Şubatta hamile kalanlar buraya..

c_n teşekkür ederim canım...

ama benim hesabıma göre doğuma en fazla 20 gün var, e doğumdan bir hafta on gün sonra da mevlüt okutucam erken değil sanki kaydirigubbakcemile3
ay doru ya sen bizden ondesin de mevlutunude erken yapiyon ben yari kirkim ciksin ole yapim diyom yani bi aksilik olmazsa kizim supriz yapip erken gelmesse daha en az 2 ayim varşakkıdı

nehirday, evet aynı semtteyiz bende yukarıda kapalı pazar yerinin yanındayım. izmirde olan arkadaşlarla buluşabiliriz neden olmasın? agora da falan güzel olur..
ben de doğumdan sonra bu topicte yazalım istiyorum.ama kim doğumdan ne kadar sonra girebilecek bilmiyorum? malum sezeryan olanlar 10 günde iyileşiyormuş..umarım birbirimizi kaybetmeyiz..
oğluşumun kilosu önde gidiyormuş:)) tosuncuk galiba ne bilem ki..
ben yeni bir konu açmak istiyorum oğluşu olanlara özellikle; yenidoğan sünneti hakkında bilgisi var mı? dr.um istersek doğumdan sonra hastaneden çıkmadan sünnet ettirebileceğimizi söyledi..kafam karıştı doğrusu.göbek bağından önce iyileşiyormuş, anestezi gerekmiyormuş..ne diyorsunuz??

ay doru ya sen bizden ondesin de mevlutunude erken yapiyon ben yari kirkim ciksin ole yapim diyom yani bi aksilik olmazsa kizim supriz yapip erken gelmesse daha en az 2 ayim varşakkıdı

canım Allah nasip ederse doğumdan sonra AKİKA KURBANI kesmeyi düşünüyoruz onu da doğumun 7. gününde kesmek daha sevapmış öyle okuyorum - duyuyorum sağda solda :1rolleyes:

ee kurbanı kesip kavurma pilav ve tatlı eşliğinde mevlütte dağıtmayı planlıyorum... ws.ws...
birde benim akraba eş dost rahat durmaz doğurduğumu duyarduymaz başlarlar gelmeye hepsiyle ayrı ayrı mı uğraşıcam bi kerede mevlütte kurtulurum kaydirigubbakcemile3
milleti de 2 kere getirmem hem evime kaydirigubbakcemile3

tsiraa cığım valla saçma sapan rüyalar benimde başımın belası bu aralar, ilk gebe kaldığımda da bir dönem böle olmuştu sonradan geçmişti neyseki... unutkanlık olayını da yaşamıştım bende... zaman zaman nüksediyor hala ... hatta espri yapıyorum göbeğim büyüdükçe beynim küçülüyo diye hahahah...

bu arada şekerler süper olmuş valla, eşim bile beğendi ki o herşeyi kolay kolay beğenmez... kuzum bi zahmet nasıl yaptığınızı nelerden kaçar tane aldığınızı falanda anlatıversende bu kabiliyetsiz arkadaşında yapsa oğluşunun şekerleri.....
bu arada uyanık kadınsın vesselam tsiraa... bencede öle yap arkadaşım malum bebişlerimiz kış bebeişi olacak bu nedenle gelen gidenden mikrop kapıp hasta olabilirler... ne kadar az görüşülürse başkalarıyla okadar iii olur bence... hatta benim arkadaşlarım 2 ay kimseyi kabul etmemişlerdi bebişleri olunca....

pitoscuğum doğumdan sonra girebilen girer siteye, ama birbirimizi kaybetmeyelim yeterki... bu arada bizde yenidoğan sünnetini düşünüyoruz, ürolog arkadaşım ya 6 aylıktan önce veya 2 yaş civarında yapılmalı diyor... 2 yaşından 6 yaşına kadar olan dönemde çocuklada travmaya neden olabiliyomuş... bizde kararsız kaldık....

nazela, teşekkür ederim canım beğenmene sevindim kocacığının beğenmesine de hayret ettim kaydirigubbakcemile3 şaka bir yana şekerleri yapmak inan kabiliyet gerektirmiyor biz eşimle kaşınıp kurdeleleri 2 kat yapmasaydık bir güne bile bitirirdik sadece kurdeleler biraz oyaladı ama dediğim gibi tek kat yapılırsa o bile oyalamıyor. kalem kalem fiyat hatırlamıyorum ama 75 adet mevlüt şekeri için malzemeye 6o lira ödedik 80 tane tül, 75 tane bebek, bir paket lavanta (benim paketin yarısı arttı), bir makara tel (lavantayı koyduktan sonra tülün ağzını kapatmak için pratik oluyo : ) ) 25 metre yazılı dar organze kurdele, 20 metre kalın düz mavi organze kurdele ve 75 mıknatıs.

benim aldığım bebeklerin tanesi 5o kuruştu mesela şekeri buzdolabı süsü gibi hazırlayacağımdan fazla büyük yada ağır bebek tercih etmedim.
tüllerin ortasına lavantaları koydum ben kocacığım onları bohça şekline getirip tel yardımıyla ağızlarını kapattı önce, sonra klasik işaret parmakları yöntemiyle kurdelelerini hazırladık sonra sıcak silikon yardımıyla bir lavantalı keselerin bir tarafına önce fiyonkları sonra üzerine bebekleri yapıştırdık. diğer tarafına da mıknatısları yapıştırdık sempatiksalakcinni
tek tek sayınca zor olacakmış gibi gelmesin aksine çok keyifli hazırlamak yani daha fazlasına bile mal olsa kendi bebeğin için yapmak bunu ayrıca keyifli.
hihoyyyt

bu da son hali havluların üzerine kurdele yardımıyla tutturuverdim sempatiksalakcinni
geriye sadece etiketi kaldı ki o da doğum tarihi belli olunca artık :1rolleyes:

bu arada tabii kaybetmices birbirimizi ben doğum çantama bilgisayarımıda koycam sempatiksalakcinni

hatta ameliyathaneden cam falan açarım size ahaha sempatiksalakcinni

-----

sünnet olayına gelince bende doğar doğmaz yapılması taraftarıyım ama eşimi bi türlü ikna edemiyorum klava: bir erkeğin kesinllikle hatırlaması gereken anlardan biri olduğunu düşünüyor

yok eskisi gibi değilmişmiş acımıyomuşmuş artık bilmem ne

tsiraa bende benzer bir bebek şekeri aldım.50 tane-50 TL. az mı oldu sayı diye düşünüyorum şimdi.çok şirin senin bebekte ellerinize sağlık.
yenidoğan sünneti için dr.lar farklı söylüyor.kesilen yer küçük olduğundan ileride tekrar edilmesi gerekebiliyormuş..annemde ya iyileşmezse sağlıklı bebeği hasta edersek diyor..dr.um erkeklerde sünnet travma yaratıyor bunu yaşatmayın zamanı geldiğinde düğündü mevlüttü yaparsınız diyor.off valla şaşırdım.ilk günlerde yapılırsa acı hissetmiyormuş, ayrıca anesteziye de gerek yokmuş onun için karar vermek lazım..

pitoscum sekerleri kemeraltindanmi aldin...ben oraya bakayim diyorum cok cesit vardir..bide cok uygun fiyata almissin.resim ekleyebiliyosan eklesene fikir olsun en azindan

evet kemeraltından aldım.müge şekerleme idi adı dükkanın ama tarif et desen edemem malum kemeraltı:)güzel bi dükkandı.kutunun içinde yapılı idi 50 lik halde.kutusu annemlerde bi ara sana telini yazarım.tsiraa nınkine çok benzer bebek şekli biraz farklı o kadar.foto eklemeyi becerebilirsem yapayım..

ya kızlar sormayın başıma gelenleri... 2 gündür evde yoruldum biraz bugün bizim sıpa doğrudürüst hiç hareket etmedi akşamda hareket etmeyince çikolatalara rağmen çok korktum doğru kadın doğum hastanesinde aldık soluğu (malum pazar günü tek kadın doğumcu orada var pazar günü) bağladılar beni nstye yine... oğluşum şükür ki yaşıyo, kalp atışlarını duyduk ama yine sancı çıktı nstde (sancıları kesici ilaç kullanmama rağmen).yarın kendi druma görünücem bakalım ne diyecek... allahım inşallah 4 hafta daha dayanır oğluşum....

bu arada tsiracığım valla şekerler harika olmuş elinize sağlık, şimdi söyledim eşime biz yapamayız hayatta diyor yani kabiliyetsizliğimizi kabul ediyoruz:kedi: ama bencede kişinin kendinin yapması kadar güzel bir duygu olamaz..

pitoscuğum şekerleriniz hayırlı olsun cannım çokda uyguna almışsın valla.. ama fotoları göremiyorum ben... sorun bendemi acaba yarın bide işyerinde bakayım nasılmış inşallah görebilirim... bu sünnet olayını biraz daha araştırıp yeniden görüşelim aramızda....

bu arada kızlar bebişlere iii birer çocuk dru edinmemiz lazım hepimizin tez zamanda araştırmalara başlayalım....

günaydın kızlar a.s.

pitos, hayırlı olsn şekerleriniz canım Allah bize onları dağıtmayı nasip etsin inşallah opuyorumnanaktan
annen de kocamla aynı kafadaymış bu arada kaydirigubbakcemile3

nazela, kuzum sen kaşınıyorsun resmen zaten başından beri aksilikler yakanı bırakmadı daha ne diye kendini yorarsın klava:

anne yorulunca bebeğin hareketleride yavaşlarmış ee büyüdükçe hareket alanı da azalıyor dolayısıyla hareketleride ağırlaşırmış bebeğin yine de panik yapman normal ama bunlarıda düşün biraz içini ferah tut. inşallah kendi dr.un da bir sorun olmadığını söylecek bugün opuyorumnanaktan
hadi güzel haberlerini bekliyoruz :1hug:

günaydın kızlar...
hafta sonu girmedim döktürmüşsünüz vallahi...
pitoscum, tsiraacım, hayırlı olsun şekerleriniz... ben de başladım yapmaya...daha önce söylemiştim. ben minik yeleklerden örüyorum. 50 tane yapıcam. kurdelasını ve tülünü aldım. lavantam evde vardı. 5 liraya 50 tane tül aldım.15 metre ince kurdela aldım. beyaz yelekler örüp kenarını mavi iple gidicem. bitirince eklerim. malum bebişin odasıyla uğraşıyorum bu ara.

nazela ve ben akıllanıycaz. erken doğum riskine rağmen yerimizde duramıyoruz vallahi. ben c.tesi günü bebişin odasıyla uğraştım. dünde abimler taşındı. onlara yardıma gittim. yani aslında çok yardım denilemez. ortalıkta dolandım. biraz koli açtım falan ama. yoruldum yine de.

sünnet konusu benim de aklımda ama doğar doğmaz da yaptırmıycam kesin. eşim de ben de düğün dernek düşünmüyoruz. ondan dolayı ben işe başlamadan önce yaptırabiliriz. yani 6 aylıktan önce.

rüyalar rüyalar.... ben de çokk rüya görüyorum. hep bebişimi kucağımda görüyorum. ondan dolayı zaten erken doğurucam diye düşünüyorum...ama dün eşimin beni aldattığını gördüm rüyamda. sabah bi posta kızdım bundan sebep..

bu arada evet artık bebişler için doktor araştırmamız gerekiryor nazelanın dediği gibi. doğumdan sonra hemen girebilir miyim nete bilemiyorum. ama nasıl hamileliğimizde fikir alıyorsak birbirimizden doğumdan sonra da görüşebiriz gibime geliyor.
neyse kızlar....herkesten hayırlı haberler almak dileğiyle...

herkese günaydınlar iyi haftalar kızlar

Ne sohbet ne sohbet şaşırdım vallahi döktürmüşsünüz hafta sonu maşallah :))
tsiraa bende saçma sapan rüyalar görüyorum bu dönemde çok normal olduğunu bende okudum,zaten uykularım deliksiz değil artık sık uyanıyorum bir sağ bir sol tuvalette cabası...bu arada şekerleriniz çok şirin olmuş,ben mevlütü yarı kırkından sonra yapmayı düşünüyorum yani şekerlerim doğumdan sonra hazırlanabilir zaten o işlerle kayınvalidem ve eşimin kız kardeşi ilgileniyor...

pitos kayınvaldemler orada oturuyor caddede gümüş durağında,belki de sima olarak görmüşüzdür birbirimizi...Bana agora çok yakın istediğiniz zaman buluşuruz nuray sen ben çok güzel olur vallahi,ben varım ne zaman isterseniz...
Kızlar artık sezeryanda ağır geçmiyor eskisi gibi değil arkadaşım 27 ağustosta doğum yaptı ertesi gün dolanıyordu sezeryanlı hem,arada girersiniz yani merakta bırakmayalım birbirimizi haberdar edelim,ilk zamanlar tabiki yoğun olacaz ama kaçamaklar yaparız :))

yenidoğan sünnetine gelince bir tanıdığımız doktorunun yaptıralım demesine rağmen çok küçük diye kıyamadı yaptırmadılar doğduğunda,bu yaz 2,5 yaşında sünnet yaptırdılar abisi ile birlikte yara olmuş kaşımaktan bilmiyor çünkü bezde bağlanıyor altına sıcak geliyor berbattı yaa bezsiz dolanıyordu ortalıkta bende kıyamam diyordum ama onu görünce yaptırmaya karar verdim henüz doktorumuza danışmadım ama son haftalarda sorucam o da yaptır derse kesinlikle yaptırmayı düşünüyorum acıda hissetmiyorlarmış yaptırmak mantıklı geliyor bana bakalım...

elifcim geçmiş olsun canım umarım bugün sancı çıkmaz biraz daha sabreder inşallah sabırsız oğluşun :))

Bizde eşimle hafta sonu odayı boşalttık eşim balkonunu yıkadı o balkonu hiç kullanmıyordum resmen çamur olmuştu,kileri boşalttık eşyaları tekrar düzenledik odadan çıkanları oraya koyduk,kondüsyon bisikletimi,masaüstü bilgisayarımı ıvır zıvır eşyayı arabaya taşıdı annemin bodrumuna götürdü,halılarımı yıkamaya verdim çok yorulduk ben bişi yapmadım ama eşimin peşine dolanmaktan yoruldum...

Odamızıda aldık çok şükür kızlar kayınvalidem ve annemide götürdük bir saatte bitti işimiz denk geldi bu sefer tam istediğim gibi beyaz kahve sade bir takım aldım cuma günü gelicek resimlerini koyucam size..duvar kağıtlarını aldım bir duvara kağıt döşeticez perdesi,halısı ve avizesi kaldı geriye bakalım...birazdan annem ile kemeraltına inicez lohusa geceliği falan bakıcaz eksiklere bakıcaz...
Ne kadar zor işlermiş yaa kafamız doldu resmen öyle mi yapalım böyle mi yapalım,o kadar kararsızım ki ben zor beğeniyorum eşimde tam tersi herşeyi beğenir hiç ince düşünmez öyle olunca çok zor oluyor benim için tek başıma karar veremiyorum neyse çok şükür odayı aldık ya gerisi kolay artık üzerimden yük kalktı resmen allah herkese kolaylık versin...

nehirday, içine sinmesine sevindim hadi gözün aydın güle güle kullanın inşallah a.s.

bende bugün verdim halıları yıkamaya 1 haftaya gelirmiş sempatiksalakcinni

inşallah doğuma kadar temizliği yetiştiririm sempatiksalakcinni

eşimin beni aldattığını geçen aya kadar bende çok görüyordum bu ara görmüyorum nedense sempatiksalakcinni tekmeleyerek bağırıp çağırarak uyandırıyormuşum kocacığımı ahaha hiç hatırlamıyorum ama kaydirigubbakcemile3

adamın bi halt yiyeceği varsada cesaret edemez artık rüyadan bile 1 hafta canını okuyorum kaydirigubbakcemile3

rüya bile olsa insanın morali fecii bozuluyo ama yhasempatiksalakcinni

nehircim hayırlı olsun... bebişinin odası... güzel günlerde kullansın. sağlıklı kulllanmak nasip etsin Allah.
evet işleri biz yapmıyoruz ama peşi sıra dolaşmak ve düşünmek yetiyor açıkçası...

tsiraacım...katılıyorum sana. rüya da olsa sinir bozucu bir durum..
zaten iş yerinde çok samimi bir arkadaşı var. onunla benden daha çok şey paylaşıyor diye sinir oluyordum. rüyamı da öyle görünce...acabalar başladı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…