Sümüklüböceğin hikayesi

denizi yazmayı o kadar erteledim ki....kitap okumaya biraz ara verip aklıma gelen denizle ilgili bir anımı yazmak istiyorum.
bir gün bir marketteyiz...mekanca büyük.üçlü beşli harfle başlayan tanınmış bir marketler zincirinin birinde...denizin kakası geldi..kaka...bu saatte...tiksindirici mi bu kelime?hayır...hiç bir satte.bence kaka kelimesi çocuk söz konusu olduğunda gayet sıradan normal kelimedir..kelimenin içeriğinin tam manasıyla..
neyse...
çocuk sıkıştı...dolu market sepetimi koydum bir kenara..kovboy filmlerinden hatırlayacağım çift tarafa açılankapıya yöneldim hızlı adımlarla.düzeltiyorum.yöneldik.ilk gördüğüm görevliye kararlı bir şekilde wc nin yerini sordum..çocuk için..yasak olduğunu söylediler.bunun insanii bir durum olduğunu çocuklar için böyle bir yasağın olamıyacağını hafif kızmaya başlayarak söyledim.çıkarmaya çalıştılar yasak diye de direttiler çalışanlar..biri byan biri bay.bayan duygusal olarak daha ılımlıydı sanki elinden bir şey gelmediği için bakışları üzgün birazda davranışım için şaşkın.
bölge müdürü ordaymış.sessiz olöalymışım toplantıdalarmış.bana ne ya...çocuk sıkışmış işte..nerede müdürünüz ben söylerim dedim bu arada ilerlemeye wc yi bulmaya çalışıyorum..durdurmaya da çalışıyor bay.sinir..birkaç saniye uzaklaır oldusesimi yükseltince..ne yani dilekçe mi verelim ikayet mi edelim ben buranın müşterisiyim sürekli alışverişimi yaparım diye de sesimi yükselttim.mağazanızın ortasına etse daha mi iyi dedim.sususn musun yaptı bay biraz sinerek..birilerininkorkusuyla..
içerideki bazı odalardan tanıdık gördüğüm bazı simalar ne oluyor bakışı ilebaktlar kapılarının önlerinden geçerken..geçerken diyorum..bay artık saklı gizli götürüyor bizi personel wc sine.
neyse ,,,,girdik....
çıkarken koridorda susmadım..şikayet edercesine söylendim.
bay birde bana yok efendim çocuğu önceden wc sini yaptırsaymışım...tutsaymış vs vs vs alttan alttan söylenmezmi...çocuk olduğunu bunun insanii bir şey olduğunu vurguladım kendisine kızarak..acaba kendi çocuğunun başına gelse ne yapacaktı???
he bu arada ne oldu...kaçtı tabiii...sadece çiş yaptı çocuk....

bu saatte biraz moktan bi yazı oldu ...ama ...geldi...yazdım.

yaa...kızım...böyle işte...bir gün belki okursun bu satırları da tuhaf bir gülümseme olur yüzünde...çok sevdiğin gülen yüzler gibi..

dilek teyzem yaz demişsin...bu sefer böylesi bir şey çıktı işte....kitabıma döneyim....mi?

heh..az önce babası saat tuttu.deniz yapbozunu yaptı.kendiyle yarış yaptı.önce 13 dakikada yaptı.yarışta 5 dakikaya indi bu süre..canım benimmmm...

herkese sevgiler

mutlu sabahlar.
denizin bu gün listesinde börek,zeytin,meyve suyu ve kuru kayısı var..dün okul dönüşü deniz yufka alalım dedi..yavrum kendi böreğini kendi sardı..ben de az sonra kızartacağım....

okul işi çok yorucuymuş...işe gider gibi oluyor insan.heh...bir de yarım günlük iş düşünüyordum..akşam daha saat 9 da serildim..babasıyla otobüs yaptılar masada..bana hayal gibi...ninni gibiydi konuşmaları...hele denizin usta böyle mi usta diye kouşmaları yok mu babasına...gülümseyerek sızmışım..

sabaha karşı çişe kalktı,,,sonra yanıma sokuldu..yatak onda...her şeye değer......

BİR SANTİM TOZ MOBİLYANIN ÖMRÜNÜ UZATIR............

harika! çokkk sevdimm bu cümleyi....denizin anasınıfı öğretmeninden duydum...heh heeee...sanırım bizim mobilyalar bu yüzden uzun ömürlü oldu dedim kendisine gülerek..........konuşmanın öncesinde denizden sonra hemen her şeye boş verdiğimi tüm zamanımı ona ayırdığımı anlatmıştım...sonrasında bence böyle muhteşem bir cümle duydum...çok sevdim çokk!!

Çok sevindım bu toz olayına bazen insan dört dörtlük temizlik yapamıyor ki insan Bir arkadaşım yazmış int de Yuvayı dişi kuş yapar, çocuğa diş kuş bakar, yemeği dişi kuş yapar , ütüyü dişi kuş yapar. Kuş öldü baby öldüüü ....
Öpüyorum Canım senı ve tatlı kuzuyu

Az önce ders çalışırken (matematik) ne alakaysa deniz geldi aklima öpün yerime bolbol

deniz ana sınıfına gidiyor ya....gidiyor gitmesinede....sınıfındaki çocukların çoğu ondan birer ikişer yaş küçük..deniz ayarında bir iki çocuk..o kadar..duvar panosuna astıkları resimleri inceliyorum...den de diğer küçük çocuklar gibi yapmış okulda...oysa evde resim yablasında yaptığı resimleri görseniz...ya da öğretmeni görse...

bir de okula başladığından beri evde bir şımarıklıklar bir küçük bebeler gibi davranışlar...kendisi küçük yaşlarındayken böyle şeyler yapmazdı...tamam.oynr güler hoplar zıplar türlü soytarılıklar yapardı..berber yapardık türlü şaklabanlıklar aile denizle...ama şimdiki davranışları....

bilmiyorum...zaten istemiyordum...aslında biliyorum...öğretmeniyle konuşacağım...bir şey olmalı ,,,yapılmalı...doğrusu neyse...belki öğlen sınıfına aldırabilirim...öğlen sınıfında onun yaştaki çocuklar çoğunluktaysa.....öyle olmalı diye tahmin ediyorum...öğreneceğim bir iki güne...öğlencilerin yaptıkları daha yaratıcı bebeksi değil..

ben denizi kendini daha fazla geliştirsin yeni yeni bir şeyler öğrensin diye başlattım ana sınıfına...okul öncesi diyeyim..rahatsızlık duyuyorum..
yavrum miniklerle bir arada kalarak potansiyel yeteneğini kaybedecek ya da ortaya çıkaramayacak ,gerileyecek endişesini taşıyorum...bir sonuca ulaşamazsam okuldan almalı mı...

sakin adımlar atmalı...önce öğretmeniyle konuşmalı.....doğru bir yönde ilerlemeli....

babası bu akşam denizi uyuturken ...masal anlatıyor...ben de mutfağı topluyorum..anlattığı daha doğrusu uydurduğu hikayede tüm karakterler palçodan mış.misal bekçi palyaçoymuş dr palyaço artık işte kim se o palyaçoymuş...babası çağırdı beni bak ne diyor diye..
deniz demiş ki...yanlarına gidince bana da aynısını söyledi.ama çok anlamsız..herkes palyoça olursa kim gülecek!!

akıllı yavv rum benim.tat lı kızım..

bu arada...öğretmeniyle konuştum...şimdi saati kurmalıyım sabah için...gözler kapanmak üzere..gün içinde pazar da yaptık...bir de denizle yürüyüş..en yakın an da...

Sümeyye...sahra...dilekağacııı....aklımdasınız...

Sayfanızı zevkle ve çoğu zaman gozyaşlarıyla takip ediyorum. Benim herzaman içimde ukde olan şeyi başardığınız için sizi tebrik ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…