Sümüklüböceğin hikayesi

günaydın böcekseverler.............

sümeyyeciğim...beğendiğini görmek uğradığını bilmek güzel....zorlaştı değil mi?tahmin edebiliyorum...Allahım sabır versin güç versin...hayırlısı ile emanetini ta pardon emanetlerini tamamla inşallah....sevgiyle sarıyorum...

not:benden habersiz doğurma haaaa!

istanbula kar yağmaya başladı..........

bu bir roman değil...belki böceğimi yazarken hikayeleştiriyorum okuduklarımdan esinlenerek....okuyanı çeksin diye....belki ölümsüzleştiriyorum yazıya dökerek....ölümsüzleştirmek....hiççç sevmedim....hiçbirşey kalıcı değil...önemli olan tatlı bir hoş sada bırakmak....yüzde bir gülümseme.....yeter.

böcekseverler....
kalbim hala çarpıyor...çok kötü bir rüya gördüm..halaa etkisindeyim..düğün gibi bir yerdeyiz..çocuklar eğleniyor...salona girmeden bir bahçe var.çocuklar orada eğleniyorlar...denizin üzerinde hayal meyal hatırımda 2 yaşlarındayken giydiğiabiye tarzı düğünlük bir çocuk giysisi..etekleri gelinlik gibi kabarık,,,üstü sıklamen pembesi askılı bir elbise.
ben merak ediyorum acaba ne düğünü ..gelin mi yoksa sünnet mi?şöyle bi göz ucuyla aranıyorum salonu...o sırada denizi kaybediyorum...ama nasıl bağırıyorum...seslen seslen ...ses yok.çocukları hızlı hızlı geçiyorum.hani filmlerde kamera serii şekilde geçer ya...elbisesi takılsa bir anlık telaşıma....oh diyeceğim....yok..yok.
sonra bahçeden aşağılara doğru aranıyorum.iki ismiyle seslenerek...bağıra çağıra...son sesle...bahçen,n dibinde deniz varmış.yüzdüğümüz deniz.deniz suyun üzerinde cansız sallanıyor...nasıl kaptım kucakladım hemen suni teneffüs yaptım...bilirim yapmayı da...rüyada ne biçim yaptım anlamadım...nefesimi burnuna mı verdim.garip garip bişeyler yaptım.o sırada babaya bağırıyorum..bağırmak değil bu kastettğim...can kurtarma telaşı....haykırma...babası da tuhaf...bağırıyorum.git ambulans ara...adam sanki gülüyor bi başka bakıyor.çocuk sanki onun çocuğu değil...uyuz oldum..ben devam ediyorum teneffüse...deniz gelmiyor bi türlü.
kalbim halaa güm güm....derken oradan bir iki kişi geçiyor..bay.onlardan rica ediyorum s.teneffüsü...dr gibi bişeylermiş.yüzüme sırıtıyorlar...Allahım..hepsini sıkacağım....bir deniz kalsın elimde...nasıl bişeydir...ben denizi döndürmeye çalışıyorum onlar sırıtıyorlar...denizi alıp başka bi odaya geçiyorlar...bir daha cevap gelmedi.ben uyanır gibi oldum hemen yakınımda ki duvara elimi değdirdim...rüya olduğuna kesin inanmak için...
oy Allahım kimselere verme Yarabbi....başına gelenlere de sabır ver Allahım...Sabrından...

yalnız rüyadaki deniz...denizin küçüklüğü idi.şimdiki daha büyük hali değil...hem sudan alırken üzerinde de başka giysiler vardı.düğündekiler değil....öyle muallakta uyandım...kalbim halaa çarpıyor...deniz o sırada ıh ıhladı bir kaç kere...çişi vardı bilirim...götürdüm..yatırdım...üşüdüm dedi zilli..ben seni örterim annecim dedim yatırdım yerine...

akşam haberlerde yine bahsini bile yapamıyorum....yazamıyorum o acıyı....hunharca katledilmiş bir genç kızın haberi vardı...Allah o ana babaya Sabrından göndersin...çok acı...denize bir sarılmıştım ki...yanımda diye....
büyük ihtmalle onun etkisinde kaldım da gördüm bu kötü rüyayı...yavrum benim..yatağında...deriiin uyuyor...dün çok yoruldu...kar gelmeden bi hava alsın oynasın zıplasın istedim.bi alışveriş merkezine götürdüm...dışarı çıkınca daha bi canlı oluyor...dhaha sevimli...neşeli...hayat dolu...Allahım her evlada bu neşeden versin...öylesi...

a...pencereden baktım da...çoğalmış mı diye...hiç yağmamış

yok yok...bu bi rüya değil..gerçekten atıyordu kar...balkona çıkmıştım elma portakal donmasın diye içeri aldım meyve sepetini .o anda gördüm....ufaktan atmaya başlamıştı...daha yağmamış : ((

Muhtemelen haberin etkisinden gördün bu rüyayı. Korkun da ondan bu kadar çok olmuş. Hangi düşünce ile uyursan uyku o halu yoğunlaştırır. Kötü rüyayı konuşmamak daha iyi. Ancak yorumlarsak tabiri güzel çıkar. Denizin ömrünü uzatmışsın. Gerçek deniz zaten arınmak demek (kendimce yorumladım :) )

Ben de rüyamda doğurmaya gidiyordum. Sana haber vermek istiyordum. Karışık bir durum olmuştu, nete girip yazmak zor geliyor. En iyisi sen bana özelden numaranı yaz, acil bir durum olursa (in şeallah olmaz) mesaj atayım. Tel.umda net yok da. Planlı gidersek önceden yazarım zaten. Ancak her halukarda bu şansı kaçırmak istemem.

az önce dışarıdan geldik...deniz ben ve baba...biraz karla haşır neşir olduk.....herkese çok sevgiler......

Merhaba deniz annem nasil gidiyor ruyaniz hayra ciksin insallah küçük hanimin resimleri çok başarılı aferin deyip teyzesi optu teyzesi onu bende kendi capimda yavas yavas spor yapiyorum daha iyi hissediyorum havalar az isininca yuruyusde yapacam

merhaba canım...

unuttum gitti rüyayı...ama çok korkmuştum itiraf edeyim...Allahım tüm yavrularımızı korusun...sabaha öperim sahra teyzesi senin için...şimdi mışıl mışıl uyuyo annesinin yatağında...bu aralar üşüdüm deyip giriveriyor yanıma.heh..

zaman en iyi ilaç....az acıdır ama...göreceksin bak bahara çoook iyi hissedeceksin kendini...
ben de bir deli anne .açtım tülleri hem karı izliyorum bu saatte...hem de yazıyorum işte...

bizden çok mini:

denizle bu akşam da dışarıdaydık..aman ne mutlu oldu...kartopu attık birbirimize..bir arkadaşını da çağırdık denizin.ama o hep beni topa tuttu..sana hediyem var diye diye koca koca karları üzerime attı koca zilli...ben de hediyenin küçüğü de makbul diyerek sakındım hep kendimi...
ayak değmemiş yerler vardı...bu kar çok temiz kar...tam oynamalık..parkta 10 yaşlarında üç erkek çocuk vardı.önce bizim iki kıza teklif ettim...hadi bakalım hanginizde en çok cesaret diye..bozulmamıi kara uzanıp kim kalıbını çıkaracak vücudunun......

ben yattım ben...heh heee...en cesaretlisi bendim...bir saat kadar eğlendik...haaa bir de ski bir tepsi indirdik.kaydırdık denizi..çok güldü çok sevdi...

az kar yeyredeyim...inanmayan açsın baksın penceresini...sanki gündüz gibi............

şu , taslak kaydedildi yi çokkk seviyorum...hafif karanlıkta yazıyorum ya...yanlışlıkla başka yere tıklayınca bir korku giriyor yüreğime.. bir üzüntü...kıymetli bir şeyini kaybetmiş gibi.dilimi sözlerimi kelimelerimi kaybetmiş gibi oluyorum,,,,

rüzgar yine fuuu fuuu diyor.

kızımmmmmmmmmmmm...canım tatlı kızım.seni çok ama çooookk sevdiğimi haykırmak istiyorum bu gece.....iyi ki bizim kızımızsın...iyi ki bizi anne baba yaptın........annesinin bi tansiiiiiiiiiiiii............aşk aşk.

ALLAHIMMM....nazarımdan koru yarabbi.....

bi görseniz babasıyla nasıl oynuyorlar şimdi....iki lafının biri babacım....

dün............

yine bir pazar kahvaltısı anne baba ile deniz.anne aceleci telaşlı...o gün yine tiyatro var deniz için....heh .onun için de....geç yapılan kahvaltıdan sonra sadece sofra ve mutfak toplanır.teyze de geliiir çıkmaya doğru.
tiyaro süperdi...HARİKALAR MUTFAĞI...oynayanların emeğine sağlık....

ne tuhaf!salonda benden başka ayakta alkışlayan ve onlar selamlarken onları selamlayan yoktu...kimsenin onları ayakta alkışlamaması çok tuhaf geldi.ortada ciddii bir emek vardı...sanırım hepsi çocuktu salondakilerin..henüz onların sergiledikleri anlayamamış bir ruh hali....ruhlar...daha doğru...

her neyse...ben denizi anlatacaktım..evden çıkarken havanın iyi gitmesi halinde denize gemili parka uğrayabileceğimizi oradan da migrosa da girebileceğimizi söylemiştim....tiyatro sonrası vazgeçer gibi oldum ama vaat ettiğim yere gelince baktım hava iyi gibi indik vesaitten vazgeçtik evin yolundan...heh heee.deniz bu parkı çok sever.anne 5 dakkalığına gidelim deyip durmuştu...canım benim.
önce salıncağa bindi....ayaklarıyla sallandı...ne kadar onaylamasam da...çocuk işte....gördüğünü yapıyor.sonra oluktan kaydı...söylememi istediği

yağmur yağdı
örümcek oluğa saklandı
güneş çıktı
yağmuru kuruttu
örümcek oluktan dışarı çıktı

şarkısı eşliğinde.....sonra kaydırak...yok,kaydıraktan önce demirler var..boşluklu.bir elini bir ayağını koyarak tırmandığı sonradan kaydırağa çıkıp kaydığı....önce biraz korktu.daha önce yapalı bayağı bir aman geçmişti.cesareti kırılmış.koğkuyom anne dedi.
korkma annecim.daha önce de yapmıştın.yine yapabilirsin dedim.ben arkandayım..ellerim değöeyecek siper vücuduna....tamam...başardı...nasıl sevindi.
bak...gördün mü...sana demştim yapabileceğini...sonra sipersiz kendi tekrarladı...süpersin annem...

sonra dediğimiz markete gittik.çocuk arabaları var ya...gidenler bilir.altta güya çocuk sürüyor...direksiyonu var arabanın.market arabasının...sırtında sepeti.verdim eline koca bir yeşil elma.ben fiyat araştırması yapıyor listeme bakınıyorum.elma bitince çıkar arabadan karıştırı oay burayı..Allahtan daha kovulmadık henüz bir alışveriş yerinden : ))
bulduk yine ona bir vileda sopası...alibabası yanındaydı.bir de araba....Aman Allahım.....Migrosu biz temizledik popomuzla....aldırmıyorum.o böyle çok mutlu...zarar vermedikçe kırmadıkça ve tabii ki de tehlikeli bir şey yapmadıkça tutumum aynı...

migrosu da bitirdik...eve dönüyoruz.arabada aklıma geliyor.karıştırıyorum...anahtar yok...eve döneceğim diye almamışım...aldığımı hatırlamıyorum zati.baba şehir dışına gidecekti akşama...erken gitmesi gerekmiş...çıkmış yola...kaldık mı??

anneannedeyiz şimdi...bu gün deni için çok dolu bir gündü...sabah ta erken kalkmıştı tiyatroya gidecek diye.annem de sağolsun yesin diye herşeyi serer.kızarım...burada da uyumadı.tiyatrodan esinlenerek teyzesinin giysilerini gülazer misali şişirdide üstünü başını üst üste giyindi durdu.bunlar benim kostümüm diye diye...giyinmekten koca şişko bişey oldu.oraya zıpla buraya atla...zaten mor alınla geziyoruz birkaç gündür.doğal borularına asılmalar....sapıtmalar....bana teyzesine lakap takmalar.tiyatrodan...sen kırıkçatalsın...sen gümüşkepçesin..ben fareyim.ben kediyim.

neyse....zorbela teyzesiyle aramıza aldık..uyuttuk ta şimdi buradayım.heh heh.....

yarın ilk iş bir çilingir bulmak...az gezineyim mi.....bu saatten sonra...........tatlı uykularda olun böcekseverler.....sen de güzel annem...sen de yavrucum....bi tanecik kızım.

iyi akşamlar böcekseverler............

bu sabah....benim kızım bize sofra hazırlamıııış...tabakları çatalı çay kşığını her zaman ki yerlerine koymuuuşş.yüzünü de yıkamış.ben demeden,sormadan...hem de biliyomusunuuuuz...ben söylemeden iç çamaşırını değiştirmiş.hepsini ben söylemeden yaptı benim koca kızım..(her sabah ancak benim söylememle değiştirirdi)
sofrayı hazırlarken duyuyorum onu uyur uyanık...nasıl da şarkılar söyeleye söyleye uydura uydura yapıyor işlerini...
canım yaaa..insan nasıl da gurur duyuyor....şimdi ailecek tatlı keyfi yapıyoruz ....eh deniz zoru çayı söylememe gerek sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…