Şükretmediğime pişmanım

Göbek bölgesi mi çok geldi? Bacakları kalın, kolları maşallah. Omuzları dar. Ee haliyle yüzü de aynı şekil olacak. Bazı insanların harekete geçmesi için kırılması gerekir. Güzellikle gitmeye devam et bu kız 2 3 ay sonra 130 140 kilo oldum derse sebebi sensin

Allah Allah ben miyim? Yoksa sağlıksız beslenmesi mi? Zamanında herkes benimle dalga geçiyordu ama ben gittikçe kilo alıyordum neden? Dalga geçildikçe daha çok yiyordum. Siz zayıflar anlamazsınız. Zorbalık insanın psikolojisini bozuyor. Ayrıca instagramda itsezgiirem yaz bak yorumlarına kıza ne hakaretler geliyor ama gün geçtikçe kilo alıyor. Ayrıca yorumların onu çok üzdüğünü söylüyor ama çaba sarfetmiyor. Bir kişinin lafıyla kilo almaz merak etme. Sayın 36 beden hanımefendi

Zorbalık yapıldığını zannetmiyorum. Ona güzellikle diyet yap rejim yap spor yap diyene hep bir bahanesi var. O istiyor ki ben bu halimle de güzelim bana bunu söylesinler. Sende bunu yapıyorsun hoş birşey mi? Evet zayıfım, çünkü zayıf kalabilmek için yeri geliyor o çok sevdiğim yemeklere yüz çeviriyorum. Herkes porsiyon porsiyon yemek yerken ben 2 kaşık yiyip doydum deyip çekiliyorum. Tercih meselesi bu.
Hanımlar rica ediyorum polemiğe girmeyin.
Polemiğe girmem abla, olanın yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Ancak arkadaş ısrarla saldırarak haklı olduğunu savunmaya çalışıyor.

SEn beni baskasiyla karistiriyosun heralde. Gecen sefer ki konuda kilosuyla ben dalga gecmedim. Kilonun zengin koca icin kriter olmadigini yazdim hatta. Beyin daha onemli bi kriter cnku

Valla matruska bize duyar kasma hele yapmadigim demedugim seyden

Çoook aşırı bir kilon yok sanırım boyun 170. Kendini sev biz kadınlar her halimizle güzeliz. Elin, kolun sakat değil ve nefes alabiliyorsun Yavaş yavaş kendini alıştırarak kilo verebilirsin
120 kg? çok değil? şaka mısınız? duyar kasmayın her şeye be.

Diyet yapacaksın başka yolu yok. İlham da bekleme başla hemencik. Ben de ömrüm boyunca 10 kilo ile uğraşıyorum. 2 ay diyet 10 ay ölümüne yeme. Ben maalesef bir ömür diyet yapamam sağlığım yerindeyse kendimi çözdüm. Zaten ben doğuştan kaybetmişim Gaziantepliyim suç benim mi

Herkes zayıf olmak zorunda değil bence ama bir kadın giyinmeyi bilmek zorunda. Sen de öğrenirsen kendini daha iyi hissedersin. Seni rahatsız eden bir kilon varsa o taytı giymemekle başlayabilirsin mesela.
cidden, yani konussam kesin linclenirim ama bazi kilolu hemcinslerim maalesef berbat giyiniyor, her şeyi giymek zorunda değil herkes. Kendileri nasıl yakıştırıyor anlamıyorum.

cidden, yani konussam kesin linclenirim ama bazi kilolu hemcinslerim maalesef berbat giyiniyor, her şeyi giymek zorunda değil herkes. Kendileri nasıl yakıştırıyor anlamıyorum.
Bu konuda size hak veriyorum. Resimde de üstüne giydiği şey ona göre değil maalesef göbeğini çok göstermiş . Oversize bir tişört daha iyi olurdu. Bizimde giymeye hakkımız var deyip yakıştırıyorlar ama maalesef çok kötü gözüküyor

hakkı yok demem ama, hakkım var diyip kötü giyinmek de yanlış bana göre. Büyük beden güzel kıyafetler var baya.

sağ olun hasta değildim ne oldu bilmiyorum işsizlik vs çok sorun yaşadım

şükürle alakası var bu arada kendimi beğenmeyip ağlıyordum ellerimde kalçamda sorunb buluyordum
VanessaRinki,
konularından, konularında bahsettiği içeriklerden dolayı az çok bildiğim birisiniz, evet insan her anına şükretmeli ama sizin durumunuzun şükürsüzlükle alakası yok, yazacaklarım kaba ve sert gelebilir ama dediğim gibi açtığınız konuların içeriklerini bildiğim için “bence” doğru bir analiz mesajıdır sadece.

Siz hayatınızdan memnun değilsiniz, memnun olmadığınız şeyleri değiştirmek yerine gittiğiniz üniversiteden tutun, okuduğunuz bölüme, ailenize kadar sürekli bir şu üniversitenin bu bölümüne gitseydim, ailem şöyle olsaydı gibi sadece başkalarına yönelik eleştiriler hayıflanmalar arkasına sığınarak hatayı kendinizde aramak çözümler üretmek yerine şikayetleniyor hiçbir çaba göstermiyorsunuz.

Yaşadıklarınız şükürsüzlükten değil çözümler üretmek yerine oturduğunuz yerden “sizce“ hayatınızı mahvettiğini düşündüğünüz her şeyin kendiliğinden şıp diye düzelmesini beklemekten oluyor.

Herkes ağzında altın kaşıkla doğmuyor, bazıları o altın kaşık için var gücüyle savaşıyor, çalışıyor çabalıyor, hayatındaki olumsuz tarafları düzeltmeye uğraşıyor, siz çabalamazsanız sadece ağlarsanız yıllar da geçse yine kendinizi aynı yerde ağlarken bulursunuz, buna eğitim hayatınız, aile hayatınız, iş hayatınız, kilonuz da dahil.

Belli ki duygusal açlık yaşıyorsunuz tabii buna bağlı yeme bozukluğunuz var, belki yaşadığınız hayat yüzünden depresyona girdiniz ya da kilonuz yüzünden depresyondasınız, bu yüzden de yemenizi artık kontrol edemez hale gelmişsiniz ama çabanız da yok çünkü 120 kiloya çıktığınızı anlattığınız konunuz Mart ayında açılmış, Mart’tan bu yana 5 ay geçti, o arada kusarak kilo verme konusu açtınız yani yiyeyim ama kusayım gibi sağlık sorunu olan obeziteyi sağlık sorununa neden olacak başka bir yolla alt edeceğinizi sanıyorsunuz.

Kaldı ki kilonuzu da dış görünüş için takıntı haline getirmişsiniz siz obeziteye bu kadar yüzeysel bakınca üyeler de ona göre yorum yapmış.
Obeziteye elleriniz ayaklarınız basen ve beliniz güzel görünmüyor çirkin hissediyorum olarak bakmayın, ki şu an morbidsiniz ve hiçbir şey yapmadan devam ederseniz bu kış 150 kilo olursunuz bu da nefes almada zorluk, uyku apnesi, karaciğerde yağlanma, kalp-damar sorunları, tansiyon, diyabet gibi kronik hastalıklara davetiye demek.

Kilosuna dikkat eden insanlar da hastalanabilir ama obez insanların hastalıklara yakalanma riski daha yüksektir, kiloya dış görünüş olarak değil sağlığınızı tehdit eden bir sorun olarak bakın.

Kusarak hiçbir şey yemeyerek çözebileceğiniz bir “sağlık sorunu“ değil obezite, ahlayıp vahlayarak kendinize sadece üzülerek de çözülmez.

Bir kere abur cuburu hayatınızdan çıkaracaksınız, spor yapacaksınız, sebze- meyve- et üçlüsünü sağlıklı ve dengeli bir şekilde alacak bol bol su tüketeceksiniz, öğün atlamayacaksınız ama koca tabaklarda değil küçük tabaklarda yemek yiyeceksiniz, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi hayat felsefeniz yapacaksınız bol su içmeyi ve sporu asla hayatınızdan çıkarmayacaksınız, kusarak aç kalarak tek çeşit beslenerek birkaç ay kilo verirsiniz sonra en ufak bir diyet bozmada verdiğiniz kilolar misliyle geri döner, bu sebeple çevrenize, hatta buradakilere, okulunuza, bölümünüze, ahlayıp vahlarken yapmadığınız stajınıza vb dövünüp kızmak yerine çözümsüzlüğü de çaresizliği de kendinizin yarattığını, aslında çözümün kendinizde olduğunu da unutmayın.

Mart’tan bu yana azıcık çaba sarf etseydiniz spor yapsaydınız bol su içseydiniz yediğiniz abur cuburları kesseydiniz porsiyon küçültseydiniz ayda çok değil ortalama 4 kilo verir şu an 120 yerine 100 kilo olurdunuz bu da başlangıç için iyi bir motive olurdu.

Spor deyince maddiyata bağlanıyor hemen spor salonu vs, hayır efendim biraz disiplinle evde de düzenli spor yapılır, birkaç kiloluk su petlerine su doldurarak ağırlıklı çalışma, biraz mekik biraz oynayarak kalori yakılır, hiçbir şey yapılmasa düzenli yürüyüş yapılır.

Hayatınıza üzülerek hiçbir şeyi değiştiremezsiniz.

Son düzenleme:
Velhasıl VanessaRinki hepsi olmasa da kilo sorunu olan bazı insanların kaçış yöntemini kullanıyorsunuz, sizin kiloyla alakalı bahanelerinizi az çok tahmin edebiliyorum bu hali çok iyi tanıyorum çünkü.

Bu halin benim hayatımdaki sıfatı Annemdi, bildim bileli kiloluydu kilosunu hep bir şeylere bağladı çocuk doğurdum e bende doğurdum, sezaryenle doğurdum e bende sezaryenle doğurdum ama ben 3 çocuk doğurdum sen tek derdi, e ailede 3-4 çocuklu olup gayet kendine bakan kilosuna dikkat eden kadınlar var, sonra hep şikayet edip hiç çaba sarf etmemesi nedeniyle morbid obez oldu, tabii kiloya bağlı kronik hastalıklar başladı bari o dönem kilo versin diye çabaladık yine bahaneler sıraladı su içse yarıyormuş, hiçbir şey yemediği halde kilo alıyormuş, evden paket paket abur cubur attım, buzdolabındaki yiyecekler faciaydı, spor yapamazmış yürüyemezmiş 100 adım ötesindeki markete dahi taksiyle giderdi, dediğim gibi kilosu olmayanlar da hasta olabilir ama obezite bile bile hayatına son vermeye davetiye demektir.

Daha gençsiniz yolun başındayken hayatınızın iplerini elinize alın, hiçbir şey yapmaz sadece dövünürseniz de kendinize yaparsınız buradakilere veya çevrenizdekilere bir şey olmaz, sekme kapatıp çıkarız bu durum daha da nasıl yazılır bilemedim, yine Vanessa yine aynı konular zamanında yazdık daha da yazmaya gerek yok deriz biter.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…