Sümüklüböceğin hikayesi

böceğinle sana bir ömür mutluluklar ayrıca seni taktir ediyorum. evlat edinme cesaretini ulaşıp onu benimsemiş olman seni ayrı bir özel kıldı bende. o artık senin ne mutlu sana aile saadetin daim olsun...

evet..o artık bizim inşallah.Allahın izniyle..buraya kadar geldik...hep böyle güzel geçsin..güzell dileklerine temenniilerine çok teşekkürler....inşallah hep birlikte daim olalım..sevgiler..

teşekkürler...inanın ben de ,biz de çokk şanslıyız..kızımın yaptıklarını bir görseniz....vakit buldukça yazacağım
iyi insan.......Allah bilir.olmaya çalışıyorum...Allah bilir..
sevgiler..

zeytin.....

ne yaptın...nasıl oldu oğlun...bir an önce tedavisine başladı inşallah...inşallah ben sorarken o sağlığına kavuşmuştur.yavrum..oy.daha çok küçük kıyamam ya...yaz lütfen..

canım benim girip yazamadım uzun zamandır. şimdilik bir tedavi sayılmaz ama koruyucu olarak ilaç kullanmaya başladık. Cuma sabahı oğlum sünnet olacak. heyecan ve biraz korku var içimde. bende giricem onunla içeriye.lokal anestezi olacak. nasıl durduracaklar bilmiyorum. çok kıpır kıpır bir bebek.
onca böbrek sorunumuz yetmiyor gibi birde dışarıdan bir mikrop almış oğluşum bademcikleri komple benek benek olmuş. uyku sorunumuz zaten vardı şimdi gece uykuları tamamen kayboldu.
sünnetten sonra tekrar böbrekler için incelemeler başlayacak. umarım hayırlısı olur.

canım,hayırlısı ile olsun sünnetini oğlun..bu işin ehlidir operasyonu yapacak olanlar.kendinden tam emin değilsen girme derim.çok hafif bir anestezi verebilirler her durumda.
tüm sıkıntılarda senin yavruyu bulmuş canım benim.çok geçmiş olsun.Allahım şifa versin inşallah.amin

canım kızım senden sonra uykularım bir tuhaf oldu.önceleri çoook derinken şimdi en küçük bir sese kalkar oldum.baban da öyle...parmağını emmeyi bıraktırdık sana.yazmadım gibi geliyor.amaaa geceleri bir de gündüz uykudayken cok cok emiyorsun.yakalıyorum seni!seni gidi seniiiii.olmaz!
cok sesini duyduğum gibi fırlıyorum yattığım yerden.hemen çekiyorum olmazz diyerek.bu birkAÇ KERE DEVAM EDİYOR BELLİ ARALIKLARLA.şükür gündüz uyanıkkwn bişey yok.
emme annem emme.bak zor alıştırdık seni.parmağın çok kötüydü.yanık gibi olmuş su toplamıştı annem.lütfen emme....yeşil tavşanına emme dediğin gibi sende emme emi annem.

zilli,almış yara bandını bana getiriyor tavşanının parmağına saraymışım.emmesinmiş.!tatlı kızım ya...taklitçi kızım..
biz öyle bıraktırmıştık ta

anne olmak ne acayip birşey....belki de ben garibim...gece uyusun diyeışıkları kapatıyoruz.yarım saat çenesini dinliyoruz uykulu gözlerle.vıdı vıda da vıdı vıdı...çenemiz lastik.hiç susmuyor .gündüz neler yaptıysa tekrarlıyor.babammm babimmm.kanka olmuş babasıyla da babimmmm diyo zilli..
hee kendi garipliğimi söylüyordum.birkaç saat önce uyutmaya çalışıyorum.şimdi ise yani az önce onun videolarını izliyorum.bazen gülümseyerek bazen yaşla....annelik tuhaf....anne olmak güzel....kişiye özel bir şey annelik.kişiye çocuğuna özel....sizinle sürekli uğraşan sizi sürekli kızdırmaya çalışan birini çok seviyorsunuz.biri lafı çok yabancı oldu .biz olduk çünkü..sizin oluyor.artık sizin...nasıl farklı şekillerde annem diyor bilseniz.bastıra bastıra..onu buraya aktarmam mümkün değil.keşke olsa...

sevgiyi nasıl veriyorsanız öyle dönüyor size karşılıksız.bazı an geliyor bir aaanı ömre bedel derler ya...bitiyorsunuz.babası da ben de öyle...kimi zaman babası yaşlanıyor gözleri doluyor...ben.beni söylemiyim.sümüküböceğin annesi işte..yatsana uyusana koca böcek.saat beşe geliyor.bugün bazı mevzuat işlerimiz var.7 de ayakta olmalıyım.seni de götüreceğiz kızım.dün olduğu gibi.lütfen dünkü gibi başhekim kapılarının arkasında saklanma olur mu...kimselerede bırakamıyoruz.o çoook kıymetli...bizi zor bir gün bekliyor.sanki fırsat bulmuşçasına neler de yapıyor.fısatçı seniiii

şimdiki iki kere öksürdün...aman annem...gündüz de bakıyorum.bişey yok.diyorum kendi kendime bir babana.gündüz 4-5 kere olursa götürücem dr a.artık hava soğumaya başladı ya kapıyoruz artık pencereleri gece.bazen arada kalkıp üstten açıyorum.az hava girsin diye.sonra ikilemde kalıyorum.açmasamıydım diye...offf.annelik zor.o mu doğru bu mu daha doğru...spontan gidiyor işte.biraz da netten takviye alıyorum.şimdiye kadar fena götürmedik.dışarıdan yani parktan aldığın milroptan geçen hastalığın dışında.çok korkuttun o zaman bizi annem...neyse...korkular uzak olsun...şükür bugüne...seni çok sevdiğimi söyleyip çıkıyorum annecim.göz kapaklarım iyiiice kapanana kadar az dolanayım nette...senin için....bizim için..canım kızım...iyiki kızımsın.

canım kızım.....
iki gündür yeni ortamlar gördün.yarın da öyle...göreceksin yine...hafta sonu düğün var.oooh sana bayram var.düğünü çok sevdin.duğun dedin..duğun....
3 yaşına kadar sana gösterebileceğim kadar yeri göstereceğim.yeni yeni şeylerle tanıştıracağım.senin için gittiğim kursta hocamız öyle demişti.3 yaşına kadar çocuk ne kadar yeni şeyle karşılaşırsa o kadar beyin hücreleri gelişiyor.3 ten sonra yaşlanma sürecine giriyormuş.
bugün yine ortalığı birbirine kattın kız.koridorlarda hiç durmadın.herkes seni sevdi.sana baktı.nazar olma emi.
sarı takside eve dönerken sana kırmızı ışıkla yeşil ışığı öğrettim.kırmızıyı görünce araba durdu dii mi kızım.yeşilde geçtik.çok çabuk öğrendin.kırmızı ışıııık deyince dur dedin bana.daha birkaç kere söylemede.akıllı kızım benim.
akşam babayla da ne güzel oynadınız.ben yorgun uzanıkken sizi izledim.baba olunca beni unuttun kızım iki gündür.tabiii babaya daha çok nazın geçiyor.ben biraz kuralcı anne...önce hoppa hoppa yaptınız.sonra koca adam sana at oldu.sizi izledim.meğer babanın içinde de neler gizliymiş.onu çocuk gibi oynarken görmek.....hiç düşünmemiştim.aklıma gelmemişti...ne güzel güldünüz.koca dana ile küçük dana.yani sen.yerde tepiştiniz.
sen çok şanslı bir kızsın.başkaları da öyle diyor.ama gerçekten şanslısın.ben babamla atçılık oynadığımı hiç hatırlamıyorum mesela...sen,hatırlamasan da bak yazıyorum.bazı bazı yaptıklarınızı babanın cebine çekiyorum.videolarına.bir keresinde seni sepete koymuştu baban.sepete de bornozunun kuşağını bağlamış.evde gezdirmişti seni.sen ne çok hoşlanmıştın.çirkin çirkin olup pozlar vermiştin.

kızım...birkaç gündür ara ara dişim ağrıyor.hafiften devam ediyor.uyumaya çalışayım.
hem sabah yine erkenciyiz....yarın döndükten sonra yani yarın akşama yazarım seni..yani inşallah....sen şimdi güzel güzel uyu annecim.

sadece bir selam

denizden çok haber var.ama sonraya.....çoook yorgunum.denize annesi tarhana çıkardı bugün...laf aramızda nefisss olmuş...sanki şimdiye kadar yaptığım enn güzel tarhana....Allahım ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah....

herkese sevgiler....

zeytin....sünnet oldumu bebiş?

arkasi yarin tadinda oldu deniz anne tarhanaya denizkizinin guzelligi yansimistir ondan oyle guzel olmustur

arkasi yarin tadinda oldu deniz anne tarhanaya denizkizinin guzelligi yansimistir ondan oyle guzel olmustur

selam dilek teyze...
inan benim de aklımdan geçmişti.pc yi kaparken....arkası yarın tadındakalp kalbe karşı derler
sorma sorma tarhanayı...kızıma yesin diye güzel olsun diye malzemeyi bol bol koydum.:))

teyzesi.....inan yazacak o kadar çok şey var ki...hep diyorum bunu da yazacağım.bunu da...ama işte bu saatler olunca uyku da yakama yapışınca zor oluyor.malum çocuk gelişim sitelerini de gezmek istiyorum...en yakın zamanda olanı anlatayım çabuk...

vişne pembesi bir kovası var denizin.aslında kova da değil.miniklerinden çöp kutusu.yeni almıştım.ama deniz onu sevdi.ouynayınca onun oyuncağı oldu.kapağını halletti.kutuylan bir güzel haşır neşir.guga dediği kule yaptığı.....yaaa neydi onların adı.aklıma gelmiyor şimdi.hani üstüste koyuyorsun uzuuun kule yapıyorsun.sonra da yıkıyorsun.neyse işte...anlamışsınızdır umarım.
daha anlatamadım.bu akşam o kovayı takmış kafasına.bazen derviş diyorum ona.heh.hani semazenlerin başında olur ya...öyle gibi duruyor.bir de güzel yerleştiriyor başına.bobe diyor.boneymiş.ben yemek yaparken takıyorum ya...beni taklit ediyor.çelik makarna süzgecine dökmüş gugalarını..anlayın artık.maşa da elinde.kızartma maşam!makarna süzgeci ona tava olmuş.içinde de gugalar.maşa ile tutup tutup kovasına dolduruyor.kızartma yapıyor teyzesi.arada da farklı versiyonları var.kovanın üzerine oturtuyor içi guga dolu süzgeci.kova ocakmış.pişiriyor.heh hehe....ara ara da bir babasına bir bana getiriyor kızarttıklarından.hehehhehehe.yavrum yaaa...çok ttalı oldu teyzesi...

artık bir dillendi bir dillendi...3-4 kelimeli cümleler kuruyor.yarım yarım çoook tatlı kouşmasıyla...bir kaç taned e kelimelerinden yazayım çıkayım..

puppuu=bittiii

vava=para

uğdaciii=hurdacıııı

kaaşiii=kaşık

borba=çorba

oğot=yoğurt

taat=saat

teyti=zeytin

esa=esma

eda=seda

çıkıyordum ki öğlen söylediği aklıma geldi.annecim çokk dişim ağrıyo dedim de bana uzan dedi....yavrum yaaa...vaktim olsun çok yazıcam çokk

şeftaliye de effafe diyo..

Son düzenleme:
canım kızım.....epeyi okudum bu akşam senin için...nihayet dişimi çektirdim...heh.sen de yanımdaydın.tabiii o esnada değil...baba seni iş yerine götürdü.çok sevmişler seni babanın arkadaşları...çikolata,gofret meyve suyu...hepsini götürmüşsün...hadi iyisin iyiiii.ben hepsini vermiyorum bir arada...hatta neredeyse hiç vermemeye çalışıyorum.sağlığın için.daha sana hiç hazır meyve suyu vermedim...bugün içmişsin...harçlık ta almışsın...iyisin iyiii:))

bugün öğlen uykunu uyumadın.akşama kadar mızmızlandın doğal olarak.akşam da erken uyudun.ben de dişimin sızısı geçsin diye yine pc başındaydım...artık uyusam iyi olacak.sabah erkenden uyandırısın bizi...tatlı kızm...rahat uyu yatağında....huzurla uyu annem...

okuyan uğrayan uğramayan herkese bir selam olsun.aşağıdaki misafirim...sana da canlı selam olsun...

Uzun zamandan beri sizi takip ediyorum, yazdıklarınızı okuyorum. Kimi zaman gözlerim doluyor okurken kimi zamanda Deniz'in cadılıklarına gülüyorum. Yazdıklarınızı okudukça mutlu oluyorum..

Deniz'iniz gerçekten çok şanslı, çoğu annenin kendi canından kadından olan çocuklarına vermediği sevgiyi siz kızınızı ilk kucağına aldığınızda vermişsiniz. Deniz ile birbiriniz için yaratılmışsınız..

Allah mutluluğunuza mutluluk katsın, Deniz kızınız hayırlı bir evlat olsun size. Annesinin kalbinin güzelliği, babasının içtenliği Deniz'inize de geçsin pırıl pırıl bir insan olsun, bütün güzellikler ailenizle olsun..

ohhh rabbim ağız tadıyla yedirsin tarhanalarınızı.mutluluk yuvanızdan dolsun dolsun taşsın inşallah.

oğlum sünnet oldu teyzesi. cuma sabahı. sünnet sırasında babam kayınpederim eşim kız kardeşim annem ben hatta bakıcımız bile içerdeydi.
annem kızkardeşim yaklaşamadı uzakta durdular annem hatta eymen ağladıkça ağlıyodu içerden. bakıcımızda fena oldu uzaklaştı bi ara baktım kayınpederimde usulca kaçtı eşim ben ve babam kaldık başında. canı acıdığından ağlamasından fazla birileri onu tutuyor diye ağladı aslında. bi görevli bacaklarından bastırıyor babam kollarından eşim kameraya almaya çalışıyor (laf aramızda hiç becerememiş :) ) bende biberonla besleyip susturmaya çalışıyordum. ama hem biyandan ağlıyor biyandanda sütünü içiyor kuzum. görmen lazım.
en son baktım susmuyor telefonumuda bulamadım o telaşla kız kardeşime seslendim teyzesi telefonunu getir eymene müzik aç diye. kardeşim geldi müzik açtı telefonla. birden susuverdi oğlum. sonra doktor benimle konuşmaya başladı nasıl bakacağımı nasıl pansuman yapacağımı anlatıyor ama biryandan da sünnet devam ediyor. doktora bakayım derken gözüm bir takıldı sünnete bakakaldım öylece.sonra gözlerim kararıyor kulaklarım duymuyor vücudumdan sıcak sıcak bişeyler yukarı çıkıyor sanki. oraya yığılıp kalacaktım. doktorun anlattığı hiçbişeyi duyamıyorum. yardımcı sağlık görevlisi eşime sen iyimisin rengin attı dedi aynı anda ben bana bişey oluyor tansiyonum sanırım dedim yığıldım oracığa kardeşim kaldı yiğeninin başında oda henüz 15 yaşında. ben biraz toparlandım kalktım sünnet bitti. oğlumu alıp odasına geçirdiler bi baktım kardeşim yığıldı bi kenara biz patır patır fire verdik.
doktor şimdi beni anlıyomusun tekrar anlatayım dedi bana anlatın duyuyorum dedim ama meğer tam duymuyomuşum pazartesi anladık.
pipi üstüne pansuman yapıp köpük bardakların dibini kesip koyuyoruz üzerine.bezini öyle kapatıyoruz.
pazar günü baya bi kanaması oldu olmaması gerekirken. pazartesi sabah hemen doktora gittik. meğer ben pansumanı tam anlamamışım. geri çekip bastırarak yapacakmışım. ben görüntü çok feci olduğundan elemeye kıyamayıp üstten üstten yapıveriyodum.
bu sabah biraz daha iyi gördüm. günde 3 kez pansumanı var. bakıcı ben yapamam izin al işten dedi. bende çok yoğunum bu hafta alamadım izin. dedim öğlende yapma o zaman.sabah ben yapıp geliyorum 2 gündür. bide akşam gidip yapıyorum. dedim altını değişirken çok dikkat et.çok hareketli bi bebek maşallah. elleriyle ayaklarıyla vuruyo. içim çok huzursuz. bi iyileşse

dua et sende teyzesiiiiii.

zeytin geçmiş olsun canım inşallah çabuk iyileşir kuzucuk..
deniz kızı ve annesi nasılsınız? ne zamandır uğrayamadım hareketli zamanlar geçirdik. Eliftoşun iki dişi çıktı :)) geçen haftasonu ona kalabalık bir diş buğdayı yaptık, evimizi süsledik, sokak kapımıza yazılar yazdık, diş şeklinde pastamız bile vardı.. Elife meslek seçtirdik cingöz kızım altın bilezik seçti :)) Bunlar gelemediğimiz zamanlarda yaşadığımız güzellikler ama üzücü şeyler de yaşadık maalesef.. Ben bir grip getirdim eve hepimiz hastalandık kuzucuk da ilk kez hasta olmuş oldu epey üzüldük.. Yavaş yavaş iyileşiyor gibi ama yine de sabahları öksürüyor ( Asıl büyük olayı ben yaşadım bunca yıllık tedaviler üzüntülerden sonra Elif doğal yolla süpriz yapıp gelmişti yine büyük bir süpriz yaşadık hamile kaldım ben.. ama sonu iyi gelmedi, süpriz yumurtamız geldiği hızla gitti, terk etti bizi..
İşte gelemediğimiz zamanların kısa özeti böyleee..

merha zeytin...uzun zaman oldu görüşmeyeli...oğluşun erkek olmuş gözünüz aydın..çok geçmiş olsun...

güzel sözleriniz için teşekkür ederim.dualarııza amin amin aminnn.inşallah...

ooooo komple serilmişsiniz yere...heh heh...haydi geçmiş olsun...sağlıklı bir erkek olsun bibilin..öperim onu ben.iyileşecek iyileşecek inşallah Allahın izniyle annesi...dua etmemmi...eşime bile anlatmıştım.bi damlacık bebekte böyle böyle sorun varmış diye.üzüntümü dile getirmiştim.Allah şifa versin inşallah böbrek rahatsızlığı da en yakın zamanda düzelir.belki sünnet vesile olur.hiçbişeyciği kalmaz.kalmaz inşallah...öp benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…