- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
- Konu Sahibi DenizGeldi
-
- #2.181
karşı komşum hamile...istenmeyen bir gebelik...nasıl paralıyor kendini..üstünü başını ....kaçıncı olduğunun bir önemi var mı?isyanı üzüntüsü tanıdık geliyor...tek bir farkla...bir zamanlar yaşadığım tüp bebek tedavisi sonuçları...ya da yaşayamadığım...
ona teselliyi sadece ben verebilirim..bilindik 10 kişiden 9 u aldırması yönünde ya da neden önlemini almadığı konusunda suçlayan oklar ellerinde..
ben ise bunun bir illet bir kanser olmadığı durumlarının bir çocuğa daha bakmaya elverişli olduğunu sadece bunu önce kabullenmesi gerektiğini söyledim...böylece daha bir yaşayabilir psikolojide olabilir..
önceleri....tahmin edersiniz....denizden öncesi...artık hayatıma denizden öncesi mi demeliyim...olur olur...milat gibi çünkü...
denizden öncesi anne olma isteği çok kuvvetliyken bir hamile haberi aldığımda boğazıma bir bir yumru çökerdi...düşman bir yumruk oturur kalkmazdı oradan....öfke mi?evet evet öfke....kime?kadere mi?evet.kadere...olmayışa...
şimdiki hislerim...hiç...çok ta hiç değil aslında açıklıyacağım...şimdiki hislerimi iiye ayırabilirim...
bu arada İstanbul'a kar yağıyor.....çatılar tutmuş...ne çok severim karı..yağarken izlemeyi....gündüz penceremde tüller olmayacak...
ne diyordum..ikiye ayırmıştım hislerimi değil mi?bir tarafım adam oldu...büyüdü...olayların üstesinden gelmeyi başardı...olaylara karşı objektif olmayı öğrendi...ya da sakin bir gözlemci...dinleyici...artık başkalarının doğum hikayeleri asla üzmüyor beni...deniz büyüttü beni...üstelik böyle bir konuda teselii verecek psikolojiye sahibim artık.
diğer yanım endişeli....anne tarafım....deniz ölümü biliyor..her ne kadar çocuk tatlılığıyla ve üzerine basarak söylüyorum büyük bir insan olgunluğuyla ölmeyi istememesi....
ama henüz doğumuh farkında değil..her ne kadar erkek bebeğinn hemen hergün doğum gününü kutlasada oyuncaklarıyla...henüz doğum olayının farkında değil...hamileliğin...şimdiye kadar hiç bununla ilgili bir soru gelmedi..
rüzgar fuuuu fu diyor.........yalnız değilim : ))
sanırım hamile biri gördüyse de şişman diye algılamıştır..ben böyle seziyorum..of şimdi sorgulaması daha erken olacak...okul öncesi zamanında ...karşı daireme yeni gelecek bir bebek...bir bakıma iyi seveceğiz ..benim ikinci çocuk aşkımdan tutkum yönünden iyi...iyi ama...
kafası daha erken karışacak..ben böyle bir durumu okuma yazmayı öğrendiğinde bekliyor iken....a maaaan....züğürt teseliiisi vereyim kendime...ha bir sene önce ha bir sene sonra...bir sürü kıyametler kopmakta...biz de aşacağız...
yaaa...işte böyle...artık çok daha güçlüyüm...insanın bazen başaramadığı bir şey onu daha (burada uygun kelimeleri arıyorum...arıyoruuuummm...bulur muyum?)
denzden hafif inilieliler geliyor.ıh ıh lar.telaşla yazdıklarım boşa gitmesin...
bulamadım...marazdan hikmet doğdu diyelim...benim hikmetim deniz oldu....doğurarak anne olamadım...ama annelik psikolojisini deniz sayesinde öğrendim...deniz beni adam ediyor...etmeye de devam edecek..o benim hikmetim...
seni çok seviyorum kızım....yavrucum benim...güzel tat lı kızım...
Merhaba böceğimizin annesi :) sessiz takipdeydim sizi aralikda 4. denemimizi yapmıştık kimyasal oldu toparlanmaya çalışıyoruz ben biraz zorlanıyorum alt ust olan hormonlar daha düzene girmedi vücudun rutini bozuldugeçecek zamanla ... size yazmak istedim birden. karşı komşunun gebeliği istemeyisi dediniz yaa bogazimda koca yumruk yolumuz aynı ... Akrabalarin kardeslerin gorumcenin dogumunu görmek bebek hayirlamaya gitmek ne bileyim kıskançlık değil garip bir duygu ... Martin 10 u gibi abimin eşi doğum yapacak memlekete gidecez bu düşügun üstüne zor bir sınav ama gitmek zorundasın kardeşimin en mutlu günü ya bizim ? Rabbim bize nasıl bir kader hazırlıyor boyun kildan ince neylerse güzel eyler ... Herşeyin hayirlisi icimi dokesim gelmiş size öpüyorum böceği sevgiler....
slm denizin güzel annesi sende burdayken hazır canlı selam bu arda isim değiştirme için basvurdum
can....ne diyeyim...inşallah bir şekilde bitecek acılar...hiçbir acı sonsuza kadar sürmüyor inan.
sen böyle yazınca eşkiler geldi benim de aklıma.
..
canım güçlü olmaya bak...tekrar tedavi niyetinde isen gelecek bir zamanda...yılma..çocuk için olmasa bile kendin için güçlü ol...güçlü bir insan...güçlü bir kadın...sen ahla vahla gençliğini yitirirken zaman geçiveriyor ...zaman her şeye rağmen geçiyor ve hayat çok güzel....
mutluluk sen onu ne ile anlamlandırıyorsan o...mart geçecek....mecbur geçmeye! mayıs gelecek...yine bahar...yeni bahar...yeni umutlar....hayat koskoca bir bilinmez...
seni çokkkk sarıyorum...hayattan umudunu hiç kesme.......seni mutlu eden şeylerle meşgul ol...
sevgi ile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?