Sümüklüböceğin hikayesi

sahra.......bebem.... yazacağım....

kelimeler kaçmadan uzanıp yakalıyayım....

eveeett...sevgili denizimiz buyudu..artık okullu oldu....hiç bir korkumuz
yok...özgüvenliyiz...seviyoruz,istiyoruz ,merak ediyoruz.....tek bi sıkıntımız vardı.bayan öğretmen olsun istiyordu...gelişim yaşına göre kızlar kızlarla olmak istiyorlar ya....bundandı sanırım ilk günkü davranışı...
giyindik büyük bi sevinçle başladık okul yolculuğuna..niyeyse anneler çocuklarının adına bizli konuşurlar ya...öyle yazdım...biz şöyleyiz biz böyleyiz yattık yedik içtik,gibi gibi....
ben böyle davranmadım aslına bakarsanız...çocukça sevincimden kaynaklı olabilir..çünkü okulu okumayı çok seven biri olarak ben de birinci sınıfa başlıyorum.evet evet ...ben de : )
ne tat lı mutluluk....

ilk gün:
içeri almaya başladılar...bu başladı (buradaki buu yu samimiyetimden böyle yazıyorum...konuşuyorum ya sizle)ağlamaya...sarıldı koluma .içeri girmek istemez.o gün için içeri aldılar beni denizle...ilk güne mahsus...ilk dersi aynı sırada geçirdik...pardon ilk bir saati diyelim...ders mers yok...tanışma çocukları yatıştırma faslı...
öğretmenimiz çoook insan bir insan...şükürler olsun çok şanslıyız...insan gibi bir insana rastlama artık şansa kalmış...ne acı!
sosyal statü,mesafe,küçük ve ya büyük dağlar yok...bizimle aynı boyda...aynı göz hizasında.söz temsili..
benimkinin sümükleri durmuş iken bir kız öğrenci sıkmış sıkmış kendini...yavrum bıraktı da nasıl ağladı denizden sonra...
neyse duruldular...öğretmen şakacı,,,çocuklara biraz guldürük....az biraz tiyatro....ilk ders şeker kıvamındaydı...ki ikinci derste şekeri tamamen denize bıraktım...teneffüs zilinden sonra onunla içeri girmedim,sadece el salladım.o da bana salladı...geçti gittiii minik krizimiz...

dün ilk veli toplantımız vardı....ne heyecanla ne duygu yüklü düştüm yollara....ne güzzel bir şey...ne gurur verici...büyüdüğünü görmek...heh..velii si olmak...içi ha laa çocuk bi veli....

satranç ,karate kursları olacakmış okulda....o da ben de istiyoruz...aklını beynini geliştirsin....kendini korumayı öğrensin...

daha yazacağım ama bana bağırıyor şu an...anneeeeeeeeee...yanıma yat....
duyguların en güzeli....insanoğlunun biri tarafından önemsenip istenmesi....kelimeler de kaçtı...denizi sesinden korktular mı ne....

sevgi ile....

Selamlar Hayırlı Uğurlu Olsun öğretim hayatı başarılar dilerim tatlı kıza Maşallah kocaman kız oldu okullara başladı size de kolaylıklar diliyorum Deniz Annem hoşçakalın

selam sahra...
teşekkür ederim güzel dileğine...evet,oldu yaa...koca dana oldu..heh..kolaylık...ah evet.çok ihtiyacım var...kolaya,güce...yorucu bir başlangıçmış okula başlamak...ama tatlı yorgunluk...gurur verici...seni yükselten..başını dağa değdiren...bir gurur...bir onur...sonsuz Şükür....

sen ne yaptın...yerleştiniz buralara....iyi misin? meşgalen var mı?ya da hayatına dair yeni planlar?hayat çok kısa sahra...bak sanki daha dün şaşkın gözlerle evimize gelen ağzı açık bakınan ben nerdeyimi soran bakışlı bir yaşındaki denizim...BENİM KIZIM.....KUZUM.

şimdi okul sıralarında....öyle mutluyum ki...çoook güzel anlatılmaz bi mutluluk bu....aklını çalıştırsın,,,,işletsin...iyi yerlere gelsin inşallah...

selam bebem 1221....
övgü dolu satırların için teşekkür ederim...ben de sizi siyaset topiğinde okumuştum bir kaç kez..yanlış anımsamıyorsam hamile idiniz...oldu mu bebeğiniz....oldu ise anneliğinizi kutlar hayırla büyütün derim...
sevgi ile...

kitap haline getirme düşüncesi....kimbilir...belki deniz bilir

çocuğu okula başlayan bir anne olarak az hislerimi yazayım...bir sevinçle başladık...biraz heyecan..denizde hafiften tedirginlik,bende onu bu günlerde görmenin verdiği haz.
ilk saat krizi kolay aşıldı...denizi dışarıda hiç beklemedim ..okul çıkışına kadar durmadım bahçede...o süre içinde yapılması gereken bazı işlerimi gördüm...sadece bir gün o da yolum oradan geçmekteydi.çıkmasına az bi süre vardı..tek ders..
oturdum karşıdan izledim onu.hiç sevmezdim ya o kokoş tacını...koca çiçekli,roman pembesi...cam kenarında da oturuyor...o kokoş tac denizi işaret ediyor bana...bak!burada diye...seviyorum artık seni kokoş tac.

teneffüs zili çaldı....karşıdan oturdum izledim..bakayım ne yapacak...o benim varlığımdan habersiz.koşa koşa çıktılar..amannn..ne seyirlik...çil yavruları gibi dağılıyor yeni bir teneffüs ziliyle nasılda doluşuyorlar okulun kapısına...görmelik....komik!

önce bir arkadaşıyla kısa bir süre sek sek oynadı yer döşemesinin şekliyle...arkadaşı ayrıldı ondan...benimki koşarak kaydırağa yöneldi...sırasını bekledi..kaydı iki kere..bi ara kaybettim...o kadar çil yavrusunun arasında anlık göremeyebiiyorsunuz...rengarenk sivil giyimliler...kız çocuklarının çoğu pembe mor giysililer...çocukları ve giysileri karıştırabiliyorsunuz anlık gözünüzü başka bir tarafa çevirdiğinizde..a .bizimki üşümüş mor hırkasını giymiş dönmüş okulun bahçesine..o ara kaybetmişim onu...aaferim.ona...a kıllı kızım....
farkında olmadan bana doğru yanaşıyordu.ben de gayrı ihtiyarı(şu ihtiyari kelimesine de bakacağım Google den...ihtiyaci desem sanki daha doğru gibi geliyor...belki de aynı anlama geliyordur..kimbilir...Google bilir....vikipedi bilir : ) )

o sırada zil çaldı...döndü benim çilli tavuğum geriye...ben de hiç göstermedim kendimi...
göstermedim ya...elimde soda şişesi onu beklerken o yerine geçerken beni görmüş...şişeyi dikerken el sallayan kuzumla karşılaştım....e tabii ben de el salladım..

gayri ihtiyacii.....

böyle bişey yoksa ben buldum..
BEN BULDUM...

muziplikle söylenen bir ben buldum dur :not

bnde uzun çabalar sonucu gebe kaldım çok şukur çocuğum kucağımda. Çok teşkkur ederim. O sebeple topiğiniz hep ilgimi çekmiştr. Zevkle takip ediorum. Rabbim evladınızı bağışlasın size

gurur....ne büyük gurur....hissettiğim bu...onu okulda sırasında beklerken ,,,öğretmeni start verdiğinde sırasınca ilerlerken...arkasından baka kalıyorum.....bir aşık gibi.

inşallah...üniversite sıralarında da görürüm....

günaydın böcekseverler................

dün ilk kez yemeğini yemeden önce dersini yapmak istediğini söyledi.ve yaptı.şimdiye değin yemeklerden sonra anne ya da baba eşliğinde yapıyordu....Şükür...

yapıyor..yapıyor da..çocuk işte...çabuk yoruldum diyor...babayla futbol molası verip öyle devam ediyor...tatlım.

.deniz okula başladı ya öyle mutlu öy le gururluyum ki...bir insan yavrusunun İNSAN olmaya başlaması....eğitilmesi...tohumu atılmış bir fidanı aldık..saksımızda .(evimizde)büyüttük...şimdi minik bir ağaç olmaya çalışıyor.dalları çok olsun..yeşersin.önce çiçek açsın..meyve versin...o meyvenin gölgesinde gölgeleneyim...
huzurla uyuyayım....

bir kız var denizin sınıfında...adı ule....Suriyeli...kaşları hep çatık...çok kötü bakışlı...yüzde yüzbinden fazla olasılıkla korkuya doğmuş..ara ara onlara uğramak geliyor içimden.okula giderken evlerinin önünden geçiyoruz.sahipsiz görünümlü diğer katları perdesiz bir bina.kuvvetle muhtemel müteahhide verilmiş yıkımın ne zaman olacağı belli olmayan bir ev....belki belli evden çıkılması gereken gün..ben bilmiyorum...

bir de park arkadaşı vardı denizin.o da .....ismi niyeyse şu an aklıma gelmedi.gelince söylerim...o da denizle akran...Azeri.koca yaz...bir kaç koca yaz birlikte oynadılar..oynadıkları parkı paylaştılar desem daha doğru..çok fazla konuşmayan...Azeri ailesinin bana göre sorumsuzca bakımını bir aileye(daha önce evlerinde oturmuşlardı.eski ev sahipleri diyeyim)bıraktıkları bir kız çocuğu.sorumsuzca diyorum çünkü çalışan insanlar.hani maddiyat karşılığı baktırma gibi bir durum da yok.
.görünümü biraz obez...bunu da ne alaka yazdıysam...
kızı bu yaz bir kaç Azeri kızın okuma yazma öğrenmesi için bir öğretmene vermişler..şeklini düzenini bilmyorum.okuma yazma öğrensinmiş...kendi dillerinde...bizim alfabemizle değil.Azerice.

geleceğim...anlamaya çalıştığım....anlatmak istediğim:
kız türkiyede yaşıyor.burada okula gidemiyor ya da gönderilmiyor...yurduna döndüğünde Azerice bilsinmiş.
şimdi geldi adı aklıma...sunay...suna da diyorlar.

ule...Suriyeli....belki ailesi uygun zamanı bekliyor,dönecekler belki ülkesine..ama bizim okulda...
sunay..Azeri.burada yaşıyor..ama öz anadili öğretiliyor...

düşündürüyor..
deniz...
diğerleri....hepsi çocuk.
hepsi fidan...hepsi ağaç olacak...olmalı...dimdik ayakta duran....güçlü...ÇOK GÜÇLÜ.

daha çok var yazılacak....düşünülen...kelimeler kavga ediyor birbirleriyle...

galip gelenleri,,,yazdım.

günaydın böcekseverler...........

Son düzenleme:
mutlu pazarlar böcekseverler

denizle babası okul bahçesine bisiklet sürmeye gittiler...benim direktifimle...
babaya kalsa şipşak hemen bi park yapıp geliyorlar...yağmurlar ,soğuk eli kulağında...geldi gelecek...son fırsatlar....dedim daha çocuk bisiklete binemeyecek....

yine şehit....şehitler...yavrularımız...

anne olduktan sonra bir evladın nasıl ne şekilde ne şartlar altında büyüdüğüne şahit olduktan sonra....daha çok yanıyorum evlatlara...bu son olsun.demek...hafifletmiyor..

analara,,,,ailelere sabır.

denizden inciler...

yazmayı sevmiyoruz.iki harf arası masa altına girmeler parmak emmeler...çok yorulmuş muş!

geçen hafta kantine gitmiş...bir şey almak istemiş.parasını sonra versem olur mu demiş...heh heeeee.bu gün 1 lirasıyla patlamış mısır almış...beslenmesindekiler de pek yenmemiş.çok heyecanlıymış.hemen mısır almaya gitmiş.zamanı yetmemiş.yoksa yiyecek!(her okul çıkışında yiyemediklerini parkta yer:) )

ilk hafta bi erkek çocuğundan dizine bi tekme diğer bacağına da 3 parmaklık morluk yemiş..öğretmenle konuştum...tahmin edersiniz ki yapan yaptığıylaoldu...bizimki şimdiden sonra gözünü açacak takendini savunacak..ofof

ders yaptırıken sıradan konuşmamız:deniz der;kırmızı kalemimin ucu kırılmıştı.açamadım.öğretmenim bana başka verdi...kalemin ne oldu kızım,ben....çöpe kutusuna attım! baba bıyık altı güler.

yine anne denize sorar:annecim okulda en çok neyi seviyorsun?
deniz der; kısık sesle; teneffüs!

cumartesi pazar ları okulun olmamasına üzülüyor....

bu akşam kendisinin hiç ceza almadığını söyledi...cezanın ne olduğunu sordum.öğretmen çok konuşanları tek ayak üstünde tutuyormuş....hababam sınıfı geldi aklıma........

kalemlerimizi kalemtraşımızı silgimizi kalemkutuya koymayı henüz gerçekleştiremedik....ara ki bulasın nerde.....evi dağıtmaktan vazgeçti..okuldan gelince üstündekiler çantası beslenmesi foraaaaaaaa....

bu gün ilk kez neredeyse eskimeye başlayan bir buçuk yıllık masamıza bir ikinci kez örtü serdim.üzerinde göreyim diye...(sürekli denizin işgali altındadır da) baba hayırdır bu gün misafir mi geldi diye sordu....

gelirse daha yazarım.

Sümeyye...sahra....özledim....dilekağacııı....

sümeyyecim ..büyüdüler diii mi...zaman yok diii mi.hayırla büyüsünler...arada selam ver...

sahra...aklımdaydınız...yazmışsın..kalp kalbe karşıymış...yazacağım uygun zamanda sana...sevgi ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…