Sümüklüböceğin hikayesi

selam sahra........
yazacak birşeyler varsa,vaktin de varsa lütfen yaz...içinde bırakma....ben ne doluyum bir bilsen....şöyy le bir otursam kendimle.....çıkacak :))
..................................

seni anlayacağımı biliyorsun........lütfen yaz...belki biraz geç dönerim ...ama inan karşılıklı konuşur gibi olur....daha iyi hisseder insan kendini.......ben 38 topiğinden buralara geldim.....paylaşa paylaşa........şimdi dünyanın en mutlu annesiyim.Allah'ıma sonsuz şükür......

şu an babasıyla oyun oynıyorlar masada...meraklı minik dergisindeki aktiviteyi uyguladılar...piyonlar zarlar...bu sefer babanla hazırlayın yapın oynayın dedim.yapıştırdılar yaptılar şimdi oynuyorlar....izlemesi ne zevkli baba kızı...daha çok kızımı....öyle tatlı ki.....

babaaaa diye sesleniyor babasına hadi gel....oynasınlar bir kaç el daha....ben de az gezineyim heh heeee...sepetledim yanımdan şimdi

kendinle zaman öyle kıymetli ki..............

bilge dededen iki sayfa okudum,döndüm....yazmayı özledim..fırsat buldukça okumak önceliğim...bu yüzden yazmak için özlemim daha fazla...biraz kolum da ağrı var.odanın ışığı da fazlaca müsait değil yazmama....gözler de 40 tan sonra yakını seçmede bana engel olmaya başlayınca...eh,,,önce yazıyorum artık sonrasında bir zaman nasıl çıkmış diye bakıyorum...
yakın bir zamanda okuma lambam hemmen yanıbaşımda olacak...istediğim gibi bir şey buldum...yavrulu,,,fonksiyonel..
deniz de üstünü açmaz,tıslamaz,çişe kalkmaz ya da aniden karşıma dikilivermezse.........burdayım....

göndermeli mi??

oy ne çok olmuş yazmayalı...kahve bitti...ne güzel yazarım şimdi ben.
denizle hayat............denizden sonra.......başka bambaşka bir hayat....yeni bir hayat....insan ççocuk sahibi olduktan sonra kişiliği de değişiyor...yazdığım her kelimeye de takarcakmıyım şimdi....çocuk sahibi derken ....hımmm.sahibi ni değiştiriyorum...hiç bir şeyin sahibi değiliz.yavrum bana Allahın emaneti...
sahip kelimesi başlamak istediğim her cümlenin içine girmek istiyor...kıyısından kenarından...camdan bacadan...bir de yırtık don diyeyim tam olsun...bu saatte....müstehcene girer mi*?

sahip????
boş bir zamanda düşünülesi bir kelime...sahiplenmeden geliyor aolmalı akıllara...neyse....yazamama olasılıklarını düşünerek değiştiriyorum...
Güzel Allahımn bir hediyesi deniz...dünyadaki en güzel hediye...Allaın nuru....güzel yaratığı...anne olmayı öğrenmeye başladıktan sonra.........
tamam...bu çok iyi...
anne olmayı öğrenmeye başladıktan sonra hayatım ne çok değişti....zamanımıdoğru kullanmayı öğrenme...zaman yönetimi....insanları tanıma...daha yakından tanıma,analiz etme,,,çözme...(gerçi bu biraz insanı yalnızlığa itiyor,iyinin kötüsü)
kendine değer verme,doğruyu arama,,,,ortak doğruları değil kendi doğrularını......
bu arada,,,büyüme....deniz ile büyüme....

böyle saatlere alışmamalı..yakında deniz okullu olacak ve artık erken kalkıp erken yatacağız...yani....böyle olmalı gibi...kaçarmıyım yoksa uykudan...çalarmıyım işten güçten bir selam için.....denizi hatırlatmak için...

deniz sabahçı olacak....şimdiki kurmayı istediğim düzen:denizi okula bırakıp part timeoluyor değil mi?yarım günlük bir işe girmek...denizi öğlende okuldan alıp hayata devam etmek...yarım gün üretmek sonrasında hayata devam etmek...tabiii bunlar şimdilik düşüncede...

denizin gideceği okul konusunda kararsızım...müdür yadımcısıyla az biraz polemik yaşaık sanırım...konuşmanın sonunu çok pipirikliyseniz vermeyebilirsiniz le noktaladı.takıldığım şeyler arasında ana sınıfı girişindeki ayakkabılığın sabitlenmemiş olmasaı...içeri girişerde kapıda mutlaka birinin bulunmaması...gösetmen abla,öğretmen gibi...hatta bunun için teklifte bile bulundum...sertifikalı biri olarak.heh heee...

beni endişelendirn asansör ve dış kapıya yakın olması...özellikle de asansör....deniz çok meraklı bir çocuk...araştırmacı özellikle de karıştırmacı...çekincelerimi anlatırken m.yardımcısına,,,,kızımın yakın zamanda gardrop kapaklarının vidalarını söken bir çocuk olduğunu da vurguladım...iki okul daha var seçeneklerimde...b,r, evimize uzak...kışı var karı var...diğerinin şartları da beni üretmekten yani yarım günlük bir işten alıkoyacak bir düzen...
of yaaa...zaten istemiyordum ben okul öncesini....deniz tüm gelişim evrelerinde önde giden bir çocuk zaten...bıraksam ya da üstüne gitsem okuya çözecek...yaşı kilosu önde..bilişsel duygusal her yönde...
a niii bir kararla direkt 1 e versem ne güzel olur...

denizin göz kontrolü vardı bu gün.....kapama verdiler..akşam babasıyla birlikte kapadılar birer gözlerini..babası destek oldu...ameliyattan önce yapılması gerekenleri uyguluyorlar...bir dizi ameliyat demişlerdi daha önce götürdüğüm yerler...burası biraz ayrıntılı...ben direkt ameliyat için götürmüştüm okul öncesi...olsun bitsin diye..ağırdan alıyorlar....bakalım...inşallah daha iyi olacak...babaya kalsa hiç elletmeyecek öyle kalsın...dokunmasınlar...
çocukları özendiremk için resimli kebekli böcekli pembiş pembiş bantlat yapmışlar...yapılmasından hoşlanmadığım halde selfi çekinmelerini istedim...çok komiktiler...hatrıra kalsın istedim.
deniz büyüyor...büyüyor diyorum ya her zaman....geçenlerde yolda yürürken bana keşke kendisi yerine bir ahtapot alsaymısınız dedi.!!
ahtopota deniz ismini verseymişiz.heh heh....ben:biz senin gibi güzel bir kızımız olmasını istedik...bir ahtapotumuz değil dedim... o da olsun dedi!

kafasında kuruyor artık...önce babasına sormuş balıkların yavrularının nasıl olduğunu......başka bir gün bana kedilerin,,,köpeklerin.sonra insanların da....ben şöyle anlattım dilim döndüğünce:
birbirini seven anne baba olmak isyen iki kişi bir yavruları olsun isterlerse ,senin gibi güzel bir kız.seni sevdiğimiz gibi sevmek isterlerse,,,,,buna karar verirler...annelerde özel bir yer vardır.çok özel..minicik yavru burda uyur uyur büyür.orası onun yatağıdır.hatta çok büyüdüğünde artık o özel yer ona dar gelir artık burda durmak istemiyorum der.dünyaya gelir.yatak kelimesi uyuması çok hoşuna gitti...bir kaç kez tekrarladık anlatımı...şimdilik böyle....hanüz nasıl?? ........kısmına gelmedik.

biliyorum...çok yakın...öyle soran sorgulayan ,yaratıcı bir çocuk ki...........

ah kızım....güzel kızım...kolumun ağrısını unutturdun ya bana annem....seni yazarken ,,,yaşarken....evlat....evlat işte herşeyi unutturuyor insana...bir gülüşü...sana sarılışı...sıkı sıkı...an nem deyişi...günde sayısız ben seni çok seviyorum deyişi.parkta oyununun bırakıp sevdiğini söyleyip gitmesi,,,,öpüp öpüp oynamay devam etmesi....

evlat....bir birey...yetiştirmesi çok zor...çok....ama bir o kadar güzel...belki zorluğundan güzel....kimbilebilir??güzel yanları olmasa zorluklara katlanabilir mi insan??
karnını doyurmak için b,le insan önce çalışacak...yiyeceğinin parasını kazanacak.sonra gidip onu temin edecek,,,evevgetirip pişirecek..anlam katacak...sofrasını donatacak..önce gözünü....tabağına koyacak...ağzında bir sürü çevirecek..hazmedecek.(şu an sabah ezanı okunmakta....Allahım dileyen her gönüle muradını versin..ara veriyorum)

yani bir kaç saat doygunluk için bile bir uğraş veriyorsun...mideni şenlendiriyorsun...

bizim hayatımız şenlendi...........bu yüzden zor....ama güzel..

yıllar önce bu saatlerde hep dua ederdim..kendim için...çocuğu o

olsun diye uğraş verenler için...şimdi ...böyle bir evladım olduğu için dua şükür ediyorum...onunla sağlıklı uzun bir ömür için dua ediyorum...hayat işte....yarın sana ne sunacak bilemiyorsun..............
yarınınızı düşünmek dileği ile...iyi sabahlar böcekseverler...........

günaydın yeni bir gün...........mutlu sabahlar böcekseverler

Siz hep yazin olur mu ? ben hep okuyayım sizi, meleginizi ♥♥♥♥ Allahim sizlere bagislasin öpüyorum hoşçakalin :)

Siz hep yazin olur mu ? ben hep okuyayım sizi, meleginizi ♥♥♥♥ Allahim sizlere bagislasin öpüyorum hoşçakalin :)

sağolasın sahra.......

hoşçakalın....derken...öylesine mi? yoksa kaçırdım yahut yazdın da ben mi unuttum...hayrola...bir yerlere mi?geriye dönüp bakamıyorum....atlamışsam eğer

sağolasın sahra.......

hoşçakalın....derken...öylesine mi? yoksa kaçırdım yahut yazdın da ben mi unuttum...hayrola...bir yerlere mi?geriye dönüp bakamıyorum....atlamışsam eğer

Yok yok gitmedim bir yerlere burdayım başka bişey yazmadım her zaman ki Hoşçakalın He he :)

akşam denizin çift taraflı yazı tahtasını aldık....kocamannnn.............şimdi babasıyla resim çiziyorlar......kara tahta tarafına birer resim çizmişler.biri büyük biri küçük sanki birer bacı kalfa çizmişler.........heh heeee.....

Selam aleykum Deniz annem. Çok özlemişim sizi. Uzun süre olmuş bakmayalı. Zaman bulunca burikmiş iş mi, yoksa uyku mu arasında seçim yapıyorum. Biz çok şükür, iyiyiz, büyüyoruz, elhamdulillah. Sözlerini hatırlıyorum, büyümelerini görmenin nasıl zevkli olmasını. Gerçekten biz hiç bir şeyin sahibi değiliz. Onlar bize verilen birer emanet.

Denizi okumak yine çoook güzeldi. Daha önce ben mi kaçırmışım, gözünde ne sorun var ki? Allah şifa versin. Öpüyorum sizi. Çok seviyorum, tanıyor gibi.

ayağımın dibinde uyudu..............uyur.......öyle sever...........kedi gibi....yine öyle uyudu...yatırdım yatağına....zor kız....tat lı kız...koltukaltlarını kokladım...öptüm...kaç kere..öy le derin...öy le mutlu uyuyor kii.....gülmeyi öğrendi dedim içimden....gülmeyi...dolu dolu gülmeyi........ilk geldiği anları yazasım var.....bu günü....son 4 yılını.......zor gibi...tuhaf...müsaitim şimdi....öy le de birikmiş...deniz deniz olalı....

tam olarak geldiğinde yazmalı.........dökmeli ....sevgiyi.....

sümeyyecim...........uğramışsın........yazacağım...öp yvruları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…