Sümüklüböceğin hikayesi

deniz iyi....iyi iyi...çocuk gibi çocukça yaşıyor işte.....ona ölümü yemek içmek uyumak gibi doğal bir şeymiş gibi tanıtmış öğretmiştim...ölüm gerçeğini normalleştirsin istemiştim çocuk dünyasında....başarmışım...iyi mi?
iyi.
çocukça yiyor içiyor azıyor kuduruyor sinirlendiriyor kızdırıyor özür diliyor yine yapıyor : )
çocuk işte...
bazen çocuk olmak lazım...gerçeklerin gerçek olduğunu bile bile kabullenmek zor geliyor büyük insana...halbuki gerçek ortada...çocuk olsana biraz...deniz olsana...

kendimi nasıl hissediyorum?sanki....sanki bir öğretmenmişsin...doğruları öğretmeye çalışırsın ya öğrencilere.onların öğrenmesiyle mutlu olursun...görevini yapmış olursun...ama anlattığın öğrettiğin şeyler de bir tuhaflık vardır..sanki bir yanlışlık vardır bir yerlerde...yanlışlık değil de...şimdi nasıl desem...doğrudur ama acıtır...yani o doğru başkasına öğretildiğinde iyidir güzeldir..doğru olan o dur..ama sen o doğruyu bildiğinde çirkin,,çirkin değil de...kelimeyi tam bulamıyorum...
anlatamadım...
şey gibi bir şey...tiyatrocusundur...içinde acı vardır...ama rolünü yapmak zorundasındır..güldürmek...tamam buldum...ben palyaço gibiyim...palyaço...çocukların çok sevdiği..elbette 3 yaş üstü...
palyaço...
palyaçoluk bana göre değil...ama yapmak zorunda olduğum..içimdeki ben o kadar doğal bir ben ki...yakıştıramıyorum iki yüzlülüğü kendime...neysen o...o olmalısın...

makyajımı boyalarımı çıkardığımda da palyaço olmak istiyorum...gülen,,,sırıtan,,,,mutlu.

filmlerde palyaçolar hiç mutlu değillerdir....boyalarını sildiklerinde...gerçek hayatta mutlu palyaço var mıdır?

hiç böyle şeyler yazmayacaktım oysa...uykum kaçmıştı...denizin iyi olduğundan bir kaç satır yazayayım demiştim bi o yana bi bu yana dönmektense....geldi,,yazdım..
böy,le...

Olsun canım yaz sen ne hissedersen hisset yaz yanlış doğru yok bu senin ve denizin sayfası her duyguyu paylaşman normal Deniz iyiymiş çok sevindim Allahım saklasın
Sen de iyi ol Deniz Annem sımsıkı sarıldım sana

insanlık için küçük kendim için bir başlangıç olan büyük bi adım attım..yeni klozet kapağı taktım...sırada tıkalı lavaboyu açmak var :)
ciddiiyim.

deniz iyi....iyi iyi.
.eksilen bir şeyleri yerine konunca ya da ihtiyacı olan bir şey gerçekleşince hayat güzel ona ..çocuk işte..hayat ona güzel..öyle de olsun..hep güzel olsun hayatı...ama yakında çok yakında hayat bize güzel olacak..buna inanıyorum..zor ama güzel olacak..

şimdi düzen eskisi gibi değil...önceden haftada çıkılırdı pazara...şimdi günlük alınıyor ihtiyaçlar...duruma göre canımız ne isterse....bu biraz zor..her şey elinin altında olmayabiliyor...ya da her an bir şeyler yapmak zorundasın...düşünmek,,her şeyi daha fazla şeyi düşünmek zorundasın..

deniz iyi...iyi iyi...yolda düşürdüğü satranç taşlarının yerine yeni bir takım alınınca...daha iyi..
dün yine hayat bilgisinden yıldızlı aferin almış..iyi,,,çok iyi.
yemesi de eskiye döndü...özüne döndü diyorum ben..sürekli arkamı önümü kolulluyor buzdolabını gözüne kestirmiş yemek öncesi midesine bir şeyler doldurma peşinde...ben de eskisi gibi itirazlar..

bu gece oynaşarak gülüşerek vakit geçirdik biraz uyumaya çalışırken..kakara kikiri...daha mutlu uyuyor sanki uykusunda şimdi..burun tıkanıksız,sessiz..öğretmenini sordum..ona ve arkadaşlarına davranışlarını..hafiften dokunuyormuş yaramazlara...hepsi mi böyle?
belki de böyle olmak zorundalar...otorite.
bu belkiyi sevmedim.

.oysa Doğan Cüceloğlu'nun Korku Kültürü adlı kitabını okumuştum ben..

haklıca bulduğum yerler de var,tamam.bir sınıfta 45 çocuk...bu sene böyle oldu..tam güne geçildi...kötü oldu...hergün bir çocuk hasta.ama...ama ama ama..................................

yarın satranç günü...en mutlu günümüz...zekii bu çocuk zekiii...hafta sonları da onun için bir şeyler düşünüyorum...sever eğlenirse devam...yok eğer sıkarsa bırakırım...be çocukların çok fazla bi oraya b buraya,,,yok o kursa yok bu dersaneye gitmesine pek taraftar değilim..yarış atı gibi çekele dur.bizim geçliğimizin dr ları profları hangi özel bilmem nereyi bitirdiler de dr oldular...oldular da sağlığımızı onlara emanet ettik..çoğu yokluktan gelme...azimden ,çalışmaktan gelme..

ortayı bulmak lazım..ne bana doğru çekelemeli çok,ne denizi bir yerlere doğru.....sadece yetenekleri
doğrultusunda ilerlesin...ilerletsin kendini..çoğu şeyi denesin...içinde ne varsa o çıksın...çokça yormadan,yorulmadan.....

hem denizden hem benden oldu....sevgi ile..

Benden de kocaman sevgiler.
Gerçekten çocuklar yarış atı gibi olmamalı değil mi? Çok üzülüyorum ben. Kaldı ki karşılığını almadıklarına da inanıyorum ne yazık ki. Okuyan ve sevmediği islerde çalışan milyonlarca insan...
Gerçekten stressiz bir yaşam sürmeleri çok önemli.
Kaldı ki stres altında bilgileri beynimize kodlayamiyoruz. Eee bu çocuklar bu sınavlar ülkesinde nasıl stressiz yaşayıp nasıl başarılı olacaklar.
Yok yok, ben eğitimi çok çok önemsiyorum ama eğitim ve okumak yani öğretim çok farklı şeyler.
Ben bizim Deniz okusun toplumun istediği standartlara gelip mutsuz bir iş hayatı dolayısıyla mutsuz bir yaşam sahibi olsun istemiyorum hiç.
Neyi seviyorsa onu olsun. Keşke okulsuz eğitim yasal olsa ve bu düzeyde bir yaşam standardimiz olsa.
Mutlu çocuklar mutlu bir gelecek mutlu bir ülke demek çünkü.
Deniz e öğreteceğim büyüyünce ne olmak istiyorsun diyenlere 'mutlu' desin.

Senin fikirlerin çok güzel Deniz Annem. Bizim Deniz oğlanı yetiştirirken çok faydalanacagim inşallah senden.

Yekta Kopan -Aile Çay Bahçesi ni okudun mu? Tavsiye ederim.
Kocaman sevgiler.

saçlarım uzamış.......daha yeni kestirmiştim...hani saç sefadan tırnak cefadan uzuyordu....

her neyse...yazmış mıydım...şimdi dönüp bakamıyacağım..
denizle birbirimize söz verdik...o derslerini iyi çalışacak,öğretmenini iyi dinleyecek.üniversiteyi okuyup iyi bir mesleği olacak...ben de ona en iyi şekilde elimden geldiğince anne olacağım...her zaman yanında olacağım..birbirimize arkadaş olacağız...yol daş.

deniz iyi...iyi iyi....gönlü olsun diye akşamları çekirdek çitlemeye bile başladım onunla...çok sever..keyfine düşkündür.
dersleri iyi...şükür...okuldan gelince severek oturur derslerinin başına...tabii biraz bişeyler atıştırır..önce ders önce sorumluluk...sonra keyf.tv süresi sınırlı..o biraz çizgi film...sıra bana gelince bana haber..akşamları vikinglerden (çizgi film) sonra yatış...ikimiz de.

geçen hafta uyku saatlerim biraz düzene girmişti...bu hafta çuvalladım..tırt.
girecek girecek..her şey düzene girecek...hukukii süreçler sıkıntılı zamanlarım var...yazan herkesi alıntılayacağım...sonra...şimdilik bizden haberler böy le.

tat lı uykularda olun böcekseverler............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…