Sümüklüböceğin hikayesi

oh oh maşallah elife...eti butu güzel güzel dişlesin inşallah...öksürük için çay ya da tatlı kaşığı bala biraz tarçın serp..ver .iyi geliyor.başka bir versiyonu.bala az limon damlat....limonlu olanı biz eşimle yapıyoruz kendimize.geçmişolsun elife...
çok şeyler yaşamışsınız..ben de zeytinle senizn yazını arıyorum bazı bazı...sana da geçmiş olsun.sağlık olsun.verecekse Mevla yine verecek....herşeyin hayırlısı...

diş şeklindeki pastayı merak ettim.fotosu varsa eklenti yapabilirmisin?

biz de bu yıl farklı kutladık kızımın yeni yaşını.babasından bulabildiğin en büyük karpuzu bulup getirmesini istemiştim.tepesini kestik.üzerine iki mum koyduk.anne baba deniz.bitti gittiiii....afiyetle yedik.tabiii deniz kesmeden önce bir güzel haşır neşir oldu koca karpuzla.sarıldı sevdi.

üflemeden bişey anlamadı ama .korktuuuu

karpuz süper fikirmiş doğrusu yaz günü serin serin ohh..
balı ben de düşündüm ama 1 yaşından önce bebeklere bal vermeyi önermiyor doktorlar ben de ıhlamur yapıyorum pek sevmiyor ama azıcık veriyorum yine de..
doğru diyorsun 2 yıl uğraştım 3 tüp bebek denedim olmadı Allah Elifimi yolladı şimdi hayırlısıyla o birazcık büyüsün belki bir de kardeş gelir kızıma..
işte pastamız: EVLERE PASTA Butik pasta ve Kurabiyeler: DİŞ BUĞDAYI - ELİF

iyi sabahlar böcekseverlerherkese güzel bir gün olsun
aşağıdaki misafirim.....sana da günaydın

evet.grçekten süper fikirdi..tv de bir uzmandan dinlemiştim.çocukları şekere tatlı tada fazla alıştırmamalı daha çok doğal beslenmeli diye..hem glikoz şurubu neredeyse tüm bisküvi gofret ıvır zıvır vs vs vs gıdalarda var.obezite daha çocukluktan başlıyor.bunu biz anne babalar yapıyoruz demişti.doğru.dedim kendi kendime.şimdi ben neye alıştırırsam ona alışacak.haa hiç mi olmayacak.elbette olacak.ben kendimi yemekten alabiliyormuyum bazı şeylerden.yani mümkün olduğunca eser miktarda....ya da arada bir...ya da ender oarak bir ödül...ödül değil aslında ama..ben denize verdiğim gıdalarda kar zarar hesabı yapıyorum.kendimizin beslenmesinde de öyle.faydası daha fazlaysa yenilir olabiliyor.hehehee bunları diş çekiminden sonra ağzındaki pamukla girdiği ilk markette yapacağı alışverişe değil de dondurma dolaplarına yönelen biri yazıyor!
almadım tabii....
bal konusunda....pardon ,oldu.1 yaş altını araştırmamıştım.ama sen ayzınca hatırladım bi yerden.
bebek konusunda..sonucu negatif olmuş ama bence birşeyler düzeliyor...olmaya çalışıyor.bu güzel.umut verici...artık hamile kalabildiğini biliyorsun en azından.

şu an sabah ezanı okunuyor.Allahım nerede varsa tatırsın bu duyguyu..AMİNNN.

diş pastanıza da bayıldım.seneye ben de muzur bir pasta düşünebilirim.hem kalabalıkta küçük bir dilim düşer denize değil mi:))
sevgiyle kal...miniği öğ benim için...bayan böcekti dii mi.

size denizin ikici düğün macerasını yazacağım.ama ilk önce bugünden bahsedeyim...evimize yeni geldiğinde 3 büyük bebek hediye gelmişti.o zamanlar anlamıyordu ilgilenmiyordu.ben de ortadan kaldırmıştım.zamanla biriyle ilgilendi.zenci bir bebekti ilgilendiği.içi dışına çıktı .hakkından geldi.onu atmıştık.ikisi duruyordu.çok olmuştu ortalıkta yoklardı.bugün aklıma geldi çamaşırları katlarken.baktım alıp alıp giymeye çalışıyor.giydi de.3 tane üst üste:))sıkı sıkıya...bir de darlar.badi tarzı.çokk komik oldu.arada yardım ettim tabii.küçük delikten geçiricen annem kolunu diye...öğrendi ya...çok çabuk öğreniyor maşallah.
dedim bir bebek çıkartayım da giydirmeyi öğrensin pratik yapsın...çıkardım bebeği.amannn.iyi ki çıkarmışım.bir sevdi bir sevdi.bebeğin gözleri yatınca kapanıyor.ayşesi sabitti.daha doğrusu silikonla yapıştırılmışgözleri olan el yapımı bir ayşesi var.şimdi gözleri de burnu da yok.heh...yapımcısını bekliyoruz.silikon tabancasıyla iki göz bir burun operasyonu yapacak.hehehhehe...
bebeği görünce çok sevindi.şaşırdım hallerine.bilsem daha önce çıkarırdım.ilgilenmedi diye saklamıştım.neyse...bak annem dedim.bizim gibi yatınca gözlerini kapıyor uyuyor.oturunca da açıyor gözlerini dedim.hoşuna gitti.yavrum.başladı sevmeye.ben de bu arada yemek hazırlamaya başladım ikimize.bebebiiimmm,kööss,aççç,papaa diye sevmeye başladı.hiç susmuyo.bir konuşuyor bir konuşuyor.bebebiiiimmm.annneeeemmm.gördüm ki ben onu nasıl seviyorsam aynısını bebeğe yapıyor.bir hoş oldum.demek karşıdan öyle görünüyorum.sevdiğimi biliyorum o gerçek te uygulanışını kızım tarafından görmek bir hoştu.yani onu nasıl sevdiğimi karşıdan gördüm.çokkk güzel bir his uyandırıyormuş.sevdim kendimi.....işte böyle.

düğünü anlatayım.aradan zaman geçecek ,kalacak sonra.düğünde hiç durmadı.ben hep peşinden.görevlileri illallah ettirdiartk başlarından gitsin diye ellerine galetalar mı vermediler.....bir oraya,bir buraya....gelinden daha çok gelin masasında oturdu turladı çevresini.etrafındaki tutunma demirlerinde cimnastik hareketler yaptı.altlardan girdi üstten düşmesi diye tuttum...yerlerdeki lazer ışıkları dikkatini çekti.haaa unutmadan söyliyeyim.kzım da minik bir gelindi.üst kısmı çingene pembesi bir gelin.minik gelin....
kimin elinde kraker poşeti görse kedi gibi yanlarından ayrılmadı.önceleri versin diye başlarında bekledi.suratlarına öyyle bir bakıyordu ki mecburen başlarından gitsin diye ellerindek,ni uzatıp veriyorlardı.hehehhe.sonra sonra elinde yiyecek atıştıracak birşey gördüğünü boş geçmedi.hep daldırdı elini.bir iki .ne alırsa.ne verirlerse.hahhahhahah.aç kalmayacak bu kız hayatta.(aman!:18:arsız olmasın da)
yaaa yanlış anlaşılmasın yediği çocuklar hep tanıdık abileri ablalaları.yabancı değil yani.yediği şeyler de benim pek vermediğim şeylerdi.ne yapalım arada olacak.ben vermiyorum ama işte görüyor bir şekilde.o kadar olsun.şişer mişer bi yeri.derler ya..az tadımlık olsun..

olsun.olsun da.....benim kız abur cuburu karıştırdı.diyorum pek vermiyorum diye.eser..ender...zaten denemişimdir.dışarıdan hazır bişey yedi mi hemen bozuveriyor bağırsaklarını.ben börek kek yapayım.bişey olmuyor.kötünün iyisi.kabız olursa diye göstermeden bulunduruyorum evde az...o akşam da bozdu motoru.isim söylemiyim de.piyasada bulunan tam bir gece kuru tutan sağlıklı bez kullanıyorum ona.çok sık değiştirmek gerekmiyor.bir tane koymuştum zaten.iki de ne olur ne olmaz diye yanıma yedek almıştım.gerekmezdi ya.
nerdeeee....motorlar bozuldu.bezleri kirlettik salonda dötü bezli çocuk aradık bir süre.heh...akşam da geç vakit.o saatte açık yer de bulamayız.neyse seferber ettik tanıdıkları.bulduk sonunda bir tane....biraz moktan bi muhabbet oldu ama o geceyi unutmıyacağım.gördüğüm bütün çocuklara dikkatle bamıştım.yok bu söylüyordur.bunun ki biraz boş duruyor bez varmıdır acaba?çok komik yaaa....

hava yağmurlu...kapalı,puslu bir Istanbul havası......uyku havası....Deniz uyumuşken.....uyumalı.....sevgiler

gecen aylarda sohbet etmıstık bıraz.

sen ve guzel denız nasılsınız bakalım ?

cok yogunum dıyet,spor, ev ıslerı, ısım derken. okuyamıyorum gunlugunu ama benım de denızım olsun dıye yola cıktım. zayıflamak ıcın ılerlıyorum yolunda. denız ıster karnımda olacak olsun, ıster bır kucaktan bana gelecek olsun, saglıklı bır anne olmalıyım benımle kosmalı benımle cımenlerde yuvarlanmalı benımle uzun bır omru olsun dıye saglıklı olma yoluna cıktım ben.

hatırlıyorum seni...
teşekkür ederim..iyiyiz çok şükür.hatta süperiz.
evet,biliyorum.ara sıra gözüm takılıyor yazdıklarına.çoook kolay gelsin.inşallah emeğinin sonucunu alırsın.sonuçta bir deniz için mücadelen.deniz aynı deniz:))
çok ta fazla gerilme kilo konusunda .kilolu çok anne var.hem deniz seni peşinden koşturarak zayıflatır merak etme...sevgiler

bu akşam eline cifi almış men iş diyor...iş yapsınmış cifle.temizlik yapsınmış.yarabbi.büyüyor yaa...büyüdüğünü görmek çokkkkkkkkkkk güzellllllll..SANA şükürler olsun..

hep boyle mutlu olmanız dılegıyle guzel anne. senden enerjı alarak bu yola cıktım ıns ben de anne olabılecegım bu enerjı ıle.

demek takıp edıyorsun :))) sureklı dıyet konularındayım ıste :))))) amın canım ıns karsılıgını daha saglıklı bır beden ve bır bebek ıle alırım ıns.

evet denız aynı denız :)))))))

ben 110 kılolara kadar cıktım oyuzden kasmam gerek. zayıflayayım. yıne denızın pesınden kosarım :))))))

kendıne ve denıze cok ıyı bakmaya devam ettttttttt

Annelik karninda degil kalbinde buyutmekti..en guzel orneksiniz sanirim...Allah sizden razi olsun...sevgilerimle

herkese çooook selam

kızım hergeçen gün büyüyor.büyüdüğünü görmek çokkkk güzelllllllll....herşeyi söyleyebiliyor telaffuz edebilyor.tabiii çocukça:))

bana hep annem diye sesleniyor.anne nadir..eriyorum öyle deyince...baba biraz kıskanıyor bizi...anneci diye...

o uyurken az ben de uyumaya çalışıayım...uyuyamam ya...semizotu pişireceğim ona...

herkese sevgiler...

inşallah istediğin kiloya ulaşırsın...o zaman belki koşmana gerek kalmaz kendiliğinden geliverir.belli mi olur...
sevgiler

herkese çooook sevgiler

sabah camın ön tarafını sildim.şimdi de dış tarafını sileyim....çocuk olunca böyle imiş...her iş ya yarım,ya parça parça..ya da benim kız çok hareketli....kimisi yaramaz diyor ama ben hareketli diyorum

akıllı çocuk yaramaz olur annesi ne yani minder gibi otursa daha mı iyi
benim miniğim de uyuyor şu anda ama heran uyanabilir kıpırdanıyor...

iyi geceler böcekseverler.....bu aralar ruyadayım.Allahım uyandırmasın...kızımla gezmeler,alışverişler oooooo süperr...misafirlerm de var bu ara...çok yazmak ,stiyorum ama...küçük bişey yazıp çıkacağım.

kızımlakendime ayakkabı almaya gittim.o arabasında...ben ayağımdakileri çıkarmış ayakkabı deniyorum denize bir baktım ki o da ayağındaki ayakkabıları çıkarmış,uzanmış spor bir ayyakabıya...almış.ayağını içine sokmaya çalışıyor.dedim:ne yapıyosun annem dediENE.....
deniyormuş o da....çoook tatlı yaaaa...yavrucummmm.çokkkk seviyorum seni...

bu gece de yere uzanmıştım.at yaptı beni..ben arada kişnedikçe hoşuna gittiağilip ağilip bir o yanağımdan öptü bir bu yanağımdan...koca teyzemiz de şahit oldu...çokkk güzel duygular yaaa...bir de hep annemmmmm annneemmm diye bastıra bastıra sevdi beni...

bitmez bitmez....mutlulık bitmez...koca teyzemizi uyandırmadan çıkayım...herkese sevgiler....hayat güzellllllllllllllllllllll

selam kendini anne hissedenler

bir sabah ;

eşimle kahvaltı ediyoruz.ender ya,deniz henüz kalkmamış...eli kulağında az sonra kalkcaktı.eşim iş yerinde arkadaşı ile arasında geçen muhabbetten bahsediyor.o anlatırken ben hııı hııı diyorum.
anlatıyor.
bir bayan intihar etmiş,canına kıymış.ağabeysi hoca imiş.defin işlemlerini halledceklermiş.morgda imiş.o esnada bir bebek cenaze de varmış.bebek cenazenin sahipleri (sebebini bilmiyorum)cenazelerinin intihar eden kadınla birlikte defnedilmesini istemişler.kimi demiş baş ucuna konsun.intihar eden bayanın ablası gelmiş sonra...kucağına koyun demiş.

meğer;intihar eden kadının çocuğu olömuyormuş.bu sebeple hayatına son vermiş....
çokkk kötü oldum.eşim sözlerini bitirmemişti ikimizde çok kötü olduk yaşlarımız dökülğverdi.

olur a kendini çıkmazda hisseden biri okursa....bu olay karşısında hissettikleirm....

çok üzüldüm...çokkkk...o bayanın hissettikleini ,hissemediklerini,çokkk iyi biliyorum...keşke...keşke dedim..keşke bilseydi hayatta ne mutluluklar olduğunu...hayatın sonun olmadığını...bu yol çok stresli bir yol....maddi manevi...daha çok manevi.isteyip isteyip kavuşamamanın nasıl birşey olduğunu....bazen,bazı durumlarda kısır bir döngü oluyor.ne kadar dua etsen ne kadar denesen bzim dışımızda birşeyler olabiliyor.burada ,şu anda aklıma sanatçı Nurseli İdiz'den duyduğum bir söz geliyor aklıma...tam yerinde gib,i.

İNSANLAR YERYÜZÜNDE PLANLAR YAPARKEN TANRI GÖKYÜZÜNDEN GÜLÜMSERMİŞ......

Benim de çok çıkmazda olduğum anlar olmuştu...yalnızdım ben bu yolda.eşim ve ben...sadece ikimiz.kalabalığın içinde yalnız...şimdi...şimdi eskiyi düşünmek istemiyorum.kaybettiğim yıllarımı çok çabuk geri kazanmak istiyorum.kzım bir an önce büyüsün.inşallah bir aya kadar ilk tiyatrosuna götüreceğim.eğitim sistemi bize mi denk geldi.iyi geldi.iki sene sonra okulluyuz...kızm çok ta istekli.çokkk akıllı.çokk zeki.
şimdi sadece keşkelerim var...daha dün misafirleirm vardı.söyledim onlara...hep te söylüyorum herkese.böyle olacağını bilseydim.....en fazla bir kaç sene...3-5....daha uğraşmazdım.maddi manevi öyle bir yıpranıştı ki 18 -19 yıl..
şimdiye büyümüş olurdu daha bilinçli olsaydım ya da bilinmeyenlere daha yakın olsaydım...şimdi,...şimdi anlıyorum ki....Tanrı(Allah,Rab,Hak)bana gülümsemiş bize......spontan bebek vermeyerek gülmsemiş...sevmiş...

şimdi ,,,şimdi bambaşka bir yerdeyim...bambaşka...kızımın uyurken ki huzurlu görüntüsü kocamla benim ruhumuzda...Deniz yeniyi başlattı....yeni bir hayat...anlatmakla bitmez...hep yazacağım...hep yazacağım...

çok karıştım...az önce de Deniz yattığı yerden birden ayağa kalktı.konuştu bişeyler..sonra yattı tekrar.şimdi uyuyor.deli kız...annesini deli kızı:))

duygularınızı çok güzel ifade etmişsiniz allah mutluluğunu bozmasın.senin adınaçok sevindim,bende 5 yılık evliyim ilk tüp bebek denememin sonucu 3 gün önce öğrendim negatif sorun eşimde sperm yok yüzden tek çaremiz tüp bebek 2.denemide 2 ay sonra yapıcam inşallah.
bende bir süre denemek istiyorum eğer olmaz ise evlat edinmeyi bende düşünyorum ama eşimle benim aramda 34 yaş farkı var eşim benden büyük buyüzden bize evlatlık vermezler diye düşünyoruz sanki tek çarem tüp bebekmiş gibi geliyor 2 tane köpeğim var birine kızım birine oğlum diyerek o duyguyu biraz bastırmaya çalışıyorum ama çaresizlik çok kötü RABBİM kimseyi evlat hasretiyle acısıyla islah etmesin.inşallah tez zamanda bende bebeğimin yumuk ellerini öpüp severim kokusunu sıcaklığını hissederim İNŞALLAH.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…