Şubatta hamile kalanlar buraya..

elifcim 2 numara büyük gelir mi acaba diyorum doğduğunda yinede bir paket yenidoğan alıcam krem rengi paketli olanlardan prima...kızlar bebek bezini alınca sanki evimiz bebek koktu gibi geldi eşimle bize bir garip olduk bez kokusu falan,pazartesi gidicem kontrole bir aydır görmüyorum oğlumu döndümü çok merak ediyorum şu an karnım şekilden şekile giriyor kafası nerde poposu nerde anlayamıyorum kıpır kıpır bakalım ben heyecanlanmaya başladım kızlar:ecrin_bebek:
ben bebek arabası bunu beğendim arkadaşım tavsiye etti hem çok kullanışlı hem çok hafif,bir kaç yerden bakıp fiyatını araştırıcam...
Jane Slalom Pro+Matrix Cup Oto Koltuğu H62

nehirciğim işte o krem renkli paketleri pek tavsiye etmiyorlar arkadaşlarım ama yine de sen bilirsin canım. bu arada eğer 3 kg ve üzerinde doğarsa bebişlerimiz 1 numara beze pekde ihtiyaç olacağını sanmıyorum ben....

arabanız çok güzelmiş benim aldığım chicco trio for me ile hemen hemen özellikleri aynı canım istersen birde ona bak.

Chicco Trio For Me Bebek Arabası Seti

üstelik fiyatlarında da baya bir indirim olmuş ben aldıktan sonra şimdi farkettim valla....

günaydın kızlar a.s.

evet alış veriş dediğiniz kadar keyifli ama sonrası fena sempatiksalakcinni

dün eve döndüğümde şunları bir yıkayayım haftasonu da ütülerim dedim 6 kez çalıştırdım makinayı hepsine +1 de durulama yaptım ekstradan sempatiksalakcinni çamaşır askım almadı eşyaları gecenin bir vakti gönderdim kocamı komşuya komşunun çamaşır askısını aldık birde sempatiksalakcinni
her parça ufacık as as bitmiyo ütülerini nasıl bitireceğim bakalım sempatiksalakcinni
daha bir o kadar eşya da annem ve kayınvalidemde var sizler uğraşmayın ben yıkar ütülerim demiştim pişman oldum resmen sempatiksalakcinni

nazela, kuzum sen direkt hastaneye taşınıyosun maşallah işin şakası bi yana dediğin gibi 1 saat sürüyorsa tedbiri elden bırakmamak lazım tabi opuyorumnanaktan

bizde aldık herseyimizi kız esyaları renkli renkli hosuma gitti almak..kendi ceyizimden daha zevkli geldi bana...bugun doktora gidip 32.hafta raporumu aldım.iznim basladı bugun itibariyle bebişimde 2100 gr olmus.kuzucugumu bekliycem artık evde heyecanla.....

tsiraacığım bende senin gibi yıkaya yıkaya bitiremedim bebişin eşyalarını, ütüleride hem zor hem çok zevkli. ben konuşup severek ütüledim kuzumun eşyalarını.... evet haklısın canım hastaneye taşınıcam resmen dediğin doğru... ama sezeryan olacağı için tedbiri elden bırakmamak lazım.

fahriyeciğim iznin hayırlı olsun canım. kuzunada maşallah.... valla benim kızım olsa batardık kesin biz, oğluşa bi dolu alacak şey bulduğuma göre kızım olsa neler alırdım heralde....

evet canım chicco'nun o modelinede baktım o daha ağırdı jane 8kg,evim 2.kat asansör yok o yüzden jane'yi düşünüyorum şimdilik inip çıkması zor olmasın dışarı çıkarken diye...

günaydın kızlar...
bi kaç gündür maalesef giremiyordum..erken doğum için elifin ve engteacher'ın bebişine 3-4 hafta daha beklesin diyorduk...bende 32. haftada nstye girdim. herşey normaldi.sabah kalktım.iyi bir şekilde gittim doktora..nst de sancı gördüler. ben hissetmiyordum ama.serum taktılar. geçmedi. nidilat verdiler...yine geçmedi..bir serum daha verdiler...yine geçmedi..ve hastaneye yatırdılar. preparat gibi bişey verdiler seruma.bir gece de hastanede kaldım. sonra artık sancı çıkmadı ve nidilat verip çıkardılar...ben iyiyim diyorum ağrım sancım yok. hayır ağrı var kalman lazım dediler...sinir bozucuydu yani...
gerçi kasılmalarım hala fazla ama.. çarşamba ya da perşembe tekrar gidicem.

böyle bişeyi hiç beklemiyordum. bebişin eşyaları tamam değildi. ben hastane için bişey almamıştım.öyle panik oldum ki ya erken gelirse diye.... eve gelir gelmez ablam saolsun aldıklarımı yıkadı...neolur ne olmaz diye.bugünde kalanları tamamlıycam. en azından erken gelsede idare edecek kadar eşyamız olsun. gerçi ben hep bizim oğlan erken gelicek deyip duruyordum. içime öyle doğuyordu. ama bu kadarı da çok erken.
sizler bayağı tamamlamışsınız açıkçası..
yeni doğum yapan arkadaşım 2 paket 28 lik huggies bebek bezi verdi.kendisine fazla gelmiş. 2-5 kg. bir pakette ben primanın yenidoğan sarılı paketini aldım.3-6 kg. sonrasında da bakıcaz artık.
bizim hastane yakın. 10 dk. mesafede.bi eksiğimiz olursa eşim gidip alır..ama bu hafta hastane çantalarımızı kesin tamamlayacağım. eve çıktıktan sonrası önemli değil. kalabalığız zaten eksik olursa gider alırlar.

günaydın herkese

bestene geçmiş olsun canım oğluşun vaktinde zamanında gelsin inşallah cümlemizin ki...nasıl heyecan yapmışsınızdır kimbilir,benimde pazartesi kontrolüm var bakalım nst'ye girecekmiyim hiç bilmiyorum:ecrin_bebek:

tüm gün ütü yaptım anne olmak ne zormuş yha sempatiksalakcinni

bestene, çok üzüldüm canım çok çook geçmiş olsun kimilerinin ağrı eşiği yüksek oluyormuş hissetmiyormuş sancıları seninde öyle glpa :teselli:

inşallah şimdi iyisindir... a.s.

bestene tatlım çok geçmiş olsun canım, bizim oğluşlar aceleci anacım hemen doğmak istiyorlar....şu an nidilat kullanıyormusun? ben günde 4 tane nidilat kullanıyorum ve doğuma kadar da alıcakmışım... bu arada kasılmadan kastın ne canım. bazen benimde rahmimin içinde kaya varmış gibi kaslatı kesiliyor bu mu acaba kasılma? ama çok şükür geçen pazartesi girdiğim nstde sancı çıkmadı bende....artık her hafta nstye giricekmişim. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah....

bu arada eksikleri hemen tamamla ne olur ne olmaz....

tsiraa sana söyledim ütü olayı felaket, minik minik o kıyafetleri ütülemek hem keyifli hemde çoook yorucu ama artık alışmalıyız bundan sonra hep ütüleyecez o kıyafetleriakannehir

nehirciğim sorma hiç benim evimde 4. kat ve asansör yok eşim baya bi kol kası yapıcak artık, hatta bacak kası çünkü bikaç ay sonra ben bebişi taşıyamayabilirim. zaten şu an 55 kgım. doğumdan sonra etim ne butum ne olacakkisempatiksalakcinni

ne güzel 8 aylık hamile 55kg,ben 65 ile hamile kaldım şu an 73 kiloyum 8 aylık 8 kilo aldım o kadar da dikkat ettim,benim yemek ile işim yok hep canım tatlı istiyor ama inanın hamile kaldığımdan beri sadece bir kez nutella yedim ( bir doğum yapayım allahın izniyle kaşıkla dalıcam nutellaya :))))))))

günaydın kızlar...
hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. umarım hepimiz vakti zamanında alırız bebişlerimizi sağlıkla kucaklarımıza...
şimdi iyiyim çok şükür... aslında ben doktora giderken de iyiydim. ama onlar benim gibi düşünmüyordu.
elifcim evet nidilat kullanıyorum. günde 3 tane.kasılma dediğim evet karnının toplanıp taş gibi kesilmesiymiş.anladığım kadarıyla doğum zamanında böyle kasılmalar ağrılı olacak. ben kasılmaları çok hissediyordum ama ağrı hissetmiyordum. bu tür kasılmalar günde 3-4 defaolurmuş bu zamanlarda. ama benim hissettiğim saatte 3-4 defa olması. ama ben normal sanıyordum. demekki önemli bişeymiş.

dün gidip bebişin bi kaç eksiğini daha aldım. aklıma bişey takıldı. 0-3 için 3 adet ayaklı takımlardan aldım. ayaksız takım almadım. şimdi biz bebiş geldikten sonra zıbını giydirip üstüne ayaklı takımlardan giydirmeyecekmiyiz. ya da çıtçıtlı bady üstüne ayaklı takımlardan. bunun dışında ayrıca bir takım daha mı giydireceğiz?kafam karıştı. ya da biz nasıl giydircez bebişi.komşum diyor ne kadar çok aldın. ama ben çok az aldım gibi geliyor. hemen büyüyor diyorlarda. büyürken bişey giymeden mi büyüyecekler.
iki battaniyesi vardı 2 tane daha aldım. çok kullanılıyormuş. 2 tane ince alt açma 2 tanede yastıklı alt açması var. biberon, emzik, tırnak makası,fırça falan kaldı almadığım.
3 aydan sonrası için çıtçıtlı badilerden aldım. tulum ve 1-2 takım aldım sadece.
alışverişi tamamlayanlar sayılıarıyla bi listesini yazıverse olu mu ya? kafam çok karışık açıkçası.

bestene çok geçmiş olsun.biraz az hareketle sorunların gider inşallah.
kızlar bende kasılma olsa inanın farketmeyecem herhalde.oğluşum zaten hareketli, ne olup bittiğini kavrayamıyorum..ama tariflerinize göre rahmimde bi kasılma yok gibi.bazen göbeğimin altında soldan kasılıyorum, geçmesi için bi süre bekliyorum..
birde artık çok yoruluyorum alışverişte.nehirday bilir kemeraltında barış bebeye gittik. bir-iki bebek şekeri bakalım dedik.eve zor geldim..doğuma kadar gitmem artık uzun alışverişe:)) belkide 15 kilo aldım ondandır:sinifsinif:
bebek arabası tavsiyeleriniz için tşk..açıkcası sizin seçtiklerinizin fiyatları biraz fazla gibi geldi bana.bize oto koltuğu ve ana kucağını arkadaşım verdiğinden sadece araba almayı düşünüyoruz..sizin beğendikleriniz çok güzel o ayrı tabi:))
hepinize selamlar..

nehirciğim bende tatlı sevmezdim şekerim çıktıktan sonra malum ölüyorum tatlı derdine ama kilo alamadım malesef, doğurayım bi tepsi yiyecem inşallah...

besteneciğim benim öle taş gibi kasılmalarım nerdeyse her saat oluyor bazen bir iki kez oluyor ama nidilat sonrasında nstde sancı çıkmadı bugüne kadar. kasılmalar devam ediyor ama... bu arada bugün yine nstye giricem bakalım hayırlısı....

valla besteneciğim aklımda kalanlar şöle:
2 tane 5li hastane çıkışı
1 tane 20li hastane çıkışı
2 tane kışlık tulum 0 - 3 ay ve 3 - 6 ay
3 tane penye tulum 0 - 3 ay ve 3 - 6 ay
2 tane ayaklı takım 0 - 3 ay ve 3 - 6 ay
0 - 3 ve 3 - 6 ay içi çıtçıtlı body sayısını hatırlamıyorum
birde sadece alt pijama ve ayrı giyebileceği üstler aldım 4-5 adet şimdilik aklıma gelenler bunlar canım ama eve gittiğimde bakıp tekrar güncellerim listeyi... bu arada önce zıbın giyecekler üzerinede aldığımız tulum veya pijamaları... soğuk olursa belki yelek veya hırka birde...banada herkes çok aldın diyor ama bunlar bebek kusacak altını kirletecek eee dur oğlum yıkadım ama kurumadımı diyeceğiz bebişlere yakaydirigubbakcemile3 üstelik kış bebişi olacaklar çabuk kurumayabilir çamaşırlar...

pitosum bebek arabalarının fiyatları anormal inan bana belkide piyasadaki en uygun arabalardr bunlar ama sen şanslısın sadece araba alacaksın bu markaların tek araba fiyatlarına bak canım. birde herkes pierre cardin enigmayı tavsiye ediyor sitede ben o arabaya hiç bakmadım ama güzel olabilir...

yorulma konusuna gelince ben 5 kg aldığım halde yorgunluktan ölüyorum bence kilo ile alakası yok vücut hantallaşıyor...

günaydın kızlar a.s.

nazela kuzum senin listeyi okuyunca kocacığımla dün gece bebek için hazırladığımız çanta boş kalmış geldi gözüme sempatiksalakcinni

ne kadar kalacağız ki zaten diye diye herşeyden birer tane koyduk çantaya biz ama gözüm korktu bu akşam hepsinden birer tane daha koyacağım çantaya kaydirigubbakcemile3

gerçi benim ev ile hastane arası yürüyerek bile 1o dk. ama tedbir olsun sempatiksalakcinni

günaydın kızlar...
pitoscum teşekkür ederim canım..umarım sıkıntılar geçer de bebişim zamanında gelir..
ama dünden beride kahverengi akıntım gelmeye başladı. 20.haftalar civarında 10 gün kadar sürmüştü daha önce..doktor kanama olmadığı müddetçe sorun yok dedi. bebişin hareketleri de var çok şükür..
bakalım bu haftaki kontrolde ne çıkacak.
elifcim liste için teşekkür ederim. bi kaç tane alt ve üst alırsam yeterli olucak galiba benimkilerde.
bebek arabasını ben de almadım daha. ama çok büyük bişey düşünmüyorum aslında...bide ilk başta zaten kullanamıycam diye çok da acele etmedim.ama sizin aldıklarınıza baktım.. güle güle ve sağlıkla kullansın kuzular...

günaydın kızlar iyi haftalar

Bugün bende oğlumu görücem akşam üstü randevumuz var bir aydır görmüyorum...dün eşimle bebek arabası ve bebek odası bakmaya gittik kafam alt üst oldu...odalar ya çok sadee bembeyaz yada şekil şekil aparatlı bebek arabaları ise pahalı ucuzlar ise acayip ağır dolandık dolandık geldik bu hafta annemlerde tekrar gezicem poffffff...
aslında bir araba beğendim maxi-cosi Quinny zapp 800tl çok uygun benim için hem çok hafif gel gelelim bebek büyüdüğü zaman arabaya geçince arkası yatmıyor kullananların kimisi çocuk üzerinde fazla uyumuyor sorun yok diyor kimisi sorun diyor kafam acayip karıştı onun yatanını alsam buzz yani 1500tl günah yani o kadar da para verilmez bir arabaya,ne yapacağımı bilmiyorum boshayallersmile

besteneciğim bence izin alıp evde yatarak dinlenmelisin canım... ve bebişin hareketlerini düzenli olarak say mutlaka...daha iiisi senin kuzunun olsun canım inşallah... bu arada bizim sıpalarımızın ne acelesi varda erken gelicez diye tutturuyolar anlamadım yaaaaaaakannehir. hiç olmazsa 36. haftayı beklesinler...

nehirciğim benim aldığım oda takımımda bembeyaz sadece kulpları fıstık yeşili..ama perde, uyku seti falan renkli olunca, bide ileride bebişin oyuncakları içine girince rengarenk oluyo merak etme.....bende bi ara şekilli olanlara takmıştım ama her 3-5 yılda bir oda alamayacağım için hiç olmazsa bi 10 sene kullanalım diye sade bişi aldım. zamanla tercihleri değişebilir sade bişeyi renklendirmek kolay nasılsa diye düşündüm...

valla genelde kullananlar mutlaka araba tam olarak yatmalı diyorlar ama büyüynce yatmak istemeyebilir belkide... diğeride bir tek araba için bencede pahalı.... kolay gelsin canım sana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…