- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
- Konu Sahibi DenizGeldi
-
Merhaba, çok duygulandım yazdıklarınızı okurken, çok ağladım. Tebrik ederim, çok güçlü bir karar vermişsiniz, ne de iyi etmişsiniz ki şimdi bu kararın keyfini sonuna kadar yaşıyorsunuz. Ben de anne olma arzusuyla yanıp tutuşanlardanım. Yaklaşık 8 yıllık evliliğimde, 1 aşılama, 3 tüp bebek, bunların öncesinde sayısız işlem-operasyon geçirdim. Ve bu konuda inanılmaz derecede hassasım. Herşeye abuk subuk ağlayabiliyorum. Evde çiçek büyütmeye çalışıyorum, sanki bebeğimmiş gibi. O kadar güzel anlatmışsınız ki, sizin sayenizde bir an -ilk kez- iyiki bu meselelerle bu kadar uğraşmışız! Çok ilginç geliyorum şu an kendime inanın. Bunu, hele hele, çocuğum olmamışken bana söylettiniz. Eğer bu zorlukları yaşamamış olsaydım, bu kadar sevemezdim belki de İnşallah gelecek olan yavrumu. Şimdi olacağımı tahmin ettiğim kadar tahammül sahibi olamazdım belki de. Allah'ım herşeyin hayırlısını bilir. Bir de nasıl güzel tarif etmişsiniz daha ileriki yazılarınızda, denizin-yavrunuzun mis kokusunu, gülen gözlerini. Sanki bebeğim olmuş gibi hissettim. İnanın bu kadar yoğun hissettim. Ben hep hamile kalmayı istedim, istiyorum da. Tabi evliliğimizin ilk yıllarında korkuyordum, o zaman istemiyordum ama, sonraları.................................
Alev alev yüreğimde yanan bir kor gibi bu duygu.
Ne zaman geleceksin bebeğim. Çok istiyorum gelmeni, deli gibi bekliyorum. Eşimle ya da arkadaşlarımla konuşurken hep diyorum, hamile olmaya o kadar çok özeniyorum ki tarif edemem. Yolda bile bi hamile görsem, benim moral yerlerde, ben ne zaman olucam? ben neden olamıyorum diye ağlamaya başlıyorum. O'nu içimde hissetme istiyorum. Doktoruma da dedim. 6 senedir koşturuyoruz hastanelerde. Tüm tüp aşamalarını, ya da rahimle yumurtalıklarla, embriyoyla ilgili herşeyi biliyorum. Hatta (bu 3. doktorum) doktoruma ilk gidip, tarihçemizi anlattığımda bana, sağlıkçı olup olmadığımı sormuştu. Ben de ona, bu aşamaları çok iyi öğrendim, artık 2. aşamaya geçmek istiyorum, hamilelik değerleri, kesecik, kalp atışları, kaç aylıkken kaç cm olacağını öğrenmek istiyorum artık dedim. Olacak dedi :) Güzel doktoyurm benim. İnşallah olacak :)
Ama sizin yazdıklarınızı okurken farkettim ki, bu hamilelik filan, asıl amaç ne, minnak bi yavrum olsun diye dimi :) Siz o mutluluğu tatmış, o mis kokuyu içinize çekmiş, onun göğsünüzde uyuyakalmasının hazzını yaşamış, yaşıyorsunuz. Tüm dualarım, ben ve benim gibi tüm uğraşan, bekleyen, isteyen her -anne aday adayının- da tatması bu duyguları. Siz anlatırken içim ısındı, sanki benim de bebeğim varmış, hemen yanımdaymış da, istesem ona sarılabilirmişim gibi geldi.
Tüp bebek tedavisinde kalbimde bebeğim için küçük küçük kabarcıklar, baloncuklar vamış gibi hissediyorum. Mutluluktan, umuttan, kıpır kıpırdım (özellikle sonuncusunda)
Ama sonuç yine negatif olunca yüreğim sönüyo sanki, büzülüyo, küçülüyo. Artık umutlanıp, kabarıp kabarıp, sönmekten yoruldu yüreğim. Öyle ki sanki hamile olsam, bunun duyar duymaz kalbim dururmuş gibi geliyor. İnşallah olur yakında, İnşallah..
Allah vermeyeceği şeyin hayalini kurdurmazmış... Bu benim için bir mucize, artık gelsin benim de mucizem :)
Olacak Alla'ın izniyle, inanıyorum. Ama İnşallah daha çok zaman beklemem bunun için.
Çok uzun bir yazı olmuş şimdi fark ediyorum. Umarım okursunuz yazdıklarımı,..
Allah'tan kızınızla, eşinizle upuzun bir ömür diliyorum size, hiç ayrılmasınlar yanınızdan, yuvanızda mutlu ve sevinçli olun hep..
Merhaba, çok duygulandım yazdıklarınızı okurken, çok ağladım. Tebrik ederim, çok güçlü bir karar vermişsiniz, ne de iyi etmişsiniz ki şimdi bu kararın keyfini sonuna kadar yaşıyorsunuz. Ben de anne olma arzusuyla yanıp tutuşanlardanım. Yaklaşık 8 yıllık evliliğimde, 1 aşılama, 3 tüp bebek, bunların öncesinde sayısız işlem-operasyon geçirdim. Ve bu konuda inanılmaz derecede hassasım. Herşeye abuk subuk ağlayabiliyorum. Evde çiçek büyütmeye çalışıyorum, sanki bebeğimmiş gibi. O kadar güzel anlatmışsınız ki, sizin sayenizde bir an -ilk kez- iyiki bu meselelerle bu kadar uğraşmışız! Çok ilginç geliyorum şu an kendime inanın. Bunu, hele hele, çocuğum olmamışken bana söylettiniz. Eğer bu zorlukları yaşamamış olsaydım, bu kadar sevemezdim belki de İnşallah gelecek olan yavrumu. Şimdi olacağımı tahmin ettiğim kadar tahammül sahibi olamazdım belki de. Allah'ım herşeyin hayırlısını bilir. Bir de nasıl güzel tarif etmişsiniz daha ileriki yazılarınızda, denizin-yavrunuzun mis kokusunu, gülen gözlerini. Sanki bebeğim olmuş gibi hissettim. İnanın bu kadar yoğun hissettim. Ben hep hamile kalmayı istedim, istiyorum da. Tabi evliliğimizin ilk yıllarında korkuyordum, o zaman istemiyordum ama, sonraları.................................
Alev alev yüreğimde yanan bir kor gibi bu duygu.
Ne zaman geleceksin bebeğim. Çok istiyorum gelmeni, deli gibi bekliyorum. Eşimle ya da arkadaşlarımla konuşurken hep diyorum, hamile olmaya o kadar çok özeniyorum ki tarif edemem. Yolda bile bi hamile görsem, benim moral yerlerde, ben ne zaman olucam? ben neden olamıyorum diye ağlamaya başlıyorum. O'nu içimde hissetme istiyorum. Doktoruma da dedim. 6 senedir koşturuyoruz hastanelerde. Tüm tüp aşamalarını, ya da rahimle yumurtalıklarla, embriyoyla ilgili herşeyi biliyorum. Hatta (bu 3. doktorum) doktoruma ilk gidip, tarihçemizi anlattığımda bana, sağlıkçı olup olmadığımı sormuştu. Ben de ona, bu aşamaları çok iyi öğrendim, artık 2. aşamaya geçmek istiyorum, hamilelik değerleri, kesecik, kalp atışları, kaç aylıkken kaç cm olacağını öğrenmek istiyorum artık dedim. Olacak dedi :) Güzel doktoyurm benim. İnşallah olacak :)
Ama sizin yazdıklarınızı okurken farkettim ki, bu hamilelik filan, asıl amaç ne, minnak bi yavrum olsun diye dimi :) Siz o mutluluğu tatmış, o mis kokuyu içinize çekmiş, onun göğsünüzde uyuyakalmasının hazzını yaşamış, yaşıyorsunuz. Tüm dualarım, ben ve benim gibi tüm uğraşan, bekleyen, isteyen her -anne aday adayının- da tatması bu duyguları. Siz anlatırken içim ısındı, sanki benim de bebeğim varmış, hemen yanımdaymış da, istesem ona sarılabilirmişim gibi geldi.
Tüp bebek tedavisinde kalbimde bebeğim için küçük küçük kabarcıklar, baloncuklar vamış gibi hissediyorum. Mutluluktan, umuttan, kıpır kıpırdım (özellikle sonuncusunda)
Ama sonuç yine negatif olunca yüreğim sönüyo sanki, büzülüyo, küçülüyo. Artık umutlanıp, kabarıp kabarıp, sönmekten yoruldu yüreğim. Öyle ki sanki hamile olsam, bunun duyar duymaz kalbim dururmuş gibi geliyor. İnşallah olur yakında, İnşallah..
Allah vermeyeceği şeyin hayalini kurdurmazmış... Bu benim için bir mucize, artık gelsin benim de mucizem :)
Olacak Alla'ın izniyle, inanıyorum. Ama İnşallah daha çok zaman beklemem bunun için.
Çok uzun bir yazı olmuş şimdi fark ediyorum. Umarım okursunuz yazdıklarımı,..
Allah'tan kızınızla, eşinizle upuzun bir ömür diliyorum size, hiç ayrılmasınlar yanınızdan, yuvanızda mutlu ve sevinçli olun hep..
Bana sorarsan ben de senin gibi düşünüyorum. Benim için dua edip Allah sane bir tane evlat versin diyenlere amin demem gelmiyor, Allah güzel evlatlar versin diyenlere bütün kalbimle Amin demek istiyorum. Yani ben ailemi tek evlatla düşünemiyorum. Olucaksa 3 ve ya 4 bebişim olsun istiyorum. Bunun için de bir tedaviden diğerine sabırsızlanıyorum. Tek evlat büyütmek bence daha zoor. Oynamak, paylaşmak, dertleşmek, gerekirse kavqa etmek gerekli.
ayyy çok güldüm zilliye maşallaaaahhh pek bi dillenecek
Selam Denizgeldi :)
çok güzel yazdıkların, çok özendirici. Şu an şirketteyim, aslında keyifsizdim, ama yazdıklarını okuyunyineca önce yüzümde kocamaaaaaan bi gülümseme belirdi :) sonra da darısı başıma dedim.. Darısı tüm bekleyen, anne olmak isteyenlerin başına :)
Maşallah size de, çok güzel anlaşan bi ana-kız olacaksınız belli. Yazını okurken, (parka-market-meydandaki yoğurt yemenizi okudum) Deniz kızın kocaman bir genç kız olduğunu ve onunla kolkola aynı yerderle yürüdüğünüzü gördüm. Allah o günleri de göstersin sana İnşallah ..
Onun ben, -kendi dilinde- özür dileyen dillerini yerim :)
Günaydın Denizgeldi :)
"güzel anneeemm güzel babaaaammm ben güzeeeelll" demiş deniz!
ne güzel sözler bunlar. Nasıl da bekliyoruz bu sözleri duymak için
Allah'ım daha fazla bekletme artık, bize de kısmet et bu sözleri duymayı,
bebeğimizin sesi, neşesi gelsin yuvamıza....
aman allah'ım hemen bir tane doğurasım geldi yaa
öyle güzel anlatıyorsunuz ki özendiriyorsunuz valla..
Yavrunuzla sağlıklı,huzurlu uzun bir hayat dilerim..
ayrıca....dilek teyzemiz.....DİLEKAĞACI......
BAŞINDAN SONUNA KADAR HEP YANIMIZDA OLDUN......DESTEĞİNİ ESİRGEMEDİN...YENİ YILINI DENİZLE BİRLİKTE KUTLAR.HAYATIN HEP YÜZÜNE GÜLMESİNİ DİLERİZ YÜCE ALLAHTAN....SEVGİYLE KAL...HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN.....
dillendi dillendi...hem de ne dillenmek!bazı geceler yanımıza ortamıza alıyoruz.uyusun da biz de uyuyalım diye .heh..hadi artık sus biraz şimdi uyku zamanı dedirttiği oluyor hehheheheh.çenemiz lastik.
yine de maşallah kızıma.kiö öğrettihadi.bu saatte az şımartayım kendimi....
ortamıza aldığımızda,bize önce babaya der ''dön arka'' sonra bana...sonra hemen tek tek öper bizi şapır şupur...çokkk tatlı yaaa.
DenizGeldi neden sen böle geç saatlere kalıosun yarı uykuluüzülüorm ama. kendine iyi bak. bide 2.Deniz düşünüomussun bende bu konuyu annem abim ben tartısoduk. mesela maddi durumunuz iyiyse bişi diyemem ama cocuk sorumlulugu önemli yani onun en güzel okullarda okuması en güzel kıyafetleri giymesi ne bilim yani ayrı oda ister mesela gün gelir kardesinde olanı kendi ister ablamda var bende yok. dershaneler mesela. benm kuzenlerm var mesela onların ikisi cok zeki fakat dayım makbulenin dershaneye gitmesini uygun gördü oda Femyani pahalı öteki kuzenm üzülo mesela özel okula gitmek istiorlar ikiside ortak tel kullanıo maddi durum onemli sonra onlar büyyücek evlenince ev ister :) ceyiz ister. ama deniz de yalnız kalmasını istemem keşke bi tane daha deniz olsa ama düşün bence 2 si için yeterli durumun varsa neden olmasın :)
yaavrumm benim...uykusunda sesle güldü....
siz de duyun inşallah...
evet evet....şimdi herşey bir boş geliyor bana.boş değil aslında tam adını bulamıyorum.tedaviler,değerler...hayal kırıklıkları...heyecanla bekleyişler....şmdi öyle bir yerdeyim ki....belki.belki tüm riskleri göze alsam yine deneyebilirim.yani istesem...ama bunu denize yapamam.onu ailemize katmakla bir sözvermiş bulunuyorum.bulunuyoruz...ona çok iyi bakabiilen sağlıklı ann eolmalıyım.kendime iyi bakmalıyım sağlıklı olmalıyım ki ona da iyi bakayım....en iyi anne bakar yavrusuna...
atladım mı yine...çok mu yazdım kendimden....
her cümleye yazmak istiyorum.anlatmak istediğim şuydu.asıl amaç sevgiyi aktarabilmekti......ve bunu bir şekilde bir kişiye de olsa aktarabilmişsem.çokkkkk mutlu oldum şimdi sevgili anne adayı..
dilerim son tedaviniz olur....umutların sönmediği....
güzel temenniiiileriniz için de teşekkürler...sevgiyle kalın.
merhaba benim gibi ağlak anne...aday anne
tebrik içinteşekkürler....ünlemli cümlenizi okurken anlamaya çalışıyorum...uyku sersemi inşallah içerdiği anlamı bulurum.bana da ilginç geldi şimdi...
hııııı.severdiniz severdiniz...inanın nasılll sevdiriyorlar kendilerini.sadece onunla ilgilenin diye neler yapıyorlar.
tahammül.....evet..tahammül eşittir sabır....annelik çooook sabırlı olmayı gerektiriyormuş.çok.sonsuz sabır....ben aniden yakalandım denizime.yoksa sabrı daha iyi öğrenebilmek için yapmayı düşündüğüm şeyler vardı.
hamile kalma,anneolmayı siteme duyguluarını o kadar iyi anlayabiliyorum ki....innnnşallah gerçekleşecek...innnşallah..inanın anne omanın olasılıksız olduğunu öğrendim ben denizle....
kız yatağını temeliyor uykuda...hemen göndereyim.yoksa telaşa kapılıp o uyanmasın diye kapatabilirim...
DenizGeldi neden sen böle geç saatlere kalıosun yarı uykuluüzülüorm ama. kendine iyi bak. bide 2.Deniz düşünüomussun bende bu konuyu annem abim ben tartısoduk. mesela maddi durumunuz iyiyse bişi diyemem ama cocuk sorumlulugu önemli yani onun en güzel okullarda okuması en güzel kıyafetleri giymesi ne bilim yani ayrı oda ister mesela gün gelir kardesinde olanı kendi ister ablamda var bende yok. dershaneler mesela. benm kuzenlerm var mesela onların ikisi cok zeki fakat dayım makbulenin dershaneye gitmesini uygun gördü oda Femyani pahalı öteki kuzenm üzülo mesela özel okula gitmek istiorlar ikiside ortak tel kullanıo maddi durum onemli sonra onlar büyyücek evlenince ev ister :) ceyiz ister. ama deniz de yalnız kalmasını istemem keşke bi tane daha deniz olsa ama düşün bence 2 si için yeterli durumun varsa neden olmasın :)
Ama ben buna cok fena aglarimdenizimin ve seninde yeni yiin kutlu olsun ikinizide cok cok opuyorum deniz ve sen benim icin cok ama cok ozelsiniz sizi gormeden nasil seviyorum bir bilseniz evlat edinen ailelere yolum ilk dustugunde deniz annem denize hazirlik kursuna gidiyordu avatarindaki şaşı parmak kuklalarini ilk gordugumde nasil gulumsedigim dun gibi aklimda birde denizannenin topigi canli tutan muhtesem cicekleri deniz nasil da beklenmedik bir anda gelmisti esyalari bile hazir degildi sabirsiz kuzu erkenden gelip nasilda mutlu etmisti hepimizi yazacak okadar cok sey varki birisi evlat edinme ile ilgili supheye duserse direk bu sayfanin adresini veriyorum tanitimda sinir yok yani :126:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?