Sümüklüböceğin hikayesi

babası öldüğünden beri okuldaki gezilere ben de gidiyordum onunla....diğer velilerin dikkatini çekmiş,anlatılmış...
öğretmeni de artık kırın kendinizi,yalnız gitmeli diyordu.ben ise biraz daha zaman istiyordum.tatilde yaz kurslarına gitmeye başladı biliyorsunuz...bu hafta ilk kez yalnız gönderdim.deniz istedi yalnız gitmeyi..
sağ geldi,bişey olmadı.şükür.
ertesi sabah deniz ne zaman dışarı yalnız gitmeye başlayacağını bir alışveriş yapabileceğini bunun zamanının ne zaman geleceğini sordu...kendi başına olmak ona iyi gelmiş olmalı...filanca kadar olunca dedim şimdilik..

evet...kendi başına olmak ona da bana da iyi gelecek...kontrollü tabii : )

Hikayeniz beni cok duygulandırdı
Allah size ve evladınıza uzun ömürler versin inş
Siz cok guzel bir annesiniz, iyi ki sizin gibi yuregi guzel insanlar var bu hayatta

Hikayenizi okuma şansım oldu ve her okudugumda size dua etmm ananızdan emdiğinizz sütt helal olsn size Rabbim sayınızı artırsınn... Size ve denize boll öpücükler ve dualar gönderiyorum

Çok teşekkür ederim. Evet bebekler geldi erken geldiler 1 ay yoğun bakımda kaldık çok şükür evimizdeyiz. İkiz büyütmenin yalnız başına ikiz büyütmenin zorluklarıyla uğraşıyorum ama çok şükür bugüne. Hastanede yatarken herbir sayfayı bir roman gibi okudum. Denize sevgiler

Deniz bu sene kaçıncı sınıf olacak cok özledk biraz anlatr msnz

selam.....

deniz. deniz kız...

sabahları kahvaltı hazırlayan,bıçağı çatalı peçeteye sarıp tabağın sağına koyan kız.
canı istedi mi evi kaşla göz arasında toplayan istemedi mi kılını kıpırdatmayan kız.
hiç bir oyuncağı sağ ya da sağlam değil.bir misafir kızı gelip te eline verebileceğimiz en temiz bebeği bile farklı.deniz tarafından değiştirilmiş yüzüne renkli kırmızı kaşlar çizilmiş bir oyuncak bebek.
akşamları çöpü çıkarır
geceleri yatmadan gece lambasını takar prize..en çok ta buna seviniyor bu ara...prize takmayı.bir de en çok ocağı çalıştırmayı istiyor.
köfte yapımını biliyor mesela,içine neler konduğunu,,,alsana köftesini.(döve döve yaptığımdan bu ismi koymuştum,k.)
oyuncak diyordum dii mi.ya da her hangi bir materyali..asla aslı gibi değildir..hayal dünyası geniştir.şeffaf peynir kutularını,dondurma kaplarını,pet şişeleri,yumurta kartonlarını,silindir satranç kutularını(bir kaç tane)koli bantı,saç tokaları,taçlar...neredeyse aklınıza ne gelirse...aslı gibi değildir...keser biçer başka formlara sokar yeni bir şeyler çıkartır..kendinizi zorlarsınız bazen onun yapıp ta size anlatmak istediği şeyi.

en son renkli kartondan bana bir bilezik kutusu hediye etmişti...''senin için'' . sihirli cümle..sihirli en kısa cümle.

ara ara kalıyorum ortalığa bir bakınıyorum da devam ediyorum yazmaya...saç fırçası,kirli bulaşık süngeri,iki tekerleği sökülmüş mavi yarış arabası,kafası kopmuş örümcek adam ..yenisini istemiyor.

ha bir de erkek oyuncaklarına meraklı..

ip..başıma bela ipler..atlama ipleri..dolar dolar kendince düğümler birleştirir evin içinde kapılardan diğer kulplara bağlar,olası eve girecek hırsızlara tuzaklar kurar.dış kapının kulpunda bir tef asılı mesela ..düştüğü takdirde çok ses çıkaran karagöz hacivat tefi.

çekmeceleri dağınıktır...canının istemesini bekliyoruz...ya da benim sinir katsayımın yükselmesini...giyecek bir şey bulamadığında yaahut aradığını bulamadığında.....

bir de şöy le bir huyu var denizin..misal çekmecelerde alttaki giysiler katlı ya...üsttekileryeni yeni karman çorman olmaya başlamış.ters çevrili olanlar,giyilmişler,kirlisi bile var.
düzenleyeceği zaman katlı olanları bile döker baştan katlar öyle dizer düzenler.her defasında zaman kaybı olduğunu gereksiz yere düzgün katlı olanları bozduğunu söylerim ama sonuç aynıdır...

basketbol istiyor bu ara...pazartesi kayıtlar başlıyor...ben tekvandoya da devam etsin istiyorum o da istiyor da bakalım...okul ,etüt,sattler...

dün pazara gittim anaaneye bırakıp...eve döndüğümde bütün yastıklar banyoda yerde,oyuncağa benzer şeyleri de...bulaşık leğenine giysilerini doldurmuş..wc kapısı da kırılmış.Allahım bana güzel sabır vermiş..daha güzelini istiyorum.
bu arada;kapıyı kıran yok ortada..babamız öteden sessizce yaptı zaahir.anaane artık yaşlıca deniz deseniz ,ortada...
bir gören var mı

deniz..deniz hiç yalan söylemez.yalansız bir dünyası olsun istedim hep.bir de geçenlerde nereden duyduysa,,,hafiften yalvarır gibi konuştu...asla kimseye yalvarmamasını öğütledim hep.hiç bir zaman..Yaradana dua etsin ,hiç bir insanoğluna yalvarmasın....ya da insan kızına.

şimdilik bu kadar yeter mi?

sevgi ile kalın böcekseverler..........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…