- 5 Ekim 2013
- 3.289
- 9.711
- 358
- Konu Sahibi DenizGeldi
-
- #3.261
Selam Deniz annem uykum kaçtı gezinirken yazayım dedim, geçmiş olsun kuzuya atlatmış daha iyi olmuş bile.ilk insanın nasıl oluştuğunu sordu deniz bana...yaratıcı gücü biliyor..siz olsanız nasıl cevaplardınız?
Denizannem mesajını şimdi gördüm başınsağolsun Rabbim denizkızına ve sana sabır versinsağolasın @dilekağacı,,,sağ olasın.yalnız,lutfen daha bi fazla uğra...bu hatırlanmalara ihtiyaç var...biz baba böceği kaybettik.
şükür...deniz çok iyi şükür...her geçen gün ben de daha iyi olma yolundayım..
İlk insan Adem aleyhisalam olduğu için Adem peygamberin yaratılışını anlatln. Bunun ankatıldığı çocuk kitapları var. Hangi yaşta olursa olsun, çocuğa gerçek şeyler anlatılmalı.ilk insanın nasıl oluştuğunu sordu deniz bana...yaratıcı gücü biliyor..siz olsanız nasıl cevaplardınız?
Bizler de çok şükür iyiyiz. Büyüyorlar, elhamdülillah. Sen Denizi yazmışsın, ben kızımı okuyor gibi hiss ettim. Çok benziyor huyları.sağ ol...evet,göz..o iyi...damla damlatmada sıkıntı yaşıyoruz biraz...genel olarak iyi.
sizden ne haber? çocuklar?
Ne kadar yaşayacağını kim bile bilir. Hayvanlara yem vermek sevaptır. Ayrıca kumrular vahşi doğa hayvanı değil, insanlarla iç içe yaşayan canlılar. Sen pencereye brakmasan bile, birilerinin başka yerlere atılmış yiyeceğini bulup yiyecekler. Çok fazla seçenekleri de yok şehir hayatında.bir kumrum var...baba gittiğinden beri evlat edindiğim....
bu sefer başvuru karşı taraftan.nasıl başladı bilmem,hatırlamak lazım,
hatırlamak için düşünmek lazım.bu sıralar o kadar çok düşündüğüm şey var ki.
_yormayın lütfen.
ha;kumrum.
sabah saatlerimiz kesinleşti gibi.aynı saatte,aynı yerde.
simit susamı serpiyorum balkonun mermerine.önceleri ürkerdi,yakınıma ,susamlara sokulmaya.geh geh geh geh .diye diye şartladım galiba.gelince çok mutluoluyorum.önce ürkek sonra istekli.
neyse işte,alıştık.kızımdan sonra bir de nurtopu gibi bir de kumrum oldu.
az önce;
kahvaltımı yaparken(sabah öğle karışımı bir zaman)kumrum geldi,kalktım susamları vermeye.başladı gagalamaya : )
karşı evin çatısından izleyicilerimiz var.irice kumrular.biraz toraman bir şey...şeyler.baktım,geldi benim kumrunun yemine ortak olmak ne iki kelime,korktu kaçtı benimkisi.elimde çayla çıktım.yemleri iki ayrı yere ayırdım.kardeş kardeş nasiplensinler diye.
yediler...iyi.
çok sürmedi.toramanlar üçlendi.bu üçüncüsü ikisini de kovaladı yanaştırmadı yemlere.aç gözlü şey!benimolacak hepsi!
öyle mi?
kalktım ,çıktım tekrar balkona.(tül atkasından izliyorum)
kızdım.
açgözlülük.....
sadece insana mahsus bir davranış değil.açgözlülük müydü,hayatta kalma savaşı mı?
kışkışlayınca hepsi uçtu gitti.kalan yemleri bir araya getirdim.sona kim kaldıysa ben içeri girdikten sonra o nasiplendi.(arada kısa süreliğine çay doldurmaya mutfağa gittiğim oldu)
bu sefer böyle...
biraz büyük bir NOT:bişey diycem.bir tarafım çok mutlu oluyor benim kumruyu yemleri yerken izlemek.diğer çatallı tarafım sanki doğru değilll diyor.hani doğadaki hayvanlar kendi yiyeceklerini kendileri bulmalılar ya.ben şimdi benim kumruyu kolaya mı alıştırıyorum.yanlış mı yapıyorum.yorum lütfen.
Ne kadar yaşayacağını kim bile bilir. Hayvanlara yem vermek sevaptır. Ayrıca kumrular vahşi doğa hayvanı değil, insanlarla iç içe yaşayan canlılar. Sen pencereye brakmasan bile, birilerinin başka yerlere atılmış yiyeceğini bulup yiyecekler. Çok fazla seçenekleri de yok şehir hayatında.
Sevgili Deniz geldi ben senin topiğine ilk defa yazıyorum daha öncelerdende seni takip etmiştim yazdıklarına yaşadıklarına ve minicik bi çocuğa yaşattıklarına hayran kalmıştım öncelikle seni canı gönülden tebrik ederim duyarlılığın için rabbim sana ve kızına hayırlı uzun ömür versin. Gelelim organ bağışına sana şunu söyleyimki kesinlikle ve kesinlikle ilerde organ bağışı düşüncenle asla Allahın işine karışmış olmuyorsun bu çok güzel ve çok erdemli bi davranış keşke herkes bu güzel davranışta bulunsada gözü yaşlı insanlara umut olup onların acısına merhem olabilse sana din adamının eşi olarak söylüyorum senin içine o güzel düşünceyi koyan rabbimdir ve acaba bunu yapsam Allahın işinemi karışıyorum dedirtende şeytandır. Kardeşimteşekkür derim sümeyye...
sevap olduğunu kabul ediyorum.ancak ben bu davranışı beni mutlu ettiği için sergiliyorum..seviyorum kumruyu .benim iyi niyetli olduğuma inanıyor ve bana yaklaşıyor''.güven''. evet.güven.ve teslimiyet.birinin ya da herhangi bir canlının sana inanması sana güvenmesi seni kabul etmesi çok güzel bir duygu.
bu ve bunun gibi konular kafamı karıştırır hep.bir tane daha söyliyiim.misal organ nakli...yanlış söyledim.organ bağışı..ben hep organlarımın bağışlanmasını söylerdim babaya,vakti geldiğinde...ilk organ bağışını öğrendiğim duyduğumdan beri..
ancak;sonra sonra sorgular oldum..şöyle:
şimdi, biri organ nakli olmaz ise ölecek..ölen birinin organını aldığında hayatı devam edecek...bu hep böyle devam edecek canlı da...insanlar bep bir sebepten ölüyor.o halde biz tövbe haşaa Allah'ın işine karışıyor olmuyor muyuz?ölecek olanın ömrünü uzatarak.
kendimi tam ikna edemiyorum zaten..Allah korusun denize bir şey olsa yapmayacağım şey yoktur.o benim yavrum.
aman,böyle karıştırıyorum işte kendimi bazen...fazla kurcalamamalı mı...içinde bulunduğumuz duruma göre aklımıza mantığımıza uyanı mı uygulamalı....
Siz nasılsınız...çocuklar...çok zaman geçti...okula başladılar mı..ya da okul öncesi..siz de durumlar nedir?mesleğine devam etmeye başladın mı?
Sahra- sen nasılsın?aklımda idin...
Sevgili Deniz geldi ben senin topiğine ilk defa yazıyorum daha öncelerdende seni takip etmiştim yazdıklarına yaşadıklarına ve minicik bi çocuğa yaşattıklarına hayran kalmıştım öncelikle seni canı gönülden tebrik ederim duyarlılığın için rabbim sana ve kızına hayırlı uzun ömür versin. Gelelim organ bağışına sana şunu söyleyimki kesinlikle ve kesinlikle ilerde organ bağışı düşüncenle asla Allahın işine karışmış olmuyorsun bu çok güzel ve çok erdemli bi davranış keşke herkes bu güzel davranışta bulunsada gözü yaşlı insanlara umut olup onların acısına merhem olabilse sana din adamının eşi olarak söylüyorum senin içine o güzel düşünceyi koyan rabbimdir ve acaba bunu yapsam Allahın işinemi karışıyorum dedirtende şeytandır. Kardeşim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?