- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
- Konu Sahibi DenizGeldi
-
- #2.101
ve aleyküm selam canım.
bak hiçbirşey gizli kalmadı.
artık açıktan okurum söz.aslında bu aralar hiçbirşey yapasım yok.
ama denizin hikayesini mutlaka okurum.yetişemesemde toplu okur çıkarım.
deniz zekasını annesinden almışsa çok zekidir.
evet eyinas 63.doğru tahmin.tebrikler.
bu arada memnun oldum tanıştığımıza
Deniz gibi bir çocuğu ben yollamazdım. Daha farklı nedenlerden dolayı (kötü davranışları da benimseyecek). Sosyalleşmek bir sene sonra da olur, Deniz zaten sosyal bir çocuk, kolay alışır. Yine düşün, en doğru kararı siz vereceksiniz. Gelişimi önde giden çocuklar arkadan gelenlerin içine düşünce çok sıkılıyorlar.
ben de bunu düşnüyorum sümeyyem....deniz sıkılmaktan öte sivrilir de üzerler onu diye endişeleniyorum...ayrıca.....evet...kötü davranışlar....kötü niyetler...farkında olunmayan kötü davranışlar,sözler...ben denize hep iyiyi öğretmeye çalıltım.onu korumaya çalıştım..ama ona hayatta kötü niyetlilerin de olabileceğini anlattım hep. nihayetinde o daha çocuk.temiz.tertemiz yürekli bir çocuk.tv de üzüntülü bir haber duyduğumda gördüğümde ağladığım zamanlarda daha çok küçükken kalkar kapardı tv yi...bakmayın öyle şeylere derdi.şimdilerde de anne bakma bu kanala bakma üzücü onlar diyor....
kızım hayatta kötü şeyler de var..kötü niyetliler de var...olmasını istemediğimiz....bunlara gözümüzü kulağımızı kapayamayız.(yangın,,hastalık görüntüleri,,,üzücüc olaylar,görüntüleri)
biz de kötülerle ya da kötü niyetlilerle karşılaştığımızda kendimizi nasıl koruyacağımızı öğrenmeliyiz böyle durumlarda.diyorum...
evet...kötü davranışları benimseyecek...ama kötüyü de öğrenecek...belki saçı çekilecek ,itilecekidüşürülecek.belki manevi acıtılacak...ama kendini koyumayı da öğrenecek...öğrenmeli...öğrenmek zorunda...kötülük hapishanesi yok Sümeyye...tık tüm kötülükleri orada kalsın..kötü niyetliler için var.maalesef çözüm de olamıyor bu sistem...
ben her türlü hazırlamaya çalışıyorum onu hayata....her türlü...yine de ...o çocuk....çok saf..çok temiz.
biliyorsun...kötülüğü bir sene sonra da öğrenecek belk,i birkaç sene sonra ..ya da hayatı boyunca mutlaka görecek...kaçış yok.kendini korusun...çok güçlü olsun...
dediğin gibi ....canım yaaa....sanki görmüşsün gibi tanımışsın....benimsemişsin denizi...dediğin gibi deniz sosyal bir çocuk..fakat her geçen gün artık ona yetemediğmin farkına varıyorum ...az az..artık evde neredeyse hiç iş yapmamamı istiyor hep onunla oynamamı istiyor.ben sorumluluklarım olduğunu ancak işlerimin bittiğinde onunla ilgelenebileceğimi söylüyorum.(ev toplama.yemek.temizlikiherşey hrşey...yapmak zorunda olduğuuz herşey....yaptıkları ona yetmemeye başlıyor...hemen bu devrede yeni birşeyler alıyorum ya da farklı şeylere yöneltiyorum.of sümeyyem....ne iyi geldin....burada yoksun ama buradasın...yorumun için sağolasın...üç can halinle....artık pek giremiyorsun sanırım...bebişler iyi mi?martta değil mi doğum şnşallah...doğum yapacağın hastanede ben de bir zamanlar yumurta takibi yaptırmıştımkimbilir????özelden yazarsın...ziyarete gelebilirim...sevgi ile....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?