Sümüklüböceğin hikayesi

ya cok tatlı ya cok guldum valla pecete olayına :))))))))

canım nasılsın? prensesimiz nasıl bakalım. arada girip okuyorum ama bi fırsat bulup yazamadım.
oğluşumun sağlık problemleriyle koşturuyorum rabbim beterinden korusun.
büyüyo yaramaz. anne diyodu hep çok erken öğrenmişti anne demeyi. geçen hafta ona baba demeyi öğretmeye çalıştım.
ben baaa - baaa diyorum o aaaaaaa-ga :)
baya tekrarladım ben baaaa - baaaa o aaaaa-gaa
sonun da baaa demeye başladı.
bi gece burnu tıkanmış nefes alamıyo ağlamaya başladı. bende sprey sıktım burnuna çok sinirlendi birden baa-baaaa baa-baaaa diye ağlamaya başladı. şok olduk
şimdi hepten babacı oldu. babası başka odaya gitse baa-baaaa diye bağrınmaya başlıyo

( bu arada denizin kağıttan meme olayına bittim yaaa. )

Son düzenleme:

selam canım....
süperiz denizle süperr...
canım çok tatlıdırlar şimdi.bende zamannda anne dedirtmeye çalışıyordum o illa addaaa diyorduatta istiyordu.canım yaaa..
babanız artık kabarıyordur sevincinden heh.sünneti iyileşmiştir de böbrek rahatsızlığı ne durumda...iyi mi şu an.şifa diliyorum...öpüyorum...sevgiler...

havalar güzeldi ya....son zamanlarda bir yaz klasiğimiz olmuştu.olmuştu da artık zor...kışa girdik gireceğiz.....
hemen her çarşambaları kızımı arabasına koyup o günü bizim ilan ediyoruz.o akşam için yemeğim varsa o gün daha bizim:))
yürüyüş yolumuz bayağı var.olsun.zevkle geçiyor yolda zaman..deniz arabasında şimdi...aman...bir görün.nasıl mutlu...gezmeye gidiyor ya...evde çantamızı hazırlıyoruz.meyvamız,kuruyemişimiz,tam buğdaylı yoğurdumuz.annesinin mayaladığı yoğurdu....öyle böyle değil,manda yoğurdu...deniz hayatımıza girdi gireli çok şey değişti.manda sütü hiç içmemiştim ben.çokk güzelmiş.
hıı ne diyordum...çantamız hazır.suyumuz da..bazı bazı deniz hatırlatıyor çantayı...anne tanta ! diye....heyecanlı heyecanlı...tabiii içinde mamaları var ya..
yoldayız...az ileride evcil hayvanların satıldığı dükkan var.her önünden geçişimizde tavşanları izleriz.bak bu uyuyor görüyormusun deniz diye diye türlü türlü anlatıyorum ona.biraz ilerisinde de bir park..
b,r zamanlar öbünden içim buruk geçtiğim çocuk parkı...ara ara türlü bahanelerle bankına oturup yaşlı gözlerle çocukları izlediğim park....
bitti...
nefesimi sonuna kadar alabiliyorum artık içinden geçerken o parkın.hieyyyt çekilin yoldan der gibi kızımla yarıyoruz yanımızdan geçenleri....bir kere sıtf çekirdek çıtlatmaya geldik kızımla...çekirdek te yemezdim ya ben.hemen bir sivilve çıkacak diye heh hehe....dün akşam deniz babası ve ben geç bi vakitte kAPIMIZIN ÖNÜNDEKİ PARKTA İDİK.(büyük çıktı silmiyorum)hih!gü ya kıza aldık.tetirtet diye...çoğunu ben yedim...inanamıyorum ya....
y,ne atlamadan devam edeyim....
parktan çıktık.yol devam ediyor.sağ tarafımızda bir oyuncakçı çıkarmış dükkanın önüne birkaç parça oyuncak...denizle baktık bir süre...yok!durun...daha oyuncakçıya gelmeden bir okulu geçtik.demir parmaklı kapının önünde durduk beş on dakika...ona okulu okumayı aşılıyorum sürekli.o da çok ilgili.bir an önve büyümek okula gitmek istiyor.ben daha fazla istiyorum.okulun kapısında biraz anlkatımdan yaklaşık elli yüz adım sonrası oyuncakçı önündeydik.
bir saz ilgimi çekti.müzik aleti.biraz tıngırdattım ona.hoşuna gitti.men dedi.verdim.biraz baktı.istedi.ben gitmemiz gerektiğini söyledim tatlı kızıma.hadi dedim saza söyleyelim bizi burada beklesin.biz onu sonra alacağız.ilk gördüğümde bir de denizin ilgisini görünce almam kesin gibiydi dönüşte.ama daha bir sağlıklı düşününce vazgeçtim.sazın telleri var.ve bu tehlike demek.denizin de ne olduğu önemli değil çoğu şeyi ağzın a sokma parmaklama boynuna dolama gibi huyları var.çocuk bu.teli gerebilir.n eolur ne olmaz.saza bekle bizi diyerek yolumua devam ettik.
çok az gittik.trafik ışıkLARINDAYIZ.denize kırmızıda yeşilde ne yapmamız gerektiğini öğrettim.(daha önce yazmadım değil mi?)
kırmızı yanınca dur!bekle!
yeşil yanınca geç!

öğrendi ya....nerde kırmızıyı görse dur bekle diyor.çok akıllı tatlım...cevizler fındıklar bademler boşa gitmemiş.artı sevgimle...süper akıllı bir kız deniz.karşı ya geçtik.ışığı kaçırmayalım diye nasıl tatlı tatlı hızlanıyoruz..şoför amcaları iyi insanlar....saniye bekliyorlar bizi...yolları açık olsun....
yola devam....sağda büyük bir, süpere yakın bir market var.girer bakarız.ilgisini çeken tüm oyuncakları veririm.hehhehehe.inceler inceler...sonra çıkarken bırakırız.hehhehehhe.
evde seper dolusu var...sadece benimle oynuyor!
yani ender oynuyor oyuncaklarıyla....ben daha çok zeka geliştirici dil ve beyin gelişimiile ilgili şeylerle ilgileniyorum.onlara daha çok yöneliyorum.ikayeler alıyorum resimli.evde anlatıyorum sonra o bana anlatıyor.gibi...
söyle bir turlar çıkarız büyükçe marketten.eh ihtiyaç dahilinde varsa bişeyler onu da alır arabasının altına koyarız.

o kadar yazıyorum ....güme gitmesin.elektirk filan gider de...göndereyim.hemen devam ediyorum

havalar güzeldi ya....son zamanlarda bir yaz klasiğimiz olmuştu.olmuştu da artık zor...kışa girdik gireceğiz.....
hemen her çarşambaları kızımı arabasına koyup o günü bizim ilan ediyoruz.o akşam için yemeğim varsa o gün daha bizim:))
yürüyüş yolumuz bayağı var.olsun.zevkle geçiyor yolda zaman..deniz arabasında şimdi...aman...bir görün.nasıl mutlu...gezmeye gidiyor ya...evde çantamızı hazırlıyoruz.meyvamız,kuruyemişimiz,tam buğdaylı yoğurdumuz.annesinin mayaladığı yoğurdu....öyle böyle değil,manda yoğurdu...deniz hayatımıza girdi gireli çok şey değişti.manda sütü hiç içmemiştim ben.çokk güzelmiş.
hıı ne diyordum...çantamız hazır.suyumuz da..bazı bazı deniz hatırlatıyor çantayı...anne tanta ! diye....heyecanlı heyecanlı...tabiii içinde mamaları var ya..
yoldayız...az ileride evcil hayvanların satıldığı dükkan var.her önünden geçişimizde tavşanları izleriz.bak bu uyuyor görüyormusun deniz diye diye türlü türlü anlatıyorum ona.biraz ilerisinde de bir park..
b,r zamanlar öbünden içim buruk geçtiğim çocuk parkı...ara ara türlü bahanelerle bankına oturup yaşlı gözlerle çocukları izlediğim park....
bitti...
nefesimi sonuna kadar alabiliyorum artık içinden geçerken o parkın.hieyyyt çekilin yoldan der gibi kızımla yarıyoruz yanımızdan geçenleri....bir kere sıtf çekirdek çıtlatmaya geldik kızımla...çekirdek te yemezdim ya ben.hemen bir sivilve çıkacak diye heh hehe....dün akşam deniz babası ve ben geç bi vakitte kAPIMIZIN ÖNÜNDEKİ PARKTA İDİK.(büyük çıktı silmiyorum)hih!gü ya kıza aldık.tetirtet diye...çoğunu ben yedim...inanamıyorum ya....
y,ne atlamadan devam edeyim....
parktan çıktık.yol devam ediyor.sağ tarafımızda bir oyuncakçı çıkarmış dükkanın önüne birkaç parça oyuncak...denizle baktık bir süre...yok!durun...daha oyuncakçıya gelmeden bir okulu geçtik.demir parmaklı kapının önünde durduk beş on dakika...ona okulu okumayı aşılıyorum sürekli.o da çok ilgili.bir an önve büyümek okula gitmek istiyor.ben daha fazla istiyorum.okulun kapısında biraz anlkatımdan yaklaşık elli yüz adım sonrası oyuncakçı önündeydik.
bir saz ilgimi çekti.müzik aleti.biraz tıngırdattım ona.hoşuna gitti.men dedi.verdim.biraz baktı.istedi.ben gitmemiz gerektiğini söyledim tatlı kızıma.hadi dedim saza söyleyelim bizi burada beklesin.biz onu sonra alacağız.ilk gördüğümde bir de denizin ilgisini görünce almam kesin gibiydi dönüşte.ama daha bir sağlıklı düşününce vazgeçtim.sazın telleri var.ve bu tehlike demek.denizin de ne olduğu önemli değil çoğu şeyi ağzın a sokma parmaklama boynuna dolama gibi huyları var.çocuk bu.teli gerebilir.n eolur ne olmaz.saza bekle bizi diyerek yolumua devam ettik.
çok az gittik.trafik ışıkLARINDAYIZ.denize kırmızıda yeşilde ne yapmamız gerektiğini öğrettim.(daha önce yazmadım değil mi?)
kırmızı yanınca dur!bekle!
yeşil yanınca geç!

öğrendi ya....nerde kırmızıyı görse dur bekle diyor.çok akıllı tatlım...cevizler fındıklar bademler boşa gitmemiş.artı sevgimle...süper akıllı bir kız deniz.karşı ya geçtik.ışığı kaçırmayalım diye nasıl tatlı tatlı hızlanıyoruz..şoför amcaları iyi insanlar....saniye bekliyorlar bizi...yolları açık olsun....
yola devam....sağda büyük bir, süpere yakın bir market var.girer bakarız.ilgisini çeken tüm oyuncakları veririm.hehhehehe.inceler inceler...sonra çıkarken bırakırız.hehhehehhe.
evde seper dolusu var...sadece benimle oynuyor!
yani ender oynuyor oyuncaklarıyla....ben daha çok zeka geliştirici dil ve beyin gelişimiile ilgili şeylerle ilgileniyorum.onlara daha çok yöneliyorum.ikayeler alıyorum resimli.evde anlatıyorum sonra o bana anlatıyor.gibi...
söyle bir turlar çıkarız büyükçe marketten.eh ihtiyaç dahilinde varsa bişeyler onu da alır arabasının altına koyarız.

o kadar yazıyorum ....güme gitmesin.elektirk filan gider de...göndereyim.hemen devam ediyorum

gezmaya devam..gideceğimiz güzergahta bir meydan bir park var...ortada kuşlar...kuşlara yem atanlar..gelen geçen çeşit çeşit insanlar...önce şöyle bir geçeriz.dönüşte kuşlara yakın bir bankta oturur yoğurdumuzu yeriz.yani yer:))
o gün o semtin pazar günüdür de....pazra gireriz.deniz seviyor.peynir,zeytin tadarız hehehehhe.alırız ha...atık yorulmaya başlar.ki anlarım artık yavaştan geri dönmek gerektiğini.haaa meydana gelirken mutlaka cevizli bir simit alır paylaşırız kızımla.simitin cevizlisini de kızımla tattım...temiz bir yer...çokk lezzetli.yulaflısı da vardı.onu hiç denemedik.denizin boğazına takılımı ki tanesi?

hadi dönelim artık...huysuzlaşmaya başiladı.uyku saatine az var.ama kuşlkara gidip onların eşliğinde yoğurt yiyeceğini ezbere biliyor deniz.kimseye aldırmam ben kızım için.koyarım cam kavanoza ağzını da sıkıca kaparım.
deniz yoğurdunu yer kuşlar uçuşur.deniz yer kuşlar su dolu pis leğende yıkanır deniz az esner biri yem atar kuşlar üşüşüverir.artık gidelim deniz...ben de yoruldum kızm.ayaklarım.(

dönüş yolu daha hızlıcadır.çünkü bir an önce eve gitmeli uyumalı deniz.yoksa işimiz zor.uykusu kaçmasın...amanınnn...

şimdilik bu kadar olsun...az gelişim sayfalarına bakacağım.haa o gün bir broşür aldık çocuk tiyatrosundan....bu ay da henüz bizim yaşımıza uygun yok...yani bize yakın bir sahne...üzüldüm..

yazının başı iki kere çıkmış.netin yavaşlığından mı.kk dan mı kaynaklı bilmiyorum.üzerine fazla tıkladım çıkmayınca..yazı ya da imla hatalarına da dönüp bakamıyorum affola...sevgiler

düzeltme....
tam buğday ekmek doğranmış yoğurdumuz.........:))

bazen pekmez de koyuyorum....

allah kızını sana bağışlasın, önceden de takip ederdim seni şimdi de takip ediyorum
biz de 2 yıldır bi bebik istiyoruz
düşünüyorum, düşünüyorum bazen ağlıyorum ama hep senin daha önce yazmış olduğun şu sözler geliyor aklıma "boşuna geçirmişim yıllarımı, keşke daha çok beklemeseydim"

denizi çok çok öp, sımsıkı kucakla olur mu

herkese mutlu hafta sonları

ozlem yazacağım.den,z rahat vermiyo herkese sevgiler

çok teşekkür ederim ozlem.....aminn aminnn aminnn.herkesin yavrusunu bağışlasın.inşallah size de bağışlasın....her isteyene...

evet... hala aynı keşkeleri taşımaktayım...ne yapalım zararın neresinden dönersek kardır.ömürden 40 yıl gitti dünya yaşı ile...bir 40 ı daha görsem Allahın izni ile o zamana deniz şimdi benim yaşlarda olur.fena değil...olur yani...

hissettiğim yaşa bakarsak.....ikimizde çocuğuz...güle oynaya büyüyoruz işte...arada hır gür çıkırarıyoruz yaramaz çocuklar gibi.

Güzel Allahım güzelliğinden sana da versin bir tane...dilerim sen de tat bu duyguyu...

öpmem mi....çok öpüyorum...sabaha da senin için öperim...sevgiler...

canli selam deniz annem bayildim yeni maceralariniza gozumden uyku akarken kopamadim sizden ve hepsini okudum deniz kizini bol bol opuyorum iyi geceler tatli uykular olsun ona

oy dilek teyzem..oy...çoook tatlı uykular sana...denizimin tatlı uykusundan olsun..sevgiler

deniz ben de bu düşüncedeyim. 16 binde 3 olsun ve eminim bunu düşünen ama yazmamış olan binlerce kişi de vardır. sen yazdıklarınla umudu, mutluluğu yaşattın bana ve kimbilir başka kimlere... benim gibi yazdıklarını gözlerinde yaşlarla okuyan birsüre kişi de görüyorum ben ayrıca :) bence yazmalısın deniz, seni ve minik meleğini çok çok öpüyorum

Son düzenleme:

sağolasın tenar...teşekkürler..bir el de sen vermişsin....
desteğe çok teşekkürler...
yazmalıyım ...evet...ama sadece buraya...bu konuda buraya...
biraz düşünüyorum da....doğru değil gibi geliyor.bu konuda biraz karışığım..isterse 16 binde 16 bin olsun...ya da daha çok olsun...

yazmak iyi geliyor...paylaşmak...yazarken yaşamak.mutluluğu yeniden yaşamak..geçen gecelerde kk ya girmek istedim.error verdi.defalarca denedim.bir an bir korku sardı.sanki yaşanmışlığımı kaybetmiş gibi hissettim.neyse ki site de yenileme varmış.

bilmiyorum....yazmalı...ama başka şeyler...belki deniz biraz büyüynce..şmdi sadece onu yaşamalıyım...yaşayayım paylaşayım....denizler çoğalsın...kitap haline dönüşürse yanlış anlaşılabilirim..denizin üzülmesini istemem.

uyanınca öperimmmm....sevgiler..

yaa evet haklısın ben o açıdan hiç düşünmemiştim. ne düşünceli ne iyi yürekli bir annesin sen, tabii buraya yaz biz de burdaki hayranların oluruz, senin adına gerçekten çook seviniyorum minik yavrucuğuna kavuştuğun için. biz de yakın zamanda başvurmayı düşünüyoruz uygun bir ev arıyoruz şu sıralar kendimize. Allahım inşallah bize de nasip eder böyle güzel günler yaşamayı. sen de çok çile çekmişsin ama maşallah sonu güzel olmuş. inşallah bizim de öyle olur. içimde çok büyük bir korku var, ya vermezlerse ya bir terslik olursa diye. sen eğitici annelik kurslarına da katılmıştın hatırladığım kadarıyla, çalıştığım için haftaiçi etkinliklere katılamıyorum ama ben de çok isterdim. önerilen kitapları okumayı düşünüyorum, elimden bu kadarı gelir ancak. her sabah kalbimde bir sızı ile uyanıyorum, yüreğimin ortasına bişey oturup kalmış sanki. hayatta hiçbir şeyi bu kadar istediğimi hatırlamıyorum, bir çocuğu sevginle büyütmek, onun nasıl büyüdüğünü, geliştiğini gün gün izlemek, büyüyüp kendi ayaklarının görmek, grurlanmak... bu dünyada başka hiçbir şeyin yerine geçemeyeceği duygular yaşatacağına inanıyorum.

selam herkese

tenar...henüz okumadaım ama yazacağım...hemen duygularımı yazmak istiyorum.

ALLAHIMMMM SANA ŞÜKÜRLER OLSUN YARABBİ.....ÇOOOK MUTLUYUMMMMMMMMM.TIPKI DİĞER ANNELER GİBİ ÇOCUKLARINA KEK POĞAÇA YAPAN ANNELERDENİM ARTIK...
HAMUR YOĞURUYORUM.DENİZE ARADA ELLEME BIRAK SÖYLENİYORUM TATLI TATLI....ANNEYİ DİNLEMİYOSUN AMA....

ÖZAZÜ ANNE ÖZAZU...DİNLE ANNE DİNLE...AFEFE...(özür diliyor afedersin diyo dinliyecekmiş)
ne yapayım ben bu kızı ne yapayım Allahımmmmmmmmmmmmmm..

şimdi sıcacık taptaze fırından çıkmış poğaçamla ve deeee ince belli çayımla keyfini çıkarıyorum anneliğimin...çooook tatlı çooook mutlu bi anneyim ben...siz de olun...isteyen herkes olsun....sevgiler

sen nasıl bır ınsansın bu nasıl bır kalp. senın gıbı bır kalp senın gıbı bır anne gormedım. ıcımı ısıtıyorsun guzel kalbınle. sen annelıgı hıssettırıyorsun bana. anne olmanın guzellıgını. sen harıka bır ınsansın harıka bır anne. senı tanımak cok guzel. sanaldan olsa da senın gıbı bır annenın varlıgına sahıt olmak cok guzel

vardır vardır...estağfirullah...güzel sözlerin için teşekkürler.sen de ruhumu okşadın ..
''sen anneliği hissettiriyorsun bana''
bu ne kadar güzel bir cümle...deniz bana ben sana demek....o halde sanal değil
sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…