)
kalın hırka 1 adet veya uyku tulumu
bebek bezi 30 tane
ıslak mendil uni baby 2 paket
alt açması ve alt açma örtüsü

kızlar valla abarttığımı biliyorum ama benim sezeryan olacağı için nolur nolmaz diye fazlaca alacağım yanıma herşeyden çünkü hastanem ve evim arasındaki mesafe yaklaşık 1 saat sürüyor bişeye ihtiyacımız olursa kim gidip getirecek mantığıyla herşeyi fazlaca götüreceğim. kullanmazsa geri gelir nasılsa....

merhaba bende alışverişi tamamladım nerdeyse..chicco nun bebek çantalı bir seti vardı.40 TL..onu aldım mesela..çanta kullanışlı içinde bebe şampuanı, sabun, bebe yağı, pudra, pişik kremi var.boyutları da normal(numune değil yani)..rastlarsanız tavsiye ederim.
bebek küvetimiz falan kaldı sanırım..çünkü sürekli eksik çıkıyor:)
nazelaya katılıyorum..bebek odasının kokusu bi türlü geçmiyor.biz de günlerce havalandırdık..hala hafif bi koku var.
bende haftaya dr.a gideceğim.nst den hiç bahsetmedi dr.um mutlaka girmek gerekir mi? sağlık ocağında geçen hafta hemşire küçük bi aletle kalp atışlarını dinledi aslında.
bu arada sanırım hepimizin yaklaşık 1,5 ayı kaldı değil mi? ben gece sola yatmaya çalışıyorum ama zorlanıyorum kızlar.sağa dönersem çok huzursuz oluyorum.dönmek kalkmak problem zaten..
bu arada bebek arabası aldınız mı tavsiyesi olan var mı?

evet elifcim biliyorum çok koku oluyormuş odalarda eşim o kadar yoğun ki yakalayamıyorum onu ama halledicem önümüzdeki hafta...
ben bebek bezini prima 2 numara aldım yenibebek 3-6 kg olanını 1 numara yenidoğan kullanışlı değil gerek yok dediler siz nasıl aldınız kızlar

nehirciğim bende primanın 2 numarasından aldım sarı paket olanından, diğer yeni çıkan beyaz paketlilerin içi pamukmuş ve hemen dağılıyormuş arkadaşlarım öle söyledi....

pitosum ben bebek arabası olarak chicconun trio for me travel sistemini almıştım, görüntü ve kullanımı süper ama birazcık ağır ve büyük bir araba.... kullananlarda aynı şeyleri söylüyorlar.... ama yıllarca kullanılacak bir araba tavsiye ederim... bu arada bebk için bende e - bebekden unibabynin setini aldım indirime girmişti, şampuan, pişik kremi ve ıslak mendil var içinde yenidoğanlar için özel üretilmiş güya... deneyip göreceğiz bakalım...

bende bi paket primanin sari yesil paketli 2-5 kiloluk yeni doganini aldim...bi pakette 2 numarasini aldim simdilik...stok yapmicam herkes yapma diyo bakalim...

bu arada elifcim biraz abartmissin ama mesafe fazlaymis kalsada bise olmas tabi ama gozum korktu eyvahedigeldismileben daha hazirlamadim bisey bende yapim bari cantami bu bebislerin ne saman gelcekleri belli olmaz suprizleri seviyolar:ecrin_bebek::CüvCüv:

valla Nuraycığım fazla kaçırdığımı biliyorum ama sitedekilerden örnek alıp hazırladım çantayı dediğim gibi mesafede uzak olunca nolur nolmaz diye tedbir amaçlı koydum çoğunu... birde kanaman fazla olursa üzerine falan geçebilir diye düşündüm... sezeryanlı doğumlarda 2-3 gün hastanede kaldığın için lazım olabilir.... zaten kullanmadıklarım geri döner bizimle diye düşündüm...

benimde hazır değildi çantam ama böbrek ağrılarım doğum sancılarını başlatınca gözüm korktu eve dönünce ilk işim çantayı hazırlamak oldu... zaten herkes 28 haftadan sonra çantanız hazır olsun diyor tedbirli olmakta fayda var....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…