Sümüklüböceğin hikayesi

canım çok teşekkür ederim...çok hoşsunuz çok tatlısınız ya...demek o kadar tatlı...anlıyordum zaten...normalde pek ağlamaz,şükür.ama uykusnuda parmağını ağzından çekince öyle acı ağlıyor ki....yavrum...bazen vicdan azabı duyuyorum.biliyorum,ona ihtiyacı var.haz alıyor.ama onun iyiliği için...damak yapısı bozulmasın..dişleri....parmağı...

bal akıyor sanki....yavrum yaaa...kıyamam sizlere...denizin de öyle.sağ baş parmak.biz yara bandı sarıyoruz gece...sabah o uyanınca açıyor...şimdilik alternatifimiz bu...
sevgiler....

oooo.selam mavi....tatlı avatarını görünce gülümsedim.
minik kızın nasıl...ne kadarlık oldu...anlaşılmamak....ah ! evet... benim de çok yaşadığım birşey..ne çok üzülürdüm...çaresi ne biliyormusun...bekleme...seni anlamalarını bekleme lütfen...bunu yaparsan daha iyi hissediyorsun kendini...haaa yine anlaşılmıyorsun.uzaylı gibi algılanabilirsin.olsun.senin kendini iyi hissetmen önemli olan...
seni anlayabileceğine inandığın kimselerle konuş.yoksa zaman kaybı...yaz.. buradan yaz...özelden yaz..paylaşalım..ben gerçeğim zaten burada...bizim hikayemiz gerçek....hikayemiz diyorum.çünkü böyle yazınca mutlu oluyorum.hikayeleştirince okunma olasılığı fazla olur diye düşünüyorum.ama yazdıklarımın hepsi gerçek.be gerçeğim deniz gerçek...adı hikaye sadece...

evet evet...varlıkları dünyaya bedel....sağlıkla büyüsünler inşallah...sevgiler.

gece parmağını ağzından çekerken dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. annem yok ablalarım da bırakayım diye çok uğraştı. ben uyurken parmağımı ağzımdan çekmeye çalıyorlarmış. ben bunu uyanınca anlardım. nasıl anlardın diye soracak olursanız işte bu yüzden dikkat edin diyorum. parmağımı çekmeye kalktıklarında dişlerimle parmağımı tutmaya çalışırmışım farketmeden tabi. uyandığımda dişlerimin geldiği yerler morarmış olurdu. ablamlarım parmağımı bıraktırma çabalarından kalma diş izleri var parmağımda şuan. :) izler bile güzel

uyarın için teşekkür..dikkat edeceğim...

tatlı uykularda olun anneler....anneler ve yavruları....kendini anne hissedenler....tatlı uykularda olun..

denizin ilk tiyatro deneyimini yazmak istiyorum.uyumazsam eğer.

teyzemizle tiyatroda buluştuk.çocuk tiyatrosunda..biz içeri girdiğimizde henüz fazla çocuk yoktu.ama birkaçı bile denizi kıpır kıpır etmeye yetti.zaten yerinde duramayan bir kız.boş bulduğu her alanda hopladı zıpladı.sadece deniz zıpladı

sonra...sonra bir iki ana sınıfı topluca öğretmenleriyle içeri girdi.deniz bir şaşırdı o kadar çok çocuğu (onun deyimiyle arkadaş oluyor)bir arada görünce.zaten ben de bayıldım bittim onlara.aman Allahım.hepsi çeşit çeşit çiçek böcek...çeşit çeşit....hemen her birine sokulnak istedi.çoğuna da sokuldu.dokundu.sarılmak istedi.eliyle sevdi kimini.okşadı.çocuklardan bazısı onu hiç anlamadı.kaçtı,ya da istemediğini belli eden uyuz bakışlar attı.uyuz dediğimi mazur görün.bu söz çocuğun kendine değil davranışına.hangimizin uyuzluk yapmadığımız var.uyuz kız ,uyuz şey,ne uyuz şey ,ne kadar uyuz ,uyuz oldum vs vs vs ....ben de böyle durumda annecim dokunmanı istemiyor dedim denize...deniz de pek oralı olmadı zaten.rahatsız edeceği ya da kendini sevdireceği daha çoook arkakası vardı.ara ara yine hopladı zıpladı.çocuklar yerlerine kantin masalarına oturma yerlerine yerleştikten sonra..
ara ara ben denizin yanında durdum.ara ara teyzesi.deniz oynak..deniz kıpır kıpır...bakmazsan eğer kaybedebilirisn denizi o kadar arkakanın içinde...içeri almaya başladılar.yerimizeyerleştik.ama biz sahneden uzaktaydık.denizin hafif uzak görme problemi var.baktım önlere doğru bir iki boş koltuk var.geçiverdim denizle öne...
oyunumuzun başlamasına 10 dakika var......anonsunu duymak bana çok iyi geldi.heyecanlandırdı beni.çokk seviyorum çünkü tiyatroyu.denizden daha mutlu bendim o gün.deniz kızım oldu olalı hiç gidememiştim bir fırsatını bulup.
göndereyim de...elektrik filan kesilir bellimi olur.öyle devam edeyim

ikinci anonstan sonra ışıklar söndü.deniz sahnedeki ışıklara baktı.ama net seçemediğini anlıyordum.karanlık olunca sevmedi sanırım bitti hadi eve gidelim dedi.yok annecim daha başlamadı diye ikna etmeye çalıştım.ilk ön sıralar ayrıca miniklere ayrılmıştı.deniz civarı yaştakilere.oyun 3 +yaş .
denizin ilk deneyimiydi.bir kukla tiyatrosuydu.çok fazla etkilenmedi doğrusu.gelişiminin gereği daha vakti var sanıyorum.ama ortama ayak uydurdu.diğer çocuklar alkış yapunca o da alkış yaptı.benim içim rahat etmedi.nasılsa karanlık....kaptım denizi...ani bir hamleyleen öndeki miniklerin yanına sıkıştırıverdim.be de yanına.ben tabii yerde bağdaş:))denizin sahneye ilgisini çekebilmek için elimden geleni yaptım.dikatini uyumunu ilgisini gözlemledim.e bunu başarabilmek için ara ara çantamdan bir iki badem kuru yemiş ve kraker verdimdenizin ağzına.o yedikçe daha fazla baktı sanki hehhehe.heh.
ben hazırlıklıydım ama.durmazsa çıkacaktık.ama öyle olmadı.sonun getirdik.şimdi anlıyorumkiii denizin biraz daha ihtiyacı var.ya da kuklaları ilk kez gördü.kukladan kurt onu korkutmuş ta olabilir.bir desözler çok çabuk akıyordu kukalarda.yakalayamadığı için de olabilir.ya da başka bir tesbit;ben evde ona canlandırmalar yaparım,ona anlattığım hikayelerde.o zaman dikkati pür dikkat.hiç kesmez izler beni.hatta bitince yine,der.çok sever.belki bir sonraki tiyatromuz kukla olmamalı...

deniz çok yoruldu o gün....bir sürü arkadaş yani arkaka gördü.en çok ta erkeklere sokuldu.zilli şey.heh.tiyatro,,,eve dönerken yolda geçirilen zaman..eve geldiğimizde uykum var dedi.çantam da getirdiğim pekmezli tambuğday ekmek doğranmış ev yoğurdunu yediği gibi çoook güzel uyudu.3 saate yakın...
dışarı çıkarken yanıma desin yesin diye,eğer uzun kalacaksak yoğut hazırlıyorum.hem sağlıklı hem faydalı hem pratik...elma da kurtarıcı...havucu pek tavsiye etmem.üst giyimine leke yapabilir.elmaya da dikkat.onun lekesi çıkmayabilir..dışarının mamalarına pek güvenim yok.ya da çok emin olduğum bir yerden.onu da her zaman nerede bulacaksın her gittiğin yerde.böyle alternatifler üretiyorum....

bu gece böyle...sabah okuyanlara....günaaaaydııın...gününüz aydın olsun...mutlu olsun.

Evet, mükemmel bi annesin DenizGeldi!! Kesinlikle. O kadar özendim ki denize, anne olmak isteyen ben, bir an çocuk olasım geldi :) he he..
Çok şanslı deniz kız :)
Yaptıkların çok güzel. Onu şimdiden tiyatroya götürmen. Sıkılmaya başladığını sezip hemen yeni çareler bulman, ön sıraya zıplatıvermen.. Yanında yer yok tabi, yere oturup bağdaş kurman. Gözümde canlandı bunların hepsi.
Bir yazı okumuştum bi vakit. "anne olunca anladım düz ayakkabıyla da şık olunabileceğini" diyordu. Sende hissettim yazını okuyunca Denizgeldi. Okadar güzelsin ki, çok güzel bi anne!!

:) Deniz, ön sırada, diğer çocuklara laf yetiştirmeye çalışırken, ağzına attığın kuruyemişler, çocuk atıştırmalıkları. Bunları ben de düşünebilecek miyim? yapabilecek miyim acaba bilmiyorum. Senin kadar başarılı olabilir miyim bilmiyorum Ama İnşallah yapabilirim. Ben de güzel (düz ayakkabılı : hehehe) ve iyi bi anne olmak istiyorum, çok !!

annelik genlerde değil....hayır değil...değil değil....anne olmak ona verdiğin sevgide...birbirinize dokunmanızda....paylaşmanızda.. anne olmak onunla yeniden doğmak..
20 yıla yakın genlerimizde aramışız seni deniz...oysa sen ne kadar yakınmışsın...hep yakınımda ol emi annem.hikayeni yazmaya devam edeyim annecim...bizi yaşlandır emi annem.bizimle yaşlan emi annecim..lütfen...

Denizcim sana özelden yazdım ama mesaj kutun doluymuş. son günlerde kk ya girip bakmaya çalışıyorum ama Mert sayesinde ne tam okuyabiliyorum ne de yazabiliyorum son yazdıklarında gayet iyi olduğunuz gördüm ve çok sevindim. evimi taşıdım vs son birkaç ay yoğunduk. yeni evimize alışmamış vs benim merti sütten kesmem derken işe adabte oldum yeni yeni kendimi buluyorum. Mert iki yaşını doldurdu. hatta artı ikiay olcak neredeyse. bahar ile birlikte inşallah görüşürüz seni ve tatlı kızını çok öptüm. onunla tanışmak için sabırsızlanıyorum. bu arada yapılacak o kadar iş var ki sıraya koyamadım bi türlü. allah bize sağlık sıhhat versin de sırayla yapcaz hepsini. bu arada sen Deniz in bez işini naptın tamam mı devam mı? çok geriye gidip okuyamadım eğer yazdıysan tüyolarını okuyayım

Allaha sığınıp uyumak ne tatlıymış...bu sabah kısa ama güzel uyudum..ŞÜKÜR SANA...

SELAM ALABAMA....

canım evet görünce boşalttım..çalışıyorsan bulamazsın zaman..evde olunca kaçamak ya da gece yarıları ben gibi girebilirisn ancak..hortlak gibim:))
evet alabama,süperiz çokkk şükür..yeni evin hayırlı olsun,güle güle oturun ağız tadıyla..ikiyi doldurdu ha mert.biz de iki buçuk olduk.eh çok değil 4 ay var aramızda...
herşeyin başı sağlık...sağlık olsun da herşeyin hallolur.
denizin bez işi tamamdır son bir aydır.çok süper bişey oldu.hiç iananmıyordum asla söylemez gibi geliyordu.hatta kendimi alıştırıyordum okula gidene kadar bezle yaşayacağimıza.heh.ütopik geliyordu.herşey kendiliğinden oldu.bizim töt hikayemizi yazayım sana...
geçtiğimiz yaz alıştırmak istemiştim.sağlık ocağındaki ebemiz birbuçuk yaşında çişe alışması gerektiğini söylemişti.gece uyuduktan 1buçuk saat sonra kaldırıp çişe tutmamızı salık verdi.denedik.çok ağladı.biz alışkın değiliz denizin ağlamasına.şükür pek ağlamaz.ama o gece çok ağladı yapmak istemedi.çığlık atarcasına..baba kızdı.ben şaşırdım.sonra kıyamadık.bir de oturak almıştım ona..nerde gördüyse nasıl anladıysa dılarıda deterjancının önünden geçerken gösterdi çişş dedi. ben de hemen almıştım.fakat ilk gününde hemmen çatıya kaldırdım...olacak gibi değildi.oyun oynamak istiyordu onunla...neyse alabamacım...yaz fiyasko oldu.sonra kendi haline bıraktk.hiiiç oralı olmadık .beze devam..bezlerken konuşuyordum hep onunla annecim sen ne zaman bizim gibi tuvalete yapcaksın?anne gibi,baba gibi teyze gibi,anane gibi?hep yaaarın derdi.

o yarın ,bir ay öncesiymiş.!
bir hafta sürekli soyundu,üstünü çıkardı.hatta çoğu kez üryan gezdi.kış günü.ev sıcak ya...hadi dedik bekleyelim bakalım.belki söyliyecek.birkaç gün çişim geldi deyip sürekli wc yw götürdü bizi.nerdeeee...
bir gece babası götürmüştü ben uyukluyordum.baba, yaptı dedi..hadii yaaa dedim fırladm yerimden.bir alkış bir alkışşşş
ertesigün çatıdan indirdik oturağını...o gün bugündürkızıma....
tabiii ilk günler bayağı bir kaçaklarımız oldu..bişr hafta gibi.üst baş hiçbişey kalmamıştı.şimdi rahatız..

gece de hiç bağlamadım.alarm kuruyorum kaldırıyorum yaptırıyorum.öook atlı oluyor uykulu uykulu....
kaka da,ilk altına yaptı yakalayamadık.o çok üzüldü.olsun annem olur olur bi daha ya yaparsın oturağa dedik.çok üzüldü ağladı.sonrasında yaptı...

dışarı çıkarken de tembihledim.annecim dıları çıkıyoruz çişimizi tutacğız.çiş yapmak yok altımıza..istersen bez bağlıyayım eve gelince çıkarırız.istemedi bezi.tutu ya dışarıda çişini.

biraz moktan bi muhabbet oldu..ama ne yapayım.sen istemişsin....özeline ayrıca yazacağım....sevgiler...oğlanı öp yerime.

hayır hayır o değilim bir kez daha tahmin et

hımmmm..dur bakıyiiim.deniz annem demişsin bana önceki mesajında...dilekağacı dilek teyzemiz der bana denizannem diye.....

hımmm bir de es ki ozlem demişsin....
aman...kimsen söyle...uyuyamam bu akşam ben düşünmekten.acı bana...zaten uykularım firarda...

tabiki de oz_lem

bu akşamüzeri biraz uyuyaım dedim.içim geçmiş.deniz de uyuyordu.baba da şekerlemesini yapıp kalkmıştı.o uyanık olunca hemen ben battanşye altına girdim...uyur uyanık sesler duyorum.uyanmaya doğru..deniz uyanmış.babası denizle birlikte nete girmişler.kardan adam istemiş.amaaan.ne şarkılar ne niler bulmuşlar.sonra ben de onlara katıldım...deniz ne kadar mutluydu...bu sefer nasıl olduysa fazla kurcalamadı pc yi...baktım epeyi olmuş nete gireli.yaklaşık bir iki saat kadar.tamam annecim.laptopun uykusu gelmiş.dinlenecekmiş biraz dedim.hadi beraber kapayalım dedim.çok normal karşıladı
ışıkların sönmesini bekedik.o da kapağını kapadı.tamam.oldu bitti...oluyo oluyo....kurtarmaya başlıyoruz yavaştan.şükür.

akşam yemeğinden sonra bir oyunlar bir oyunlar...strateji geliştiriyor zilli haaa...babasıyla tik oyunu oynarlar.babasını uzandığı yerden kaldırıyor.hadi kal tik diyor.baba kalktığı gibi ne tik oyunu,kandırıp yerine geçiyor o uzanıyor ya da oturuyor.kaptııım diyor..zilli!

bu ara ne dillendi.artık büyük insan gibi konuşuyor cevaplar veriyor sorular soruyor.minik insancık.Allahın güzel yaratığı....yemeklerde seçmeye başladı.gamgam satayl ı çok seviyor.çekirge gibi kanguru gibi hoplayıp zıplıyo.

zilli şey...sofrada hakkına düşeni yedikten sonra bizden tekrar isterken paylaş diyor...ne yapayım ben bunu yaaa.ne yapayım...eti çok seviyor.bir de babası ile birlikte poça almaya gitmeyi, sabahları...bu sabaha poğaça turları var pastaneye.

o kadar çok şey var ki yaşanan...uykulu,bu kadar....sevgiler

iletiyi gönderince gördüm..sümeyye canlı selam

Son düzenleme:
dün boyama kitabı aldım ona..anne çok güzel kipat dedi kitabı göstererek...hem memnuniyetini gösterdi hem sıfat kullandı...yavrum..

kendisine alınan birşeyi de hiç unutmuyor.ki almışsa eğer hemen üstündekini gösterip kim almışsa o aldı diyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…