Tüp Bebek Merkezleri süleymaniye de tüp bebek yaptıracaklar buraya

kızlar bebişlerimizi kucağımıza alana kadar bırakmayalım birbirimizi inşaallah.

evet ecrincim bu dönem çok sıkıntılı geçiyor paylaşırsak azalırız benim her gün girme şansım var içimizi ferah tutup alcaz bebekleri inşallah
Hepimizinki hayırlı olsun Allah yüzümüzü gülürsün amin

Kızlarrrrrr bide tavsiyem olumsuzları okumamanız çok fena çökertiyo olumlu düşünüp olumluya yönelelim inşallah:)

ecrin ays mehtap hoşbuldum kızlar vede çok sevindim valla ama şimdi kolesterol sonucuma canım sıkıldı biraz aldım 263 olmuş ldl 170 aile hekimi ile konuştum anlattım bebek için düşürmem lazım diye doktorda çok saçma bi kural dedi hem hamilelerin çoğu 200 ün üstünde altını arasan zor bulursun falan dedi neyse artık kilomda 100 geçen aydan diyetteyim 5.5 kilo ancak verdim ama işlemler çok uzunmuş ya bende bu yaz hallederim diyordum ben öğrenciyim eylülde okullar açılıyo o zamana bile çok uzun diyordum off

Son düzenleme:

kolesterol kısmında hiç bilgim yok canım kilom var ama çok şükür kolesterol sıkıntım yok inşallah hayırlısı olur, burda işlemler uzun sürüyor malesef aman geç olsun da güç olmasın kilon için diyetisyenden yardım almalısın özeller kiloyu sorun etmiyorda devlet ediyor .
ayyyyy ne güzel bebişin okullar açılırken sana sürpriz yapar inşallah

valla eşimdede bendede sorun yok görünürde 4 yıldır bebeşimizi bekliyoruz şöyle eylül ekim gibi gelse ne güzel olur okulumada engel olmaz hayırlısı olsun.ama artık eskiye göre umudum var bazen o kadar karamsar oluyorum öyle korkuyorumki bi sorun çıkar diye ama testleri yaptırdıkça çok şükür diyorum bi şu amh testinden korkuyorum onun içinde şimdiden arısütü bal polen karışımı yiyorum çok faydalıymış

Gelir annesi inşallah gelir ,sen içini temiz tut .Herşeyin hayırlısı canım

Gelir annesi inşallah gelir ,sen içini temiz tut .Herşeyin hayırlısı canım

amh testi ne oluyo sevilcim

amh testi ne oluyo sevilcim

canım ahm testi yumura kalitesi ile ilgili hani şu erken menopoz durumları oluyor ya onun durumunu gösteriyor eğer düşük çıkarsa tüp bebek bile yapılamıyormuş sanırım hatta benim süleymaniyeye gittiğim gün bi kızcağız vardı tüp bebek için başvurmuş (bu işlem için çapaya yolluyorlar 50 liralık bi test) bu testi yaptırmış 0,4 çıkmış doktor yumurtalıkların 44 45 yaşındaki bir kadın yumurtalığı gibi demiş zavallım çok kötü olmuştu olması gereken sanırım 1-2 falan ama tam bilemiyorum kızlar bu çok önemli ve öyle kolay düzelen birşey değil yani erken menopoza girmek demek ben biraz burdada araştırdım 30 yaş ve üstü olanlar topiğinde falan da yazmışlar arı sütü bal polen karışımı 5 6 aylık bi süreç sonrası düzeltme yapıyormuş

kızlar tutmayan aşılamalar tüp bebeklerde bu test çok önemli
Anti Müllerian Hormon(AMH):

Son yıllarda yapılan çalışmalar, yumurtalık rezervini belirlemede en iyi göstergenin, Anti-Mullerian Hormon (AMH) olduğu saptanmıştır. Bilindiği gibi, bugüne kadar, bu amaçla genellikle FSH kullanılmaktaydı. Çalışmalar FSH nın Inhibin B ve AMH üçlüsünün rezervi belirlemede ortak amaçla birlikte kullanılabileceğini belirtmiştir. Özellikle bunlar içinde AMH’nin diğerlerine oranla daha değerli ve doğru sonuçlar verdiği kabul edilmektedir.

AMH nedir?

Inhibinler ve Activinler ile aynı ailedendir. Bu grup hormonlar dokulardaki gelişme ve farklılaşmada rol oynamaktadırlar.

AMH yumurtalıktaki granulosa hücreleri denilen hücreler tarafından üretilmektedir.

AMH’nin üreme çağındaki kadında hayati önemi olduğu düşünülmektedir. AMH, primordial follikül havuzun azalmasında, folliküllerin primordial safhadan büyüme safhasına geçiş hızının düzenlenmesinde önemli role sahip görünmektedir. AMH, primordial follikül havuzunun tüketilme hızını yavaşlatarak koruyucu rol oynamaktadır. AMH, erken antral dönemde de, FSH’a bağlı follikül büyümesini inhibe ederek, foliküllerin büyüme hızını düzenlemektedir. AMH’nin follikül oluşumundaki düzenleyici rolü, son yıllarda bilimsel arenada önemle vurulanmaktadır fakat her klinikte yapılamayan ileri düzey bir testtir.

FSH ile AMH’nin Temel Farkı Nedir?

Hipofiz hormonları olan FSH ve LH, yumurtalıkların faaliyetinde etkilidirler. Ancak bunlar, dolaylı belirteçlerdir. Oysa AMH ve İnhibin B, direkt olarak yumurtalıklarda üretildikleri için, rezerv ve yumurtalık fonksiyonlarını doğrudan göstermektedirler.

Ayrıca FSH, menstruasyon döneminde değişkenlikler ve oynamalar göstermektedir. Menopoza geçiş döneminde de değişkenlikler sürmektedir. AMH ve İnhibin B ise daha stabil olup, daha güvenilir bir gösterge özelliğinde olan belirteçlerdir.
rezervi saptamak önemli bir ayrıntıdır ve şüphesiz rezerv azlığı gebelik yolunda başarıyı zorlaştıran ve iyileştirilmesi zor olan önemli bir hastalıkdır. En önemli nokta ise yumurtalık rezervi azalmış bir anne aday adayının doğru ellerde vakit kaybetmeden uygun tedavi yöntemi seçilerek tedavi edilmesi gerektiği ve kaybedecek zamanın olmadığının bilinmesi gerektiğidir.

Son düzenleme:
arkadaslar iki gün girmedim burası ne kadar kalabalık olmus böyle...ama söylemeden edemicem cokta güzel olmus...hepiniz hosgeldiniz..bana yazdıklarınız içinde cok tesekür ederim..sanırım içinizde süleymaniye konusunda en tecrübeli benim,biliyorsunuzki benim elimde suanda kocaman bir negatif var ve bugünde hafif hafif hasta olmaya basladım..merak ettiğiniz seyler varsa anlatabilirim..mesela asık suratlı calısanlar var demişsiniz yaa,o hastanenin en asık suratı suanda izinde olan ama normalde 1 numarada kayıt acan hanifeydi galiba adı kapalı bayan..ikinciside 2 numaradaki evrak rapor odasındaki hafif şişman bayan..yumurta toplama ve sonrasındaki transfer işlemi 5.katta yapılıyor,onlar gayet iyiler..zaten 8-10 kişi beraber bir odada oluyorsunuz..duruma göre 5-6'da olabilir.çatlatma iğnesini yaptıgınız saate göre sizi yumurta toplamada sırayla alıyorlar.narkoz veriyolar sonrasındada benim hiç agrım olmadı ama narkoz verildiği için basım bütün gün döndü..3 gün sonra transfer oluyor onda narkoz yok,alttan muayene gibi ondada agrım olmadı..ama bence o hastanenin basarı yüzdesi düşük cünkü benimle beraber olan kimsenin pozitif haberini almadım.tabi nasip meselesi olacaksa oradada olur baska yerdede ama bunu söylemedende gecmek istemedim..Allah'ım bebek isteyen herkese nasip etsin inşallah,hepimizin kucakları bebiş dolsun..amin..

off biz daha o kısımlara gelemedik ne yazık daha dosya için evraklarımı bile teslim edemedim ben şunu merak ediyorum ben tek aşılama yaptırdım diğerini hemen yaparlarmı acaba yazın bari onu halledeyim ya hiç birşey demediler bana istedikleri evrakları hazırladım kan tahlilim yapıldı bide adetliyken muane oldum hazırlanacak başka neler var acaba??

rahim filmi,akciger filmi ve dahiliye raporu var..ondan sonrada adetin ikinci günü tekrar gel diyorlar ve dogum kontrol hapı kullandırtıyolar birsüre böylece tedavin baslamıs oluyor ama benim evrak toplamam 6 ay kadar sürdü..asılama hakkındada malesef bir bilgim yok..bana direk tüp bebek yaptılar..

Sağol canım bize verdiğin bilgiler için yaa ne biliyim benimde tereddütlerim var o hastaneyle ilgili ama napalım devlet bi imkan vermiş onuda kullanıyım istiyorum peki kaç sefer tüp bebek hakımız oluyo, mesela senin kaçıncı, bi daha düşünüyomusun orda ve son olarakta sana kaç embriyo transfer edildi bunlarıda yanıtlarsan sevinirim canım :) bide sizin sorun neydi ayy ne çok soru sordum sen ayrılma bu topikten deneyimli olduğun için bize yardımların olur

üzümcüm en tecrübeli olarak verdiğin bilgilere teşekkürler ,devletteki hakkımı kullanmak üzere başladım oraya,bende merak ettim mehtap gibi sen nerede düşünüyorsun bundan sonra canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…