Sümüklüböceğin hikayesi

İyiyiz çok şükür. Hep bir koşturmaca içindeyiz, elhamdülillah. Benim işime dönmem daha söz konusu değil. Ancak ileride (ne kadar ilerisi, bilmiyorum) başkamak isterim. İşimi çok seviyordum. Elhamdülillah, Rabbim işimin yerini aratmayacak iki evlat verdi. Çocuklar daha evdeler. Belki önümüzdeki sene okul öncesine başlarlar. 4 yaşlarının dolmasına 3 ay kaldı.

Seni de daha iyi görüyorum. Deniz nasıl? Okulu nasıl gidiyor?

bu sabah........

kahvaltı sonrası son bi çayımı alıp belgesele bakarken,,,,deniz de benden çay istedi.çay istemesinin sebebi şuydu:
bir bilimadamı olacağım için düşünürken içerim!
Uuuhuuu yürü be kuzum maşallah böceğe şimdiden imgeleme yapıyor aferin sana süpersin bayıldım lafına. Beklerim senden çok iyi biliminsanı olur :)
Öperim seni Deniz annem maşallah kuzun ateş gibi onu da öpüyorum.

bir köpekle hayatın nasıl geçeceğini düşünmüş..hep istiyor bir köpeğimiz olmasını..ben de bahçeli evimiz olduğunda derim hep :)
araştırmış...köpeklerin ergenlik dönemi zor geçermiş...bu da onun canını sıkmış!

böy le.

dün bir komşuyu hasta ziyaretine gittim..
konu konuyu açtı,otururken ben de farkettiydim(en iyi bu şekilde aktarıyorum yoksa böyle konuşma şive ya da üslupneyse, ondan yok bende)
konuşuyoruz ama dışarıdan ses geliyor..sanki pencereyi üstten açmışsın da hava alıyor.biz konuşmalarımıza devam ediyoruz.
başka bir komşu ile arızalı bunlar.diğeri yazın akşam geç vakte kadar ya da bu hasta olan komşuya göre geç vakte kadar bahçede oturup muhabbet ediyor.bunlar rahatsız..işe gidecekler.
diğeri kapa pencereni ,gir içeri bana mı çalışıyorsun demiş miş.(gıybet olmuyor değil mi? isim filan yok)

her ne ise...az önce namazda geldi aklıma...şeytan boş durmuyor!.bi rahat bıraksa.

biz ne zaman bu haale geldik.pencerelerimiz çift cam kapılarımız kilitlimi kilitli...hem de en iyisinden..en iyisi Kayseri'de üretiliyormuş.evine hırsız girip kapısını değiştiren bir yakınım öyle demişti.
ne zaman komşularımızın sesine tahammüledemez olduk.ya da ne zaman bana neci olduk.kapılarımız kilitli.
12 şerkişilik yemek takımları almaya devam.sene de 1 belki de hiç kullanılmayan.hem misafir sevici hem kovucu!
alttan alttan beyinlerimizi işleyen birileri mi var?

az ; iyi.
öz ;iyi
içtenlik;iyi
samimiyet ;iyi
düz;iyi

düz ,dümdüz olmak iyi...tehlike yok bu sularda...çokta tehlike var.insaniyet adına.

birgün;
bilmem kaç yıl önce Adapazarı Karasu ' ya gitmiştim.bir akrabalarla.akrabaların tanıdığı..ben uzaktan ismen tanıyorum.benim gitme amacım bulunduğum yerden uzaklaşma,mini bir macera.
gittiğimiz evin sahibi çalışıyormuş.eve girdik ama.kapı açık.mutfak gibi derme çatma bir odaya girdik.çay kaynıyor,dümeni tütüyor...(hep yapıyorum dii mi?aynı anlama gelen şeyleri söylemeyi)
yer sofrası hazır.yemekler sıcak.akrabam alışkın bu duruma...ben şaşkın.
daha bitmedi.

arka küçük odada bir adam.elinde radyo gibi bir şey vardı tamir ediyor.sonradan öğrendim ev sahibiymiş.!

neyse..akşam olduu yataklara çekilindi.öy le yatakta yatmadım hiç.hem yüksek hem içine gömülüyorsun..yünmüymüş elyafmıymış..yok yok yorgan böyleydi.hatırlamaya çalışıyorum..galiba ikisi de..

akrabamla sonra sonra konuştuk.meğer çok normalmiş.birbirlerinin evlerine girer yapılacak bir iş varsa yapar kendi evleri gibi davranırlarmış.bir eksikleri varsa da dolabı açar giderirlermiş.

güven,,,,insanlık,,,az.azlık.

paraları biriktirip biriktirip cukkalamayı kim öğretti?
hep bana hep banayı kimsoktu beyinlerimize?
ben de olsun onda olmasınlar....yediğini içtiğini kıskandırırcasına birilerine yapamıyor diye ya da baak ben yapıyorum dercesine insanın gözüne gözüne sokmayı...............kim? kim öğretti?

kidzanya ya gitti çocuklar dün okulla...orada bile sahtecik paralar vermişler çocuklara alışveriş yapsınlar diye...
al ...al..hep al.

of...bir taraflardan geldi,yazdım..affola..

denizden menizden yok...akşam tekvando dönüşü yolda bir kriz yaşadık.sonra barıştık ama olsun.bu sefer böyle.

kocaman bir not:daha çok yazasım varbu konularda ancak yerim dar yetni gelinin dediği gibi...oynayamıyorum.beslenme hazırlansın......

günaydın böcekseverler..............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…