Sümüklüböceğin hikayesi

inanmıyorum! arkamı dönmeye gelmiyor...ben de günaydın diycem diyordu.kendince selam günaydın yazmış size....vayyy...dikkate bakarmısınız? cevapla yı tıklamış göndermiş.

kahvaltı sofrası ortada...deniz baba ile yatakta keyf yapıyor.anne elinde çay tiyatro sinema programlarına bakıyor...ohhhh.yaşasın hayat.

çokkkk şükür bu günlere Allahım.

denizannem denizkuzum ne cok ihmal etmisim sizi ne guzel anilar kacirmisim kocaman kiz olmus deniz dillenmis buyumus cok cok opuyorum ve sariyorum sizi :) tarhanada beni unutmamissiniz ya kocaman bir gulumseme ile okudum :)
bir daha bukadar uzun sure uzak kalmamak dilegiyle cicek veren ikonu bulamadim senin icin deniz annem hos forumun bu halinde konuyu bile zor buldum

evet evet....çok zamandır yoksun.
evet deniz maşallah çok büyüdü şğkürler olsun.artık bezdiriyor zilli,cadı başı.arayı uzatma....
nerelerdesin?neler yapıyorsun?sağlığın?
çiçek veren ikonu ben de bylamıyorum.önceden ezbere ,k, nılta
üstüste 71 yine iki nokta üstüste yapıyordum...şşmdi yapsam da başka bişey çıkıyo.acele yazdım canlı yakalıyayım diye.kocaman öpüldün.se vgi ile.

iyiyim denizannem is guc kostuma ve bitmeyen griple ugrasiyorum :) bugun birden icime deniz dustu kosa kosa gelip baktim nasil ozlemisim nasil şenlenmiş burasi :)
dip not : denizin oyuncagi yavuz bebek babaya bi isaret olabilir mi o fikir hala gundemde mi :))

DENİZ BENİM CANIM....DENİZİ ÇOK SEVİYORUM...O BENİM CANIM...BEN ONU ÇOK SEVİYORUM .HİÇBİYERDE BIRAKMAM.DENİZİ HİÇBİYERDE BIRAKMAM AYPANIN ÖNÜNDE MESELA...(MARKETTEN BAHSEDİYOR AYPA DERKEN.HEH HEEEE....NERDEN AKLINA GELDİYSE....)

BU CÜMLELER DENİZİN BURAYA YAZMAMI İSTEDİĞİ CÜMLELER ...O SÖYLÜYOR BEN YAZIYORUM.NE YAZDIN DİYE SORUYOR ŞİMDİ.....

ŞİMDİ BABAM İÇİN BİŞEY YAZ DİYOR.NE YAZIYİM D,İYE SORUYORUM.DENİZ BABASINI ÇOK SEVİYOR YAZ DEDİ.BU KADAR....MIŞ.

(Onlar şimdi çok mutlu olucaklar di mi diye de soruyor...ben de evet dedim ve gönderiyorum

notnu yaz demedim ki...diyor.heh heh heh...

iyi geceler böcekseverler............

sadece selam verecektim bir kaç zaman önce deniz yakaladı da yazdırdı.heh....deniz dün bana, bana karışma anne dedi
kötü oldum...tamam mı şimdi...o oldu mu?sevinmeli mi?yoksa üzülmeli mi.....daha dün ,,,söz misali...daha dün oturamaz iken...göz açıp kapayıncaya kanatlanıp gidecek mi?

çocuk sahibi olmadan da çok mutlu hayatını yaşayan kadınlar topiğini gördüm bir ara okumaya çalışıyorum...kafam karışık....öncesi...sonrası.

çocuk....çocuk büyütmek zor zanaat imiş.gerçekten zor.kendinden vermek...çok yorulmak...kendiniz olamamak...tek tek yazmaya sığmaz..
ama işin tuhafı bunu seve seve yapmak...eh arada sızlanırsınız şikayet ettiğiniz zamanlar mutlaka olur.hangi annenin olmaz ki..ama bir ikincisini de istersiniz.sığdırmak istersiniz yüreğinize...

deniz uyuyor...bana gün yeni doğdu...çay demlemeli mi? iç dökmeli mi?

sen cok guzel cok ozel bir anne sin seni tebrik ediyorum... yavrunla esinle bir omur mutluluklar diliyorum.. saygilar..

dün sabah....

pepeden öğrendik....her sabah izliyor tv de.basmet...tuzsuz peynir yoğurt yumurta ve koyulaşacağı kadar un..basmet basmet deyip duruyordu...neymiş bu derken ..artık haftanın iki sabahı yapar yer olduk basmeti..ben ismine bir de leydi ekledim.asilleştirdim..heh.oldu mu sana leydi basmet...bir tuhaf geliyordu.ünlü ünsüz uyumuna tersmi geliyordu uyuşmuyormuydu?ya basmat ya besemet ya bismit ya büsmüt mü olmalıydı.ya da benim kuruntum du...ses uyumundan bilgece kimse var ise...lütfen....kazanım kazanımdır....

neyse...dün sabah yedik yine leydi basmetimizi....LEYDİ BASMET! yahu sizce de kulağa daha hoş gelmiyor mu böyle?
laf aramızda adını daha ilk duyduğumda önyargı ile yaklaşan ben(sanki bizlere herşeyden önce önyargılı olmak öğretilmiş)denizden fazla sever oldum...bazen farklılaştırıyorum.ununa çavdar ekliyorum.az baharat atiyorum...sonucunda:denizin yorumu;anne yap ama baharat koyma....ya da ..yahu tarifte ne varsa yapsana öyle.yapışır tavaya parça parça oluverir alırken...deniz olsun der...yavrum benim..

kahvaltıdan sonra denize her zaman derim hai ben şimdi mutfağı ve odayı toplıyacağım sen de senin dağıttıklarını...pek yanaşmaz.of...ne zor huy edindirmek...düzenli tertipli olmasını sağlamak.canı isterse yapıyor ama....onun keyfine de kalırsak...seneye okulöncesi...düzenli olmayı eşyasına malına sahip çıkmayı korumayı öğretmeye çalışıyorum...deniz biraz vurdumduymaz.dökülene kırılana olsun dedik hep sanki biraz fazla yumuşakça...bir şeyi devirse geçse hiç umurlu değil.normal yaşantısına devam eder..atlar geçer üstünden.
dün hava biraz güneşli idi.son bir hafta hava kapalı...temiz hava alalım istedim.ne dediysem baktım tınmıyor.ben de başka işlere koyuldum evde.ciflerle eldivenlerle oynadımsen mi kiri daha iyi çıkarıyorsun yoksa benim bilek kuvvetim mi diye iddialaştık.size bir şey diyeyim mi çok yavaşça....en alaaa markalar halt etmiş.ne varsa bilek kuvvtinde var..
odaya şöyle bir girdim.pencereden ışıyan güneşten söz ederek :ne yapalım.biz de evde otururuz bu gün..halbukiişlerimiz bitseydi dışarı ,yeşil parka gitmeyi düşünüyordum..dedim..sonra işime döndüm.bir iki dakika...fazla değil...baktım ufaktan toparlanıyor.heh heh..

giyindik çıktık...parktayız..amacımız da var.her ay tübitakın yayınladığı bir çocuk dergisini alırız.Meraklı Minik. önemle tavsiye ederim.çocukların her türlü gelişimleri açısından türlü etkinlikleri var.denizle çeşitli yaprakları toplayıp bir yaprak kitabı yapacağız.denizin ilk ilk kitabı olacak.dergilerden çıkan kenarlarını zımbaladığımız çok minik kitapçıkları saymazsak.parka girdik.park ama sadece yeşilliği yok.çiçinde yeşillikleri olan kenarında köşes,nde kalmış bir çocuk parkı.spor aketleri de var.bizmki daha çok spor aletleriyle ilgili.nerede tırmanacak bişeyler var.kafa göz yarılacak...Allahıma bin şükür artık o yüreğimin ağzı na geldiği günler geride kaldı.daha rahatım...artık bankta oturup izleyebiliyorum.tabiii o da çok az.deniz hep ona eşlik etmemei ister.biraz spor aletlerine takıldık.sonra saklambaç oynayalım dedi.kabul ettim.ilk o saydı ben sobeledim.sıra bendeyken krala ne uyuyorsun.deniz olsana biraz bak nereye gittiğine.yirm olup sağım solum sobeden sonra başımı çevirip görmeyince...tıpkı filmlerdeki gibi.....göremeyince....Allahım....çıldırırım...ne yaparım bir şey olsa.hemen banktaki az ömce merhabalaştığımız bir buçuk yaşlarındaki kızlarına bakan bayana sordum sessizce..gösterdi.sonra oyun devam etti...
amacımız vardı ya....yaprakların çoğunu ben topladım.kitap ,çin sayıları oldukça az...deniz kendi havasında...parka girince yaprağı maprağı unuttu.
eve döndük.günlük küçük bir market alışverişinden sonra...çoğu zaman öğlenleri yoğurt yer .öğün yerine.içine dönüşümlü olarak badem ceviz üzüm den oluşan kuruyemişle (bu bazen değişiyor gün kurusu ya da tahin helvası vs vs vs uzar gider....biraz bazen bir iki kaşık pekmez..mutlaka tar tarçın.ve mutlaka mutlaka b,r dilim çavdar ekmeği...
bugün çorba istedi.benden de ilave az hamurlu yeşil mercimek ve cevizli yaz helvası......sümeyyecimm.afedersin.ve eğer okuyan hamileler var ise....inşallah o dönemleriniz geçmiştir.ama işte bazen hiçbişeyini atlamak istemiyorum.sonra uyudu.ben de yarım bıraktığım iş işerime devam...
akşam olup ta baba kapıyı tıklayınca...deniz sanki uzuuun yıllarca görmemişçesine taramalı tüfek gibi saydırmaya başlar.tırtır tırtır tırtır tırıtır....konuşma kıtlığından çıkmış...neyse ,oh biraz nefes alayım

akşam yemeğinden sonra babasına söyledikleri:

şimdi,ben bekliyormuşum.bir eşeği uzun eşeği.sen geliyon ben üstüne çıkıyom deh yapıcam .ötüne vurucam.hadi!

işte böyleeee...o bize oyuncak...biz ona...sevgi ile....

bu saatte....tatlı uykularda olun böcekseverler......mayalanan yoğurdu dolaba koymak için kalkmıştım.

Son düzenleme:
iyi akşamlar böcekseverler............

deniz bugün iyice gezdi....çocukluk arkadaşımında bulunduğu bir ortamdaydı.arkadaşım ve ablaları...tanıştırdım ...çocukluk resmimi getirmiş arkadaşım...denize gösterdim...etkilenmiş olmalı...akşam evde :anne biz neden çekirdek aileyiz geniş aile değiliz.bi kuş alalım biz de geniş aile olalım dedi
.öncesinde de bir resim yapmış getirdi.anne bak bu benim bebekliğim dedi.....

çok yoruldu...onunla vesaitte ben de.şimdi bir uyuyuşu var...az önce bulaşıkları devirdim kazara koca bir tabak ta kırıldı...hiççç.banamısın demedi.mışıııl mışıl uyuyor tatlım.....

annecimmm...bir süredir senin için nette geziniyorum.büyüyorsun annem...sana oda ayarlıyacağım.seneye ana sınıfına başlıyacaksın...bana kalsa o kadar zekiisin ki...direkt seni 1 e vermeliyim.şimdiden harfleri toplamaya çalışıyorsun.bugün gezmekten dönerken minübüsün camından uzaktaki yazıyı çözmeye çalışıyordun.otel di okumaya çalıştığın kelime.ne dedin biliyor musun.hecelerken tel değil de let dedin...nasıl sevindim senin için nasıll mutlu oldum.tersten de olsa üç harfli heceyi topladın.bu bence çok büyük bir başarı....uyu tatlı kızım .uyu...uyu da büyü...büyük yerlerde göreyim inşallah seni....uyumadan önce bana söyledin ya...anne bir uçağımız olsa heryere gideriz diye...babası sürsünmüş.ben de ancak pilotların uçağı uçurabileceğini bunun çok kolay olmadığını büyüüük büyük okulları okumak gerektiğini söylemiştim.bana sen beni o okula götürümüsün dedin.tabiii annem tabiii sen yeter ki derslerini çalış ..neyi istersen o olursun.ben seni götürürüm o büyüük okullara demiştim ya annem...dalmadan önce...kimbiliiir neler görüyon rüyanda şimdi.tatlı uykularda ol annem....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…