- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
- Konu Sahibi DenizGeldi
-
yaa evet haklısın ben o açıdan hiç düşünmemiştim. ne düşünceli ne iyi yürekli bir annesin sen, tabii buraya yaz biz de burdaki hayranların oluruz,senin adına gerçekten çook seviniyorum minik yavrucuğuna kavuştuğun için. biz de yakın zamanda başvurmayı düşünüyoruz uygun bir ev arıyoruz şu sıralar kendimize. Allahım inşallah bize de nasip eder böyle güzel günler yaşamayı. sen de çok çile çekmişsin ama maşallah sonu güzel olmuş. inşallah bizim de öyle olur. içimde çok büyük bir korku var, ya vermezlerse ya bir terslik olursa diye. sen eğitici annelik kurslarına da katılmıştın hatırladığım kadarıyla, çalıştığım için haftaiçi etkinliklere katılamıyorum ama ben de çok isterdim. önerilen kitapları okumayı düşünüyorum, elimden bu kadarı gelir ancak. her sabah kalbimde bir sızı ile uyanıyorum, yüreğimin ortasına bişey oturup kalmış sanki. hayatta hiçbir şeyi bu kadar istediğimi hatırlamıyorum, bir çocuğu sevginle büyütmek, onun nasıl büyüdüğünü, geliştiğini gün gün izlemek, büyüyüp kendi ayaklarının görmek, grurlanmak... bu dünyada başka hiçbir şeyin yerine geçemeyeceği duygular yaşatacağına inanıyorum.
tatlı uykularda olun böcekseverler
denizim denizim....tatlı kızım...
büyüyor büyüyor....şükür.şükür bugüne...
geçen gece bana git anne git işine bak dedi zilli...heh.diyorum ya her geçen gün insan oluyor diye.minik insancık.tatlı kızım..
klasik bir sabahı anlatayım...artık babayla neredeyse kahvaltılarımız ayrıldı...uyanırsam eğer yarım gözle ona bişeyler hazırlıyorum gidiyor işe....dün mesela...
dün deniz bayağı güzel uyudu...artık o olmadan kahvaltı edemiyorum.evde yapacak bişeyler buluyorum kalkana kadar.çok ta acıkıyorum hee.kalktığı gibi çay suyunu koyuyorum.zaten o kalktığı gibi hemen bişeyler yemek istemiyor.normalde saat 9 da kahvaltıdayızdır denizle...babası da eğer işe geç kalma kaçamağı yaparsa üçümüz...
dün sabah kahvaltıdan sonra mutfağı toplarken arada bana işin bitti işin bitti diyor.soruyor bitti mi diye yani...yok kızm az daha var.hadi sen de git kendi işlerini yap.istersen balık tutabilirisn istersenresim yap istersen git bebeğine ayşene hikaye anlat diyorum.hem işimiz bitsin dışarı çıkacağız.git anlat söyle bebeğine biz biraz sonra dışarı çıkacağız sen beni burda bekle olur mu de diyorum.....böyleeeee tatlı tatlı geçiyor işte zaman...
ilk zamanların verdiği acemiliğim kalmadı artık...gözlemelerime göre bir çok anneden iyiyim.deniz çok güzel büyüyor.son gittiimiz misafirlikte daha iyi anladım.insanın evindeyken görmesi başka gittiği yerde görmesi başka...misafirlikte 4 yaşlarında bir erkek çocuğu vardı.denizim neredeyse ona yakındı.çoook mutlu oldum...minik oburum...
dünden bahsediyordum...biraz markey alışverişi yaptık....oh!bu ne büyük mutluluk...deniz büyüdü de onunla ana kız alışveriş yapmak.Allahım sana şükür...
marketten içeri girerken annecim sepete koyayımmı seni istermisin dedim.içine değil de ayaklarını sarkıttıp oturttuğumuz yerden bahsediyorum.yok dedi istemiyormuş.gezecekmiş.o zmaan dedim hiç birşeyi karıştırmak yok tamammı.almıyacağımız şeyi ellemiyeceğiz sadece bakacağız..çocuk bu.tabii durur muu.
eh olacak o kadar...iyi geçti.merak ettiklerini açtı kapadı.buzdolabı kapaklarını filan.sdece bşr kereye izin verdim.arada da hep uyarıyorum kzım kızacaklar bize .gibi gibi...
arabayla değil...elinden tutup götürdüm.buraya kadar gelebilmek çok güzel.mutluluk verici...ilk zamanlar çok geriliyordum...evden dışarı çıkmamamak özgürlüğün kısıtlanması vb....şimdi hayat daha bir güzel....daha bir rayında...
dönüşte evimizin önündeki parka girdik .çok az ...5 dakika dedim.az dedim.eve gitmemiz gerektiğini yoğrut yiyeceğini söyledim.Allahıma sonsuz şükür denizçok uyumlu bir çocuk...gerçi bu ara gelişiminin gereği karşı çıkmaları bebek ağlamaları yemek yerken babaya nazlanmaları başladı.ama genelinde çok uyumlu ,olmasını isteyebileceğiniz bir çocuk.
eve geldiiiik...ellerimizi yıkadııık.parktan gelince elleirmizi yıkıyoruz annem diyorum ...yoğurdunu yedirdim sonra suyunu hazırladık.öğle uykusuna...su istiyor benden uymadan.2 3 kere.su hazırla diyor.rutin oldu.öyle içtiğinden değil.uykuyu gec,iktirsin diye bana minik numaralar.yudum yudum alıyor bardaktan.nasılda gözlerini sinsi sinsi döndürüveriyor minik cadı! hehehhehehe...bazı nsanların gözleri fır dır döner ya konuşurken ...bir o yana bir bu yana fır döndürüyor gözlerini...muzip muzip...sonra in! diyor o .ben de hayır uyku!o in! ben uyu! hehehhehehehe tatlı tatlı didişiyoruz...zafer benim!
aslında uyuyacağını biliyor...uyuyacak ta...ama naz yapıyor işte annesine.tatlı kızım...o uykuda ben de akşam yemeğine koyuluyorum....vs vs vs....akıyor zaman...
dün teyzemiz dayanamamış gelmiş kısa süreliğine denizi görmeye...stikır almış.denizin hoşuna gidiyor.yapıştırıp çıkarmak oraya buraya...oyalandı bir zaman..ben alnımda stikırla gezdim.çok güldük.herkes bi yerlerine yapıştırdı.benim alnıömdaki stikır yemek yerken bile vardı...zilliyle uğraşmaktan yemek yaparken kafamdaki boneyi bile çıkarmamışım.anne olmak böyle bişey...kendini unutmak kimi zaman....
kontrol yok...hatalara özür.karanlıkta yazdım.sevgiler...
dilekağacı canlı selam
bugün 10 kasım....Atatürk'ü saygı ile anıyorum....
Atatürk ve vatanı uğruna ölen tüm şehitler.yattığınız yer nur olsun...
merhaba deniz annnem nasilsindeniz kizi nasil bugun yazdiklarinin hepsni zevkle okudum sen hep uzun uzun yaz olurmu :126::126::126::126: birde deniz kuzusunu bol bol op benim icin
bize daha çookk deniz anlaaaaaaaaattt
Canım yaa görsemde sizi sanada kızınada sıkı sıkı sarılsam.Harikasın senin yazılarını her okuduğumda mutluluktan ağlıyorum.İnşallah ömür boyu mutlu olun.Bende çok istiyorum kimsesiz bir çocuğa annelik yapabilmek ilerleyen yıllardada yapıcam inşallah koruyucu aile olarak eşimde istiyor çünkü.Bekletme bizi sık sık yaz lütfen.
vardır vardır...estağfirullah...güzel sözlerin için teşekkürler.sen de ruhumu okşadın ..
''sen anneliği hissettiriyorsun bana''
bu ne kadar güzel bir cümle...deniz bana ben sana demek....o halde sanal değil
sevgiler...
Senin yazdıklarını bazen ağlayarak bazen de yüzümde kocaman bir tebessümle okuyorum...
Rabbim sizi evladınıza evladınızı da size başlasın,ömrü uzun bahtı güzle olsun kızının...
Ben anne değilim olmak için tedavi görüyorum (tüp bebek) ama senin yazdıklarını okurken Allah ım bu kadar güzel bir duygumu anne olmak diyorum,umutsuzluğa düştüğümde senin yazdıklarınla daha bir cesaretleniyorum..
Bende denizin annesi gibi anne olucam diyorum
Allah sizlere uzun ömür versin evinizdeki gülüşler hiç bitmesin inşallah
evet annelıık karındaq tasıyarak hıssedılır dıyenlere bır cevapsın sen tokat gıbı. ben yapamam derken, senın sevgını gordukce ınanır oldum. eger hamıle kalamazsam, benım de bır elıfım olsun ıstıyorum. ben de senın denızı sevdıgın gıbı seveyım dıye dusunuyorum. normalde hıc aklımdan gecmezdı ınan.
evet sen annelıgı hıssettırıyorsun bana. hormonlarım calısıyor sankı senı okudukca. ruhum sevgı ıle temızlenıyor.
senın oldugun yerde sevgı buram buram. oyuzden sanal olması ımkansız sevgın okadar gercek kı bu sanal ortamı bıle ıstıyorsun annelıgınle.
selam yasmin....yazdıkların düşüncelerin ne güzel....ama o avatar ne öyle...naçizane....ürktüm:18:
güzel dileklerin temenniilerin için çok teşekkür..dilerim tedavin pozitifle sonuçlanır...evet...bu kadar güzel annelik.yüreklendiriyorsam eğer,mutlu olurum...çokkkk.
bence her anne kendine özeldir.her bebeğin annesi özel...zaten sen istesen de başka anne gibi olamazsın...bebeğin yavrun seni anne yapıyor.kendiliğinden oluyor.yani her anne özel her anne başka anne...denizin beni anne yapması gibi seni de yavrucun anne yapacak...
amin amin aminnnnn......gülüşler bitmesin....bulaşsın...sana ....ona ....buna....isteyene....sevgiler.
sevgili mechul mim....nerde sevgiyle yavrusuna sarılan bir anne gördün.işte ben oyum...o yavru da deniz:))
tanıdık biri olursa biz niyetine....
güzel sözlerine teşekkürler...inanın layık olmaya değil anne olmaya çalışıyorum...öğreniyorum...öğrenciyim bu yolda...ama kendinden mutlu emin bir öğrenci...çünküüüü derslerin sonunda çok iyi notlar alıyorum denizden..denizin büyüdüğünü, iletişimini, algısını, iyi niyetini, yardımseverliğini, kendi olmaya çalıştığını gördükçe anneliğimin tadına varıyorum..ne mutlu bana....darısı sana olsun inşallah...
çok bekleteme derim kendini....mahrum etme bu duygudan....sevgiyle kal
biraz gezinirken gördüm ki;hamileymişsin....tebrik ederim taze anne...az önce dikkat etmemişim çizelgeye....sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?