Sümüklüböceğin hikayesi

of yaa.bi damlacık yavru....bir an önce tedavisini olsun da kurtulsun yavrucun..beim yerime öpermisin...umarım okuduğun sıra hiçbirşeyi kalmamış olur.rahat uykusunda olur.çok şifa olsun...okuyunca bile çok üzüldüm.Allahım bir an önce şifasını versin..

ne sebep oluyormuş?genetik mi?bünye mi?

sümüklüböceğin annesindn herkese çoook selam olsun.artık;bu saatte tatlı uykularınız olsun
çoook sevgiler

günaydın böcekseverler...günaydın..
bu saatte burayı okuyan misafir arkadaş...sana da canlı bir günaydın

günaydın böcekseverler...günaydın..
bu saatte burayı okuyan misafir arkadaş...sana da canlı bir günaydın

bu saatte son sayfayı okuduğuna göre sıkı takipçim olmalısınben sofra kurmaya gidiyorum.böcek uyanır şimdi...az acılı menemene varmısın?:))

Son düzenleme:
çocuk....çocuk bir hamur....sen şekillendiriyorsun...

çocuk...çocuk tamamlanmamış bir eskiz...sen tamamlıyorsun.

çocuk ...çocuk boş bir sayfa...sen ...sen yazıyorsun...o ...o okuyor seni..sonra o.o oluyor.

denizin fazlaca uyuduğu ender sabahlardan.hoş! uyku saatlerinin ipini kaçırdık bu ara.bir düzenleme yapmak ayar çekmek gerek.
yeniden ısıttığım çayımla ilk günlerdeki fotolarına bakıyordum da........canım yavrum...çok zilli olacak bu kız...neymiş ne olmuş...tstlımmm.kalksınnasıl saracağım onu...
o ilk fotosu...ürkek...oysa şimdi...ne bilmiş oldu.ne!
ne kadar mutluyum...anlatamam...anlatoyorum ya...görmeden yaşamadan tam anlatılmaz...sofra duruyor.baba işe gitti.baba gitmeden az dur kız uyanınca gidip bakamam dediğim tarhanama gdip baktım.taşmış!dün denizin ikinci tarhanasını yoğurdum.tabiii o uyurken:))
deniz ilk tarhanasını geçen yıl tattı bizim evde.kısmet etti Allah.şimdi ikinci kışa hazırlanıyoruz.ikinci kışı olacak...ikşnci tarhanası...Allahım.....ço tarhanalar görsün..çok içsin...canım kızımgidip bir çay daha koyayım.son çay....eskiden içmezdim ya sonradan ısıtılmış çayı..deniz beni çok şeye alıştırdı.pis zilli....göndereyim de...uyanmazsa...hemen geliyorum.

böyle kaçamaklar da iyi oluyor ha.
kötü bir çay...gül reçeli severmisiniz?küçük bir parça...ama yağ üzerine sürün...benim bu ara enerjiye ihtiyacım var...bu ara beslenme kontrolünü bıraktım.
yaa.ne tuhaf... ne tuhaf saatler bunlar...çok mutlu anlar...işe güce baksanız artık tırlatmalık bir ortam...kaç gündür süpürge açılmamış.dün de tarhanaydıderken...önceki gün de biber közledim...hehehhehehe.haydin siz de yapın.ya da satın alın.:))
yerde soğan kabukları...çok değil haaa.öyle bir iki yerde...çorabını teki ters çevrilmiş yerde duruyor.öbür teki deara ki bulasın ....diyecekken.gördüm gördümmm.onun odasındaki peteğin üzerinde.sofra duruyor.bu saatte normaldir aslında..genelin evi böyledir...öyle düşünüyorum...değil mi yoksa....

biliyormusunuz...siz bilmezsiniz...yzdımmı da bilmiyorum...önceleri 38 de yazardım.denizden çok az fırsat oluyor.ama okuyorum.hep bir kız için savaş vermiştim ya ben...derdim ki kızım olsun odasını eski sünnet düğünlerindeki süslerle donatacağım...iki tarflıdır.yanar döner hafif yelde...parlaktır...denizm geldiğinde de yaptım bunu...geçen,2-3 tane buldum onun duvar cebinde...yeniden taktım lambasına..çokkk güzel görünüyor.pembe gri...sarı gri...güzeller güzell.denizin yatağının duvar kısmında aynadan kuşlar var...çekmecesini üzerinde çay seti!heh.ona bir çay seti aldım.misafirliği öğreniyoruz bu ara...artık bize sürekli çay yapıyor.iç! iç! :))

yerdeki iki minik halı kaymış...bu kadaryeter sanırım..bırakayım artık.sesi de geliyor.ıh dedi.
yatağa bir tekme...hadi kızım..kalk.pembe çoraplı ayağını dikti havaya...çok deli uyuyor halaa...kalk kızım...bak annen tam doymadı.baban yedi giti.kalk kızım..sana ne pişireyim.ne yiycen annem..bayağdır patates kızartmadım sana kahvaltıda..kalk ta kızartıyiiim annem.canım annem..annecimm

dilet teyze...hadi sana gelsin..teyzesi...

mesai başlıyooorr...önce kahvaltısı...bugün süpürge açalım artık.hehehhehehhe.innnnnn diye bĞIRIYOR.HOŞÇAALINNNN

denizin cay setine ilk misafir ben olabilirmiyim ama şeker olarak onu kullanacagim sonrada oglene mis gibi denizkiziannesinin tarhanasi

denizin cay setine ilk misafir ben olabilirmiyim ama şeker olarak onu kullanacagim sonrada oglene mis gibi denizkiziannesinin tarhanasi

ah dilek teyze...olmazz...misafir ol.ama şeker olarak deniz olmaz..erir gider ben ne yaparım sonra....kolay mı...onca yıldan sonra....tarhana istediğin kadar olsun..

öyle güzel yazıyorsunuz ki sürekli bu başlığa girip deniz bugün ne yapmış diye bakıyorum :) deniz çok şanslı sizin gibi bir annesi olduğu için maşallah diyorum , bu enerjiniz bu bağlılığınız bu sevginiz çok ama çok güzel hatta imrenilecek bir sevgi. mutluluğunuz hiç bozulmasın denizler gibi derin ve tükenmez olsun..

teşekkür ederim....inanın daha çok yazmak isterima ama kızım çok hareketli.yer,inde durmayan gözünüzü bir an bile üzerinden ayıramayacağınız bir çocuk...keşke daha çok yazabilsem...o da biz de çok şanslıyız...hergeçen gün yeni birşeyleri öğrenmesi öyyle mutlu ediyorki beni,bizi...bu akşam balık yedik yemekte ayıptır söylemesi,onun tabağında balığı var daha bitmemiş.babası ona balık uzattı yesin diye...istemedi...var dedi.yani onun balığı varmış.daha bitmemiş....bir de doyduğu zaman tabağını uzatıyor doydu diyor...yavrum benim...tam olmasını istediğim gibi bir çocuk...gözü tok olacak gibi görünüyor.inşallah öyle olur...ihtiyacı olana sahip olsun.başkalarındaki artılar yüzünden üzülmesin yavrum....ama kendi de eksik kalmasın.....

güzel dileğiniz için teşekkürler...

belki daha önce yazdım...artık dönüp okuyamıyorum yazdıklarımı...düzeltemiyorum bile hataları...zaman...nerdeeee

bana ne ....yine yazıcam...yazdım gibi geliyo...olsun....yazıcam işte....
gece uyuturken yere atıyoruz bir yastık...ikimiz uyuyoruz...çoğu zaman o beni uyutuyor ya.....tamam!hatırladım...yazdım evet...olsunnn.çok mutlu oluyorum bu yazacaklarımı deniz bana yaptığında.hatta babası tatlı tatlı kıskanıyo.beni niye öyle öpmüyon diyo.yastığa koyuyoruz başımızı.o,başlıyor artık bildiği tüm kelimeleri tek tek söylüyo.işte o gün ne yaptıysa....ya da babasına hoppa hoppa deyişi.onu havaya atsın diye...vıdı vıdı vıdı vıdı vıdı vıdı ........sonra bana öp diyor.öpecekmiş beni.kös diyo gözümü öpüyo,öbüüü diyo diğer gözümükaaass diyo kaşımı,nanaaaa diyo yine aynı şekilde,,,,du daaa diyo dudağımı,gı gııı diyo.......öpüyo da öpüyo.....çoook güzel bişey bu....Allahımmm....isteyen herkese tattır bu duyguları diye dua eşiyorum ..hep dilimde....

seni seviyorum be kızım...bugün sana oturak aldık.sen istedin aldık...çiş dedin.benzettinmi evdekine...başladın artık evi batırmaya....senin çişli dötünü öperim bennnn...oy yavrum oy....yirmi yıl sonra yanımda ol.oku da utan yavrum oy...annenin seni ne çok sevdiğini oku yavrum oy.

belki daha önce yazdım...artık dönüp okuyamıyorum yazdıklarımı...düzeltemiyorum bile hataları...zaman...nerdeeee

bana ne ....yine yazıcam...yazdım gibi geliyo...olsun....yazıcam işte....
gece uyuturken yere atıyoruz bir yastık...ikimiz uyuyoruz...çoğu zaman o beni uyutuyor ya.....tamam!hatırladım...yazdım evet...olsunnn.çok mutlu oluyorum bu yazacaklarımı deniz bana yaptığında.hatta babası tatlı tatlı kıskanıyo.beni niye öyle öpmüyon diyo.yastığa koyuyoruz başımızı.o,başlıyor artık bildiği tüm kelimeleri tek tek söylüyo.işte o gün ne yaptıysa....ya da babasına hoppa hoppa deyişi.onu havaya atsın diye...vıdı vıdı vıdı vıdı vıdı vıdı ........sonra bana öp diyor.öpecekmiş beni.kös diyo gözümü öpüyo,öbüüü diyo diğer gözümükaaass diyo kaşımı,nanaaaa diyo yine aynı şekilde,,,,du daaa diyo dudağımı,gı gııı diyo.......öpüyo da öpüyo.....çoook güzel bişey bu....Allahımmm....isteyen herkese tattır bu duyguları diye dua eşiyorum ..hep dilimde....

seni seviyorum be kızım...bugün sana oturak aldık.sen istedin aldık...çiş dedin.benzettinmi evdekine...başladın artık evi batırmaya....senin çişli dötünü öperim bennnn...oy yavrum oy....yirmi yıl sonra yanımda ol.oku da utan yavrum oy...annenin seni ne çok sevdiğini oku yavrum oy.

uyku düzeni ile ilgili bir yazı okuyorum...sanırım iyi anne baba olma yolundayız....çocuğun hareket etmesi becerilerinin gelişmesine katkıda bulunurmuş.deniz sürekli heket halinde neredeyse...
hemen hemen her akşam (babası çok yorgun değilse eğer)parktayız....bazı akşamlar ben yokum yanlarında...yüzde binbeşyüz ev,mutfak topluyorum.heh.
bize ne çok şey kattı deniz....o sallanırken salıncak ta ben de yandaki salıncakta sallanıyorum.akşam karanlığında tabiii.baba söyleniyor da söyleniyor.omuz silkiyorum.hehhehe..
sonra ..sonra hadi yürüyüş yapalım diyoruz denize.sokağımızı turluyoruz.bir ucuna gelince dönüyoruz.tekrar ediyor bu u dönüşler..her akşam çekirdeğimiz de garanti haaa.ender sayıda çekirdek giren evimize hemen her akşam parka çıkarken çekirdek alıyoruz.bir baba soyuyor veriyor.bir ben.daha çok ben.o iöçine girmeye çekindiğim parktan basediyorum haaa. hani adım atmaya çekindiğim park...şimdilerde böyle....

kızım...kızm..artık diğer yazıyı okuyayım.

zeytin.....

ne yaptın...nasıl oldu oğlun...bir an önce tedavisine başladı inşallah...inşallah ben sorarken o sağlığına kavuşmuştur.yavrum..oy.daha çok küçük kıyamam ya...yaz lütfen..

böceğimi sevenler....böcekseverler...herkese bir selam olsun...uyuyor ya az ben de uyuyayım dinleneyim.çoook hareketli oldu.2 yaş sendromu mu ne...aman Allahım...sırf onunla ilgeleneyim diye neler yapıyor neler...az dinleneyim...ona bakabilmek için enerjiye ihtitacım var..o şimdi evi dağıtmak için enerji topluyor.ben de toplamak için heh heh...sevgiler...

böceğinle sana bir ömür mutluluklar ayrıca seni taktir ediyorum. evlat edinme cesaretini ulaşıp onu benimsemiş olman seni ayrı bir özel kıldı bende. o artık senin ne mutlu sana aile saadetin daim olsun...

seni kendine olan özgüven ve cesaretinden dolayı kutluyorum o kadar güzel yazmışsınki gözlerim dolu çok masum ve temiz kalpli biri olduğun yazdıklarından belli ve bebeğin senin gibi bi anneye sahip olduğu için çok şanslı. gerçek annelik budur... karşılıksız sevgi diye buna derim ben yorum yazıcak vakit bulunca yazıcam sana ve hep dua edicem umarım hep mutlu olursunuz ne kadar vakitsizlikten dolayı cevap yazamasamda hep göz hapsimde olucaksın şu dünyada sen ve senin gibi insanların olması bana umut veriyor demekki dünyada iyi insanlarda varmış SEVGİLERLE...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…