Sümüklüböceğin hikayesi

tatlı uykuda ol canım...
bulmuşsun ya....
iyiyiz şükür.sabah 11 e kadar denize uyku,çizgi film eşliğinde kahvaltı,okula gidiş,okul dönüşü,yemek,baba ile futbol ya da basketbol dönüşümlü olarak,ders,keyif(çay,kuruyemiş meyva vs vs vs...)sonra uyku...
ne çabuk bitirdim bir günü değil mi.....

sana da kolaylıklar işlerinde..artık bitmiş olmalı...arada uğra...buraya ya da özele yaz lütfen....

sürahide su var
bardak olsa ne olur
bardakta su olur

denizin ilk şiiri

okula giderken söyleyip durdu..biz hep güldük birlikte..ne komik şiir diye..heh heee...

biraz dağdan kestim kereste gibi ...ama çok tatlı...yavrunuzun ilk şiiri çokkk tat lı oluyormuş...ev lat bu evlat.bal evlat.

şükür bu güne.....

mutlu sabahlar böcekseverler..........

dün benden para istedi...kağıt para.aynısını yapacakmış teyzesine verip kandıracakmış.heh heh....yaptı yapmasına da...yirmi liralığı yeşile boyamayı unutmuş!

kalpazanlığa başladık anlıyacağınız....

not:kağıt paranın boyutunu ben çizdim..o içini tamamladı ve kesti..

tuhaf bi not oldu sanki...hani çok ta mübalağa etmiyim istemiştim.

Deniz annem selam bir merhaba vereyim dedim çok arkalarda kalmiş topik nasılsınız tatlı kız nasıl Ben iyiyim çok şükür. Bahar geliyor yavaştan güzellikleri kalplerimize evlerimize ülkemize huzur mutluluk getirsin inşallah öpüyorum seni denizimi hoşçakalın Sevgiler ❤
Denizkızın maceralarını bekliyorum :)

sahracım hoş gelnişsin....merhabaana merhaba...ne iyi ettin...sen de arayı uzattın.bak gerilere düşmüşüz.heh heh...
şaka bir yana;biz bu ara yaşıyoruz ....denizle hayatı.sadece yaşıyoruz.şükür bu günlere...ne güzel ne gurur verici bir şey denizin annesi olabilmek....bunu bu günlerde çok daha iyi anlıyor yaşıyorum...hissediyorum.

iyisen sorun yok...sadece merhaba desen de olur arada...ne zaman daha iyi olursun o zaman daha yaz...
işleri bitirmişsin sanırım....biraz rahattasındır umarım.

evet.bahar geliyor...baharın uyanışları...kuşlar civil civil olmaya başladılar sabahın erken saatlerinde...biz bu satırları daha önce de paylaşmıştık değil mi seninle...şükür bu günlere...yeniden o kuşları duymak güzel...hayat rağmen.

bahar kalplerimize ülkemize hayırlar getirsin
hoşça kal....sevgi ile kal....
ümit ile..

az yazayım mı?

yazayım...
dün:
tiyatrodaydık...oradan büyük bir park,sonra az bir vakit büyük marketi gözden geçiriş,dışarıda yemek(çok fazla yaptığımız bir şey değildir,teyzemiz de yanımızdaydı canı bişeyler istemişti)sonrası tilki dükkanı.
şımardık tabii çok fazla istediği olunca...bazen kızıyorum kendime, bir yerlerde dur diyorum...ya da sende değil kabahat bende bende...sana izin verende diyorum Denize...
neyse ne işte...seviyorum ben bu yavruyu...ne çokkkkk.
şimdi haaa laaaa başparmağı ağzında tatlı uykusunda..

büyüdü deniz...koca kız oldu..koca dana..
küçük hallerini videolarda izlediğimde özlüyorum o günleri...babada ikinci bir denizin pişmanlığı...o kadar istedim....yine de isterim.hiç olmazsa koruyucu aile olma..her olasılığa razı....pişmanlıksız....

büyüdü deniz...şimdiden hangi liseye gidebileceğini hesaplıyorum...ilgisi ,zekası,imkanlar dahilinde...yaratıcı bir çocuk deniz...hiç bir oyuncağını sadece o oyuncakmış gibi kullanmadı.bozulan halkasını attırmadı(şu belinize geçirip çevirmeye çalıştığınız halka...holahop mu ne....adı yanlış ta olabilir)
yumurta kutuları.rulolar ,1.5 litrelik pet şişeler,dondurma kutuları vs vs vs..şimdi aklıma gelmeyen çokşey...hepsi ya bir şatoya ya bir bayan çantasına ya da bir kral tahtına dönüştü denizin hayalinde..sayısız saymakta zorlanacağım pet şişeler...bazen ev şişe cenneti diyeyim ben size ,siz çöp ev deyin bana...yemek masasının üstü Fatih çarşamba pazarı ile Kadıköy salı pazarını yarıştırır durumda.şu an baktığımda bile.

deniz resime de meraklı biliyorsunuz...heh.resim deyince yine aklıma geldi şimdi...ağzını kocaman açmış gülen bir kafa çizmişti de deniz çok küçükken....ne kadar mutlu dediğimde resimde yüzün...''ağzında şeker var''
deyişi....hiç unutmam gibi geliyor.denizplanlar yapıyor son zamanlarda sürekli...planlı bir çocuk...tabii planları muzilikte:)
bir plan yapıyor kağıda yazıyor ya da çiziyor.sonra da uyguluyor.mini bir iki örnek:
küçük bir kağıda el yazısı ile yazdıkları;

tuvalete gider gibi yapıcam ne istersem alıcam yiycem!
bunu bir kaç kere uyguladı bize.biz de yedik...ciddii yedik.heh...ara ışığı açardı.anne benim yine wc m geldi derdi.korkuyomuş ya karanlıktan bütün ışılar açık,,,denizde hiç ses yok.biz onu wc de sanır sonrasında onu ağzı dolu yakalrdık.heh heee..gülecek gülemiyor da..doluca ağzı....

bazen krokisini çizer yapacağı işlerin...yakalandığında açıklar.şurdan gidecektim böyle yapacaktım dolaylı bir şekilde anlatır

göndereyim dedim.ne olur ne olmaz...

denizde karadeniz zekası var.yaratıcılıkta olsun insanı alt etmede olsun...ne taklalar...bir de kıvırma payı çok fazla...sizi suya götürüp susuz bırakacak cinsten....felaket bişey.

listeleme de yapıyor.annesi gibi...ihtiyaçlarnı yaz bana günü geldiğinde alalım derim.aynı annesi gibi de fazla üst baş istemez :)
dağıttıklarını toplamakta zorlanırken''anne bana ne çok şey almışsınız uzun bi süre daha almayın '' der.

deniz okulda iyi...öğretmenine bazen soruyorum.o da bakıyorum diğer anneler sürekli sorup duruyorlar bir şey...hadi ilgisiz görünmeyim.halbuki denizde ters giden birşeyler olsa söyler öğretmeni bana değil mi?
sadece yazısından şikayetçi öğretmeni...kocamaaan yazıklmış el yazısı...normal yazıda iki sıraya sığacakcümle tam sayfayı kaplıyor...fıkra gibi...
istese yazar...yazdı da bir ara...çok kısa bir ara...sadece bir iki ödevde.sonrasında devam dev yazılara..koca harfler imparatorluğuna...

aman hocam....yakında el yazısı kalkacak gibi görünüyor...çok ta sıkmayalım.

deniz hediyeleşmeyi çok sever...özellikle kendi yapar hediyelerini...ben bir yere gidecek hediye götüreceksem.hemen o da bir resim çiziverir bu da benden olsun der.ya da elinin altında wc rulosu varsa dürbün yapar götürür.

deniz olaylara gündeme hakim....evden çıkarken bazen çöpü hazırlar ama unuturum elime almayı.ya da çöp kutusundan çıkarmayı..bi bakarım o almış çıkarmış dış kapıya...sular az akmaya başlayınca doldurur hemen banyodaki kovayı.beni uyarır haber verir.

belki bunlar minik şeyler...şimdi yazacaklarım.minik ama denizin koca akıllı bir kız olduğunu gösteren şeyler..kapı komşu arkadaşı ayşeyi soracak kapılarını çalıp.ya da bir şey diyecek.her zaman biz tembihleriz kızım şöyle şöyle de diye..hani usulünce desin diye.bir kaç gün önce babasıyla bana çıkıştı.''ben biliyorum neyi nasıl diyceğimi''

büyüyor değil mi?

aman.aza da bakın...ne yazdım ne.
geldi,yazdım....

sevgi ile...

başardım! başardım!

bağıran denizdi sabahın sekizinde...tıkır tıkır duyuyordum ya uyku tatlı geliyordu...baba uyanmış kızım ne yapmışsın buraları annen kalkarsa kızacak...halbuki evin dağınıklığından en çok o şikayetçi...
elleme kızı bırak hevesini kırma dedim yarı açık gözle.
kalkınca uzayan hole kar yağdırmış olduğunu gördüm peçete parçalarıyla..tezgahta boş yer bulan varsa beri gelsin.kahvaltı tabağı hazırlamış deniz bize..iki ekmek dilimini tahinle birbirine yapıştırmış kek yapmış mış.birer yuvarlak çikolata birer domates koymuş tabaklara.bir de yumurta kırmış derin bir kaseye...onun için bağırıyormuş başardım başardım diye...

aferin kızım...Aziz Nesin deyimiyle ''eferüüüün''
ellerine sağlık yavrum..

sonrasında bir yumurta daha kırmayı başardı....canım kızım...nice başarılarını görürüm inşallah..........

Selam canım çok teşekkür ederim paylaşımlar için yüzümde koca bir gülümseme ile kalbimi ısıttınız :) ❤
Not: Dışardan tarafsız biri olarak senin anlattıklarından anladığım kadarıyla bu tatlı kız büyüyünce tasarımcı ,mimar ,iç mimar ,inşaat mühendisi olacak gibi benim naçizane fikrim Barış Mançonun dediği gibi Adam Olacak Çocuk ...Mutlu olsun inşallah,herşeyi yapar mutlu insan.İyiki not dedim ne kadar uzun oldu öpüyorum sizi kızlar Allah'a emanet olun

hoş gelmişsin sahra.....
ne güzel dilekler ne güzel hayaller....innnşallah...
nasılsın...hayatla aran nasıl?
sen de Allah'a emanet ol....canımm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…