Sümüklüböceğin hikayesi

mutlu geceler böcekseverler...........

çocuğunuza bir şeyler öğretmek ne güzel bir şey...ondan da bir şeyler öğrenmek....yaşlanıyor muyuz?? bazı soruları anlamıyorum o benden daha iyi anlıyor cevaplıyor,,,,,ders yaparken.

şükür bu güne...bu günlere....bu günleri de gördük..

mutlu sabahlar böcekseverler.........

dün gece...
işler bitmiş nette gezinmekteyim...deniz çizgi film izliyor.(öğlenciyiz ya,saatlerden kaçamak yapıyoruz.sabah okula çok var.ne kadar doğruluk payı tartışılır ise de........)
yanıma geldi deniz...robotmuş.diyor ki;

_anne beni yanlış proglamlamışsın...eller kafaya(ellerini beline koyuyor)

ben;
_kafasına doinnng!!üstten hafifçe çakıyorum..(derhal eller kafada...)tamam..düzelttim.

hahahahahhahaha......yavrum az acıdı...ama ne güldük sonunda...babayı uyutmadık gülüşmekten...spontan gelişen bir şeydi.süper güldük...
bir dahaya elimin ayarını daha iyi programlayayım!

sevgi ile.....tebessüm ile......

seviyorum kız seni!

ne çok...bazen kızıyorum ama en çok ta seviyorum...şimdi;duvarları silerken fotoğrafını aldım ya elime aklıma düştün...ey aşk...küçük aşk..koltuk ortada.açtım hemen neti...çöktüm yazıyorum şimdi seni aşk...seviyorum kız seni..
temizlik....
bazen özlediğim...bazen ,bazen değil de çoğunlukla boş verdiğim,,,,bazen de şimdi olduğu gibi seve seve yaptığım...sen geldikten sonra...
sen geldikten sonra.zamandan çaldım annem...her şeyden çaldım biraz...işten güçten,,,düzenden..kabul ediyorum az biraz pasaklı olduğum zamanlar oldu.ama çok değil.bak! ne güzel seve oynaya pardon ağlaya hem yapıyorum hem yazıyorum annem..laf aramızda yine işten çaldım çaktırma.odanın ortasında tekli koltukta sana olan aşkımı ilan ediyorum.
geldi,yazıyorum.
kulağınıza fıslayım;bir de çay suyu koydum.heh heh...
fonda türk sanat müziği...yeminle.

bakışından süzülen işvene kurban olayım diyor...

neyse;kaynıyor mu bakayım da geleyim annem...
ah Zara ah...seninle bekledim ben kızımı...senin türkülerin umut oldu bana...hayat verdi...
''SENİNLE TATTIM BEN MUTLULUĞU''
diyor...bu kadar mı denk gelir,bir çay demlemeye gidip gelmeye.

ömrümdeki her derdi siler atarım. diye devam ediyor...ama ben yetişemiyorum...gelenleri kaçırmadan yazayım hemen.

çocuk!....sen.aşkmışsın ...bu aşkı tattırana sonsuz ŞÜKÜR.
bazen kedi köpek gibi didişiyoruz senle...baban hayret eder aramızdaki bağa...ama ben seni seviyorum kız!...ne çok..

okuldan dönüşte annecim seni çok özledim d iyor bana...seneye tam gün olacak...istemiyor...ben sensiz duramam diyor..biliyorum durur...ben de dururum.duracağız...hayata ayak uyduracağız..aramızdaki sımsıkı bağla...

ne de küçükmüşsün saatin içindeki fotoğrafta..(saatimizin içine yaptırmıştık denizin fotosunu)babanın hadi girelim bir aile fotoğrafı çekilelim demesiyle çekildiğimiz i,lk fotoğrafımız..ve senin saatin içindeki fotoğrafın...ne güzel gülümsemişsin...bizimkinde ise korkmuşsun biraz.yaz mış...askılı bir elbise üzerinde..kısacık saçlar..uçları kıvrılmış.küçükken parlayan bir ışık vardı gözlerinde...ya da babanla bana öyle gelirdi...deli gibi sevdik ya seni....
şimdi kalmadı ama saçlarındaki kıvrımlar....kestirmek zorunda kalmıştık biliyorsun ana kız ağlaya ağlaya...
sümük bitti...üşüdüm biraz..çay içeyim ben kızım...dünyaya döneyim.seviyorum...biliyorsun.

sahra................beğenip kaçmışsın...........nasıl gidiyor hayat?
Selam canım okudum tatlı kuzuyu kaçtım :) şu ara diş doktorunda yatıp kalkıyorum birde yatılı misafir oluyor arada çok uğrayamadım
Bu arada denizin ve tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun Bütün çocuklar gülsün Öpüyorum kalbinizden

canım geçmiş olsun....uzun süreli diş tedavisi sanırım..kolaylıklar dilerim...ben de kutlayamadım denizin de nezdinde tüm çocukları buradan...geç oldu ama....şimdi ve gelecek yılların tüm 23 Nisan'ları kutlu ,,,mutlu olsun...güzel gelecekler onların tüm çocukların olsyn.

günaydın böcekseverler.....................

dün okulumuzda kermes vardı...stand kurduk.ay bi de bu işlere karıştım...yorucuydu.. soğuğu yedik mi..ama ben işimi bildim...kermeslerde indirimli olur ya...hem sattık ,,hem aldım.

hava soğuk diye 23 Nisan töreni yapılmamıştı...bugün yapılacak....uyuyor şimdi...tostunu hazırladım.ister kalkınca ister orada acıkınca yesin..

sınıfında birlik yok...seneye olur inşallah...onun da bir etkinlikte yer almasını istiyorum..çoğunluk sağlanmayınca biz de bulunamıyoruz etkinliklerde....gezi, folklor gibi.
bizim açımızdan çok sıkıntılı bir durum

dün soğuğu yedik demiştim ya...bu gün etkisini gösterdi...törenden geldik.ben biraz uyudum...denize gün doğdu...her fırsatı değerlendirir bensiz daha doğrusu benim etkisiz olduğum zamanlarda...
aslında beraber yatmıştık ta....

kalktığımda portakal sıkıyordu....bana dediği şuydu:

''iyi saklamışsın''

heheeeee...ne kız ya...ıvır zıvırları bitmişti.....bulamamış.

öğrenilmiş çaresizlik:

yarım saat kadar önce uyumaya çalışırken beni şimdi buraya yazmaya teşvik eden düşünceler...uyutmayan..şimdi; dedirten.

yüksekti ...çok yüksekti yataklarının yüksekliği...bir yaş çocuğunu konduğu karyolalar....tututnma yerlerine sımsıkı sarılırlar da al beni derler...direnirler uyumaya..ama yok öyle ağladığında onlaro kucaklarına alacak bir çift el...kol,bacak. beden.
ağlar ağlar ağlarlar...sonu...ağlamaktan yorulmuş uyumaya mecbur bırakılmış minik bedenler...bir yaş çocukları...
ancak...ancak siz merhamet ederseniz alırsınız kucağınıza...sakinleştirir huşuuu ile uyutursunuz.o yavruya çaresizliği öğretmeden...
öğrenilmiş çaresizlik bu olmalıydı evet...

kızımla birlikte büyüyorum...duygularım da gelişiyor büyüyor...gelişiyor olgunlaşıyor...beni uyutmayan ışılar çakıyor bana...yaz diye...
sonrasında burada buluyorum kendimi...

acitasyon değil,bir ezik hissettirme değil benimkisi...okuduklarımdan yaşadıklarımdan canlı capcanlı öğrendiklerim...
şimdi burada yazdığım gibi canlı,,,,sağ.

kızımın bana benimde ona alışmaya çalıştığımız o bir hafta içerisinde....çocukların herşeyleri bir zamana bağlanmış...askerii usul.şu saatte yiyeceksin...şu saatte uyuyacaksın.şu saatlerde gez ,emekle, uykun gelirse uyuyabilirsin uykunun geldiği yerde.ister bir oyuncağın üstünde ister uyumuş başka bir bebenin herhangi bir uzvuna değmiş olarak...
oradaki anneler....hepsi annecimli konuşuyorlardı ya...şimdi şimdi anlıyorum sahte olduğunu..annelik bir robot gibi yapılacak bir şey değil...ya da askerii usul..yat uyu kalk ye ..yine yat uyu..yine ye..suyunu iç...ya da meyve suyunu...her ne ise.

şimdi şimdi çözümlüyorum...birşeyleri anlıyordum da...kızımın sarhoşluğundan...

çok yüksek 1 yaş bebeklerin karyolaları...çok yüksek...düşüp bir yerlerini incitmesinler diye değil...kucağa alınmayı istemesinler diye....tırmanıp çıkamasınlar diye..
kayıtsızdı oradaki anneler...bakıcı anneler...anne...nasıl hepsi bütün çocukların anneleri olabiliyordu ki...karışık...çok karışık .

uyuma odası....var mı evlerinizde çocuklarınızın uyumaya bırakıldıkları uyuma odaları...

ağlaya ağlaya .....sesleri kesilinceye,,,,,kısılıncaya kadar ağladıkları uyuma odası........

ağlama odası ;daha doğru değil mi?

hepsinin sesleri birbirlerine karışıyor.ve öğreniyorlar uyumayı....çaresizlik içinde uyumayı...bitkin ,yorgun.mecburen uyumuş...

öğrenilmiş çaresizlik bu olmalı.

karyolaların arasında gezinirken...(benimki uyuduğunda gezinirdim odayı,,,,hatta diğer odaları)strateji geliştiren bir başka bir yaş kız bebeği vardı...sizin yüzünüzü gördüğünüzde gülümsemesini ağzının sonlarına kadar yayan...siz başınızı çektiğinizde duran sabit kalan bir kız bebek...çok etkilemişti beni....

bir de selin adında kara mı kara kapkara bir kız çocuğu vardı.ismini söylemekte sakınca görmüyorum...şansları varsa eğer isimleri değişecek...selin ,ayşe, fatma...ya da ali, veli ,ahmet meee met.ne farkeder ki...
selin..başka bir şeydi...canlı capcanlı bir şeydi...diğerlerinden daha bir çocuk...kıpır kıpır yerinde durmaz bir şey...bittim ona...oradaki bakıcı anneler benimki garanti nasılsa şunu da bana verin karnıma saklayım götüreyim demiştim güldürmüştüm oradakileri...içinize saklanası selin....

akıbeti ne oldu kimbilir?

daha gelmiyor...............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…