Sümüklüböceğin hikayesi

bu ara ikinci bir denizi çok düşünür oldum.ama sadece düşüncede....bunun için bazı şartların oluşması gerek.kendimi alamıyorum bu düşünceden....deniz çok akıllı bir kız çocuğu...kendim için mi?deniz için mi?ikisi de...sanki deniz için daha çok....şimdiden büyüdü.daha da büyüyecek.Allah'ın izniyle....abla olmak onun da hakkı...yaptıklarını kiminle paylaşacak ileride?tamam ben annesiyim.hatta deli dolu ....kırk yaşımın içine sığmayan küçük bir anneyim.ama kardeş başka....
kızkardeşim mesela;herşeyini bnimle paylaşır.deniz de paylaşmak isteyecek.zmana geçecek.onun dünyasının gerisinde kalacağız.inşallah kalmam.belki önüne geçilemeyecek bir durum bu.
sonra....denizi bir benim tarafım sahiplendi.baba tarafı nötr.....deniz büyüyecek.deniz soracak deniz sorgulayacak.tek taraf.......onun için kaygılanıyorum.kalabalık olmalı.ne bileyim akranları yiğenleri ,denkleri olmalı.olmalı işte.
sonra....şimdilerde farkında değil....hamile bayanların farkına varacak.soracak...sorgulayacak.belki kendisi dile getirecek bir kardeşi olmasını....o zaman ne diyeceğim.ne yapacağım..vakit aleyhime işliyor gibi.

şimdilik şartlar sadece denizimizle olmaya elverişli.yalnız ona gelecek hazırlamaya...elimizden geldiği kadar.bu gerçekçi tarafı....
(ezan okunuyor....Allahım...herşeyin en iyisini en doğrusunu sen bilirsin...,çmdeki deli çocuğa akıl ver...)
mantıka duygular arasında kalmak zor...

diğer yandan.....deli ben.....bana kalsa bi daha.....bi daha....slogan şarkıdaki gibi....haydi bi daha....
alternatifim;gönüllü olarak kurumda vakit geçirmek.belli günlerde...hem hepsi benim olur o zaman....

okuyanlar...lütfen,sen nasıl bişeysin sen şöylesin böylesin gibi yorumlarda bulunmasınlar lütfen...böyleyim işte....ötesi yok.asla...ama ASLA yanlış anlaşılmak istemem.içimden geçenleri yazıyorum....

bir ara çocuk istemeyenlerin topiğini okudum....hatta 300küsür sayfada kapatıldı konu.okumaya devam ederken....sadece okudum.herkesin farklı sebepleri var...çocuk doğurmak istemeyişleri ile ilgili...herkes kendine göre haklı....kimi geçmişinden hiç iyi şeyler hatırlamıyor.bir çocuk büyütmeye karşı güvenlerini kaybetmişler...kimi annesinden nefret ediyor.kimi bir evladı kedi köpeğe tercih diyor.saygıd uymalı.herkes başka.ama okurken çok incindiğim yazılar oldu.aslında bu konuyu yazmak için notlar tutmaya başlamıştım.sonra...sonra vakit mi var....şimdi birkaç şey yazmak geldi içimden.
bir üye demiş;gezip tozmak varken uğraşamam,diğeri bez parasını ona harcayamamonu yerine seyahatlere giderim.filan filan....açar okursunuz...sonlarında topiğn sorumlusu çalmış düdüğünü maçı bitirmiş zaten.

okurken sorgulattı beni o sayfalar.bir kez bitirdim de ikiciye başladım yeniden ,yeniden okumaya.....ilk önce neden çocuk istediğimi sorgulattı bana....neden çocuk sevdiğimi...bulamadım...sanırım cevabı yok.bir insanı niye seversin.kocanı...eşini....sevgilini....ya da bir çiçeği....bir hayvanı....kimse seni zorlayamaz birini okşamaya....tamam bir kere gösterirsin.ya da sen severken görürsün.karşındaki görür.ama zorla olmaz.kendiliğinden olur.spontan gelişir.galiba aşk bu.Allahın tecelliiisi.evet evet.aşk bu.aşk olmalı.yani bence...

sonra...sonra bez yani çocuk bezi parasından bahsetmiş bir üye.hiç aklıma gelmedi benim şimdiye kadar.en kullanışlı bezde seçim yaparkenkızıma harcadığım ya da harcayacağım parayla şunları yapardım...ayyy.çokkkk kötü olmuştum o satırları okurken.çok tuhaf hissetmiştim kendimi.farklı pencerelerden bakma durumu....
neyse....kimseyi yermiyorum...herkes başka...tek gerçek ....kızımı çok sevdiğim.

denizle ilgili yaptıklarıyla ilgili gelişimiyle ilgili ne kadar yaşanmışlıklarım var yazacağım.dolu....doldu...her an yenisi dolmakta...bu sefer bunlar çıktı...sevgiler...

sabahın ilk günaydını benden olsun tüpbebek bölümüne
kocamaaan bir günaydın

Son düzenleme:
Deniz geldi... çok güzel bir düşüncen var, neresi yanlış olsunki..denize kardeş lazım sizden bir yadigar..can arkadaşı.. bence geç kalınmamalı, şartlar düzelir düzelmez gelmeli..deniz büyüyor..yalnız olmasın km lerce uzakta olsanda bir tel yetiyor yaranı sarmaya..
birlikte büyüsünler.çok yaş farkı olmasın......ooo ne çok şey sıraladım, hayırlısı olsun zaten sen en doğru kararı verirsin bunu görebiliyoruz...

destek için teşekkürler.....sevgiler.

sen öylesine sevgi dolusun ki taşıyor...Denize kardeş gelmeli yalnız büyümemeli çooookkk güzel düşünmüşsün. İnşallah şartlar elverir de Denizin abla olur

Rabbimin ol demesı yeter cevremde cok duydum evlatlık edınıpte seneler sonra kendınden olan bi bebeklerı oluyor

sen öylesine sevgi dolusun ki taşıyor...Denize kardeş gelmeli yalnız büyümemeli çooookkk güzel düşünmüşsün. İnşallah şartlar elverir de Denizin abla olur

sağol ozlem.....bilemiyorum....kocam istediğimiz bir evlattı diyor.onu iyi yetiştirelim diyor.o da haklı....ama gönlüm??zor işler....

yine de sağolasın...artık yatsam iyi olacak.deniz bu gece erkenden uyudu.gündüz misafiri vardı uyumadı.gece çiş saatimizi erkene alacağım....sevgilerimi yolluyorum.

herkese iyi geceler....tatlı uykularda olun

dün gece erken uyutacaktık ya....babası hadi sen beni uyut demiş denize(türlü şeyler deniyoruz bazen...zilli,uyku akıyor gözünden sendeliyor artık uykum yok diyor.babası öyle demiş işte.durmuş.biraz düşünmüş._kendin yat uyu demiş
aynen olduk...büyüyor diyorum işte...büyüyor..,

yarım saat olacak..çişe kaldırdım.yaptıı.uyumaya devam etti...uykulu uykulu çook tatlı....ben de dalamadım hemen.az iki satır yazayım dedim.bu saatte de çiş muhabbeti ama...anneyim ben.anneler bilirler ne önemlidir bu vc durumu.

tatlı uykularda olun.

Rabbimin ol demesı yeter cevremde cok duydum evlatlık edınıpte seneler sonra kendınden olan bi bebeklerı oluyor

selam....elbet Allahın ol demesi yeter...dedi de denizimizi verdi bize.o bizim nimetimiz.ben bir deniz daha olsun istiyorum....başka türlü düşünemiyorum artık...Allahımmmmm...hakkımda hayırlısı neyse sen onu kararla...

Bana sorarsan ben de senin gibi düşünüyorum. Benim için dua edip Allah sane bir tane evlat versin diyenlere amin demem gelmiyor, Allah güzel evlatlar versin diyenlere bütün kalbimle Amin demek istiyorum. Yani ben ailemi tek evlatla düşünemiyorum. Olucaksa 3 ve ya 4 bebişim olsun istiyorum. Bunun için de bir tedaviden diğerine sabırsızlanıyorum. Tek evlat büyütmek bence daha zoor. Oynamak, paylaşmak, dertleşmek, gerekirse kavqa etmek gerekli.

Merhaba, çok duygulandım yazdıklarınızı okurken, çok ağladım. Tebrik ederim, çok güçlü bir karar vermişsiniz, ne de iyi etmişsiniz ki şimdi bu kararın keyfini sonuna kadar yaşıyorsunuz. Ben de anne olma arzusuyla yanıp tutuşanlardanım. Yaklaşık 8 yıllık evliliğimde, 1 aşılama, 3 tüp bebek, bunların öncesinde sayısız işlem-operasyon geçirdim. Ve bu konuda inanılmaz derecede hassasım. Herşeye abuk subuk ağlayabiliyorum. Evde çiçek büyütmeye çalışıyorum, sanki bebeğimmiş gibi. O kadar güzel anlatmışsınız ki, sizin sayenizde bir an -ilk kez- iyiki bu meselelerle bu kadar uğraşmışız! Çok ilginç geliyorum şu an kendime inanın. Bunu, hele hele, çocuğum olmamışken bana söylettiniz. Eğer bu zorlukları yaşamamış olsaydım, bu kadar sevemezdim belki de İnşallah gelecek olan yavrumu. Şimdi olacağımı tahmin ettiğim kadar tahammül sahibi olamazdım belki de. Allah'ım herşeyin hayırlısını bilir. Bir de nasıl güzel tarif etmişsiniz daha ileriki yazılarınızda, denizin-yavrunuzun mis kokusunu, gülen gözlerini. Sanki bebeğim olmuş gibi hissettim. İnanın bu kadar yoğun hissettim. Ben hep hamile kalmayı istedim, istiyorum da. Tabi evliliğimizin ilk yıllarında korkuyordum, o zaman istemiyordum ama, sonraları.................................
Alev alev yüreğimde yanan bir kor gibi bu duygu.
Ne zaman geleceksin bebeğim. Çok istiyorum gelmeni, deli gibi bekliyorum. Eşimle ya da arkadaşlarımla konuşurken hep diyorum, hamile olmaya o kadar çok özeniyorum ki tarif edemem. Yolda bile bi hamile görsem, benim moral yerlerde, ben ne zaman olucam? ben neden olamıyorum diye ağlamaya başlıyorum. O'nu içimde hissetme istiyorum. Doktoruma da dedim. 6 senedir koşturuyoruz hastanelerde. Tüm tüp aşamalarını, ya da rahimle yumurtalıklarla, embriyoyla ilgili herşeyi biliyorum. Hatta (bu 3. doktorum) doktoruma ilk gidip, tarihçemizi anlattığımda bana, sağlıkçı olup olmadığımı sormuştu. Ben de ona, bu aşamaları çok iyi öğrendim, artık 2. aşamaya geçmek istiyorum, hamilelik değerleri, kesecik, kalp atışları, kaç aylıkken kaç cm olacağını öğrenmek istiyorum artık dedim. Olacak dedi :) Güzel doktoyurm benim. İnşallah olacak :)
Ama sizin yazdıklarınızı okurken farkettim ki, bu hamilelik filan, asıl amaç ne, minnak bi yavrum olsun diye dimi :) Siz o mutluluğu tatmış, o mis kokuyu içinize çekmiş, onun göğsünüzde uyuyakalmasının hazzını yaşamış, yaşıyorsunuz. Tüm dualarım, ben ve benim gibi tüm uğraşan, bekleyen, isteyen her -anne aday adayının- da tatması bu duyguları. Siz anlatırken içim ısındı, sanki benim de bebeğim varmış, hemen yanımdaymış da, istesem ona sarılabilirmişim gibi geldi.

Tüp bebek tedavisinde kalbimde bebeğim için küçük küçük kabarcıklar, baloncuklar vamış gibi hissediyorum. Mutluluktan, umuttan, kıpır kıpırdım (özellikle sonuncusunda)
Ama sonuç yine negatif olunca yüreğim sönüyo sanki, büzülüyo, küçülüyo. Artık umutlanıp, kabarıp kabarıp, sönmekten yoruldu yüreğim. Öyle ki sanki hamile olsam, bunun duyar duymaz kalbim dururmuş gibi geliyor. İnşallah olur yakında, İnşallah..

Allah vermeyeceği şeyin hayalini kurdurmazmış... Bu benim için bir mucize, artık gelsin benim de mucizem :)
Olacak Alla'ın izniyle, inanıyorum. Ama İnşallah daha çok zaman beklemem bunun için.

Çok uzun bir yazı olmuş şimdi fark ediyorum. Umarım okursunuz yazdıklarımı,..
Allah'tan kızınızla, eşinizle upuzun bir ömür diliyorum size, hiç ayrılmasınlar yanınızdan, yuvanızda mutlu ve sevinçli olun hep..

ayyy çok güldüm zilliye maşallaaaahhh pek bi dillenecek

Son düzenleme:

Selam Denizgeldi :)
çok güzel yazdıkların, çok özendirici. Şu an şirketteyim, aslında keyifsizdim, ama yazdıklarını okuyunyineca önce yüzümde kocamaaaaaan bi gülümseme belirdi :) sonra da darısı başıma dedim.. Darısı tüm bekleyen, anne olmak isteyenlerin başına :)
Maşallah size de, çok güzel anlaşan bi ana-kız olacaksınız belli. Yazını okurken, (parka-market-meydandaki yoğurt yemenizi okudum) Deniz kızın kocaman bir genç kız olduğunu ve onunla kolkola aynı yerderle yürüdüğünüzü gördüm. Allah o günleri de göstersin sana İnşallah ..

Onun ben, -kendi dilinde- özür dileyen dillerini yerim :)

selam herkese....

vavv....en uygun zamanımda yazacağım.ama şu günkü duygularımı yazmak istiyorum çok az.çünkü az sonra bab a gelecek.yemek yapmalıyım.yazmadan edemiyeceğim.

özlemmm ....sana da selam

selam böcüğümün anneleri....teyzeleri...sevenleri.....bugünnn.evet.bugün....kızımı ilk tiyatrosuna götürdüm.çok mutluyum çokkkk....ne güzell bir duygu.ALLAHIMMMMMMMMM...Sana şükürler olsunnnnnnnnnn....ana kız ve teyzesi tiyatroya gittik..

önceleri.....önceleri tedavilerim sırasnda artık olmazsa diye planlar yapardım.planımda çocuklara hikayeler anlatmak vardı....tiyatroyu severim.kızımla heryere gitmek isterdim...artık hikayelerimi kızıma okuyorum....ve o çokkk dikkatle dinliyor....bugün de ilk tiyatro deneyimimizi yaşadık.şükürler olsun....şükürler olsun...milyonlarca.........
sevgilimsin senbenim ....sevgilim.küçük minik sevgilim...

ay yine yazmadan gidemiyeceğim.akşam baba ben deniz sevişiyoruz oynalıyoruz.güzel anneeemm güzel babaaaammm ben güzeeeelll.dedi...ne diyeyim...ALLAHIMMM güzelliğini koru gözet...bize bağışla...
seevgiler

yiyatro salonunda n bir sürü çiçek böcek vardı yaaa....ne tatlılardı...minik minik....hepsi benim olsun hepsi.................

yazıcammm.yazıcam işte.bekleyin.en uygun zamanda bugünü detaylı yzıcam.kaçtım

Günaydın Denizgeldi :)
"güzel anneeemm güzel babaaaammm ben güzeeeelll" demiş deniz!
ne güzel sözler bunlar. Nasıl da bekliyoruz bu sözleri duymak için
Allah'ım daha fazla bekletme artık, bize de kısmet et bu sözleri duymayı,
bebeğimizin sesi, neşesi gelsin yuvamıza....

Aman Allah'ım hemen bir tane doğurasım geldi yaa
Öyle güzel anlatıyorsunuz ki özendiriyorsunuz valla..
Yavrunuzla sağlıklı,huzurlu uzun bir hayat dilerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…