Sümüklüböceğin hikayesi

Selamun aleykum Deniz annem. Uzuuun zamandır uğrayamamıştım. Bu gün baka bildim. İyisinuz, çok şükür. Yine büyük bir zevkle okudum sizi, Denizi...

Okullu olmuş, maşallah. Tebrik ederim. Ünversiteli olmasını kutlamayı dilerim.

Biz de iyiyiz çok şükür. Baküdeyiz artık. Büyüyoruz, elhamdulillah. Bağzen haala hayal gibe geliyorlar. Tahmin edersin ki, çok yoğun geçiyor günler. Paylaşmak istediğim çok şey var da... belki başka zaman. Tam yenecek kıvama geldiler. Sesler, haraketler... Maşallah.

Sen yazmaya devam et.
Öğretmenle konuşmuştun, neye karar verdiniz merak ettim.

Öpüyorum sizi. Sarıyorum tüm kalbimle.

mutlu sabahlar böcekseverler.......

deniz çok adil,doğrucu bir kız...beni dinlemediği bir kaç şey olduğunda bak iki hakkım oldu sen benim sözümü dinlemedin ben de seni dinlemeyeceğim daha sonra diyorum..iki kez seni dinlemeyeceğim...e tabiii arada minik şeyleri unutuyorum saymıyorum...deniz..canım yaaa...yooo dört kere dinlemiyceksin beni diyor...sonra da sayıyor şunları şunları yapmıştım..ya da yapmamıştım diye..heh heee...tat lı yaaa...tatlı bal...

sadece okuyorum...yazacağım...sevgi ile..

aldım kabul ettim selamını sümeyyem...
vakit bulmak ne zor değil mi...sen iki kat vakit bulamazsın...olsun....yavrularınla geçir...çok bekledin...bekleyen özleyen her anne çok bekliyor...sonunda seninle ler ya....arada bir selam yazsan da olur..

amin amin inşallah...benim de en büyük dileğim ve hayalim...denizin üniversiteyi bitirmesi,ayakta durması,,,,sağlam,,,güçlü.

öğretmeniyle konuştum evet..sistemin böyle olduğunu devetin 4 buçuk ,5 ,6a girmiş çocukların hepsini bir arada aynı sınıfa kabul ettiğini anlattı....öğlen grubuna geçmenin nsaıl olacağını konuştum...olabileceğini yalnız öğlen grubunun sayısının çok fazla olduğunu 30 çocuk bulunduğunu söyledi...tahmin edersin ne kadar çok solunum o kadar hasta olma olasılığı....üstelik çocukların hepsi başından beri döküldüler..ateş öksürük vb...deniz daha güçlüydü onlara göre 1 ay sonrasında yavrum da dr yüzü gördü maalesef...ama denizin ki bebekliğindeki hastalığının nüksetmesi...hava kirliliğinden dolayı..ve aynı ortamda çok kişinin solumasından dolayı oksijen yetersizliğinden...
kışa girdik ya...pencereler kapılar kapandı...o bile denizin akşamları tıkamaya başladı...geçen hafta hava verdiler iki kez...halbuki ne seviniyordum hastalığını atlattığına...dr u astım bronşitin ara ara kendini gösteren bir hastalık olduğunu söyledi..dört yıldır bir hırıltısını duymaıştık...neyse...şimdi takipte...

ne çok yazdım...deniz uyanana kadar cevaplıyayım dedim geriden mesajları....anlıyacağın 30 kişilik sınıfta olmasındansa 15 16 kişilik sınıfı tercih etmek zorundayım..deniz uyandı bu kadr

kahvaltıyı yaptık...anne mutfağı alelacele topladı...tiyatro var bu gün...deniz babasıyla futbol oynuyor...sandalyenin ayak boşluğu kale........hava güzel...balkon kapısı açık...sesleri duyuluyor....çocuğu terletme diye söyleniyorum........hikaye devam ediyor.............................

başka bir forumda gezinirken hemen yeni bir sekme açtım....heh hee....babanın elinde oyuncak bağlama....denizde çelik komposto kasese ve minik oklavası....bir yandan da doğaçlama şarkı uyduruyor...sesi çıktığı kadar...
Allaaaaah bana ne keyif...yazabiliyorum....başımı şişirmeküzereler....di ki...hadi baba yatak odasına gidelim..annemi yağatsız etmeyelim!!

dedi......
ben yazana kadar ...tabiiii geri döndüler

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Dilerim çabuk alışır bünyesi. Hakkında hayırlısı olsun.

''ÜZGÜN AĞAÇLAR ÜLKESİ''

idi bu gün gittiğimiz oyunun adı....teyzemiz yetişemedi oyuna.yolda kaldı...maraton dolayısı ile....biz de başka bir tat lı kıza hediye ettik....bilet kalmamıştı....süper oldu...

güzel denizin güzel yürekli annesi...
çoookkk uzun zaman oldu buralara gelmeyeli. Deniz büyümüş okullu olmuş maşallah.
Kartal Eymen de yaklaşık 2 yıldır kreşe gidiyor. henüz 3.5 yaşında olsada :) çok sıkıntılı hastalıklarla dolu zamanlar geçirdik. birde üstüne konuşma bozukluğu oldu birden bire. terapi alıyoruz. çok zorlanıyor kuzucuk. ama hepsi onun iyiliği için. şimdi bana kızıyor çok sıkıldım çalışmak istemiyorum diye ama ileride düzelir de teşekkür eder inşallah.

günaydın böcekseverler

denizin ıspanaklı böreği pişiyor...bugün kü listemizde ıspanaklı börek ayran mandalina var...minik bir salatalık be birkaç dilim havuç ta benim süprizim...üç adtte üzüm...

bazen menüyü eksik görüyorum da süprizler yapıyorum denize..daha uyarı almadım..sorun değil sanırım...banane yaaa...başka enneler de koysun

deniz hakkında duyumlarım...deniz le yağmur adlı arkaşı sadece beslenmelerini bitiriyorlarmış...diğerleri pek bişey yemiyorlarmış...heh heee....yağmur birazcık koca göbüş....deniz kontrolümde...denizin bünyesi tuhaf yaa...çok güzel yiyor iştahı yerinde maşallah...nasıl de göbüşlü değil diyorum yemesine bakarak..çokkkkk hareketli olmasından olabilir..evet evet...kesin..

inanırmısınız çoğu zaman bir büyüğün yediğinden fazlasını yiyor...tuhaf çeşitlemeleride var...iki çorbayı birbirine karıştırır içer,salamının içine üzüm doldurur,ekmeğine acı salçayı balı çokokermi yağı ya da kaymağı hepsini sürer de yer.karışık...ben se; ıyyyyy derim....

böreği beklerken saçmalamış olabilirimgideyim bakayım...kokular gelmeye başladı

günaydın böcekseverler.......

pazartesi kesinleştireceğim denizin durumunu...ya öğlene aldıracağım ya da aokuldan geri alacağım...gözle görünür hiç bir şey kazanmadı pozitif yönde...benim kendi terbiyemle ilgimle çok daha iyiydi..şimdi deniz de ben de sinir harbine giriyoruz çoğu kez denizin davranışlarından....hareketleri davranışları resimi....bebeksi konuşuyor,,,,ne söylesem omuz silkip yapmıyacağını söylüyor.çamaşr değiştirme wc ye gitme saçını taratma üzerini değiştirme giyinme soyunma...bir çok şey...sen yap çorabımı sen giydir vs vs vs ...parmağı sürekli burnunda..çıkardığını ya da bir şey olmasa bile burundan sonra elini ağzına sokması...başparmak emmeye de bolca devam

mahalleden birlikte gittiği arkadaşıyla deyim yerindeyse boynuz tokuşturması...bu da deyim değildi ya niye öyle yazdıysam...keçi inatlaşması daha doğru...cuma günü gözlemledim ..deniz hazırlanırken okulda.kısacık bir kaç dakikada...kendinden küçük yaştaki çocuklar sergiliyor benzeri davranışları..parmakla burun karıştırıp bir yerlerine sürme gibi..

çocuklar görerek öğreniyorlar ya daha çok...taklit ederek...davranışları...denizin artık kendinden küçüklerle aynı ortamda kalarak gerileyeceğine emin oldum.son bir ayda...zaten yazmıştım biliyorsunuz...belki geçici dedim..ancak daha kötü daha kötü...evde bile olsa çok daha iyi..hiç gitmese...ben zaten deniz için her işimi neredeyse her işimi hep üçüncü beşinci sıraya attım..en gerilere...işi gücü bırakıp o tiyatro senin bu oyun parkı şu top havuzu benim oldu..yeni eyrler görsün diye sayesinde çeşitli avm lere en büyük yapı,gıda,alışveriş merkezlerine götürdüm...ihtiyacım olmadığı zamanarda dahi...
evde desen...öncelik yine ondaydı...istediği gibi özgürdü evde oynarken..her türlü (ona zarar vermeyecek)her materyal ona serbest oldu hep..
işin özü...biz denizden artan zamanla yedik içtik uyuduk ev topladık kitapokuduk işe gittik her türlü ihtiyacımızı giderdik...önce oydu...yine o...o bizim canımız...şimdi...şimdi yine o...onun gelişimizin gerilememesi için....potansiyelini kullanması için...pazartesi netleştireceğim...öğlenci gurubunda sayı fazlaymış...30 kişi demişti öğretmeni...olsun...kıyısından kenarından girsin...önce biraz zorlanır belki..yeni alışma dönemi yeni arkadaşlara..
deniz üstesinden gelir diye düşünüyorum..bazen o da öğlene yazdır daha çok arkadaşım olur diyor.bundan da mı böyle davranışlar sergiliyor??
dün de ben bire gidicem deyip durdu...okumayı sökmeyi çok sitiyor..yeminle söylüyorum size...en fazla 15...bilemedin 1 ay üstünde durayım...okuyacak..her yerde hece arıyor.söylüyor..
ben se bunu anladığımdan beri belki bir senedir bıraktım onu harflerle oynatmayı...şimdik sistem başkaymış..zorlanırmış diye...
yazdıkça başıma ağrılar girmeye başladı...okuyanında başını ağrıttım...

denizden çok kısa kıssadan hisseler.....

istiklal marşını öğrendi öğreneli sazıyla birlikte söylüyor..heh hehhh...hem çalıyor,sözde...hem istiklal marşını söylüyor sazla....hayal edin....minik bir gülümseme sizin olsun.....

bu akşam sofrada yerçekiminden bahsetti...babasıyla birbirimize baktık! yağmurun denizden göğe yükseldiğini sonra da gökyüzünden yağmur olarak yağdığını,,,,,,uzayda yerçekiminin olmadığını............

yaklaşık 15 gündür nete girmedim..doğru mu diye diye hemen üste çıkıp baktım en son 22 sinde girmişim.yok...11 miş...geçen ay 30 çekmişti değil mi??
neyse...epeyi girmedim yani....deniz babasını uyuttu...sonra kensini paröağını eme eme uyuttu...çay demledim kendime....yaşşasınnn....net benim.ben benimmm..onlar horuldaya cok cok lamaya dursunlar...keyif benim....
demliyeyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…