Sümüklüböceğin hikayesi

ne zaman kendim için yerim acaba? zorluyorum kendimi...deniz için...onun için..güçlü olmalıyım...çok....

bir yudum mutluluk ....ya da eşini ya da en yakınını kaybedenler var ise aranızda okuyan,,,ne zaman?

beklerim...tavsiyelerinizi....

denize daha esnek davranmaya çalışıyorum..babasızlık onu sıkmasın hayat normal döngüsünde devam etsin...örneğin karşı komşuya ya da herhangi bir yere hiç yalnız göndermemiştim..bu akşam gönderdim...o şimdilik hayatından memnun...hep öyle kalsın istiyorum..o arkadaşında..ben de yalnızım...kötü müyüm...yok..ya da çok değil...yazınca yalnız olmuyor insan..

gelen giden azalıyor...ev çok karışmış...hiç ummadığım yerden bir şişe süt ya da bir paket bisküvi çıkıyor...tezgah altı da öyle...tencereler tavalar köşe kapmaca oynamışlar...her gün birini hallediyorum...bu gün kalan ikinci büyük pilav tenceresini yıkadım..kaç gündür o bana ben ona bakıyorduk...sonunda ayrıldık ...sahibine gitti..fazla kalan tavuklu pilavı bir konteynır yanına bıraktı teyzemiz..denizi okuldan almaya giderken...dönüşte yerinde yokmuş...sevindim.

söylemiş miydim deniz yine çok iyi almaya başladı..dün sadece bir tek yanlışı varmış...rahat nefes aldım...ben iyi o iyi...

şimdilik böyle.......

pazarlar böcekseverler.......

yarın denizle babasını ziyaret etmeyi düşünüyoruz...tabii deniz caymazsa....geçen hafta fikrini değştirdi..

sabahlar...........böcekseverler.

evden dışarı çıkmama isteği....çıkınca da girmeme...gelenlerin gelmesini istememe,arası geçince de gelmedikleri için kızma....bir şeyi hem isteme hem istememe durumu....bazı bazı özgüvende yükseliş..sonra yine bazısında çöküş...

ne zaman geçer? süresi ne kadar?

düşünülmesi gereken bir sürü konu......düşünülmemesi gereken de...ayak sesleri kesilince daha mı kötü olacağım...bana sanki bi gitsinler beni bi başıma bıraksınlar kızımla....sanki daha iyi olacağım gibi geliyor..bu olasılık daha ağır basıyor...birkaç gece yalnız kaldım evde...kötü değildi..

deniz iyi...o benden iyi...çocuk diye mi....öyle mi gösteriyor bana kendini...genel durumu iyi..öğretmeniyle konuştum dün..çok iyi dedi...canımmm...biliyorum zaten ben onu...yine de onaylanması....güzel..

aslında anlatacaklarım var...yazasım yok...yazarım...geldiğinde...sevgi ile,,,diyelim mi?
diyelim...
sevgi ile...

kendime iyi gelecek bir ilaç buldum....yeni bir kitap...az önce ilk 16 sayfalık giriş bölümünü okudum...kitabın adı '' Hayvan Çiftliği ''

okumak iyi de...şu, saatlerimi nasıl düzene sokacağım...o da olacak,,,inanıyorum...

denizden mini not:geçen banyo yaptırıyordum..babasının havlusunu istedi..bense eskimiş diye ayırmıştım...iyi ki elden.evden çıkmamış..babasının ve onun havlusuyla kuruladım...öyle istedi...

bir de geçtiğimiz hafta başı....evde demiştim ya her şeyin yeri karışmış diye...denizin çekmecesine babasının çorabı girmiş...bulduğu gün o çorapları giydi ve onlarla okula gitti..diz altı oldu ona,babasının çorapları...
bu gün de benden babasının çoraplarının kamasını istediğini söyledi...tamam dedim.
böyle....

merhaba...
senin ihtiyacın olan tek şey zaman...ne desek ne söylesek boş...insan zamanla kaybettiğinin yokluğuna alışıyor..alışmak zorunda...hayat devam ediyor, düzen devam etmek zorunda...acın taze, anıların taze şimdi...ama gördüğüm, gözlemlediğim kadarıyla sen gayet iyi atlatıyorsun bu süreci...ben daha kötüydüm..hayata dönmem kolay olmadı benim...her gün o acıyı hatırlıyor önümü göremiyordum...içimden saçımı bile taramak gelmiyordu...yemek desen çevrenin zorlamasıyla yiyordum...ama hep öyle olmuyor, hep böyle devam etmez ki zaten, etmemeli de...
sadece zamana ihtiyacın var...zamana...
hiçbir şey eski olmayacak ama acın zamanla hafifleyecek, küllenecek....
kitap oku, gez, dolaş, kafanı dağıt ama sakın fazla düşünme...

sağolasın.....
biliyorum...zaman..bazen en yakınımdakine ...öldü gitti ya diye şaşkın şaşkın sitem ediyorum...gelenleer gidenleer...sanki hapsi kötü bir rüya ,bir kabus..ama değil..
evet yokluğuna alışmak zorundayım..iki kirli gömleği kalmıştı...kokladıkça fena oluyordum.o kokuyordu..teri ve çalıştığı iş kokusu...hem güzeldi hem de beni fenalaştıran...dün yıkandılar...artık kalmadı...birer birer kalmayacaklar biliyorum...senin de dediğin gibi olmalı olmak zorunda deyip yeni kararlar alıp ona ait şeyleri birer birer uzaklaştırıyorum kendimden...anılar hariç...sesi mesela....bir öhhö öhööö deyişi vardı...hep odalarda her yerde...kafamda beynimde..taa içimde..nereye gitsem benimle....zamanla bu ses te susar mı..
susmalı mı?

bir hologram gibi olacak..öyle düşünüyorum...bir var bir yok...bir var bir yok...hep var hiç yok...

iyiyim dii mi...farkına varıyorum ben de...geçen hafta çikolata müzesine gittik denizle sınıfça..orada hiç bir şey aklıma gelmedi biliyor musun...orada iken zaman sanki başka bir zamandı...ben başka bir alemdeydim..çikolatayı da çok severim...sanırım kendimden geçtim...bol bol foto aldım çikolatadan yapılmış..tattım da...
sanırım bundan sonra sevdiğim şeylere daha çok yöneleceğim...beni mutlu eden..böylece daha çabuk atlatacağım...yeni dünyaya ,dünyama adapte olacağım.

yemek konusu...evet...çok saçma bir beslenme biçimi edindim son 18 gündür...ölmeyecek kadar...ayakta duracak kadar..bazen duramayacak kadar..ilk iki gün dört kilo vermişim...hiç 59 u görmemiştim,gördüm.yemek yeme biçimim haa laa(aa ların şapkaları nasıl çıkarılıyor bilmiyorum,bu şekil uzatmalar benim uydurmam)sanki içimde tenekeden bir kutu var..kumbara misali...oraya zorla atılmış br takım saçma sapan vitaminsiz şeyler..

düşünme mi?
şimdi gülümsettin beni...tahmin edersin gülümseyiş şeklimi...yarım ağız..

hayata bak...sana gıpta ederdim....kişiliğine karakterine hayata sarılışınad,dimdik kale gibi duruşuna....şimdi idolümsün..(doğru kelime mi? )
türkçesi olmam gerekensin...sağol....sağol...sayısızca sağol... çocuklarınla birlikte sağ ol...güzel yerlerdesin..hep ol...işlerinde kolaylıklar diliyorum...Allah bahtımızı açık etsin..gücünden kudretinden o yüce sabrında bizlere da verin..AMİN.

KOCAMAN YÜREK DOLUSU SEVGİLER GÖNDERİYORUM...YAKALA!

hep sar lütfen..

iş oldu galiba....sesin soluğun çıkmıyor...öyle ise sevineceğim...

Sarılırım elbet. Hep aklımdasın.
Buralardayım okuyup geçiyorum.

İş mi? Olmadı Deniz Annem.
Daha iyisi olacak demek ki.

Sana kocaman sevgiler. En büyüğünden sabırlar.

14 sayfa...çık! daha okuyasım yok...hem böyle okursa 3 geceye biter...daha kalınlara sarmalıyım...var aslında daha kalını...yarım kaldı...sahi ner3de o kitap?her zaman hep sol tarafımda şu peteğin üzerinde dururdu..kaldırmazdım hiç yerinden...ki gördükçe okumalısın diye hatırlatırdım kendime..gözüme gözüme sokardım...annemse kaldır be kızım bunu burdan..kitap konur mu hiç buraya der peteğin üstünden almamı söylerdi hep...her geldiğinde...... : )
bizler de böyleyiz aslında...çocuklarımıza yaptık yapıyoruz...ben bunu biraz biraz kavradım...yapmamaya özen gösterdim.annelerin ya da ebeveynlerin geneli böyle...çocuğun bir şeyi nede yaptıklarına bakmaz sadece onun öyle olmaması gerektiğini söyler ve bozarlar da...çocuklarının yaptıkları şeyleri,,,tasarımları...benim mesela denizeevde gösterdiğim esneklik mahalle tarafından ya da evime gelen gören bir kaç kişiden bakışı ile karşılanırdı..ya görürdüm ya sezerdim ya da sözlerinde itiraf ederlerdi...misal;evin için de bazen oturcak yer bulamazsınız...niye?her yerde denizin oyuncaklarından oyuncak olma özelliği dışında farklı bişeyler yarattığı şeyler vardı...ne bileyim mesela rengalar var ya..yoksa cenga mı...onları yarış pisti haline getirir şimdi parkurlar yapar ya da birçiftlik evi tasarlar yapar...ya da bir otomobil garajı...şu bildiğiniz üst üste konup arasından sakince birer birer çekip düşürmemeye çalıştığınız ya da en son düşürenin karşınızdaki kişi olmasını istediğiniz oyun...
bir kaç günden beri de banyo lavobosunda beyaz yer kalmamış..makarna süzgecinin altlığını su doldurmuş havuz yapmışiçinde pipetler kenarında karton kağıttan bişeyler bişeyler...bir ara yerinden oynamış olmalı malzemeleri...bunlar rastgele kullandığı şeyler...dur gidip bi bakıyiim ne mesela..
bir yumurtalık,diş fırçası,,bir wc rulosu,,beyaz bir pipet,aslı top şeklinde olan ortadan ikiye ayrılmış kırık kalemtraş....keskin yerleri yok..sadece top şekilleri..
daha çok şey vardı da birkaç gündür lavobonun üzerini artık toplaması gerektiğini söylenip duruyordum...bir kaç gündür...bir hafta olabilir mi?bir gün eksik olabilir...

olsun..el yıkayacak kadar yer olsun...onca dağınıklığın arasından neler çıkıyor biliyor musunuz? onun kafasının içindeki denizaltılar,,,şinorkeller,,,bu pipet oluyor...pipetle üfleyip kırık top parçalarını suyun üzerinde havalandırıyor...daha bilmemneler...

denize çok mu sardım bu gece...neyse denizden oldu...zaten onun sayfası değil mi burası....teyze haa laa bizde...herkesin düzeni farklı...bakalım ne zaman kavga edeceğiz dedim dün ona gülerek...bir de lök diye konuşur oldum..sakınmasız..biz erken yatıyoruz diye kıza ışığı da açtırmıyorum...he hee...pis cadı! ben.

üç gündür öksürüğü kesildi...şükür ki ne şükür..bu sene modaymış...geçmeyen öksürük...neler verdiim de ancak üç haftanın içinde ancak kesildi...numaradan öksürmeleri dışında..
cokladı şimdi...parmak emme devam ediyor..geceleri...ben çekerim o emer..o emer ben çekerim.ben örterim..o üstünü açar ...dalaşırız her gece işte böyle...

aman bu kadar yeter bu saatte...sonrası saçmalama....

tekrar yazısı gibi geldi...sanki daha önce yazmıştım bu tür şeyler....hoş görün.......

kendime koca bi ZORT!

neyse belki ilk kez okuyan vardır diye teselli ediyim kendimi..ciciiii ciciiiiii...yanağımı da sevdim..artık uyumaya çalışayım....

Allah sabır versin diyecek hiç bir kelime bulamıyorum.

Hayat ne tuhaf! Siz bir yerlerde hayat arkadasinizin yoklugunu yasiyor, o yokluga alismaya calisiyorsunuz. Ben baska bir yerde, beni doguran ama buyutmeden birakip gitmeyi tercih eden kadinin varligini yeniden kabul edip, o varliga alismaya calisiyorum. Yokluk mu agir, yoksa varlik mi? Vardi ama hayatimda yoktu. Su an hayatimda. Ve bu varlik bana agir geliyor. Su saatten sonra yok da sayamam.

DenizGeldi sanirim her ikimizin de ihtiyaci olan sey zaman. Allah zaman icinde sabrinizi arttirsin. Benim neye ihtiyacim var, bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…