Sümüklüböceğin hikayesi

tatlı uykularda olun böcekseverler

uykulu acıyan,yarım gözle....okuyayım

merhaba benim gibi ağlak anne...aday anne

tebrik içinteşekkürler....ünlemli cümlenizi okurken anlamaya çalışıyorum...uyku sersemi inşallah içerdiği anlamı bulurum.bana da ilginç geldi şimdi...
hııııı.severdiniz severdiniz...inanın nasılll sevdiriyorlar kendilerini.sadece onunla ilgilenin diye neler yapıyorlar.
tahammül.....evet..tahammül eşittir sabır....annelik çooook sabırlı olmayı gerektiriyormuş.çok.sonsuz sabır....ben aniden yakalandım denizime.yoksa sabrı daha iyi öğrenebilmek için yapmayı düşündüğüm şeyler vardı.
hamile kalma,anneolmayı siteme duyguluarını o kadar iyi anlayabiliyorum ki....innnnşallah gerçekleşecek...innnşallah..inanın anne omanın olasılıksız olduğunu öğrendim ben denizle....

kız yatağını temeliyor uykuda...hemen göndereyim.yoksa telaşa kapılıp o uyanmasın diye kapatabilirim...

yaavrumm benim...uykusunda sesle güldü....
siz de duyun inşallah...
evet evet....şimdi herşey bir boş geliyor bana.boş değil aslında tam adını bulamıyorum.tedaviler,değerler...hayal kırıklıkları...heyecanla bekleyişler....şmdi öyle bir yerdeyim ki....belki.belki tüm riskleri göze alsam yine deneyebilirim.yani istesem...ama bunu denize yapamam.onu ailemize katmakla bir sözvermiş bulunuyorum.bulunuyoruz...ona çok iyi bakabiilen sağlıklı ann eolmalıyım.kendime iyi bakmalıyım sağlıklı olmalıyım ki ona da iyi bakayım....en iyi anne bakar yavrusuna...
atladım mı yine...çok mu yazdım kendimden....
her cümleye yazmak istiyorum.anlatmak istediğim şuydu.asıl amaç sevgiyi aktarabilmekti......ve bunu bir şekilde bir kişiye de olsa aktarabilmişsem.çokkkkk mutlu oldum şimdi sevgili anne adayı..

dilerim son tedaviniz olur....umutların sönmediği....
güzel temenniiiileriniz için de teşekkürler...sevgiyle kalın.

yok yoook...birden fazla çocuğu büyütmek daha zordur.ama o sevgileri...yok mu o sevgileri...istiyor işte insan...belki de istemenin sonu yok...

ayyy çok güldüm zilliye maşallaaaahhh pek bi dillenecek

dillendi dillendi...hem de ne dillenmek!bazı geceler yanımıza ortamıza alıyoruz.uyusun da biz de uyuyalım diye .heh..hadi artık sus biraz şimdi uyku zamanı dedirttiği oluyor hehheheheh.çenemiz lastik.
yine de maşallah kızıma.kiö öğrettihadi.bu saatte az şımartayım kendimi....
ortamıza aldığımızda,bize önce babaya der ''dön arka'' sonra bana...sonra hemen tek tek öper bizi şapır şupur...çokkk tatlı yaaa.

darısı başına olsun...tüm anne olmak isteyenlere olsun inşallah.ah! tek tek okuyorum ya...aynı cümleyi sarfetmişim-z.

daha şimdiden elinden tutup gezmek ne keyifli bir bilseniz .innnnşallah diplomalı günlerini de görürüm.aminnnn.

Onun ben, -kendi dilinde- özür dileyen dillerini yerim :)

ye ye...buralar ye azcık...az sussun!

ah Allahım ah!size de ettirsin tatlı tatlı şikayetler...
son birkaç gün öyyle şaşırtıyor ki beni...anne niye? diye sorular sormaya başladı.misal ona verip te kendim yemiyorsam birşeyi...,çünkü.bayağ,gibi,ya da ...son zamanlarda bunları da katıyor cümlelerine...

denzizi yazacak çok şey var.ama sanırım bi daha ya....

çok istiyorum çokkk...benim MutluLUğumdan isteyen herkesin tatmasını...Güzel Allahım isteyen herkese tattır anneliği..AMİN...

aman allah'ım hemen bir tane doğurasım geldi yaa
öyle güzel anlatıyorsunuz ki özendiriyorsunuz valla..
Yavrunuzla sağlıklı,huzurlu uzun bir hayat dilerim..

vallahi bir maniniz yoksa hemen yapın derim.yaş geçtikçe bakımı zor oluyor.çok enerjiye ihtiyaç var.çokkk...teşekkür ederimmm.çokkk teşekkür eerim.inşallah bir kırk sene daha birlikte oluruz.en az....

Bu saatte....günün ilk günaydını bendne olsun..herkese kocamaaan bir günaydın....günaydın böcekseverler

DenizGeldi neden sen böle geç saatlere kalıosun yarı uykulu üzülüorm ama. kendine iyi bak. bide 2.Deniz düşünüomussun bende bu konuyu annem abim ben tartısoduk. mesela maddi durumunuz iyiyse bişi diyemem ama cocuk sorumlulugu önemli yani onun en güzel okullarda okuması en güzel kıyafetleri giymesi ne bilim yani ayrı oda ister mesela gün gelir kardesinde olanı kendi ister ablamda var bende yok. dershaneler mesela. benm kuzenlerm var mesela onların ikisi cok zeki fakat dayım makbulenin dershaneye gitmesini uygun gördü oda Femyani pahalı öteki kuzenm üzülo mesela özel okula gitmek istiorlar ikiside ortak tel kullanıo maddi durum onemli sonra onlar büyyücek evlenince ev ister :) ceyiz ister. ama deniz de yalnız kalmasını istemem keşke bi tane daha deniz olsa ama düşün bence 2 si için yeterli durumun varsa neden olmasın :)

Ama ben buna cok fena aglarim denizimin ve seninde yeni yiin kutlu olsun ikinizide cok cok opuyorum deniz ve sen benim icin cok ama cok ozelsiniz sizi gormeden nasil seviyorum bir bilseniz evlat edinen ailelere yolum ilk dustugunde deniz annem denize hazirlik kursuna gidiyordu avatarindaki şaşı parmak kuklalarini ilk gordugumde nasil gulumsedigim dun gibi aklimda birde denizannenin topigi canli tutan muhtesem cicekleri deniz nasil da beklenmedik bir anda gelmisti esyalari bile hazir degildi sabirsiz kuzu erkenden gelip nasilda mutlu etmisti hepimizi yazacak okadar cok sey varki birisi evlat edinme ile ilgili supheye duserse direk bu sayfanin adresini veriyorum tanitimda sinir yok yani :126:

oooyyy anaaaamm beniiiiiiiiiiimm maşallaaaaaahh size maşallaaaaaaaahh şımartılmayı hakediyorsun çoookk çooookkk

herkese hayırlı geceler....sadece okudum...

gulle....paylaşımın için teşekkürler...yazacağım...sevgiler...tatlı uykularda olun...ben de gidip biraz tatlanayım.uykudan nasibimi alayım

Ker kes kendi görüşüne sahiptir bir şey diyemem.

Biz dört kız kardeşiz. Çocukluğumuz yokluk içinde geçdi. Çünki biz de ermenilerin Karabağdan mülteci etdiyi insanlardandık. Bir çikolatanı uzun süre tek başımıza diyil paylaşarak yedik. Dondurmanın kalitelisini diyil en ucuzunu alırdık. Çilek, erik alındımı, sayla aramızda bölerdik. Birimiz evde yoksa onun için saklanırdı. Ayakkabılarımıza su girdiyi çook oldu... Büyüdük. Hepimiz okuduk. Asla yaşadığım geçmişimden pişman diyilim. Asla dört olduğumuza üzülmedim. Çikolatayı tek yemeyi düşünmedim. Hayat birlikde o kadar güzel ki... En son kız kardeşim keşke bizden bir tane daha olsaydı dedi, annem de şakayla yapalım o zaman dedi.

Yani bir kardeşin yerini asla maddiyat veremez. Dünyanın hiç bir güzelliyi kardeşlerimden, ablamdan daha güzel olamaz. Hiç bir dünya niimeti ablamın (maşeAllah) dört kızından daha sevimli olamaz. Annemler, benim ve ablamın istikbalini düşünüp kardeşlerimi yapmamış olsaydılar, bizi aslında yokluğa sürüklemiş olurdular. Ablamın kızları da aynen bizim gibi, mutlular. Paylaşmayı seviyorlar. Oynamayı seviyorlar. Dördüncü kızı doğduğunda ben kızlara şaka yapmak için evimize aparıcam dediğimde aparma diye gerçekden ağlıyorlardı.

Belki bir ve ya iki olsalardı daha güzel giyinirlerdi. Amma bu gün oldukları gibi mutlu olmuyucakları kesindi.

Bence önemli olan çocuğu doğru yetiştirmektir. Yokluk terbiyesinde, verilen sevgide olmamalı.

Şimdiye kadar yediyim en leziz yemeklerim yokluk çektiyim zaman paylaşarak yediklerimdir.

Dün ablam, kızları ve biz tam sekiz kişi bir tane büyuk boy cipsini bir kabdan yedik,yarışırcasına, bitecek diye. Bir cipsi asla o kadar leziz olamaz. O kadar mutluyduk ki.., annem babam da bizim gibi.

Rabbim bizi daim mihriban, birlikde etsin ve kötü gözlerin nazırından korusun.

İsteyen her kese geniş aile nasib etsin . AMİN YA RABB.

Günaydın Denizgeldi, cevabınız, yorumlarınız için teşekkürler :)
Evet ben de anne olmak için, bir bebeğim olması için kocamaaaan bi sevgiyle doluyum, ve İnşallah bunu bi gün yavruma aktaracağım :)
Bu arada "sevgili anne adayı.." demişsiniz ya, teşekkürler, belki de Allah söyletiyordur!

Güzel dilekleriniz için de teşekkür ederim, İnşallah dediğiniz gibi olur, bir daha ki denememde artık hamile kalırım,
ben de buradan arkadaşlara bunu ilan eder, yazılarımın sonuna (sizin de burada kullandığınız gibi, -bu içime UMUT doldurdu-, teşekkürler!!) takla atan bebiş koyarım.

Aday anne olmak istiyorum, evet, istiyorum hem de çok.
Sonra da "anne" :)

herkese sıcacık bir selamhava soğukkkk....bırrrr...ama siz yüreğinizi sıcak tutun.....sevgiler....

şmdi....perdesini tülünü çektiğim pencerenin ışığında ,yağışını izlediğim güzzel kar eşliğinde.....okuyayım...inşallah yazabilirim....deniz uyudu ama kalkabilir.çünkü sümüklüböceğim dünden beri adına yaraşır biçimde bir sümüklüböcek.yavrum yaaa....:2:

canım,denizi gece wc ye kaldırıyorum.uykum bölününce de hemen dalamıyorum.hem ancak bu saatlerde uygun oluyorum yazmak okumak için....evet,çok iyi bakmalıyım kendime.baba da öyle diyor.hatta çokkkk kızıyor beni nette görünce...gece yarısı....gündüz zombi gibi geziyorum çoğu kez.ama mutlu bir zombi:))

çocuğun sorumluluk istediğini bilmem mi.....çocuğu olan herkes bilir.eşim de en çok bunu vurguluyor.herşeyimizi denize verelim... olabildiğinin en iyisini.
biz zaten öyle varlıklı ailelerden değiliz.iki tabak getiriyorduk önceden soframıza...şimdi üç oldu.yani gelen bir'i üçe böldük.şimdilik herşey yolunda şükür....inşallah ta böyle gider.deniz ve biz hiçbirşeyden mahrum değiliz.hem ben işletme okuduğum için ekonomimi çok iyi bilirim.bence önemli olan bir eve giren ekonomik gücün ne kadar olduğu değil.bu her şeyde geçerli.elindekini nasıl verimli harcadığındır.nasıl üretebildiğindir.inan ben azı çok kadar iyi kullanırım.kiminin çokuyla yaptıklarından daha çok yapabilirim.yapıyorum da...

güzellik göreceli....sözüm sana değil....misal konuşuyorum...biz eşimle şatafata süse pek düşkün kimseler değiliz.öyle marka düşkünü de...zaten marka konusu da yazılsa tartışılsa vaktim de olsa çok satırlarmı alır ya....

en iyisi en güzeli demek en pahalısı demek değildir.normalinden gidersin,ortama uyacak şekilde....ne üste çıkar göze batarsın ne altta kalır ezilirsin.yani orta....
en pahalı okul en pahalı elbise = en iyi insan değildir.vezirin vezir olup adam olamaması misali.hani babasını ayağına çağırtan...

dershane konusunda,zaten o sisteme de karşıyım...çoğu öğrenci dershaneye aktivite olsun diye gidiyor.genelleme yapamam .ama durum böyle.ershaneye giden okulluların derslerine ayırdıkları vaktin istatistiğinin yapılmasını isterdim.oturup derlserine ayıracakları vaktin çoğu yolda,kantinde,giyimini hazırlamada ,yarın ne giysemde, boş arkadaş sohbetlerinde....gerçek anlamda çalışıp okuyup derhanenin faydasını görüp sınıf geçenleri tenzih ederim .neden mi böyle düşünüyorum...?
şahsen 40lı yaşlarıma doğru ben de tek dersten dershaneye gitmiştim.aynı dersten 2nci 3üncü kez dershaneye gidip gelen geçemeyenler vardı...hatta bir tanesi öyyle gırgıra vurmuş ki.derhaneye gittiği halde sınav günü denize gitmiş...ve bunu gülerek anlattı...biz de güldük...trajikomik...neyse uzar....

bu ara ikinci çocuk isteyenleri okuyorum.çoğu tüm zorluklarına rağmen mutlular...benim ki sadece bir düşünce ...

teşekkür ederim fikirlerin için...haksısızın demiyorum.haklı olduğun aşikar.ama ben de haklıyım.paylaşıma ihtiyacım var bu konuda.her türlü eleştiriye açığım...sevgiyle kal canım...

ağlama dilek teyzem....biz de senin varlığını yanımızda hissediyoruz.tabiii ben.

evet canım yaaa.ne günlerdi...şimdi neredeyim..şükür bugüne...şaşı parmak kuklallarım...evet.hala değiştirmeye zaman yok.bırakalım şaşı kalsınlar.bir gülen yüz olur dikkatini çekene.

çiçekler...oh! evet... şimdi o çiçekleri toplamay vakit yok.ama eminim sen gönülden hergün alıyorsun kapında
şimdi çiçeğim evimde....onu kokluyor onu seviyoruz...

evet evet....denizin hiçbirşeyi yoktu.üstelik evde tadilat vardı.henüz tam toplanmamıştı.ne günlerdi yaaa....deniz için evi kırıp dökmüş büyütmüştük.sosyal hizmetli sorun çıkarmıştı.
deniz eve geldikten sonraki ilk okuduğum tebrik mesajı seninkiydi dilek teyzem...çokk duygulandırmıştın beni o güzelll ruhumuzu okşayan sözlerinle...hayat bize güldü...sana da güldü teyzem.

demek sponsorluğumu üstlendin!çokkk memnun oldum.yalnııızzz...hala bir kişi çıkmadı....maaşını gözden geçirmeliyim.
seni çok sarıyorum....ama bu aralar yoktun...ben yoktum sen de yoktun.????
hayırdır? herşey yolunda mı?sağlığın?diyet?şeker?bir de hazırlandığın kpss vardı değil mi?yanlış mı hatırlıyorum....:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…