14 sayfa...çık! daha okuyasım yok...hem böyle okursa 3 geceye biter...daha kalınlara sarmalıyım...var aslında daha kalını...yarım kaldı...sahi ner3de o kitap?her zaman hep sol tarafımda şu peteğin üzerinde dururdu..kaldırmazdım hiç yerinden...ki gördükçe okumalısın diye hatırlatırdım kendime..gözüme gözüme sokardım...annemse kaldır be kızım bunu burdan..kitap konur mu hiç buraya der peteğin üstünden almamı söylerdi hep...her geldiğinde...... : )
bizler de böyleyiz aslında...çocuklarımıza yaptık yapıyoruz...ben bunu biraz biraz kavradım...yapmamaya özen gösterdim.annelerin ya da ebeveynlerin geneli böyle...çocuğun bir şeyi nede yaptıklarına bakmaz sadece onun öyle olmaması gerektiğini söyler ve bozarlar da...çocuklarının yaptıkları şeyleri,,,tasarımları...benim mesela denizeevde gösterdiğim esneklik mahalle tarafından ya da evime gelen gören bir kaç kişiden
bakışı ile karşılanırdı..ya görürdüm ya sezerdim ya da sözlerinde itiraf ederlerdi...misal;evin için de bazen oturcak yer bulamazsınız...niye?her yerde denizin oyuncaklarından oyuncak olma özelliği dışında farklı bişeyler yarattığı şeyler vardı...ne bileyim mesela rengalar var ya..yoksa cenga mı...onları yarış pisti haline getirir şimdi parkurlar yapar ya da birçiftlik evi tasarlar yapar...ya da bir otomobil garajı...şu bildiğiniz üst üste konup arasından sakince birer birer çekip düşürmemeye çalıştığınız ya da en son düşürenin karşınızdaki kişi olmasını istediğiniz oyun...
bir kaç günden beri de banyo lavobosunda beyaz yer kalmamış..makarna süzgecinin altlığını su doldurmuş havuz yapmışiçinde pipetler kenarında karton kağıttan bişeyler bişeyler...bir ara yerinden oynamış olmalı malzemeleri...bunlar rastgele kullandığı şeyler...dur gidip bi bakıyiim ne mesela..
bir yumurtalık,diş fırçası,,bir wc rulosu,,beyaz bir pipet,aslı top şeklinde olan ortadan ikiye ayrılmış kırık kalemtraş....keskin yerleri yok..sadece top şekilleri..
daha çok şey vardı da birkaç gündür lavobonun üzerini artık toplaması gerektiğini söylenip duruyordum...bir kaç gündür...bir hafta olabilir mi?bir gün eksik olabilir...
olsun..el yıkayacak kadar yer olsun...onca dağınıklığın arasından neler çıkıyor biliyor musunuz? onun kafasının içindeki denizaltılar,,,şinorkeller,,,bu pipet oluyor...pipetle üfleyip kırık top parçalarını suyun üzerinde havalandırıyor...daha bilmemneler...
denize çok mu sardım bu gece...neyse denizden oldu...zaten onun sayfası değil mi burası....teyze haa laa bizde...herkesin düzeni farklı...bakalım ne zaman kavga edeceğiz dedim dün ona gülerek...bir de lök diye konuşur oldum..sakınmasız..biz erken yatıyoruz diye kıza ışığı da açtırmıyorum...he hee...pis cadı! ben.
üç gündür öksürüğü kesildi...şükür ki ne şükür..bu sene modaymış...geçmeyen öksürük...neler verdiim de ancak üç haftanın içinde ancak kesildi...numaradan öksürmeleri dışında..
cokladı şimdi...parmak emme devam ediyor..geceleri...ben çekerim o emer..o emer ben çekerim.ben örterim..o üstünü açar ...dalaşırız her gece işte böyle...
aman bu kadar yeter bu saatte...sonrası saçmalama....