Sümüklüböceğin hikayesi

günaydın tatlı böceğimi sevenler.....hayatı sevenler....herkese kocamaaaan bir günaydın.

kızım çok zilli oldu.her an uyanabilir...çay suyu koyayım....kocamaaaaaaaaaaann sevgiler....

saatlerdir yazdıklarını okuyorum saat epey geçmiş fark etmedim okudum okudum okudum....
korkularım vardı alışabilecekmiyim diye acabalarım vardı yapabilirmiyim diye belkilerim vardı olurmu diye olurmuş onu gördüm
dağıldım şuan ve sigarayıda bugün itabariyle bırakmaya niyetlendim aaa çok duygusallaştım ne dicem bilemiyorum
gün gelirde bende anne olurmuyum bilemiyorum çok korkuyorum

selam zaman......evlat edinmek isteyenler topiğinden değil mi? :))

okuduğuna sevindim...oluyor oluyor....sen istersen.Allah dilediyse oluyor.sigarayı bırakma isteğine de ayrıca sevindim.bizim babamız da iki yıl oluyor bırakalı...kokusundan bile nefret eder olduk.evde süs bile olsa kül tablası yok artık.hepsini attım.çağrıştırmasın...
korkularını ndişelerini umutlarını paylaş...çok istiyorsan eğer...sen de anne olursun Allahın izniyle...istemek,sevmek gerek...gerisi geliyor.o minicik şey nasıl sevdiriyor kendini nasıl da anne yapıyor seni göreceksin...sevgiyle kal.

herkese selam......mutlu hafta sonları

deniz uyuyor...bende biraz uzanayım...çok güneş var...belki akşam üzeri çıkarırım dışarı.belki de bıcı bıcı yaparız.bize kalmış...hayat bizim...bizimm
sevgiler

günaydın....tünaydın herkese....

hey! misafir! sana da günaydın....

sayfalar dolsun....yeni böcekler dolsun yuvalara....herkese selam

baba denizi dışarı çıkardı geziyorlar.ben evi toplayacağım...zarayı dinliyorum...biraz hüzün biraz umut şarkıları....size de umut olsun...
birazdan sertap erenerden Bİ ÇARESİ BULUNUR ELBET şarkısını dinliyeceğim....isteyene olsun....sevgiler....hryer duruyor...baba kızacak:18:

kızımı seviyorum..

herkese iyi geceler.....

deniz büyüyor...büyüyor kızım..söylenen her şeyi anlıyor.yaptığımız herşeyi konuşmalarımızı dahil çok yakından takip ediyor.
dün babası balık pişirecekti balkonda...daha biz konuşurken gitti tabureyi getirdi babasına...mutfak dolabını açıp balık tavasını alıyor hemen....sofrayı o kuracakmış.mennn diyor.tabakları kaşık çatalı o koyuyor sofraya...balığı da çokkk seviyor tatlım...
büyüdüğünü görmek çokkkk güzel....

markette iken babasının almayı unuttuğu şeyi hatırlatıyor...

yemesi çok iyi....dolma biberi kabuğu ile yiyor.kızartma biberi bile yiyor...şükür yemek seçmesi yok...çok sağlıklı maşallah

boyu uzadı...babasına çubuk kraker oldu bu diyorum...çok hareketli olduğu için kilosu normal değerlerde.....ama kolları ayakları parmakları tumbiş tumbiş..

yaşıtlarına göre iletişimi süper iyi...onunla mimik çalışmaları yapıyoruz.üzül diyorum şaşır, kız diyorum.şaşırma kızma üzülme ifadelerini hemen yapıyor..

dün akşam hangisi yok oynadık ilk kez.daha ilk öğretmemde kavradı.bir de baştan demez mi....bir kaç kez oynadık.

çekirge gibi sıçrıyor:)) zıplamayı çok seviyor.

ille de bir şey diye tutturmuyor...diyelim bir meyve yedi,biraz fazlasıyla...yine diye istediğinde annecim bugünlük yeter.yarın.diyorum.yavrum tutturmuyor..

çok düzenli tertipli olacak.bir şeyi kullandıktan sonra hemen yerine koyuyor.

kahvaltı yaptık mı ben biraz çay keyfi yapmak isterim...hemmen toplasın istiyor sofrayı kaldırsın...uffak diyor tezgahın üstüne koyuyor.

babasıyla yatak keyifleri pek meşhur.telefondaki görüntüsünü izler.hangi videoyu istediğini belirtiyor.

birimizi yere eğilmiş görmesin..hemen at oluveririz...çoook seviyor.en çok ta hoppa hoppayı...babası uçuruyor onu havaya.babaya hadi kalk hoppa hoppa diyor.bu akşam.anneciiim öyle isteme de ki babaya.babacım lütfen hoppa de diyorum.o zaman yapacak diyorum.sonra da öp diyorum...hemen yapıyor.

denizm Allaha çok şükür tam istediğimiz gibi bir çocuk....paylaşan,arkadaş canlısı,yardımsever,doyduğunda durmasını bilen,fazlasını istemeyen,azimli özellikle azimli olduğunu söylemek istiyorum.herşeyi kendi yapmak istiyor.masayı siliyor,ayakkabılarını kendi çıkarıyor.biz yapmaya yeltensek mennnn diye kızıyor.anlatmakla tarif edemem onun kendi olmak istediğini...bu çok güzelllll.kendi oluyor...birey oluyor.ben oluyor..kendisine yapılmasını istemediği bir şeyde tavrını ortaya koyuyor.bunları öğrendiğini görmek çok güzel...

deniz artık bebek gibi değil.minik bir insancık...tatlı bir kız...hafızası çok kuvvetli...

deniz....deniz...deniz.yazmakla bitmezsin sen annem....

bu akşam biraz teknik yazı gibi oldu....idare edin.sevgiler

sevgi ne renk kızım?
ne renk.....
ne kadar uzunlukta
kaç metre kaç kilometre uzakta
ne kadar ağır
tartabilirmisin kızım
sevgi evin neresinde?
hangi odasında?
seninkinde mi yoksa bizmkinde mi?
sevgi hangi dna da hangi genetikte.....
geçişli mi kızım.
sevgi,sevgi;
kendi kendine oynarken şarkı söylemende
altını değiştirirken beni kızdırmak için kaçmanda
sevgi,sana sarılabilirmiyim dediğimde izin vermende
bir sağımdan bir solumdan
ağannnemmm diye seslenmende

hayatıma ilk girdiğin zamanlar bir yakınım dedi ki banasen cennetliksindir.bugün seninle birlikte banyo yaparken seni sabunlarken dedim ki...Allahım bana sevap mı yazıyorsun?yazma..deniz hep yanımda olsun.yazma

duygularım çok karışık.....sonra devam ederim...

şu sevap işini hep yazmak istemştim.oda karanlık şimdi.çabuk yazdığımdN harfler eksik çıkabiliyor.geri dönmüyorum
.
sevap konusu...demiştim ya.biri bana böyle böyle demişti diye....cennet cehennem...yaaa...kızıyorumm...insanlar yaptıkları duanın ,namazın niyazın sayısıyla ne kadar çok camiye, ermişe,vaaaz dinlemeye gitmeyle okudukları duanın ne kadar çok tekrarlanmasıyla ilgileniyorlar.
biri demişti eski bir tarihte...işte şunu şunu yapınca sana şu cenneti veriyor Allah....
eleştiriyorum....bunları söyleyen kendi evladını Allahtan önce nerdeyse müslümanlıktan çıkartıyor haşaa..ibadetlerini yerine getirmemiş diye.

bana cennetlik olduğumu söyleyeni çoook sonraları eşime eleştirdim...yaaa diyorum...bunları söyleyen namazında niyazında kişi.Allahım kabul etsin...hepimizin kalbindekini.takva,dua konusunda oraya buraya gitmeye çalışan kişi.yaaa..sen madem cennet için çalışıyorsun.istiyorsun.sen de evlat edin o zaman.kendi düşüncene göre cennetliksin.yok arkadaş....
ben cennetin cehennemin göreceli olduğuna inanıyorum.haaa varmıdır.Allahın takdiri ile vardır.ama cennetten ne anlıyorsun....bence cennet te cehennemde insanın içinde...bence insanın ruh hali ne ise cenneti de diğeri de öyledir...

eskiye göre çok tuhaf bir yerdeyim.eski derken kızmdan önce demek istiyorum..kendimi şöyle hissediyorum.önceleri yalvaran yakaran biriydim.zırlayan.çocuk isteme konusunda...biz cehennemdeymişiz o zaman....
şimdi....şimdi ise...tuhaf...sanki bir sessizlik var.önceleri Allah beni dinlerdi...şimdi sanki seyrediyor.tutmuş almış bırakmış bir yere..seyrediyor..Deriiin bir huzur.....

Allahım....işitensin...görensin...seyreyle güzelliğini.....hep seyreyle....hep bizimle Ol...AMİNNN....

çocuklara öğretilen kavramlar konuusda geziniyordum da...ben büyüğü küçüğü öğretmiştim.
bugün de ağır hafifi öğrettim.babasının şampuanı bitmek üzereydi.hafifti.onunki dolu daha ağır.tek tek birkaç kez tarttırdım ona.bu ağır bu hafif diye...söylemeden edemedim....

aslında biliyor.bir şekilde öğreniyor hayatta.örneğin bugün ona göre koca sandalyeyi almış kaldırmış biraz taşımış yerine götürmek istemişti.kzım o çok ağır olmaz hem tehlike!tehlike!demiştim.nitekim ondan alırken üstü düştü.başına ayağına düşseydi canın acırdı diye anlatmıştım...

hah.bir şey daha yazmadan edemiyeceğim.dışarıdan damacana su aldığımızda yanında 6lı bir arada en küçük pet şişe sularından veriyorlar birkaç zamandır...canım yaaaa...nasıl da taşıyor götürüyor masanın üstüne koyuyor.ıhh ıh diye..

bir de orta yı öğrendi yakın zamanda...herhangi birşeyin ortasını...misal;yere örtü seriyorum.ortaya oturtuyorum.o ne yiyecekse işye yiyor.gösteriyorum ona.burası orta diye...zilli hemen kapıyor.bu akşam içtiğim soda şişesini msanın ortasına bırakmıştım .bana gösteriyor orta diyor.ortaya koymuşum...çok akıllı çoook...öperim onu ben

merhaba denizverdi beni hatırlarmısın bilmem....
hikayenizi okudum her zamanki gibi çok tatlı anlatıyosun...
benim bile denizi yiyesim geliyor okuduklarımdan...
geceleri yazmışsın hep kızın uyurken ....benimde kızım uyuyor şimdi odasında...o kadar güzel bir duygu ki onun yatağında mışıl mışıl uyuduğunu bilmek...
rabbim isteyen herkese tattırsın...mart ayında doğdu meleğim...inşallah senin denizin gibi akıllı olur benim minişimde...

rabbim sizi hiç ayırmasın birbirinizden...bizide ayırmasın tabii...

herkese kocamaaaan selamlar..
nette sorun vardı girmedim bir süre.....biraz bakayım....

kartopu canşı selam

nasılsın?oğluş nasıl*ne kadar oldu?cans hocadan haber var mı görüşüyormusunuz?sevgiler

selam mavi.....unutmadım ki....hatta bir ara eski sayfaları gezinirken bakıındım ama görememiştim.ne yaptı ne oldu bebeği diye meak etmiştim..sanırım bir süregirmedin...
iltifata teşekkürler hocam....siz de öğretmendiniz değil mi?:))
evet....hep geceleri yazdım..bir de gündüz uyurken,vakşt buldukça o da tabii:))
oyy....öp kızını yerime...benim kızım da şimdi uyuyor bizim yatağımızda:))
evet evet... onun varlığı çokkkk güzel...kızlarımız yavrularımız hep yanımızda olsunlar inşallah..Allah acılarını göstermesin AMİNNN...
olur olur annesi akıllı olur...sen eğitimcisin...nasıl istersen nasıl eğitirsen öyle olacak kızın...nasıl gösterirsen...öyleymiş.yaşadıkça anlıyorum...sevgiler gönderiyorum...minik kızını öp yerime...

selam mavi.....unutmadım ki....hatta bir ara eski sayfaları gezinirken bakıındım ama görememiştim.ne yaptı ne oldu bebeği diye meak etmiştim..sanırım bir süregirmedin...
iltifata teşekkürler hocam....siz de öğretmendiniz değil mi?:))
evet....hep geceleri yazdım..bir de gündüz uyurken,vakşt buldukça o da tabii:))
oyy....öp kızını yerime...benim kızım da şimdi uyuyor bizim yatağımızda:))
evet evet... onun varlığı çokkkk güzel...kızlarımız yavrularımız hep yanımızda olsunlar inşallah..Allah acılarını göstermesin AMİNNN...
olur olur annesi akıllı olur...sen eğitimcisin...nasıl istersen nasıl eğitirsen öyle olacak kızın...nasıl gösterirsen...öyleymiş.yaşadıkça anlıyorum...sevgiler gönderiyorum...minik kızını öp yerime...

kartopu canşı selam

nasılsın?oğluş nasıl*ne kadar oldu?cans hocadan haber var mı görüşüyormusunuz?sevgiler

merhaba canım bir bakayım dedim deniz ve sen nasılsınız diye? hemde bayram kutlaması yapmak istedim.

oğlum çok iyi maşallah eylül 27 1 yaş bitti,yavaş yavaş büyüyor.cans ı bende merak ediyorum,eşinin telefonu değişmiş ulaşamadık bir türlü.bulmaya çalışıyoruz numarayı.ulaşırsak haberdar ederim.

senin bu topiği herkese tavsiye ediyorum,özellikle çocuğu olmamış kişilere inşallah bir kaç kişiye ulaşabiliriz sayende. ben bile eşimi söylüyorum,oğlanı büyüttükten sonra emekliliğimizde neden olmasın diye? hayrlısı tabiki.

senin ,eşinin ve tabiki minik denizin bayramını canı gönülden kutluyorum canım. hergününüz bayram tadında geçmeye devam etsin inşallah.

öpüyorum seni ve minik denizi

teşekkür ederim kartopusizin de ailece bayramınız kutlu olsun mutlu olsun...
oğlun terazi:))
tavsiye için çok teşekkürler....kayda geçen bir gelişme olursa lütfen yaz...birlşkte sevinelim..
oğlunu bir kez de deniz ve benim için öp lütfen bu bayram...sevgiler......

selam böcekseverler

anneanndeyiz..harçlıklar....mamalar ooooo...süper geçiyor süper.

not:kırmızı bir elbise aldık ona.çoook tatlı oldu bal kızım...Allahım her isteyene anne olmayı nasip etsin AMİNNN...

uğrayan uğramayan herkese selam olsun
nasılsınız bayramcılar?
denizden anlatacak çok şey var...önce bir kahve içimi
yazmak....büyük ihtimalle deniz gece uykusuna daldığında
sevgiler....

uğrayan uğramayan herkese selam olsun
nasılsınız bayramcılar?
denizden anlatacak çok şey var...önce bir kahve içimi
yazmak....büyük ihtimalle deniz gece uykusuna daldığında
sevgiler....

yok yaaaa....nerdeee yazmak(

çok kısa....

bugün kağıt parçalarını doldurmuş penyesinin içine...meme yapmış kendine.
çok tatlı yaa..

bir de bugün bana'' anne adam düştü ''dedi.düştüğü yeri de gösterdi.düşen biri yok....kzım nerden düştü sonra nasıl kalktı filan sordum.ses yok...hayal dünyası mı gelişiyor?normal mi?
araştırmalıyım.....

sevgiler.....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…