Sümüklüböceğin hikayesi

Deniz annem , güzel anne, denizim... o kadar zaman oldu ki sana yazmayalı. geçmişi okuyamadım bile. ama deniz artık kocaman olmuştur eminim. nasılsınız? umarım bi yaramazlık yoktur.

biz oğlumla bu kış çok sıkıntılı günler geçirdik. ufak bir operasyonla başladı sıkıntılar. bademcik ve geniz eti alındı ilk önce. ama sonrasında ciğerleri çok kötü kaplayan enfeksiyonlar, uzun süre kalınan hastane odaları, ilaçlar, serumlar, iğneler... minicik haliyle sürekli azında takılı olan hava makineleri... ve sonunda senin çocuğun artık astım hastası damgası
oğlum da bende hastanelerden bıkmış durumdayız. çocuk artık gezmek için dışarı çıkaracağım zaman bile iğne yok dimi anne diye soruyor.
bu arada kreşe gidiyor . bakıcı olmasından daha iyiyiz şuan ama çok üzülüyorum onun için. sabah 7 de okula giriyor. akşam 7 de alıyorum.
bana geçenlerde dedi ki '' seni çok özlüyorum anne...'' bende seni özlüyorum oğlum dedim. '' o zaman neden yanımda kalmıyorsun? ben senin yanımda kalmanı istiyorum'' dedi. boğazıma bişey düğümlendi o an. artık büyüyor ve onun yanında olamamamın hesabını soruyor bana. haklı da. sadece 3 ay benimle kalabildi kuzum. sonrasında akşamları benimle geçirdiği 2 saat var sadece. bazen ben nasıl anneyim diyorum ...
offf çok doluyum bu aralar deniz annem... keşke şartlar daha farklı olsaydı

zeytinn....kara zeytin!!

hoşgelmişsin

yazını görmüşken sevindim,akabinde okudukça üzüldüm...bazılarımızın anneliği böyle sınanıyor sanırım...yavruna çoook geçmiş olsun...yanlış hatırlıyorsam özür...eymen di deği mi oğlanın adı..ikinci bir ismi de vardı şimdi hatırıma gelmedi..belki yazdıkça gelir.

seni anlamaya çalışıyorum....benim denizim de astımlı çok hasta bir bebekti...ti li konuşuyorum...şükür bu günlere.....astımın sonsuza kadar sizinle kalacağına inanma...iyi olacağına inan...yapman gereken sağlık kontrollerini yap....çok sev...çok sarıl...çok öp...çok yanında olmaya çalış...sevginiz ile çok daha iyi olacaktır...naçizane bir tavsiye...geceleri tıkandığında soğuk ta olsa aç pencereyi..en az 5 dk temiz hava girsin içeri.sirkülasyon oluşsun(bu kelimeyi
doğru yazdım mı?

ben ilk kışımızda korktum pek dışarı çıkarmadım....hasta diye...daha çok hasta oldu.ilk kış çok ilaç verdik denize...sonrasında daha relakş olduk...hastalanmaları azaldı...şimdi neredeyse bitti diyebilirim...terlememesine çok dikkat et..bizim kız çok oynak çok hareketli olduğundan pek terlerdi hala da öyle...mutlaka sürekli kontrol et sık çamaşır değiştir...bir de bence en öenmlisi en çok ne ile mutlu oluyorsa öyle yaşatın...bence gerçek ilacı bu...sanırım bunun adı :OYUN!

biz şükür çok iyiyiztakayım yakamıza......biz de kısmetse yeni dönemde okulöncesine yazılacağız...her ne kadar tereddütleri hala var ise de........denizi senin için öpeceğim...sende oğlanı öp...eymen di değil mi yaaa....kartal eymen.
yatakta döner dururum şimdi

sevgi ile............

merhaba deniz annem sana bu soruyu ben sormustum bence en guzelını yapıyorsun sen kabullenmıs bıle zamanla ıdrak etmesı cok daha kolay olur ve tepkı bıle verecegını sanmıyorum.
ben gıremıyordum bayadır. bu gun o kadar bunaldım ki aklıma burası geldı senın yazıların ve denizimiz bana terapi gibi geliyor. ikinizi de çok seviyorum ve kocaman öpüyorum yetiştirdiğin meleği gözümde canlandırıyorumda ne mükemmel çiftsiniz siz öyle. iyi geceler güzel anne-kız allah hep huzurlu mutlu kılsın sizi

sapsikgizem.....izninle denizden yazmak istiyorum...bu gece denizden yzmak istiyorum...sonra,,,sonra unutuyorum kalıyor...

denizi yazmak istiyorum...ben de olsam yazılmayı isterdim doğrusu...kim istemez ki çocukluğunun birebir anlatıldığı şeyleri okumak...neler yapmışım...nasıl bir çocukmuşum? gibi gibi....

bu gece yazmalıyım...gelmişken bir şeyler...yazmalıyım...

deniz....ah deniz ah...bu aralar zorluyorsun beni...çok fazla şeyi denemene yapmana izin veriyorum...çoğu zaman bileek...az zamnada bir işimi göreyim diye...heh...ama inan kızım...çoğu şeylere bilinçli izin veriyorum annecim....

bu aralar ne kadar çok suyla oynamak istiyorsun...şimdi olmaz yaz aylarını bekle sıcaklarda bol bol oynarsın diyorum...ama çocukça dillerinle öyle güzel cevaplar veriyorsun ki...kızamıyorum da sana.misal..bir su bardağına nerdeyse taşmak üzerer iken kayu nu hızla atıyorsun...kayu şimdilerde bilinen bir çizgi film karakteri..çok minik kayu nu bardağın içine çok hızlı atıyorsun sonra da neşe ile gülüyorsun yüzündeki.o mutluluğu görünce de ranat bırakıyorum seni...düşünüyorum....acaba kayu nun suyun içinde takla atması dönmesi suyun kaldırma kuvvetini mi öğretiyor ona...

sonra....küçük bardaklara alamıyacağı kadar su dolduruyorsun...susadım deyip su koyuyorsun halbuki içeceğn kadar koyardın hep...artık hep taşırıyorsun...sanki bilerek yapıyorsun...yoksa ben tuhaf bi anneliğimden mi bu sonuçları çıkarıyorum yoksa sen yani sen gerçekkten çok fazla araştırmacı,deneme yanılma yoluyla birşeyleri öğrenmeye çalışan çoook meraklı bir çocuk musun?yoksa yaptıkların sadece beni kızdırmak için yapılan şımarıklıklar mı?bi söyle de ona gör gardımızı alalım.haaaa

yani...anlıyacağınız bu sıralar evi göl götürüyor...sinirler laçka....yine de seni çok seviyorum tatlı kızım....dünyayı dök kır...sen herşeyden önemlisin baban ve benim için...ama sen yine de bir orta yol be annem.bağırtma beni...
denize en fazla uyguladığım yaptırım...keşke hiç yapmasam....

ama ,çocuk bakmak çok meşakkatli bir iş...deniz gibi bir nasıl desem ..şu ifade edemiyorum...incitici bir sıfat ta yakıştıramıyorum canım kızım...

ben bi göndereyim ...

geçen sabah mutfaktayım....kahvaltımız bitmiş be toparlıyorum...deniz sütünü en son içer...obur!kızım yudum yudum içsene yiyeceklerinle....kompostosunu da dayanamaz tabağına başlamadan hemen dikiverir kafasına koca bir bardağı...posasını da hiiiç bırakmadan....ooooh!yarasın...

ne diyeceğim..içeriden bana sesleniyor.anneeeeeeeeeee bi gelsene...sincabıma bak....tamam kızım geliceem.anneeeeeeee sincabıma bak....
sincap?
sütünü masaya dökmüş.parmaklarıyla bi güzel hayvan şekli vermiş.iki de minik göze benzettiğim şeyi sordum..anlamıştım gözler olduğunu...baak...sincap yaptım...bunlar ney?gözleri sincabın.................

ah kızım ah...aklıma bir bir gelse de hep yazsam annecim...konuyu şimdi tam hatırlamıyorum yine....bu akşam...her ney ise...beni haklamaya çalışıyor.alt etmeye çalışacak kendince...sen beni kandıramazsın tamam mı diyorum.gözdağı veriyorum hareketlerimle...sen 4 yaşındasın ben neredeyse 44...sen çok akıllısın ama ben senden daha akıllıyım...heh heh...ancak büyük büyük okulları bitirp (üniversiteden) basediyorum.o zaman sen baneden akıllı olacaksın diyorum...hoşuna gitmiş ya da hım yaparım görürsün gibi bir ifadesi vardı...böylece okuma azmini de kamçılamış olduğumu düşünüyorum..alttan alttan yerleştiriyorum okuma üniversiteli olma fikrini..tabiii diplomalı.

başka daha neeeeyyyy.düşünüyorum..resimle ilgi bişey daha vardı ya....bi yakalasam ...yazacağım...

seni çok zıpır olduğun için....hareketli demek istiyorum...kolay kolay pek bir yere götüremedim ilk başlarda...sürekli koltuk tepelerinde halıları toplayan duvarları yalayıp perdeleri bozan bir çocuğuu benim kadar kimse sevmez! heh heh..

nasılsa seni bir tanıdığım a götürmüştüm bir gün...gittiğim kiş de pek bi pipirikli...evi jilet gibi!nereye otursam diye düşünğrsün ilk kez odaya girdiğinde...ben kendine zarar vermedikçe sana evde hep izn verdim.ama misafirkilte olmaz...orası bizim evimiz değil...tabiii bunu daha denize öğretmemişim...sen koltukların üstünde kanguru gibi bir oraya bir buraya...e şimdi seninle özel durumumuz malum...kadın bişey diyemiyor.ama ben anlıyorum sıfatından...kahveyi zor bitirdim...yallah kızım evimize...

bazen babanla ne düşünüyoruz biliyormusun?şimdi nasılsa okumuyorsun okumayıhenüz çözmedin..okusaydın da alınma e mi kızım...bir film vardı.izleyenler bilir..ama bir türlü aklıma gelmiyor filmin adı...kısaca konusu şöyle idi.bir çocuk evlat edinilecek..yetimhaneden çıktığı gün çocuğun arkasından konfetiler.....bir sevinç çığlıkları....diğer çocuklar çokkk mutlu...bir havai fişek patlatmaları eksik...öylesine bir coşku...yani anlıyacağın denizciğimo çocuktan kurtuldukları içinsevince boğulan rahibeler ve diğer yetimhane çocukları.......burada yetimhane kelimsi seni incitmsin anneciğim...ümit ederim ki bunları okuduğunda idrak edebilen bir genç kız olasın...

bazen babanla diyoruz ki bu yoksa o çocuğun kız versiyonu mu?

ne çocuksun yaaa sen deniz

boynum tutuldu kız...gidip bi kahve suyu koyayım mı?babanı kızıralım mı yine...sabahlara kadar nettesin masalını anlatır kızar ya bana.carcar carcar carcar carcar

geçenlerde dr götürdüm ya seni...onu yazacağım birazdan..az boyun egzersii yapayım annem

baban hiç sevmez bu kahvenin kokusunu...sütsüz şekersiz sert...ama yanında mutlaka bitter çikolata...biliyor musun?bu alışkanlığım da senden sonra peydah oldu bende..yazılışı böyle değil mi??kırmızı çizgi oldu altında...şimdi beni Google arattırmayın....unutacağım...sabahları geç kalkardın..aslında çok geç kalkmazsın da(çoook uykusuz bir günün ardı sıra hariç)geç kahvaltı edersin.hemen acıkmzsın.e beeen?sensiz yiyemiyorum...kendimce bulduğum yöntemlerden biri...sen sabah çizgi filmini izlerken ya da hala uyuyorsan ben hem kitap okudum hem kahve içtim...aslında böyle sertini de hiç içmezdim.

baban uyandı

şaka şaka...çok ta tın...

geceleri sana kalkıyorum ya annem...eşek! hala parmağını emiyorsun...ağzından çekip duruyorum.üzerini de örtüyorum...

taaruz sessiz geçti bu arada....sana bakıp bana da nefesini hissettirdi geçti gitti yatağına....

sert kahvedeyi yazıyordum diii mi.kahveli sabahlar beynimi açıyor...vücut yatmak istiyor beyin kalk diyor...arasında kalan ben...işte böyle çözdüm..

geçenlerde öksürüyordun ya hani...bazı geceler öyle bir iki öksürüyorsun ama öksürüğün hakkını veriyorsun...çoook soluğu dr da almışızdır ertesi günler...zamanla tecrübe ediniyor insan..neyse....

dr gittik.ilaçları saydırıp duruyor dr..diyorum daha önce bir şurup vermişti diğer dr unuz.iki günde iyi geldi onu yazarmısınız..denizdeki beirtiler aynı..soğukalgınlığı...biraz da biz evhamlı.sevgili dr belkim de dr luğuna yediremedi...bu cümle olmadı ya siz idare edin.işin özün..istediğim ilacı vermedi...damla da vereyim mi cart curt.damlası var e...bir şurup söylüyor o evde var.yanındakine reöete etti birkaç tane...vermek istemedi istediğim şurubu..hem söyledim de bu ilacın iyi geldiğini...bana demesin mi bazı ilalar iki üç günde gösterir etkisini bazısı 10 15 günde...alak dr niye benim çocuğum 10 gün öksürsün??

yüzüne demedim tabiii....

barkot alınan yere gittim.dedim böyle böyle..kızıma fazla ilaç yüklemek istemiyorum..ben diğer dr unuza da göstermek istiyorum kızımı.hastaların böyle bir hakkı var m?

yokmuş....almadım tabiii ilaçların hiçbirini..oradan çıktıkdenizle büyük bir markete girdik...ben kitapları inceledim.%50 indirim de varmış
deniz toplarla baskey oynaşı..aldı mavi bir oyuncak araba bir de vileda sopası.zaten sanırsınızbizden başka da müşteri yok..tenha...oh!denize gün doğdu..bir güzel herşeyi elledi tanıttım bilmediklerini o 1 lira atılan oyuncaklara da bindi.inanın yerlerde emekledi arabayla oynarken yerlerde

(baba seslendi yavaşça........çok koktu be yavrum...kahveden bahsediyor...hiç hoşlanmıyor kokusundan..(.demişmiydim sert kahveden anlatırken.)ne burun var yaaa babada...ben:ne yapabilirim...bitti zaten .burada kapı yok..sen kapını kapayabilirsin...
denize yaşına uygun iki kitap aldık.bol çıkartmalı...fakaaat.bu çıkartmalar al öyle hemen yapıştır lardan değil..gölgeler var konulu resimde...o gölgelre gelmesi gereken yapıştırmalar..eve de birkaç bişey aldık..ben puzzle baktım...kendime...140 lı..ufaktan başlayalım...bi daha ya alacağım...

baba kalktı söyleniyor gır

biraz ara vereyim..şevkim kaçtı...bu günü de yazacaktım...baba uyursa

pardon...o gün bitmemişti daha.....

iyi geceler böcekseverler............

denizle bugün düğündeydik..hiç yerinde durmadı zilli...gitti geldi yedi...anneannesi sağolsun taşıyıp duruyor...sağolsun ama kızıyorumyeri geldiğinde...obez olacak sonra diyorum...aldıklarının hepsini gösteriyor .deniz de hepsini yemek istiyor...benim az biraz otoritem var üstünde...ben de çokça alıyorum ama sıra ile belirli zamanlarda veriyorum.zamana bölerek...

düğünde bir oynadı...delirdi köçek!brek dansı yapan bir genç vardı...zaten hep ilgisini çeker.evde de yapar onun için tehlikeli hareketleri...saolun taşında yerlerde takalar attı...yerde döndü durdu..

wc de beni ıslattı..çeşmenin suyunu eliyle sıkıştırarak..hem kendini hem benim üzerimi ıslattı

düğünün sonlarına doğru neredeyse tüm sandalyelerin süslerini bozdu...sürekli peşindeydim.ben olmasam anneannesi ya da teyzesi....
yine de eskiye göre iyiyiz .....hatırlıyorum daha önceki gittiğimiz düğünlerde bir yıl öncesi gibi...orkestranın ve de gelin damat masasının yanından kenarından ayrılmazdı...bir keresinde sürekli g masasının altında durdu da hiç çıkmadı...bir keresinde gelinle damat hemen hemen oynamaktan hiç yerleinde oturmadıkları için deniz sahiplenmişti yerlerini...trabzanlara saldırır akrobatik hareketler yapar yüksek basamaklardan aşağı bırakırdı kendini...hiiiç oturmazdım ...bugün az biraz oynadım bile

çok yoruldu...teyzesiyle sızdılar erkenden...bir sürü zaman bana kaldı...yaşşasın!!!artık yarım yamalak ta olsa bir dizi izlemeye başladım..tek bir dizi ama...benim için büyük gelişme....dizi bizm konumuzu ilgilendiren bir konuyla ilgi...yoksa ...neredeyse tv yi evden kaldıracağım...babayı zor tutuyorum...daha büyük ekran alma konusunda...şu da olsun bu da olsun az daha büyüsün..okula başlasın vs vs vs ....

siz benim böyle tatlı tatlı sızlanmalarıma bakmayın...çocuk...deniz...evlat...başka...tuhaf bişey yaaa...uyanıkken biraz susmasını istiyorsunuz...çene lastik...az sessizliğe bürününce ev iki de bir gidip gidip seyrediyorum onu...babaya ne tatlı uyuyor baksana diyorum...uyurken en tatlı bebek benim bebeğim....benim...bizim...elbet uyanıkken de....

tat lı uykuların olsun anneciğim..........

aklımdasın....yazacağım....sevgi ile....

ismihan.....sana da yazacağım...birer gecemi ayıracağım...uygun zamanda sevggi ile..
Deniz'in harikulade annesine kucak dolusu merhaba !

Uzun zamandır sizin başlığı bulamadım ben, iş yerinde çokta vaktim yoktu açıkçası, siteyi kurcalayamadım.

Dün, yazdığınız bir yorumda adımı zikretmişsiniz çok mutlu oldum. Unutulmamak çok güzel....

Tabii sizde unutulmuş değilsiniz ,sadece Deniz'in bu teyzesi çok yoğundu okulda.... Demişmiydim daha önce, ben bir ilkokulda çalışıyorum.

İkinizide sevgiyle öpüyorum

selam böcekseverler..............

ismihan....yazacağım uğraman hoş

denizden çok kısa....çok yaratıcı!

naylon poşeti almış .bildiğiniz poşet...alışveriş poşeti.üzerine geçirmiş.iki delik açmış.bacaklarını geçirmiş o deliklerden.poşetin üst kısımları hani tutma yerleri var ya...işte o kısımlarındaki deliklerden kollarını çıkarmış.ne diyor bana?

_heh he....anne bak....deniz kıyafeti yaptım....yazın giyerim!

Zilli yaaa

Mayo tasarımı da yapıyor kendine.

Sizin kız yengeç burcunun tüm özelliklerini taşıyor. Beklediğim şeyleri yapmaya başladı,

Aşırı iştahı, mutfağa düşkünlüğü, deniz sevgisi, hayal dünyasının genişliği, anneciliği vs..........

Öpüyorum mayolu fıstığı

merhaba denizannem :)
hamarat kuzum tarhanadan sonra baklava yapmaya da baslamis yakinda burdaki teyzelerini misafir edecek kivama gelecek galiba :))
poset mayosuna sincabina ayri ayri guldum :))akilli kuzum benim :)
suyla oynamasina gelince denizannem kuzum isminin hakkini verip evi deniz evine ceviriyor az kalmis bunu da basaracak hem mayosunu da hazir etmis :)))))
cok cok operim ikinizi de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…