Sümüklüböceğin hikayesi

ne tuhaf!annelik çok tuhaf birşey... ..nasıl anlatsam...sen uyu diye dört gözle bekliyorum...uyuyunca da kendimi yine seninle ilgili yerlerde buluyorum...
bazı zamanlar çok bezdiriyorsun ya beni.eşek!çıkıp bi hava alayım diye avm lere atıyorum kimi zaman kendimi.tabiii babana bırakıp seni.telefonumu bile almayıp...ne zaman döneceğim bilinmez....
heh...yine mutlaka bir çocuk mağazasındayım...seninle...seninle...hep seninle...Allahım...sana şükürler olsun bu duyguyu yüreğime yerleştirdiğin için...

ama artık.sen de daha fazla söz dinle ...lütfen yani.

mrb ben yaklaşık bir aydır takip ediyorum sümüklü böceğin hikayesini ilk başta ağlayarak daha sonra çok güzel huzur dolu bir yolculukta gibi devam ettim uzaktan. bazen yorum yapmak itedim ama bölemedim sanki büyüyü bozmamak için aslında soracak çok şeyim var ama zamanı gelmemişti.ben 6yıllık evliyim evliliğimin ilk ayı dış gebelik geçirdim ve ameliyat oldum kısa keserek anlatıcam ilk tüpbebek deneyimim özel hastane negatif 2 yıl sonra 2. deneme ankara tıpfakültesi kadın doğumda kızkardeşim ameliyathane hemşiresi özle hocaama yumurta toplama işleminde enfeksyon geçirdim o halde transfer bebek tutu ama enfeksyondan dolayı sonlandırdılar ölümlerden döndüm 2 ay hastanede yattım panik atak geçrdim kendime gelemedim eşime olmuyor dedim ben birdaha denemicem yapamıyorum akıl sağlığımdan olucaktım dedim evlatlık alalım ve ben o dönemlerde hep düşünüyordum evlatlık olmasada koruyucu aile olalım diye alıştıra alıştıra devam ediyordum hep karşıydı ameliyat olduktan sonra bende gerçekten birdaha denemek istemedim ama eşimde asla evlatlık almam şuan böyle düşünüyorsun düzeldikten sonra sende hak vericeksin bana doktorlar asla sizin çocuğunuz olmaz demediği sürece olmaz diyorduve şuan tedaviye tekrar başladık Allah birşeye ol derse olur ve nerede nasıl olacağıda ona bağlı hiçbirşey bizim elimizde değil ben başka hastaneye gitmek istedim ankara tıp fakültesi beni okadar korkutuyordiki asla dedim kız kardeşim ısrarla özel hocalar var başka hocaya ayarlarız diye bana yardımcı olmya çalıştı ama bu seferde ona bu kadar yük olmak istemedim çünçü maddi manevi o olmasa o hastanede bu kadar rahat 2 ay geçiremezdim hastanenin tüm güzel imkanlarından onun sayesinde yararlandım ama ağrılardan bunu anlayamıyordum çok ağırdı rabbim kimseye yaşatmasın kız kardeşime dedimki asla kimse karışmasın belli kişiler dışındada bilen olmasın eşimle biz halledicez bu sefer hiçbir rtanıdıkta ayarmayın sonra bizim yüzümüzden diye çok üzülüyorsunuz dedim çünkü bu konularda gerçekten çok şanssızımgittiğim hastanede sorunsuz ilk gün doktorlar çok tatlı ohhh dedim yanımda eşim ve annem annemede söyledim çok huzurluydum kan alındı ultrasona girdim hiç sorun yok şaşırdım doktora gittim ben daha önce böyle birşey yaşadım dedim doktor tüm o hastanedeki raporlarımı istedi ve götürdüğümde ölen hastane kurulunu topladı benim durumumu konuşmak için annemle beklerken evet dedim başlıyoruz ne çıkacak bakalım:)doktor yanına çağırdı benim durumumum normal olmadığı hiçbir hastanede tüp bebek yaptıramıcamı bu riskli kimse bu riski almaz size sadece araştırma hastaneleri hacettepe yada tıp fakültesi var ama size hacettebede yapmaz ameliyatınızı hangi hastane yaptıysa orası sizin durumunuzu bildiği için orası yapar dedi çokkk şaşırdım tüm evrakları alıppp tıpışşş tıpışşş tıp fakültesi okadar sinirlerim boşalmıştıki ağlayamıyordumannem çok üzülecekti ama dayanamıyordum kız kardeşimi aradım hemen gel dedi yakındık oraya gittim cem atabekoğlu ve yine orda aynı doktor aslında çok bilindik bir doktor tıp fakültesi ana bilim dalı başkanı işinin ehi fakat ben şansızzz doktor hastane ne yapsın :)antibiyottik yüklemesi yapıldı 1 ay sonra tedaviye başladık yumurta toplandı damar yolum açık kaldı antibiyotik tedavisi damar yolundan devam etti ve 4 yumurta çıktı 2 si döllendi geçen çarşamba donduruldu önümüzdeki ay transfer inşallah vücüt kendini toplşasın bu sefet temkinli doktorum:)ve eşim bu sefer bana dediki bu sefer olmazsa asla birdaha sana bunları yaşamana izin vermicem gerekirse evlatlık alırız dedi şuan okadar sıcakki çok şaşırıyorum ve bende deniz bebeği takip ediyorum eğer olmazsa tabi herşeyin hayırlısı bu eziyetli yola girmicem deniz bebek kadar şanslı olurmu bakabilirmiyim bilmiyorum sadece okudukca hayran kalıyorum siz çok güzel annesiniz tüm güzel dilek ve dualarım sizinle :)bu arada 33 yaşındayım:)

iyi akşamlar böcekseverler.........sadece selam olsun...sayfa yürüsün..

ela 2.....bizden kocamaaan selam olsun....ayrıntılı okuyup yazacağım....deniz tam havasında....şimdi ne mümkün.heh..sevgi ile..

bak...şimdi...deniz yapıştı..aynen şunları söylüyor.deniz annesini çok seviyo.o onun canı.selamlar aleyküm

güzel dileklerinize teşekkür ederim.
gebe kalamamamdaki sorun?benim spontan bir gebeliğim olmuştu zaten...düşükle sonuçlanan..sonrasında olabilir dendi.denendi.olmayınca erkek infertilitesi olduğu anlaşıldıilk başlarda.yıllarca beklendi aşılamalar evlat edinmeden önceki son birkaç yılda 5 tüp denemesi..bizim tedavilere başladığımız yıllarda tüp bebek henüz yaygın değildi.çok ta pahalıydı.22 yıılık evli olduğuma göre varın siz düşünün.benim tedavilerimde yumurtam oluşuyordu.erkekteki sorun da gideriliyordu tüpte.biliyorsunuzdur.yıkama filan..yumurta olşumasına rahim kalınlığının olması gereken kalınlıkta olmasına rağmen ben şimdi anlıyorum ki benim yaşımdakilere o zamanlar ilaç dozları yüksek veriliyordu.şimdilerde bunun yumurta kalitesini düşürdüğü biliniyor.güme gitti denemeler diyebilirim.her neyse....
son denemeden bir öncekindeki tüp denemesindeki ilaç kullanımı sırasında tarifi imaknsız müthiş derecede baş ağrım oldu.neredeyse en yakınımı arayıp helallik isteyecektim.o derece.daha önceki denemelerdeki menogon(tüp tedavilerinde kullanılan ilaçlardan biri)kullanımlarında ise bayılma hissi geliyordu.bunun bir etkisi var mı şimdi tam emn değilim.o zamanlar bu tür ilaçların böyle bir yan etkisinin olabilecei söylenmişti.

sadede geleceğim....benim bir rahatsızlığım vardı.çoook eskilerden ..aslında bunun rahatsızlık olduğunu bile bilmezdim ya.çoook eski yıllrda....durun bakıyiiim bi hesaplıyayım.evlandiğimiz seneler diyebilirim.92 de evlendik.ütümüz bozulmuştu...eşim yeni bir ütü getirmiş içindeki yazıları okuyorum şöyle bir gözden geçiriyorum.nüzü diyor...üzü diyor....Allah Allah....nooluyor diyorum.asıl yazı.ütünüzü....kelimenin başı ilk harfi yok.kesinlikle yok.belki bana öyle geldi dedim.çünkü birkaç dakika sonrasında ütünüzü yazdığını gördüm anladım...

sonra...bundan birkaç sene sonra...atıyorum.10 sene olabilir.birkaç yıl az ya da fazla daolabilir.yokfazla değildir.ver elini anlaşalım.7-8 sene sonra olsun....bir gün...işe gidiyorum..hava sıcakk.yaz mevsimi....yokuş aşağı yolum.güneşte gözüme vuruyor...bir huyum vardı bir ara.gördüğüm her arabanın plaka numarasından bir kelime türetirdim.kaç harfli olursa olsun.kl ise klima pr ise prodüktör ya da profesör gibi...şimdi misalen öyle dedim...işte hangi harfler denk gelirse..plakaya bakıyorum..harflerin öncesinde 34 olur ya...İstanbul da yaşıyorum.34 yok...yok..sonrasında harfler tek tek kayboluyor...yine diyorum bana öyle geldi herhalde.güneş gözlerime vurdu ya..ani geüneş körlüğü olur ya.hani karda da olur kışın....çok fazla bakıldığında...tabiii bu olanlar çok uzun sene aralıklarla oluyor..

sonra,bir kersinde de rahatsızdım..gece acile gideceğiz...o arada diş tedavisi görüyorum...yapılan morfinden şüphelenip diş hekiminede gidip onunla etkisi olmadığını öğrenince....gece karanlığı....esi nesi...anesi...okuyorum...kelimeyi bulana denizden bir öpücük....

hastanesi hastanesi....heh hehe......

tabiii bunlar 5 -10 yıl ara ile oluyordu...son deneme öncesindeyim...şimdi sayı ile pek ilgilenmiyorum..5 kere dendiysem.4üncüde diyeyim...başta da demiştim ya çok şiddetli baş ağrısı...diye.bir de o zamanlar internet manyağıyım...nerde tüp bebek...kim nerde hamile kalmış.ne yemiş ne içmiş ne.................

okumaya da o zamanlar daha bir merak sardım.tıklayıp ta herşey elinin altında olunca...Mesnevii yi okuyorum geceleri...Mevlana'nın.yazılar karışıyor.sırayı takip edemiyorum...saate bakıyorum.sayılar yok.geliyor yerlerine kayboluyorlar.sol yarısı yok oluyor.boşluk.aynaya gidiyorum.yüzğme balıyorum.sol tarafım..yüzümün sadece...yarı yüz yok...karaltı.

eğer kişide kan pıhtılaşması varsa tüp bebek ilaçları bunu tetiklermiş.kadınlarda da bu 35 yaşından sonra ortaya çıkar belirti verirmiş bu rahatsızlık.Allah korusun beynim bile patlayabilirmiş o ağrı sırasında....tabiii ben bundan habersizim..deneme sırasında olan bu başağrımdan söz edine dr umhemen benden kan tetsleri istedi.türlü türlü...çok sayıda.çoğu testim temizdi.fakat ücreti de bayağı pahalı olan bir test(mthfr faktör 5 leiden gen mutasyonu)genetik bir test.unutmuyorum.hatırı sayılır bir ücret ödemiştik özel bir laboraturda...neredeyse o zamanlar bir aşılama parası...neyse....genetik bir rahatsızlığım olduğu ortaya çıktı.artı....dr a belli aralıklarla bu bu belirtileri yaşadığımı söyleyince....

tüp tedavilerinin içerisinde bir de göz,nörolok.dahiliye.hematolok.beyin cerrahı dahiliye....bunlar ilk hatırladıklarım...onay almak için o dr senin bu dr benim gezdim durdum.tenis topu oldum dr ların elinde.kimse tüp deneyebilirsin demiyor.onay kağıdı peşindeyim.bir kez daha tüp denemek için.(o zamanlar bunun sonu gelezdi.o inançta ve inattaydım)

çok yazdım .elektirk kesilir filan...güme gitmesin.hemen arkasından yazıyorum

son denememde daha doğrusu deneyemememde ...Memorialili çok araştırmıştım.o hastane bana bebeğimi verebilirdi.önce bir kaç ay yumurta takibi yaptıracak en uygun yumurta sayısında başlıyacaktık.spermler yeni bir yöntemle 5000 mi 8000 mi ..kere daha yakından büyütülerek kullanılacaktı
.o ara tatile çıktım ben.motivasyon olsun diye deneme öncesi....tüp bebek tedavisi çok zahmetli bir süreç..her yönden..Balıkesir altınoluktayız.hediye eşya satan dükkanları geziyoruz.geze geze yürüyoruz tabii.önümde bir köpek....köpekmiş.sonradan korktum tabiii.köpeğin başı yok...karaltı...şaka gibi değil mi?

çok kötü bir şaka!!

.baktığım herşeyin sol kısmı yok...bu olan şeyin olma sıklığı, olma aralığı diyeyim...ki bunlar atak mış.çoğalınca...çoğalmak...yanlış bir kelime oldu bunu tarif etmek için.yani kısacası sıklaşınca işte...ben bu atakların 20 şer dakika sürdüğü kanaatine vardım.sonrasında herşey normal.
çekilenmr da beyinde minik bir pıhtı olduğu görüldMemorialin hemoyoloğunda 6 ay tedavi gördüm...tedavi şekli tuhaftı...işkence gibi..2,,,3 5 ,7 gün 10 , 15 gün aralıklarla sürekli kan tahlili yaptırdım.o pıhtının tedavime engel olup olmıyacağını ,öğrenmek için.kendime sonrasında ne çok acıdım...mutlu olduktan anne olduktan sonra yani...6 ay..dile kolay.6 ay sürekli kan aldırıp telefonla rapor ettim hematoloğa.6 ay sonrası yeniden bir mr...ona göster buna göster.hemotolkta kendisi bizzat ilgileneceğini söyledi dr arkadaşına gösterdi.sonuç:net bir kara yok.ilk mr la son mr arasında önemli bir fark yok.doğuştan da olabilirmiş.olasılık....Memorialin tüp bebek dr u...o zaman lar Hale isimli bir bayan dr du.önce hastanın sağlığı diyerek riske almarı durdu rdu tedaviyi.

bilgisayarım çok yavaşladı...uygun zamanda az devam edeceğim.anlayış ile..

öncelikle cevap için çok teşekkürederim çok zor günler geçrimişsiniz çok zorlu süreçler çok geçmişolsun hem piskolojikolarak hem maddiaçıdan hem sağlıkaçısından çok zarar görmüşsünüz ama çok şükür denizinize kavuşmuş evlatsahibi anne olmuşsunz allah evladınızı size bağışlasın inşallah
92 yılından bahsediyosunuz ben 91 doğumluyum ozamnalardaki tüp bebek tedavileri daha yeni olduğundan belki bukadar zarar gördünüz herşey kısmet meselesi allah korusun iyiki size bişey olmamış çok ciddi sağlık sorunları yaşadıklarınız beyinde pıhtı falan allah birdaha göstermesin sağlıkla sevgiyle kalın denizinizi benim içinde öpüp koklayın lütfen

iyi akşamlar böcekseverler.....

ttwety..uygun zamanda devam edecğim....

ela....söz ...cevaplıyacağım...

sümeyyecim.....nasıl gidiyor?

sevgi ile......

kendimden devam...biraz okumalıyım.
sonrasında...sonrasında sadece kan sulandırıcı kullandım..günde bir kez.ve devam etmekteyim kullanmaya...yani benim tedavimin sonu yoktu.şimdi Allahıma şükürler olsun çok sağlıklıyım.ne bir atak.aslında burada tekrar tedavi olmakta ısrar edersem ne gibi risklerim var onları yazmama gerekiyor ama kızımla öyle mutluyum ki..hiç bunlardan bahsetmek istemiyorum.zaten hikayemin başında var.özeti:hayatımda radikal kararlar aldım..sonu belli olmayacak kısır döngüden kurtuldum.mantıklı bir karar vererek yıllardır beklediim kızımı büyütmekle meşgulüm artık.

geçti gitti çok şükür...sonradan okuyunca benim de içim karardı.çünkü artık hiç hatırlmak istemediim şeyler...sanırım son kez olacak...açıklamak...buradan anlayış diliyorum.çünkü geçmiş geçmişte kaldı..

konumu....hikayemi buraya taşımışlar...kötü bir başlangıç oldu...şöyle bir bakmak isteyene..iç karartıcı..merak edip bir göz atmak isteyen lütfen ilk sayfalara bir baksın....twety arkadaş açıklama istemiş benden .sorumlu hissederek yazdım son kez...yoksa bu saatlerde kızımla olan mutlu anlarımı paylaşıyorum..

ela.....yazacağım....sevgi ile....

günaydın böcekseverler...............mutlu pazarlar

bugün birazdan kahvaltı...ve anne baba deniz tiyatroyaaaaaa.......

hayat ne hoooş ne hooooş...gerisi boooş gerisi boş...BOŞ!

denizle dolu dolu..........herkese kocaman öpücük.....

canım kızım.....şu an ömer faruk tek bileği dinliyorum.ve eski yeni tüm fotoğraflarına bakınıyorum....canımsın yaaa....

annecimmmm..........seni ne çok seviyoruz biz....aşık olmuşuz biz sana güzel evlat...sen aşksın...başka biey olamazsın....
canım yavrum benim...6 gecedir ayrı yatıyorsun artık annem..büyüyorsun ya...bahara odanı hazırlayacağız inşallah...dün gece ,gece yarısı vc ye kalktın.yerine yatmadan geldin beni öptün...seni duydum ya annem duymazdan geldim...yanımma bulaşma diye....böyle dediğimebakma annem..hem ağlıyo hem yazıyorum..sana gündüz hatırlattım gece benş öptüğünü duyduğumu...yavrum ne dedin
anne ben sana geliyorum hep sen beni gönderiyosun.ben seni öpmek için geliyordu ....ben se ayrı yatmaya alışıyor ya zorlanıyor diye pek yüz vermek istemiyordum...
neyse....göndereyim annem...dolar taşar yazarım belki yine...

aleykümselam, güzel yürekli deniz annesi :) yazılarını gizli gizli okuyorum :) denizini de ısırıyom :) seni merak ettim gerçekten çnükü bende böcekseverimmmm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…